Forum » Omrežja in internet » Razširitev domačega wifi omrežja
Razširitev domačega wifi omrežja
sid ::
Doma imam zaradi specifike stanovanja nekaj zelo slabih točk sprejema wi-fi signala iz routerja in bi zato rad to najbolj enostavno rešil. Prvi router je cisco od telemacha (EPC3925). Ker routerja ne morem prestavljati po stanovanju in iskati najboljše pokritosti, razmišljam o varijantah:
-dodatni repetitor, ki bi mi pokril mrtve točke v stanovanju. Ta ideja mi je tudi všeč, ker ne potrebujem vleči kablov ampak potrebujem samo prosto vtičnico, oz. električni priklop. Koliko pade hitrost brezžičnega omrežja?
-priklop dodatnega routerja, ki ga tudi imam in izklop signala na EPC3925. V tem primeru pač moram potegniti kabel od enega routerja k drugem, kar pa mi seveda ni preveč všeč.
-tretja varijanta bi bila, ista kot druga, le da na routerju ne izklapljam brezžičnega omrežja, temveč na drugem vzpostavim novo..
Kaka mnenja oziroma nasveti kako bi najbolj elegantno in s čimmanj improvizacijami rešil zadevo?
hvala
-dodatni repetitor, ki bi mi pokril mrtve točke v stanovanju. Ta ideja mi je tudi všeč, ker ne potrebujem vleči kablov ampak potrebujem samo prosto vtičnico, oz. električni priklop. Koliko pade hitrost brezžičnega omrežja?
-priklop dodatnega routerja, ki ga tudi imam in izklop signala na EPC3925. V tem primeru pač moram potegniti kabel od enega routerja k drugem, kar pa mi seveda ni preveč všeč.
-tretja varijanta bi bila, ista kot druga, le da na routerju ne izklapljam brezžičnega omrežja, temveč na drugem vzpostavim novo..
Kaka mnenja oziroma nasveti kako bi najbolj elegantno in s čimmanj improvizacijami rešil zadevo?
hvala
pridem pozno, delam grozno
Bakunin ::
- probaj z alufolijo usmerit signal v mrtve tocke
- preveri varianto z ethernet preko el.omrezja (par dobis za 40e @ mimovrste)
- menjava wifi kanala?
...
- preveri varianto z ethernet preko el.omrezja (par dobis za 40e @ mimovrste)
- menjava wifi kanala?
...
de199 ::
Ne kompliciraj.
Kupi še en router in ga postavi v repeater.
Če bo prepočasno boš mogel potegnit kabel od prvega do drugega routerja..
Kupi še en router in ga postavi v repeater.
Če bo prepočasno boš mogel potegnit kabel od prvega do drugega routerja..
sid ::
imam moj stari router, ampak kolikor vem nima funkcije kot repeater (cisco ea4500).
pridem pozno, delam grozno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach + Cisco EPC 3925Oddelek: Omrežja in internet | 8695 (3079) | Vanadium |
» | Internet preobjemenjen, kaj je krivo?Oddelek: Omrežja in internet | 2217 (1535) | SmeskoSnezak |
» | težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13536 (6275) | AC_DC |
» | Telemach in porti za SIP ?Oddelek: Omrežja in internet | 7068 (5498) | #000000 |
» | Inštalacija interneta v stanovanje - pomočOddelek: Omrežja in internet | 6110 (5365) | Spajky |