» »

Ženske in moški enakopravno do službe v državnih organih

Ženske in moški enakopravno do službe v državnih organih

Temo vidijo: vsi
««
8 / 13
»»

Nissan_GTR ::

URLPLS. Res. Pokazi.

To je tako, kot bi zahteval od mene, da ti dam URL, da ti dokažem, da je Zemlja okrogla. Ti in Jure se sprijaznita, da pišeta tisto kar je politično korektno, z realnim svetom, celo z osnovnošolsko biologijo, pa nima pa velike veze.

Delo v rudniku bi bilo lahko totalno unisex samo v primeru, če bi bilo popolnoma avtomatizirano in bi rudarji in rudarke samo na gumbe pritiskali. Ker pa smo še daleč od tega in je v rudnikih še vedno dosti težaškega fizičnega dela, pa ni potrebo peš okoli Zemlje, da lahko vsak ve, da bo sto Jožetov in Fadilov iz Velenja, zaradi svoje večje fizične moči s krampom in lopato isto delo hitreje opravilo kot pa sto Jožic in Fadil.

Teoretično lahko daš v rudnik tudi 100% žensk, ki pa se bodo fizično bolj iztrošile, delo pa počasneje opravile. Zaradi prekomernih naporov za ženske boš imel več bolnišk in več delovnih nesreč. Teoretično lahko celo otroke daš v rudnik, kot v srednjem veku. Si mar to želite in tudi tukaj zahtevate študijo, ki bo dokazala, da so otroci fizično šibkejši od odraslih?

Okapi ::

Glede pogostosti povzročanja nesreč bi bilo potrebno upoštevati, koliko kilometrov letno prevozijo ženske in koliko moški
Bravo, Einstein.>:D Aktuarji v zavarovalnicah se tega seveda niso spomnili, ne?

O.

Sriple Tix ::

Niso, "vstavi poljubno ime", sicer ne bi predlagali takšnih, v kakršni koli obliki v obratnem smislu, diskriminatorskih popustov.

arnecan1 ::

Okapi je izjavil:

Glede pogostosti povzročanja nesreč bi bilo potrebno upoštevati, koliko kilometrov letno prevozijo ženske in koliko moški

O.

Eh, lovimo se na besedne igrice in skrajne primere. Resnica pa je očitna. Vsaj večini. Na nekaterih področjih so boljše ženske, na nekaterih moških, nekje pa razlik skoraj ni. Stvari, ki jih zagovarjajo nekateri, pa so otročje. To je malo frustirajoče. In postavlja se vprašanje, kam gre naša cicilizacija, če takšni ljudje dobijo glavno besedo v naši družbi.

Saj mi ne oblačimo ženske v nindže in jih potiskamo v srednji vek, to delajo nekje drugje. Samo bedarije, kot opravljanje male potrebe pri moških čepe in 40% žensk v specialne enote in rudnike je pa pretirano.

Čez 100 let bo v finalu na 100 metrov teklo 40% žensk, 1 belec, 1 azijec, 1 indijanec ter en eskim. Edini črnec pa bo imel na nogah uteži, da bo bolj počasen. To bi verjetno zadovoljilo nekatere politične korektneže.:))

Ziga Dolhar ::

In zakaj bi bilo aktuarju pomembnejše, koliko škodnih dogodkov stori oseba na kilometer, in ne število škodnih dogodkov, ki jih ista oseba povzroči v določenem časovnem obdobju, za katerega se sklene zavarovanje?
https://dolhar.si/

Sriple Tix ::

Ziga, popolnoma se strinjam s teboj in zavarovalnice na to gledajo povsem enako kot ti, vendar to ni srž mojega pisanja. Želel sem povedati, da ne moreš reklamirati svojih uslug skozi statistiko, ki si jo lahko vsak kroji, kot mu ustreza. Na ta način je najvarnejša voznica na svetu moja stara mama, ki sicer ima izpit iz časa takoj po drugi svetovni vojni, vendar ni nikdar vozila avtomobila in tako sploh ni mogla, niti zdaj ne more, povzročiti nesreče, jo pa najbrž vodijo v statistiki varnih voznic (je pa seveda lahko udeleženka, da me ne bo kdo lovil na vejice).

