Forum » Omrežja in internet » Postavitev internetnega omrežja v hiši; nakup routerja
Postavitev internetnega omrežja v hiši; nakup routerja
rusalex12 ::
Pozdrav vsem,
rabim vaše nasvete. Živim v zasebni trinadstropni hiši, v kateri bi rad izpopolnil domače omrežje.
Obstoječa situacija je takšna:
Modem od siola v drugem nadstropju, router wrt160nl za drugo nadstropje, wrt54gl za tretje nadstropje. Med drugim in tretjim nadstropjem je potegnjen tudi utp kabel, s katerim sta povezana oba routerja med sabo. Oddajata skupno brezžično omrežje, tako da mi glede na lokacijo avtomatsko preklaplja na katerega sem priklopljen.
Vendar je signal v določenih delih hiše še vedno šibek. Zato bi dokupil še en zmogljivejši router, wrt54gl pa bi uporabil nekje drugje. Kaj priporočate?
Je ta konfiguracija najboljša? Dva Routerja )vsak za svoje nadstropje), povezana z utp kablom?
Lp
rabim vaše nasvete. Živim v zasebni trinadstropni hiši, v kateri bi rad izpopolnil domače omrežje.
Obstoječa situacija je takšna:
Modem od siola v drugem nadstropju, router wrt160nl za drugo nadstropje, wrt54gl za tretje nadstropje. Med drugim in tretjim nadstropjem je potegnjen tudi utp kabel, s katerim sta povezana oba routerja med sabo. Oddajata skupno brezžično omrežje, tako da mi glede na lokacijo avtomatsko preklaplja na katerega sem priklopljen.
Vendar je signal v določenih delih hiše še vedno šibek. Zato bi dokupil še en zmogljivejši router, wrt54gl pa bi uporabil nekje drugje. Kaj priporočate?
Je ta konfiguracija najboljša? Dva Routerja )vsak za svoje nadstropje), povezana z utp kablom?
Lp
Hayabusa ::
Za wrt54gl lahko kupiš močnejšo anteno/ flashas s tomato/ddwrt in dvigneš wifi moč na 42mW.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6703 (3058) | Senitel |
» | Powerline adapter internetOddelek: Omrežja in internet | 4052 (2636) | MrStein |
» | Kateri usmerjevalnik izbrati?Oddelek: Omrežja in internet | 1818 (1276) | Vanadium |
» | Brezžični internet(kaj vse potrebujem)Oddelek: Omrežja in internet | 3474 (3214) | Oblivion |
» | WirelessOddelek: Omrežja in internet | 1838 (1548) | Gwanaroth |