» »

AMD Radeon R9-2xx

AMD Radeon R9-2xx

««
12 / 36
»»

klkkkkkkkkkk ::

NightHawk je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

sej kot sem rekel

Kupiš 290 + GPu cooler skupaj 380EUR + poštnina

In v večini primerov izgubiš garancijo. To vedno pozabiš.

Če bi posnel vse kako pa kaj potem pa še hiter test Frumark pomoje da ti nemorejo nič ... če si naredil vse prav

Zgodovina sprememb…

galu ::

Na prejsnji strani sem opazil govora o dB in kako je cca 1 dB zanemarljiva razlika.

Fantje, a sploh veste, de je to logaritemska vrednost?
Tako to gre.

FlyingBee ::

fora je v tem, da ni samo 1 db razlike

http://www.tomshardware.com/reviews/rad...

Za aftermarket coolerji bi to odpravili...

NightHawk ::

galu je izjavil:

Na prejsnji strani sem opazil govora o dB in kako je cca 1 dB zanemarljiva razlika.

Fantje, a sploh veste, de je to logaritemska vrednost?

Kakopak. Ampak vseeno, četudi je, med 290X quiet in 290X UBER ni 0,9 dB razlike, kot je na franclovem testu zgoraj. V vseh ostalih testih so v povprečju razlike takšne kot na spodnjem anand grafu. Tudi na tomshardware filmčkih je slišati konkretno razliko med Uber in 780 Ti, Nvidia je pa tišja od radeona v Quiet.
Zanimivo je, da on prilepi test in sploh kritično ne pogleda dobljenih vrednosti, če mu pač gredo na roko.

Sepravi porabe sploh ni v Uber in oglašuješ razliko 5W.
Glede glasnosti pa ne bi izgubljal besed? Več kot očitno ne znajo izmeriti glasnosti, ker nikoli ni samo 0.9 razlike med 290X quiet in Uber. Sedaj pa neko ohišje in in slušalke notri tlačiš. Jest imam MSI 7870 in je 5 dB tišja od R290X Uber in je v ohišju, pod mizo in jo s slušalkami na glavi slišim med gamingom. Pa poslušej youtube video, sej je kot bi imel fen za lase sušit prižgan. In če daš fen v ohišje ga boš še kar slišal.

Kar si ti hotel povedati je, da je ubistvu zanemarljivo požrešnejša (kar se strinjam), zanemarljivo glasnejša (kar se ne strinjam), zanemarljivo počasnejša (kar se ne strinjam) in OBČUTNO cenejša (kar se ne strinjam). Pač ko pride do AMDja ne moreš biti kritičen iz nevemkakšnega razloga.

In da ni nobene za kupiti? Nvidia ni preglasna, se odlično navija in nič ne throtla, če smo pošteni. Ja, boljše kartice bodo še prišle ampak tej nič ne manjka. AMD ima več kot očitno težave z biosi/driverji in je preglasna.

Pa nevem zakaj vpletaš 670 in 7950. Kaj ima to tukaj veze? Nekomu na forumu ni bila všeč 670 in se mu je zdela 7950 boljša? Kakšne zaključke si iz tega potegnil? Poglej vse teme ki govorijo z throtlanju 7950 boost kartic in kako so tovarniško podhranjene. In četudi je 7950 boljša (kar v tvoji glavi sigurno je), kaj ima to tukaj veze?

klkkkkkkkkkk je izjavil:

NightHawk je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

sej kot sem rekel

Kupiš 290 + GPu cooler skupaj 380EUR + poštnina

In v večini primerov izgubiš garancijo. To vedno pozabiš.

Če bi posnel vse kako pa kaj potem pa še hiter test Frumark pomoje da ti nemorejo nič ... če si naredil vse prav

In ti to veš kako? Samo EVGA v garancijskih pogojih napiše, da je dovoljeno menjati hladilnike, ampak da je v primeru garancije potrebno predati kartico z nameščenim originalnim hladilnikom.

Na netu je polno ljudi, ki so jim zaradi tega zavrnili garancijo. Lahko ti jo priznajo ali zavrnejo, kakor jih je volja. Sej, če ti namestiš original nazaj in ni vidnih poškodb imaš dobro šanso da gre skozi. Lahko pa tudi ne.