Matako ::

Okapi je izjavil:

Zdaj ženske plačujejo kot moški, čeprav je imela razlika v višini zavarovalne premije, trdno podlago v dokazani statistični razliki med spoloma.
Ti očitno živiš v rasističnem prepričanju, da bi morala biti diskriminacija dovoljena, če je podkrepljena z znanstvenimi dokazi.;((

O.

Tega ne razumem. Kakšen je smisel zavarovanja, če ne upošteva tveganja? Kaj ni to poanta? Ok, saj upoštevanje parametrov, tehnično gledano je "diskriminacija" (kljub najpogostejši uporabi je v bistvu nevtralna, latinci na plano!).

Vem, da se na prvi pogled zdi krivično, da nekdo, ki ima, recimo, veliko tveganje da ga kmalu pobere kardio zaplet plača večja zavarovanja (govorim na splošno, ne za Deželico), samo to so zgolj čustva. Namreč, kar nas v resnici preklopi v Tednik način je to, da revež, ki ima že itak smolo plača še več zavarovanja - pri tem spregledamo, da je povsem__pravično__ upoštevajoč tiste, ki teh tveganj nimajo (fakerji!).

Kot da bi mi v štacuni zaračunali še tampone, čeprav jih nisem kupil - ker je tako "pošteno" do ženskih strank.

Skratka zavarovanja in boj proti diskriminaciji... ima to sploh smisel skupaj tlačiti? Samo vprašam.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

jype ::

Matako> Tega ne razumem. Kakšen je smisel zavarovanja, če ne upošteva tveganja?

Tak, da nismo vsi moški slabši vozniki od žensk (ker je takšna zgolj večina), plačamo pa vseeno toliko, kot da bi bili.

Matako> Kot da bi mi v štacuni zaračunali še tampone, čeprav jih nisem kupil - ker je tako "pošteno" do ženskih strank.

Ja, točno tako so se zavarovalnice obnašale, dokler tega niso prepovedali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Matako> Tega ne razumem. Kakšen je smisel zavarovanja, če ne upošteva tveganja?

Tak, da nismo vsi moški slabši vozniki od žensk (ker je takšna zgolj večina), plačamo pa vseeno toliko, kot da bi bili.

Saj to se ti bo že v naslednjih letih upoštevalo. Dobiš bonus ne. Samo ne kar lepo prvi dan! Zavarovalništvo je posel, kjer se operira z ocenami prihodnosti. Vse bi bilo lažje, če bi bili jasnovidni... bi se hitro rešili teh krvosesov.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako> Vem, da se na prvi pogled zdi krivično, da nekdo, ki ima, recimo, veliko tveganje da ga kmalu pobere kardio zaplet plača večja zavarovanja (govorim na splošno, ne za Deželico), samo to so zgolj čustva. Namreč, kar nas v resnici preklopi v Tednik način je to, da revež, ki ima že itak smolo plača še več zavarovanja - pri tem spregledamo, da je povsem__pravično__ upoštevajoč tiste, ki teh tveganj nimajo (fakerji!).

Finta je, da človeštvo napreduje šele odkar družba plačuje preživetje tudi revežem, ker so v praksi izjemni posamezniki še vedno daleč zadaj ko ga primerjaš z vsoto izjemnih lastnosti praktično poljubne družbene skupine. Ker razni Arhimedi, Einsteini, Watti in podobni kljukci ne bi preživeli takšnega dobesedno špartanskega odnosa do posameznika, bi bili danes še vedno v jamah, če človek ne bi poznal solidarnosti.

Matako> Saj to se bo že v naslednjih letih upoštevalo. Dobiš bonus ne. Samo ne kar lepo prvi dan! Zavarovalništvo je posel, kjer se operira z ocenami prihodnosti. Vse bi bilo lažje, če bi bili jasnovidni... bi se hitro rešili teh krvosesov.

