Forum » Operacijski sistemi » IBM strežnik
IBM strežnik
Hexx ::
Imam IBM xSeries 226 strežnik na katerega sem namestil Ubuntu 12.04.
Po inštalaciji se po prikazu teksta od biosa prikaže le utripajoč kurzor ki se ne pramakne, moral pa bi se zbootati Ubuntu.
Probal sem ga namestiti nekaj krat pa je težava še vedno enaka.
Mogoče je problem ker sem sistem namestil na dva diska v RAID1?
Se kdo spozna na te IBM strežnike?
Po inštalaciji se po prikazu teksta od biosa prikaže le utripajoč kurzor ki se ne pramakne, moral pa bi se zbootati Ubuntu.
Probal sem ga namestiti nekaj krat pa je težava še vedno enaka.
Mogoče je problem ker sem sistem namestil na dva diska v RAID1?
Se kdo spozna na te IBM strežnike?
black ice ::
Si prepričan, da si vse pravilno nastavil? Ubuntu ima težave pri bootanju z RAID polja. Klik
Ales ::
Poskusi s kakim live DVD/USB za začetek. Ubuntu, Fedora, npr.,
Potem ti bo mogoče kdo lažje svetoval, ko se pojavi še kaka dodatna informacija - npr. kaj vidiš nameščeno na RAID polju, kaj ti javi fdisk ali kak podoben sw, kaj je v logih od namestitve, itd..
Potem ti bo mogoče kdo lažje svetoval, ko se pojavi še kaka dodatna informacija - npr. kaj vidiš nameščeno na RAID polju, kaj ti javi fdisk ali kak podoben sw, kaj je v logih od namestitve, itd..
b3D_950 ::
Pred instalacijo imaš opcijo, da z F6 vključiš nomodeset: http://askubuntu.com/questions/162075/m...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raid 10 in claspnp.sys win7 hangOddelek: Pomoč in nasveti | 983 (897) | tanatos13 |
» | Software raid 1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11745 (10887) | uporabniik |
» | Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9396 (5877) | levaky |
» | Backup file serverOddelek: Operacijski sistemi | 1185 (915) | deadbeef |
» | File server in routerOddelek: Pomoč in nasveti | 1567 (1042) | ABX |