Zgodovina sprememb…

In da ni nobene za kupiti? Nvidia ni preglasna, se odlično navija in nič ne throtla,

Daš FAn na GPu na 60% + slušalke so perfektna kombinacija :) Čeprav nevem zakaj AMD ne postu Aftermarket coolerjev :(

http://www.extremetech.com/gaming/17054...

Da nimajo problemov?

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

In da ni nobene za kupiti? Nvidia ni preglasna, se odlično navija in nič ne throtla,

Daš FAn na GPu na 60% + slušalke so perfektna kombinacija :) Čeprav nevem zakaj AMD ne postu Aftermarket coolerjev :(

http://www.extremetech.com/gaming/17054...

Da nimajo problemov?

Dej mi v dveh stavkih opiši kaj ta članek pravi. Ker pomoje ga nisi prebral, naslova pa ne razumeš.

Xserces ::

Jst k sm uber AMD fan sm vidu samo to da ni pošteno primerjat 780Ti in 290x quiet mode.:))

/sarcasm on
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

razumem članek.
AMD ima težave z clock/heat nvidia je to hotela na drugačen način prikazati (slabost AMD-ja)... ok?

Z slike sem pa res na hitro sklepal da ima nvidia tud tećžave z clock speedem? nisem pa prebral vsega...
EDIT: prebral sem samo zadnjo stran

Zgodovina sprememb…

Xserces je izjavil:

Jst k sm uber AMD fan sm vidu samo to da ni pošteno primerjat 780Ti in 290x quiet mode.:))

/sarcasm on

Seveda lahko tudi to primerjaš. Ampak potem je treba primerjati tudi preformance od quiet, ne samo porabo quiet, noise quiet ampak preformance pa od uber. Potem je ta kartica na ravni 780.
Seveda ti to veš, ampak za ostale AMD fane je pa potrebno napisati, ker niso tako hitri.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

razumem članek.
AMD ima težave z clock/heat nvidia je to hotela na drugačen način prikazati (slabost AMD-ja)... ok?

Z slike sem pa res na hitro sklepal da ima nvidia tud tećžave z clock speedem? nisem pa prebral vsega...

Ni hotela na drugačen način prikazati, samo na veliki zvon obešajo in hočejo AMD kartice prikazati kot kartice z veliko problemi z nekonsistentnimi rezultati.
Se pa strinjam s člankom, amd throtla, ker se pregreva in kar kupca zanima ni frekvenca procesorja v vsakem danem trenutku ampak zmogljivost kartice v igrah (saj zato kupi). Je pa dejstvo, da so na tomshardware testu bolj throtlali kupljeni modeli od tistih, ki so jih dobili od AMDja kot Press verzije. Tam se je potem videlo, da to direktno vpliva na slabši preformans.

Ampak ja, razumem da nisi prebral članka ki ga linkaš, sej ga nihče od vas ne :)

Sergio4 ::

Kaj sploh vi pravzaprav primerjate? V vsakem primeru je amd trenutno bolje kupit. Edino če denar ni problem. Povejte mi en cenovni rang v katerem se bolj splača nvidia. Do 500€

Sergio4 je izjavil:

Kaj sploh vi pravzaprav primerjate? V vsakem primeru je amd trenutno bolje kupit. Edino če denar ni problem. Povejte mi en cenovni rang v katerem se bolj splača nvidia. Do 500€

Heh nighthawk tega nerazume...

Mene moti samo še to. Ali je čip nov ali je samo "REVIZIJA" druga.

LitralSM je izjavil:

SuperVeloce je izjavil:

še vedno pa je zaskrbljujoče, kako je nvidii uspelo 18 mesecev nazaj narediti tole, r9 290x pa je šele zdaj predstavljena kot oh in sploh Hawaii nov čip, mogoče je le marketinški trik iz ene ali druge smeri

Ja marketing

V bistvu se bomo kar pri marketingu ustavili. AMD oglašuje določen proizvodniški postopek takrat, ko je mogoče na njega preiti. Nvidia ga oglašuje takrat, ko so dejansko grafe že na njem.

Da enkat zaključmo s takimi "NV ima ta cip ze 2 let pa AMD nemore nič."