Ja, ampak dokler niso prepovedali diskriminacije na podlagi spola, sem jaz dobesedno subvencioniral nesposobnost slabih ženskih voznic in slabih moških voznikov. Zdaj mi tega ni več treba.

jype je izjavil:

Ja, točno tako so se zavarovalnice obnašale, dokler tega niso prepovedali.

V bistvu so se obnašale tako: imaš vagino --> obstaja velika verjetnost, da bodo povezane težave --> za vsak slučaj zaračunamo tampone. Na nek način prejudiciranje.. ampak saj pravim - bonusi potem omilijo.

Pa ne zagovarjam zavarovalničarjev. So banda, itak.

Jype, du bist ein SuperMANN.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako> Jype, du bist ein SuperMANN.

Ne, ne, sem zgolj biciklist:

Mucho gay video! Samo ok, to je pa že vzporedna tema. Ne bomo OT.
/\/\.K.

Ni offtopic, ker zelo nazorno kaže izkrivljeno podobo realnosti, ki eventuelno postane osnova za diskriminacijo.

Očitno je treba opozoriti, da med kolesarji zgoraj ni žensk, ker so ženske prešibke za poganjanje biciklov.

Mipe ::

Ne, kolesark ni, ker kamenjamo vsako, ki jo vidimo samo na kakršnokolem prevoznem sredstvu, magari skejtih.

Mipe je izjavil:

Ne, kolesark ni, ker kamenjamo vsako, ki jo vidimo samo na kakršnokolem prevoznem sredstvu, magari skejtih.

Kamenjamo samo tisto, ki se vozi brez spremstva moškega sorodstva. Vozi pa lahko.

Saj pravim, "samo".

Tino Maze čaka neprijetno presenečenje na naslednji Zlati Lisici.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Vajenc ::

jype je izjavil:

Očitno je treba opozoriti, da med kolesarji zgoraj ni žensk, ker so ženske prešibke za poganjanje biciklov.

Eno sezono skoči iz šovinistične obleke in omogoči ženi enako km treninga kot si ga privoščiš ti, potem pa poročaj, če ji gre bolje, enako ali slabše kot tebi. Če se ne bi lagal, bi upal staviti visoke denarje nate.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc je izjavil:

Eno sezono skoči iz šovinistične obleke in omogoči ženi enako km treninga kot si ga privoščiš ti, potem pa poročaj, če ji gre bolje, enako ali slabše kot tebi.

Kdo bo pa kuhal ta čas? 8-O
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Eno sezono skoči iz šovinistične obleke in omogoči ženi enako km treninga kot si ga privoščiš ti, potem pa poročaj, če ji gre bolje, enako ali slabše kot tebi.

Kdo bo pa kuhal ta čas? 8-O

Dedi ziher ne, on je iz drugih časov. Jype bi lahko s pomočjo tablice kaj ustvaru, če bi bil taprav dec.
Woody Allen

Ma. Obstaja samo ena prava, univerzalna in nediskriminatorna rešitev domače kuhinje: Halo Katra.

Mipe je izjavil:

Ma. Obstaja samo ena prava, univerzalna in nediskriminatorna rešitev domače kuhinje: Halo Katra.

Zares nediskriminatorno in korektno domače po srednjem spolu je edino "Halo Katro"!
Woody Allen

Balkan je že enakopraven: Halo Jovo.

Vajenc> Eno sezono skoči iz šovinistične obleke in omogoči ženi enako km treninga kot si ga privoščiš ti, potem pa poročaj, če ji gre bolje, enako ali slabše kot tebi. Če se ne bi lagal, bi upal staviti visoke denarje nate.

Težka bo, ker sem jaz izjemen v vseh pogledih. Vsekakor obstajajo ženske, ki odtrenirajo več od mene in me zlahka prehitijo. So redke, seveda, ampak redki so tudi moški, ki me prehitijo.

jype je izjavil:

Vsekakor obstajajo ženske, ki odtrenirajo več od mene in me zlahka prehitijo.

