» »

Kupljena komunikacijska omara vs. doma narejena kom. omara

Kupljena komunikacijska omara vs. doma narejena kom. omara

s4amba ::

Zdravo,
lotevam se svojega prvega malo resnejšega podviga na področju omrežnih tehnologij. Za domače podjetje moram postaviti omrežje. Strežnik imam že kupljen(Dell Poweredge T100 II), prav tako 28 portni switch, UPS in router. Sedaj potrebujem še komunikacijsko omarico. Ker podjetje selimo v nove pisarne, ki bodo tudi na novo opremljene, nekako "cincam" med kupljeno komunikacijsko omaro in omaro narejeno iz lesa(seveda pri mizarju), ki bi bolje pasala k ostali opremi. Doma narejena omara bi imela enake dimenzije (60cmx60cmx185cm), namesto lesenih polic pa bi imel železne, naluknjane police. V coklu bi bila tudi reža za hlajenje.

Zanima me kakšne so prednosti kupljene omarice proti leseni omarici, ki sem jo opisal zgoraj. Je poleg tega, da je "preverjena" rešitev, še kakšna prednost?

lp, s4amba

mat xxl ::

Komunikacijska omara je kovinska z razloga boljšega hlajenja , mehanske stabilnosti in pa požarne varnosti, tako, da ni mi jasno, kako boste naredili požarni pregled z leseno omaro ???

specing ::

mat xxl je izjavil:

Komunikacijska omara je kovinska z razloga boljšega hlajenja , mehanske stabilnosti in pa požarne varnosti, tako, da ni mi jasno, kako boste naredili požarni pregled z leseno omaro ???


Lesene komunikacijske omare se dobijo v paketni ponudbi z opico in gasilnim aparatom.

...:TOMI:... ::

Tu lahko kupiš omaro, vendar ne lesene!

http://www.bolha.com/trgovina/trgovina-...
Tomi

fikus_ ::

Kupi omaro, kot so ti že napisali, zaradi hlajenja in požarne varnosti!

Če te res moti izgled, pa jo v prostoru skriješ za kakšno montažno steno, ampak ne pozabi na prezračevanje! Poleti, ko bo vroče pa boš verjetno rabil še klimo za hlajenje prostora.

LP

jukoz ::

Če boš mel komunikacijsko omaro v pisarni, kjer bodo ostali ljudje delali, pazi na hrup in vročino: 1U mašine in switchi se znajo gret in imajo vgrajene ventilatorje zaradi katerih se ti lahko strga od hrupa (konstanten hrup vzletanja starega ryan air letala). Prav tako ti bodo lepo ogrevale prostor. Zdej, glede na to da boš mel 1 switch in en server se zaenkrat ogreval ne boš z njimi. Vseeno ti bo pa poleti vroče.
Mi mamo 1 staro komunikacijsko omaro (jo selimo že ene 15 let), ki smo jo preseliti v pisarno kjer se dela. Zaradi tega smo po hitrem postoku ukinili uporabo 1U serverjev ker so res grozni in vrgli ven zadnjo steno omare. Tako se mašine lepo hladijo skupaj s klimo prostora, pozimi pa malenkost grejejo. Ker je omara sedaj polna (prenese cca 6 tower mašin) bomo nadaljne razširitve delali z LackRack*. Lepo odprta škatla, če se pa kaj zakuri se pa tudi takoj zazna. Res pa je to odvisno tudi od ljudi ki so okoli mašn. Mi mamo lepo Blinkenlights** opozorilo in nimamo težav =)

Če boš pa mel opremo v enem prostoru kjer običajno ni nikogar, pol vzemi kovinsko omaro. Sicer stane celo premoženje, vendar je to dolgoročni nakup za naslednjih 100 let. Varuje pred nepooblaščenimi posegi, požarom itd. Samo pazi da boš poskrbel za hlajenje.

*http://wiki.eth-0.nl/index.php/LackRack
**Blinkenlights @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jukoz ()

Engineer_ ::

si sploh predstavljaš kako se segreje ta omara? Les pa toploto samo še dodatno izolira, namesto da bi pomagal pri hlajenju. Omarica mora nujno biti kovinska, o tem niti nima smisla debatirat. Prav tako mora bit kovinska zaradi požarne varnosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IT v novi hisi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
627761 (5755) jero_no1
»

Postavitev omare!! PROBLEM

Oddelek: Problemi človeštva
122134 (1690) WallSreet
»

Omara za LAN opremo

Oddelek: Kaj kupiti
62421 (2178) Ribič
»

Trgovine z mrežno opremo

Oddelek: Omrežja in internet
5946 (763) gorjanc
»

pomoč pri porazdelitvi interneta v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
7980 (719) x.sci

Več podobnih tem