Sergio4 je izjavil:

Če gledaš cenovni rank 700€ potem je NVIDIA bolša.

Če bi hotel zapraviti 700€ za grafo kot sem 1x že za jebeno 8800Ultra ^^ ... bi kupil 780Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Do 700€ torej. 290x za 500€ proti 780ti za 700€. Upoštevamo da je performance nekje enak. Z mantlom verjetno v prid 290x. Mislim da ni dileme

Sergio4 je izjavil:

Do 700€ torej. 290x za 500€ proti 780ti za 700€. Upoštevamo da je performance nekje enak. Z mantlom verjetno v prid 290x. Mislim da ni dileme

Mogoče veš kdaj pridejo aftermarket coolerji?

Konc novembra ali pa začetek decembra.

Rd bi samo še vidu 290X in 780Ti Lightning pa lahko umrem.

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Sergio4 je izjavil:

Ubistvu se mi o tem ne pogovarjamo. Mi primerjamo top singleGPU kartici dveh konkurenčnih podjetij, AMD in Nvidia. Če se ti zdi 290X boljši nakup od 780 Ti je pač to tvoje mnenje, ni pa absolutna resnica.

Nvidia 770 stane sedaj enako kot 280X in je v testih enaka ali procent boljša. Kaj je boljši nakup je spet odvisno od posameznika, nevem pa zakaj misliš da je AMD veliko boljši?

760 in 7950 - če ti je powercolor sprejemljiva firma, potem zmaga 7950 zaradi nižje cene. Če primerjaš sapphire/msi/gigabyte/asus/his/xfx med seboj so cene enake in ne moreš imeti nedvoumnega odgovora katera kartica je boljši nakup.

7790 - V tem razredu je boljši nakup.

Ampak vse to nima nobenega vpliva na 290x vs 780 Ti. Če je pa cena faktor, potem pa najbolje da primerjamo 780 Ti vs Radeon 7950. 650€ za nvidio, 215€ za radeona. Nvidia 780 Ti je 300% dražja od Radeona in kakih 75-85% boljša. Radeon 7950 je očitno boljši nakup.

Aha
Jaz čakam na R9 280 performance

Aja, zdej sem zaštekal. AMD fanclub ima mantle že vračunan v ceno nakupa, zato so vse kartice boljši nakup. Goloba na strehi so že prodali :)

Meni naprimer se tudi sanja ne kaj od mantle sploh pričakovat. Zato ga preprosto ne računam zraven. Niti nism tolk v teh vodah in ne poznam tehnologij do te potankosti da bi vedel kaj lahko mantle izbolša. Vedel bom pa ko bom videl "benchmarke".

Grafe že zdaj ne throtlajo v uber mode... V quiet ti meče frekvence gor pa dol v uber pa tega ni. Ravno zard temperature targeta in fana ki je povečan iz 40% na 47%. AMD je že izdal fix... 13.11 b9.2 driverje.

Ubistvu edina razlike med quiet in uber je 7% v fanu.

Zgodovina sprememb…

Pro_moted ::

Ja.
Zakaj pa potem namesto i5 za gaming kar ne kupiš i7 ?
Na koncu za 99% kupcev vedno odloča cena, vedno je in vedno bo. Eni pa pač veste bolje.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

99% kupcev se ne odloči za tako grafično.

90% kupcev je takih ki gre v trgovino in kupijo sestavljen komp. Ali pa takih ki nimajo pojma kaj kupujejo. Kaj kupcu pomeni MANTLE API, CUDA ,... če niti neve kaj je grafična.

Če bi rabil bi vzel.

Zgodovina sprememb…

če bi bilo odvisno samo od cene in s tem p/p, bi vsi samo sli ali cf varijante laufal, ampak temu ni tako

Pro_moted je izjavil:

Ja.
Na koncu za 99% kupcev vedno odloča cena, vedno je in vedno bo. Eni pa pač veste bolje.

Če bi bilo to res bi bil AMD bogatejši od Intela in Nvidie skupaj.
Mercedes bi propadel.
Apple bi propadel.
Nvidia nebi prodala niti enega Titana ali 780.

Ampak v realnem svetu folk stoji ponoči v vrstah za nakup telefonov in Mercedes je eno bolje stoječih avtomobilskih podjetij na svetu.