Glede na tvoje rezultate, ki jih objavljaš, dvomim, da osebno poznaš kakšno žensko, ki te prehiti. Dvomim tudi, da boš povedal po pravici.
Woody Allen

Vajenc> Glede na tvoje rezultate, ki jih objavljaš, dvomim, da osebno poznaš kakšno žensko, ki te prehiti.

Kaj pomeni "osebno"? Da znava povezat obraz in ime, ko se srečava?

Tale, recimo, me pelje scat vedno: http://app.strava.com/athletes/1010147

jype je izjavil:

Vajenc> Glede na tvoje rezultate, ki jih objavljaš, dvomim, da osebno poznaš kakšno žensko, ki te prehiti.

Kaj pomeni "osebno"? Da znava povezat obraz in ime, ko se srečava?

Tale, recimo, me pelje scat vedno: http://app.strava.com/athletes/1010147

Eh, zopet izjema potrjuje pravilo. Kot smo že zapisali, mogoče obstaja ženska, ki ima največ testeronov, več kot bilokateri moški. Mogoče celo obstaja ženska, ki je močnejša od vseh ostalih moških. Pač igra narave. Ostala velika velika velika večina žensk nima te sreče. Ali prokletstva. Kakor pač gledaš na to.

Kako veš, da je ženska in ne kak moški z motnjo spolne identitete oziroma težnjo po pozornosti? Si pogledal med noge?

Ne, nisem. Ni mi treba, ker vem, da tisto med nogami v resnici ni pomembno za spolno identiteto, kakor tudi ni pomembno, kaj si šovinisti mislite o ženskah. Če ženska zmore - pa naj!

Da ji boste še vedno utrujali z "brezveze se matraš, ženske ne morte tega tok dobr k tipi" je tudi jasno in v resnici glavni vzrok za temo, zakon in vašo infantilno obsesijo po kategorizaciji.

Ma, raje vidim žensko na kolesu kot v kuhinji.

Sicer se razleže kot puding.

Jaz tudi, ampak odkar je rodila, še ni imela priložnosti okrevati toliko, da bi mi sledila v tempu. Za to sem kriv predvsem sam, ker ji dajem premalo priložnosti za trening, vem pa, da je v časih pred naraščajem to zmogla (in me tudi redno prehitevala).

Pa tudi naraščaj bo treba enkrat na kolo posadit. Da ne bodo v tej statistiki.

jype je izjavil:

Da ji boste še vedno utrujali z "brezveze se matraš, ženske ne morte tega tok dobr k tipi" je tudi jasno in v resnici glavni vzrok za temo, zakon in vašo infantilno obsesijo po kategorizaciji.

Ne gre se za utrujanje, ampak za nekatere stvari so potrebne sposobnosti in osebe morajo biti izbrane na podlagi svojih zmožnosti in ne z dekretom o 40%!!!!!

Kot že zapisano, za šalter na banki se lahko uporabi merilo 40% ali celo 60%. Za gorske reševalce pa se bo menda gledalo na njihove sposobnosti in ne spol. In če so med 10 izbranimi bile 4 žensk, ker so opravile preizkus, potem je to v redu. Če pa so bile 3 izbrane zaradi popolnitve kvote, lahko takšna politična korektnost zahteva kolateralno škodo.

Mipe> Pa tudi naraščaj bo treba enkrat na kolo posadit. Da ne bodo v tej statistiki.

Brez skrbi.

arnecan1> ampak za nekatere stvari so potrebne sposobnosti

In po tvojem "dekretu" ženske teh sposobnosti ne morejo imeti, zato naj bodo še naprej izključene. Z drugimi besedami: Ker je povprečna ženska šibkejša od povprečnega moškega to pomeni, da nobena ženska ni sposobna opravljati nobenega dela, ki je tradicionalno veljalo za moško.

arnecan1> Za gorske reševalce pa se bo menda gledalo na njihove sposobnosti in ne spol.

