Forum » Pomoč in nasveti » Convert to primary za particijo na kateri je OS
Convert to primary za particijo na kateri je OS
cegu ::
Zdravo.
Skušam poštimati svoje diske (pobrisati stare inštalacije inp), pa me zanima sledeče:
Trenutno imam:
D: Primarna particija (Neaktivna Win Vista)
*: Unnalocated
C: Logična particija: Windows 7 - aktivni
E: Logična particija: brez OS-ja
Znebiti se želim stare Win Vista inštalacije. V ta namen sem jo skrčil in za vmesni del žele inštalirati Ubuntu, da bi mi avtomatsko vse poštimal. Win7 je zaznal, vendar ne more namestiti oz prepisati GRUB-a.
D: želim pobrisati. Lahko particijo C: spremenim v Aktivno, D pa v logično brez da bi pokvaril MBR? D bi nato zbrisal.
Skušam poštimati svoje diske (pobrisati stare inštalacije inp), pa me zanima sledeče:
Trenutno imam:
D: Primarna particija (Neaktivna Win Vista)
*: Unnalocated
C: Logična particija: Windows 7 - aktivni
E: Logična particija: brez OS-ja
Znebiti se želim stare Win Vista inštalacije. V ta namen sem jo skrčil in za vmesni del žele inštalirati Ubuntu, da bi mi avtomatsko vse poštimal. Win7 je zaznal, vendar ne more namestiti oz prepisati GRUB-a.
D: želim pobrisati. Lahko particijo C: spremenim v Aktivno, D pa v logično brez da bi pokvaril MBR? D bi nato zbrisal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika med primarno in logično particijo?Oddelek: Operacijski sistemi | 3854 (3374) | MrStein |
» | Sprememba logične particije v primarnoOddelek: Strojna oprema | 2678 (2339) | BlaY0 |
» | XP vpr. glede izdelave particij!Oddelek: Operacijski sistemi | 2107 (1880) | frajer1 |
» | Gentoo, Grub -> reboot -> errorOddelek: Operacijski sistemi | 1532 (1452) | CCfly |
» | Problem s particijami.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1426 (1297) | vojkoz |