NightHawk kar lepo si se zmotil!

Ljudje prevsem gledajo znamke... Tud, če je jacj če je gor napis INTEL/MERCEDES/APPLE... potem bi ljudje kupili... Predvsem pri rač. tehnologiji.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

NightHawk kar lepo si se zmotil!

Ljudje prevsem gledajo znamke... Tud, če je jacj če je gor napis INTEL/MERCEDES/APPLE... potem bi ljudje kupili... Predvsem pri rač. tehnologiji.

In zakaj sem se potem jest zmotil? V tem primeru se je Pro moted zmotil, ker cena ni razlog v 99%, kajne? Kaj si se spet zaštrikal?
Aja, ena dobra novica. Dobil sem FX 6300 procesor. Sedaj imam i5 in FX 6300, tako da živim tvojo fantazijo.

Zgodovina sprememb…

NightHawk je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Sergio4 je izjavil:

Nvidia 770 stane sedaj enako kot 280X in je v testih enaka ali procent boljša. Kaj je boljši nakup je spet odvisno od posameznika, nevem pa zakaj misliš da je AMD veliko boljši?

760 in 7950 - če ti je powercolor sprejemljiva firma, potem zmaga 7950 zaradi nižje cene. Če primerjaš sapphire/msi/gigabyte/asus/his/xfx med seboj so cene enake in ne moreš imeti nedvoumnega odgovora katera kartica je boljši nakup.

Ampak vse to nima nobenega vpliva na 290x vs 780 Ti. Če je pa cena faktor, potem pa najbolje da primerjamo 780 Ti vs Radeon 7950. 650€ za nvidio, 215€ za radeona. Nvidia 780 Ti je 300% dražja od Radeona in kakih 75-85% boljša. Radeon 7950 je očitno boljši nakup.

Nevem od kod tebi, da je 770 enaka 280x. Ze na stock je 280x boljsa. Navita vs navita, pa tako 770 nima šanse. Polek tega je najcenejša 280x 245€ . 770 pa mislim da je najcenejša 260€. Polek tega 3gb rama vs 2gb rama.

Glede 7950. Najcenejša ne powercolor je sapphire 199€. Najcenejša 760 je 201€ gainward. Stock vs stock sta nekje isti. OC vs OC 7950 daleč pred 760. Spet razlika v ramu. Torej za 2€ manj dobiš večji OC potencial in 1gb rama več. Spet mislim da brez razmišljanja 7950.

Na splošno glede grafik. Vedno moraš izbrat ceno, koliko si max pripravljen dati, potem gledaš najboljšo grafično za izbran budget. Torej p/p vbistvu. In ja 7950 je dosti boljši nakup napram.780ti, če je dovolj zmogljiva za opravila, ki jih imaš namen opravljat. Če ti ni dovolj greš toliko generacij višje, da zadovoljiš potrebe. Primer: če ti je 760/7950 premalo, greš proti 770/7970, kjer je bolje izbrati 7970. Če je tudi to premalo, greš proti 780/r9 290, spet vzameš r9 290 ker je 100€ cenejša, performance pa nekje enak. Če še to ni dovolj greš na 290x/780ti, spet vzameš 290x ker je cenejša performance e ak ali v prid 290x

ko bi res bilo tako enostavno

Hayabusa ::

Se tile aftermarket coolerji ne dajo odstraniti, če vmes kartica z njim slučajno crkne (in dati nazaj gor stock cooler) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Če ne druzga se vidijo odrgnine na šraufih... da si neki prčkau po grafi. in pa na samih ramih ki imajo neko termalno pasto in termaln pad v enem...

Zgodovina sprememb…

Hayabusa je izjavil:

Se tile aftermarket coolerji ne dajo odstraniti, če vmes kartica z njim slučajno crkne (in dati nazaj gor stock cooler) ?

Seveda, in to je potrebno narediti pred uveljavljanjem garancije.

Ampak so primeri, kjer garancija ni bila uveljavljena "ker ne nekdo šaril po grafični". Verjetno se je videlo, da je bil Cooler že enkrat prej snet ali kaj podobnega. Nevem kako je servis določil. Seveda se gre potem lahko kregat, da to ni res ali pa, četudi je res, nima vpliva na odpovd grafične. Lahko jih tudi tožiš. Mogoče če si dovolj vztrajen se ti obrestuje.
Kar pravim je samo to, da boš lahko imel probleme.