Ja, ampak tvoj problem je, da ti gledaš na spol, namesto na sposobnosti. Če se pojavi ženska, ki ima sposobnosti, ki krepko presegajo sposobnosti vseh moških, boš trdil, da ne more postati gorska reševalka, ker ženske ne morejo posedovati telesnih značilnosti, ki jih potrebujejo gorski reševalci in boš raje vzel moškega, čeprav je slabši.

jype je izjavil:

Izgleda, da ne čitaš kaj pišem. Na olimpiadi je lahko 8 belcev ali eskimov na štartni liniji, prav tako je lahko 10 gorskih reševalk. Samo fizične sposobnosti za to morajo imeti. Pozitivna diskriminacija na nekaterih področjih je nepoštena, oz včasih celo škodljiva.

arnecan1> Na olimpiadi je lahko

Ne, ne more jih biti - ker jim takšni, kot si ti, odrekate to pravico, še preden se sploh začnejo truditi v tej smeri.

Ko nihče več ne bo dvomil v sposobnosti nekoga na podlagi oblike mednožja, barve polti ali pa kakšne druge lastnosti, ki na noben način ne vpliva na karkoli, razen na verjetnost - potrebe po takšnih bedastih kvotah ne bo več. Dokler se ljudje obnašajo neracionalno, imajo takšni zakoni mesto v družbi, ker je diskriminacija na podlagi spola, rase ali barve oči Self-fulfilling prophecy @ Wikipedia .

A. Smith ::

jype je izjavil:

arnecan1>Ne, ne more jih biti - ker jim takšni, kot si ti, odrekate to pravico, še preden se sploh začnejo truditi v tej smeri.

Zakaj ne ustanovijo lastne lige in tekmujejo kakor hočejo?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

A. Smith> Zakaj ne ustanovijo lastne lige in tekmujejo kakor hočejo?

Kakšno zvezo imajo lige in socialni pritiski, natanko?

jype je izjavil:

Ne, ne more jih biti - ker jim takšni, kot si ti, odrekate to pravico, še preden se sploh začnejo truditi v tej smeri.

Jaz samo govorim proti neumnosti in fanatizmu.

Ne odrekam pa pravice, da je nekdo neumen ali fanatičen.

Kaj naj rečem, nihče tukaj ne postavlja ženske v srednji vek, za kaj takega moraš oditi v dežele, kjer te za takšno prerekanje kot izvajamo mi na forumu, kamenjajo. Samo ti pretiravaš v enakopravnosti, so področja, kjer je na prvem mestu sposobnost, nato pa 40% kvote.

arnecan1> Jaz samo govorim proti neumnosti in fanatizmu.

Ne, to ni res. Ti govoriš samo proti enakopravnosti.

arnecan1> Samo ti pretiravaš v enakopravnosti

Aha, jaz torej pretiravam v enakopravnosti, ker popolna enakopravnost je pa že preveč?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Mesar ::

To pa so že neke hude _teoretične_ debate...
Your turn to burn!

Nissan_GTR ::

Jaz tudi, ampak odkar je rodila, še ni imela priložnosti okrevati toliko, da bi mi sledila v tempu.

zakaj pa nisi ti rodil namesto nje, ko pa smo po tvoje moški in ženske enaki in lahko počnemo iste stvari?

Ti in arnecan1 sta mi prepovedala rojevat.

jype je izjavil:

arnecan1> Samo ti pretiravaš v enakopravnosti

Aha, jaz torej pretiravam v enakopravnosti, ker popolna enakopravnost je pa že preveč?

Tvoja enkopravnost gre nekako takole: v gorah se ponesreči pohodnik. V reševanje pošljejo ekipo, ki je tisti trenutek dežurna. To ni najbolj sposobna ekipa 4 moških in ene ženske, ampak slučajno dežurna ekipa 4 žensk in enega moškega. Torej v imenu enakopravnosti bi ti poslal slabšo ekipo v reševanje, ne glede na posledice. No, to je popolna enakopravnost. Zadoščeno ji je na papirju in v tvoji glavi. Ostali se držimo za svoje glave.:P

arnecan1> bi ti poslal slabšo ekipo v reševanje

Ekipa, sestavljena iz več žensk, je torej po definiciji vedno slabša od ekipe, sestavljene iz več moških.

