» »

Računalnik se ne zbudi - monitor lučka utripa

Računalnik se ne zbudi - monitor lučka utripa

Futsal ::

Imam sledeč problem in sicer računalnik se mi ne zbudi več. Moja konfiguracija je
• Procesor: Procesor AMD Athlon II X4 640 BOX AM3
• Ram: Pomnilnik Kingston DDR3 1333MHz 4GB KVR1333D3N9/4 (8GB) 2 x 4GB
• Trdi disk : Samsung 1T – sata + WD 250GB
• Matična plošča: Osnovna plošča ASUS, AMD, AM2+ M4A87TD/USB3
• Grafična kartica: Nvidia 7600 GT.
Opis problema:
Preko streamhunterja sem gledal nek prenos nogometne tekme (full screen). Med tem sem brskal po internetu.
Med tekmo mi je dvakrat kar od enkrat resetiralo račnalnik. V ozadju je prikazalo še nek blue screen, ki ga žal nisem prepisal. Računalnik sem ponovno zagnal in postavil na svoje mesto.
Misleč, da je samo zaradi XY razloga vn vrglo sem šel do konca gledat tekmo. Nakar se zadeva ponovi še enkrat. Grem v bios gledat diske in vidim, da sta oba prisotna. Potem odprem škatlo in odklopim 250GB (na katerem imam določene particije). Sistem se čudežno postavi nazaj. Ok, potem sem začel kopirati podatke na C ju (za vsak slučaj) na zunanji disk. Računalnik zrmzne. Ga resetiram in od tega ga ne zbudim. Lučka na monitorju utripa kot da ne dobi signala.Potem sem poskušal oba rama dati ven, pa samo enega, ne pomaga. Poskušal sem narediti reset biosa s tem da sem baterijo dal ven in tiste jumperje prestavil za nekaj minut. Ne pomaga. Nato sem dal še grafično ven in zanimivo mi je to, da ni nobenega piska da komponent ni notri. To sem poskušal z rami in grafično ploščo in nobenega piska ne slišim, da bi kaj manjkalo.

Če ima še kdo kakšno idejo, kaj vse lahko še poskušam predno grem kupit novo matično ploščo. :D
Janko in Metka

Hayabusa ::

Napajalnik je kateri ?

Preveri kondenzatorje na os. plošči.

Nato sem dal še grafično ven in zanimivo mi je to, da ni nobenega piska da komponent ni notri.

PC spekaer imaš priklopljen ?

http://www.tomshardware.co.uk/forum/261...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Futsal ::

Napajalnik LC 650 W...Pc Vse je prikljopljeno tako kot je delovalo že 3 leta.
Janko in Metka

Možno da je izdihnil.Kateri model in voltaže ?
Nekje si izposodi drugega in preveri (ne)delovanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Exile3 ::

Imam lc power 550 w green series napajalnik star 4,5 let dela kot mora in ne ni potrebno zaradi firme lc sedaj krivit napajalnik je izdihnil sam pa mislim ,da je med prestavljanjem diskov skuril plato .

da je med prestavljanjem diskov skuril plato.

Nisi vmes ugasnil pc ?
Odklop napajanja/sata priklopa za diske načeloma ni problematičen tudi med delovanjem, bolj je problem priklop me samim delovanjem.

BorutK-73 ::

Če še nisi nikoli čistil napajalnika, ga daj zdaj ker je verjetno 5mm praha noter in je lahko tudi to problem, ampak glede na opisano bolj mala možnost.
Si pregledal plato če je kje zasmojeno/ožgano?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mrtev računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
7979 (783) huek111
»

PC ugasnil in po ponovnem zagonu ne deluje več.

Oddelek: Strojna oprema
131974 (1713) francek1
»

Slika se ugasnila, PC se ne prižge več...

Oddelek: Pomoč in nasveti
281743 (1426) bosmla
»

računalnik teče, monitor je blank, kakor da ne sprejme signala problem!

131466 (1223) pinc
»

Računalnik se ne zažene

161138 (958) Trololololo1

Več podobnih tem