» »

Težava z internetnim dostopom

Težava z internetnim dostopom

tedy199 ::

Lep pozdrav. Imam sledeč problem:

Doma mi je danes crknil internet oziroma ne deluje več na Wifi napravah (telefoni, laptop...) ter na računalniku ki gre preko Wifi routerja.

Da vam obrazložim kako imam doma stvar priklopljeno.
Torej:
Na podstrešju je glavni ruter (dobili ga od Siola) - priklop do hiše pride na podstrešje in je tam priklopljen v ta ruter.
- ta ruter ima 4 izhode.
- na enem izhodu je računalnik s katerega vam sedaj pišem (torej deluje) - priklopljenega imam tako zaradi bližine svoje sobe in dostopnosti kabla
- na drugem izhodu pa je priključen kabel, ki se spusti dva nadstropja nižje do dnevne sobe, kjer se druga stran kabla vtakne v Brezžični router Linksys WRT54GL
- z tega Linksys-a gre potem kabel še v računalnik poleg njega, ostali signal pa preko dveh anten routerja po stanovanju kot Wi-fi signal.

No torej takole imam stvar priklopljeno.

Težava pa? No zjutraj je internet na vseh napravah odlično deloval (torej moj računalnik, spodnji računalnik, ter prenosnik in telefoni (Wifi signal)). Kar naenkrat pa ni več moč dostopati do spodnjega računalnika ter Wi-fi povezezanih naprav. Na Linksysu mi svetijo vse lučke normalno zeleno (kar sklepam da je OK). Kablov ni nihče tekom dneva preklapljal (da bi se morebiti kje kaj preščipnilo).

Hvala za vašo pomoč!

Hayabusa ::

Za minuto izštekaj iz el. omrežja vse modem/routerje.

Deluje WRT54GL samo kot dostopna točka (priključen v lan port) in je Siolov modem&router glavni (vzpostavi povezavo) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Sem že poizkusil z izklopom (resetom) obeh naprav, tako Siolovega routerja kot Lynksisa. Mi pa Lynksis javi med drugim tudi tole napako če želim na novo namestiti gonilnike:

[img]http://shrani.si/f/1B/VY/3z0zpJ5R/1/zaj...

Deluje WRT54GL samo kot dostopna točka (priključen v lan port) in je Siolov modem&router glavni (vzpostavi povezavo) ?

Da WRT54GL deluje samo kot umesna točka (priključen v lan port), glavni je Siolov modem oz. ruter :)

Težava ki mi jo javlja

Težava ki mi jo javlja

Prilagam sliko ki mi jo v prejšnjem postu ni uspelo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tedy199 ()

Bakunin ::

dhcp server na WRT izklopljen?

Bakunin je izjavil:

dhcp server na WRT izklopljen?

Mi lahko mogoče poveš kako se to odpravi.

Od zanjega posta je minilo sedaj že nekaj dni, a stvari še vedno nisem uspel spraviti v pogon. Torej še zmerja ostaja težava potem ko se priklopi med glavni kabel in računalnik vmes še lynksis...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostop do ruterja in modema kako nastavit

Oddelek: Pomoč in nasveti
113600 (3348) StajercSSS
»

WRT54GL - Gateway ?

Oddelek: Omrežja in internet
227436 (7059) Lukael
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

7418746 (11683) Hayabusa
»

Siol modem žično na wrt54gl v1.1 dd-wrt za WiFi

217912 (7748) NeMeTko
»

WRT54GL me ne spusti na Facebook :O

243857 (3502) Er333

Več podobnih tem