Niso pomembne sposobnosti članov ekipe, temveč izključno njihova mednožja.

Me veseli, da si končno zelo jasno pokazal, da te ne zanima enakopravnost, temveč si zgolj dovolj temeljito obremenjen s predsodki, da bi raje umrl v gorah, kot da te reši ženska ekipa.

jype je izjavil:

arnecan1> bi ti poslal slabšo ekipo v reševanje

Ekipa, sestavljena iz več žensk, je torej po definiciji vedno slabša od ekipe, sestavljene iz več moških.

Niso pomembne sposobnosti članov ekipe, temveč izključno njihova mednožja.

Me veseli, da si končno zelo jasno pokazal, da te ne zanima enakopravnost, temveč si zgolj dovolj temeljito obremenjen s predsodki, da bi raje umrl v gorah, kot da te reši ženska ekipa.

A se delaš trdega ali si takšen po naravi? Zgoraj sem ti pisal, da ni problema kdo je v ekipi in kdo je na štartni črti, štejejo samo sposobnosti. Če boš našel same ženske, ki so bolj sposobne in kvalificirane kot moški, potem je to v redu. Če ne, pa vzami samo najbolj sposobne. In če to pomeni 9 ali 10 moških in 1 ali 0 žensk, potem pač tako bodi. Samo ne podpirati neumnosti kot je 40% pri življenskih zadevah. Lahko ti še samo narišem, kaj govorim. Mednožje ne igra vloge, to je edino prav, kar si napisal (no, mati narava je pač uredila tako, da je v nekaterih, pazi, nekaterih zadevah pač težko izpolniti kvoto 40%).

jernejl ::

Karaya 52 je izjavil:

Zanimiva resnična zgodba. V Franciji so lahko ženske plačevale nižje zavarovanje za avtomobil, ker so zavarovalnice same izračunale, da so ženske manjkrat udeležene v nesreče oz. da ne povzročijo toliko škode... Vem, to je za marsikoga hud udarec za ego. ;) Ampak potem se je našel nek pametnjakovič (verjetno celo kakšna feministka) in ta primer nesel pred sodišče v Strasbourg, ki je odločilo (december, 2012), da so moški diskriminirani. Zdaj ženske plačujejo kot moški, čeprav je imela razlika v višini zavarovalne premije, trdno podlago v dokazani statistični razliki med spoloma.

V resnici ima to vpliv tudi v Sloveniji. Pri življenjskih zavarovanjih so se uporabljale tablice smrtnosti posebej za moške in posebej za ženske (pričakovano trajanje življenja za moške je pribl. 75 let, za ženske pa 82 let).
Ob uporabi enotnih tablic smrtnosti so življenjska zavarovanja za ženske dražja (za primer smrti, hujših bolezni), pri življenjskih rentah pa je ravno obratno.

Okapi je izjavil:

Število letno prevoženih kilometrov se upošteva pri izračunih avtomobilskih zavarovanj (to počno tudi zavarovalnice v Sloveniji).

Pithlit ::

jernejl je izjavil:

V resnici ima to vpliv tudi v Sloveniji. Pri življenjskih zavarovanjih so se uporabljale tablice smrtnosti posebej za moške in posebej za ženske (pričakovano trajanje življenja za moške je pribl. 75 let, za ženske pa 82 let).

Pudarek na "so se". Ker se ne več. Zaradi EU. In prav je tako (kljub temu da zaradi tega plačujem več - pa me bodo še vedno samooklicani guruji za ženske zadeve zmerjali z zahojeno feministko).

