» »

3DTV ne zazna 3D signala iz pc

3DTV ne zazna 3D signala iz pc

Djz3l3 ::

Imam težavo z dojemanjem slike na 3d tvju. Torej če odprem 3dsbs film in ga odprem v VLc in dam full screen na tvju, tv ne dojame da se gre za 3d sliko, kljub pritskanju tipke 3D, ki ima več moznosti, se spremeni nič. Če nardim Dlna server (ps3,serviio itd) takrat vse dela normalno. Moti me to da kljub različnim nastavitvam nikakor tv ne more dojeti da je v vlc 3d video. Pred mesecom dni je pa delovalo, torej ko sem v vlc odpru 3dsbs in dal na full srcreen je tv avtomatsko prestavil na 3d in 2 sliki zdruzil v eno.
  • spremenil: podtalje ()

sirotka ::

Sam se ubadam s podobno težavo. Ko odprem video v vlcju, mi kaže 2 ločeni sliki, tako kot mora. Ko stisnem na tvju 3d sbs, pa mi totalno zamegli sliko. Je problem v grafični, ki je 5870, bi potreboval serijo 6000?

sirotka ::

edit: powerdvd predvaja lepo in sam tv zazna 3d signal, vendar mi pa požre skor ves cpu...c2d 6400 in 2gb rama.

Djz3l3 ::

Powerdvd sicer se nism probal, sm zvesti pristas vlcja! In ker je tudi preko vlc delovalo tako kot treba, je vrjetno ena zelo zelo majhna pofukana fora, jst mam e4500 2,2ghz in 3 gb rama, nvida 9800. Tako da vrjetno bo moj cpu se bolj posedlo! Sam sumim nove gonilnke ker je nvida zdej zacela zlo foresrat z 3d

Djz3l3 ::

Mogoce resitev za tebe ki imas ati
http://www.3d-forums.com/threads/proble...

Djz3l3 ::

Probal power dvd 12, se zatika, proc nabije v maloro in tv NE prestavi na 3d, kljub prestavljanju na 3d z tipko na pilotu se zgodi NIC

sirotka ::

Pa si v pDvdju klilknik na 3d tipko? Drugače pa ja...proc res zabije do konca, vlc je precej boljši, kar se tega tiče. Je pa meni uspelo (ne vem sicer kako) in mi zdaj ko kliknem na tvju 3d sbs naredi 3d sliko, je pa meni čist zj, sam to me niti ne moti toliko.

Djz3l3 ::

Sem ja, in tudi ni uporabno zame, ker če je enkrat delal v vlc nevem zakaj zdej nebi moglo??!?! :S Kaj je z menijem? tudi predvajanje v vlc ti prestavi na 3d. Kateri tv pa imas?

sirotka ::

Ja, mi prestavi, moram pa še stestirat, če je vse ok s 3d sliko, da ni kakega bajnega prekrivanja. Sonyja sem vzel zdaj prek siola kdl-50w685. Si morda probal zamenjat hdmi? Pri meni hdmi 1 dela in naredi 3d sliko, hdmi 2/mhl mi pa ni prestavil.

Djz3l3 ::

EVO rešil da dela v vlc, torej sem se pred 5 minutami odločil da spet probam, Ker ima philips 3 ali celo vec nastavitvene menije, sem sel v glavnega, tam probaval svasta in naletim na meni; SLIKA - Igralna Konzola ali računalnik - Imaš tri možnosti (pc, konzola, nič)- dam na NIČ in isto sekundo avtomatsko preklopi IZ sbs na 3D!!!! :D aleeeee lujaaaaaaaa

Djz3l3 ::

Evo je pa zdej en problem, če imam v meniju izbrano NIČ (pc, konzola, nič) se pojavi to;
(sicer slika v vlcju ni popačena in barve in vse je super, le windows okolje je pa precej popačeno) :(

Opcija na NIČ;
 1 popčena

1 popčena



 2 Popčena

2 Popčena



Opcija na Računalnik;

 1 Normalna

1 Normalna



 2 Normalna

2 Normalna

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Djz3l3 ()

sirotka ::

Jaz sem obupal in bom ali kupil serijo 6xxx ali pa uporabljal dlna server in potem laufal preko tvja.

Djz3l3 ::

Uglavem jst sm si ucer pogledu en film, dela bp. Proc le 25% obremenjen. Tko da ce nebo druge resitve bom pa pac prestavlju to funkicijo...

kozorog ::

Je treba nove grafične kupit za pc ,pa bo delalo vsem 3D sbs.Tole, ko daš na slog dejavnosti tv na nič ali na TV mode,to ni pravi 3D,deluje da kot na slikah zgoraj,ampak je zrnast in popačen.PC mora delovat v "PC mode"-(slogu dejavnosti)in podpirat 3D sbs,ampak ,če je grafična preslaba in ne podpira dve slike prikazovat odenkrat potem ni kriv tv.Če nikakor ne deluje se vklopi disk na usb pa dela vse,sam prek usb-a meni ni to to ker so to predvajalniki slabi v kvaliteti slike,vse kar je vgrajeno je tko tko.Predvaja pa seveda vse usb,vsaj to.

nightbird ::

pozdravljeni!

mam težave pri predvajanju 3d filmov. pc je dovolj zmogljiv, TV pa je h6400 serija. za primer mam 3d SBS film (ki mi ga normalno predvaja v BS playerju, kodiju, Arcsoft TMT in VLC). Da bo 3d prav deloval in prikazoval sliko moram meti vklopljena aktivna očala in sliko na tv nastaviti enako kot je format filma (torej 3D sbs) ne?

problem je v tem, da ne dobim ostre slike (kot da so neki odsevi slike in je prav nemogoče za gledati; še huje pa je s ponapisi. kaj delam narobe?

hvala za morebiten odgovor.

LP

DarwiN ::

Ghosting, ja... Ampak ne bi smel biti tako izrazit.. A mogoče gledaš pod kotom? Gledati moraš naravnost proti TVju in fajn je bit oddaljen vsaj kakšna 2.5 metra..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Apache90 ::

Jaz od nakupa TVja imam ta ghosting, ne morem normalno gledat 3D filme, če bi vedel da bo tako, nebi kupil 3D tv ampak navaden.
i5-4460 | Gigabyte GTX970 G1 Gaming| Gigabyte H97-HD3 | 8 GB RAM |
Crucial SSD BX100 250 GB | 1TB WD Blue | RAIDMAX Viper GX |


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3D SBS podnapisi - kako jih vstavit v MKV

Oddelek: Pomoč in nasveti
2511517 (5970) kitl76
»

3D video na tv

Oddelek: Zvok in slika
314064 (2978) Djz3l3
»

Predvajanje 3D filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
116847 (6158) MadMicka
»

3D prikaz filmov

Oddelek: Zvok in slika
61697 (1481) mcgeek
»

3D: divx, mkv ?

Oddelek: Zvok in slika
106574 (5256) marram

Več podobnih tem