Forum » Pomoč in nasveti » Laptop bluescreen + kako resiti podatke
Laptop bluescreen + kako resiti podatke
torres8 ::
moj laptop je dobil bluescreen in takoj ko se vklopi bluescreen se v pol sekunde izklopi laptop. Zanima me ali se nekako da preklopit 2.5 disk na stacionarni racunalnik. Problem je le da nimam nobenega kabla za te reči....če ima kdo kak nasvet bi bil zelo vesel.
dodal bi še, da imam en kabel ki ima en priljucek za 2.5 disk in dva priklučka za 3.5 disk. In me zanima ce bi bilo možno preklopit to na disk od laptopa, disk ki ga imam v stacionarcu in na matično ploščo?
hvala za odgovore
dodal bi še, da imam en kabel ki ima en priljucek za 2.5 disk in dva priklučka za 3.5 disk. In me zanima ce bi bilo možno preklopit to na disk od laptopa, disk ki ga imam v stacionarcu in na matično ploščo?
hvala za odgovore
- spremenil: torres8 ()
Engineer_ ::
v big bangu imaš ohišje za zunanji 2.5 disk za cca 10-15 eur. Če se ne motim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Engineer_ ()
specing ::
odšraufaj ven tisti laptop disk, odpri kišto od stacionarca in ga priklopi notri.
Lahko tudi med delovanjem stacionarca (če imaš SATA disk), ker je stvar hotplug kot USB.
Kupovati USB ohišje je brezveze (pa še počasneje bo).
Lahko tudi med delovanjem stacionarca (če imaš SATA disk), ker je stvar hotplug kot USB.
BorutK-73 ::
specing ::
odšraufaj ven tisti laptop disk, odpri kišto od stacionarca in ga priklopi notri.
Samo to ne delat!
In zakaj ne? (Sam to počnem že lep čas)
Xserces ::
SATA je plug and play ...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Frenckie ::
@torres8 - ti vzemi disk iz prenosnika .
PC izključi, ga odpri in ta disk priključi na napajanje in na SATA podatkovni kabel.
Če nimaš pravega priključka za napajanje, rabiš adapter. Rabiš samo še SATA kabel.
Ko to narediš, vključi PC brez bojazni, da bi bilo kaj narobe, seveda če je disk izpraven.
Če bo vse v redu, lahko podatke iz tega diska skopiraš nekam na PC.
To je najbol preprosto in razumljivo.
PC izključi, ga odpri in ta disk priključi na napajanje in na SATA podatkovni kabel.
Če nimaš pravega priključka za napajanje, rabiš adapter. Rabiš samo še SATA kabel.
Ko to narediš, vključi PC brez bojazni, da bi bilo kaj narobe, seveda če je disk izpraven.
Če bo vse v redu, lahko podatke iz tega diska skopiraš nekam na PC.
To je najbol preprosto in razumljivo.
r3dkv1c4 ::
Samo to ne delat!
Kaj blodiš, potem pa nobene obrazložitve od tebe!!!!!!
Disk je univerzalen in ni važna velikost in kapaciteta....pač priklopiš ga kamor želiš.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: BorutK-73 ()
dzinks63 ::
moj laptop je dobil bluescreen in takoj ko se vklopi bluescreen se v pol sekunde izklopi laptop. Zanima me ali se nekako da preklopit 2.5 disk na stacionarni racunalnik. Problem je le da nimam nobenega kabla za te reči....če ima kdo kak nasvet bi bil zelo vesel.
Uporabiš lahko Active File Recovery, s katerim bootaš računalnik in podatke prekopiraš na drugo particijo, usb ključek ali disk , na dvd, ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk WDOddelek: Pomoč in nasveti | 7820 (6101) | _Denny_ |
» | HP 4720s - Ne zazna novega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3350 (2813) | N0t0ri0us |
» | Kaj s starim računalnikom?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2196 (1321) | Bye |
» | vgradnja novega diska v prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3992 (3404) | m0LN4r |
» | PrenosnikOddelek: Kaj kupiti | 3549 (2825) | eziga |