Diskriminacija pač ni kul. Pa naj bo takšna ali drugačna. Ne po rasi, ne po veri, ne po spolu... še manj pa po obliki spolovila.

arnecan1 je izjavil:

V reševanje pošljejo ekipo, ki je tisti trenutek dežurna. To ni najbolj sposobna ekipa 4 moških in ene ženske, ampak slučajno dežurna ekipa 4 žensk in enega moškega. Torej v imenu enakopravnosti bi ti poslal slabšo ekipo v reševanje, ne glede na posledice.

Dej si to preberi še ene parkrat. Na glas če je treba. Pa nam pol razlagaj kako veljajo le sposobnosti.

Ker v celem tvojem postu (da mi ne bo kdo očital trganja iz konteksta) ekip niti z besedico ne ločuješ po sposobnostih ampak izključno po spolu.
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

Kakšen je smisel zavarovanja, če ne upošteva tveganja? Kaj ni to poanta?
Ni. Poanta, s strani uporabnikov, je, da se tveganje enakomerno porazdeli med vse zavarovance, to pa je mogoče samo, če jih zavarovalnica obravnava enakopravno. Poleg tega zavarovalnica ne sme izkoriščati zavarovancev. Vprašaj se recimo, zakaj banka ne sme zaračunavati oderuških obresti.

Zavarovalnica bi sicer hotela vedeti, komu mora zaračunati višjo premijo, saj bi tako maksimirala svoj dobiček, ampak pametna družba/država ji s svojimi zakoni to prepove, ker od take zavarovalnice nima nobene koristi. Tako kot nima nobene koristi od oderuških obresti.

O.

Pithlit je izjavil:

Dej si to preberi še ene parkrat. Na glas če je treba. Pa nam pol razlagaj kako veljajo le sposobnosti.

Ker v celem tvojem postu (da mi ne bo kdo očital trganja iz konteksta) ekip niti z besedico ne ločuješ po sposobnostih ampak izključno po spolu.

Eh, še en fanatik. Ne morem pisati vedno isto. Kaj ko bi si prečital vse moje poste? Jasno sem večkrat napisal, da mora biti za specialna delovna mesta edino merilo sposobnost. Čitaj SPOSOBNOST. Nobenih kvot. Če se bo našlo 10 bolj sposobnih gorskih reševalk, pa naj bodo samo ženske. Ampak ne postavljati kvot 40%. Ali 20%. Ali 5%. NOBENIH KVOT. https://slo-tech.com/forum/t584293/p419...

Pisal pa sem hipotetično. Ekipe sem pač sestavil tako, da sem nazorno prikazal primer. To postaja podobno lovu na čarovnice, vsaka beseda se obrne proti tebi. A sem mogoče napisal tako, da to ni bilo razvidno? Probaj čitati tudi moje prejšnje poste, ne samo zadnja dva.

Uh, kako težko je s tistimi, ki si sovražnika že vnaprej določijo. To pa so tisti, ki se do pičice natanko ne strinja z njimi ali si celo upa izraziti svoje mnenje.:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

Okapi je izjavil:

Kakšen je smisel zavarovanja, če ne upošteva tveganja? Kaj ni to poanta?
Ni. Poanta, s strani uporabnikov, je, da se tveganje enakomerno porazdeli med vse zavarovance,

Eeee... Ne? Hočem reči.. to ni _poanta_. Ravno ti, kot zavarovanec hočeš, da se upošteva tveganja in da se _ne_ obravnava vse (čisto) enako. Še enkrat, ne glej samo na negativne primere - ta stvar gre v obe smeri. Primer: če imaš doma boljša vhodna vrata, plačaš manj. Diskriminacija do soseda? Mislim, saj itak da se premije prerazporejajo, samo zavarovalnica, ki obravnava vse enako (beri: ne upošteva parametrov tveganja _posameznika) je milorečeno sranje in še večji nateg, kot so že itak - predlagam, da menjaš.

EDIT: da se razumemo, tveganje posameznika je le eden od parametrov. Saj to je menda jasno. In še enkrat, prosim, ne glej na ekscese. Prižgi kadilce in se prepusti toku pozitive.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

««
8 / 13
»»