FlyingBee je izjavil:

ko bi res bilo tako enostavno

Odličen proti argument.

galu ::

Sam sem razšraufal že ene 15 grafulj (ene celo večkrat) in ene 5 od teh jih je tudi enkrat pozneje crknilo... pa mi še niti enkrat niso zavrnili garancije.

Če nimaš ravno dveh levih rok in "BTK" odnosa, se da lepo odšraufat.
Tako to gre.

Sergio4 je izjavil:

Nevem od kod tebi, da je 770 enaka 280x. Ze na stock je 280x boljsa

Techpowerup, anandtech, tomshardware. Najcenejša 770 je 249,9EUR, tako da recimo da je cena primerljiva, če dovoliš?
Da je OC boljša je pa nek mit na tem forumu ja. Četudi je to res je nepomembno. Da je stock boljša pa ne slišiš velikokrat, ampak ok. Če pač tako misliš prav. Ampak rečt, da AMD nima konkurence je pa ignorantsko. Spodej imaš graf in je ref 770 3% hitrejša od 280X. MSi TF 770 je 1% hitrejša od Gigabyte 280X. Pač zelo blizu sta in povsem spodobni alternativi.
In ubistvu imam sam samo AMD kartice trenutno in ravno sem naročil še eno za bratranca. Ker je 7790 boljša od konkurence.
Če bi kupoval ta razred bi se verjetno odločil za 280X od HIS ker jo imajo poceni tam kjer kupujem. Še vseeno pa brez problema priznam, da je 770 v vseh ozirih povsem konkurenčna. Nekaj, kar je AMD fanatikom težko....nevem zakaj.

En protiargument za AMD bi bil, da AMD res v novembru potiho zamenja obstoječe 280X za učinkovitejše, kar pomeni manj gretja in posledično bolj tiho delovanje ali večje navitje. To bi seveda zbilo ceno vseh obstoječih kartic, kar ni ravno ql, če jo ravno kupiš. Ampak AMD je skrivnosten glede tega.

Zgodovina sprememb…

klinker ::

Trik je pa v tem, da nobena od teh firm ni jajc ;)
Sicer pa Nvidia je ze z Titanom pokazala kaj zmore...top shit karta katera nima problemov ne z pregrevanjem, ne throtlanjem ipd ze 1 leto nazaj. Amd po enem letu komaj dohiteva to, pa se vedno ima probleme. Popolnoma jasno, zakaj si Nvidia lahko privosci visjo ceno, pa se vseeno prodaja.

galu je izjavil:

Sam sem razšraufal že ene 15 grafulj (ene celo večkrat) in ene 5 od teh jih je tudi enkrat pozneje crknilo... pa mi še niti enkrat niso zavrnili garancije.

Če nimaš ravno dveh levih rok in "BTK" odnosa, se da lepo odšraufat.

Ja to je res. Ampak se pa vidi, da je bilo sneto. Po drugi termalni pasti, mogoče tistih posebnih samolepilnih termalnih trakih na ramu. Glede na to, da si jih razšraufal boš ti najbolje vedel ali bi ti osebno vedel, da je nekdo snel in dal nazaj hladilnik ali ne?

Če ti je niso zavrnili je to ql. V sloveniji znajo kakšni zapenjati že za manjše reči. In tudi v tujini so primeri, kjer so bili problemi, zato je vredno to vsaj omeniti.

NightHawk je izjavil:

Sergio4 je izjavil:

Nevem od kod tebi, da je 770 enaka 280x. Ze na stock je 280x boljsa

Techpowerup, anandtech, tomshardware. Najcenejša 770 je 249,9EUR, tako da recimo da je cena primerljiva, če dovoliš?
Da je OC boljša je pa nek mit na tem forumu ja. Četudi je to res je nepomembno. Da je stock boljša pa ne slišiš velikokrat, ampak ok. Če pač tako misliš prav. Ampak rečt, da AMD nima konkurence je pa ignorantsko. Spodej imaš graf in je ref 770 3% hitrejša od 280X. MSi TF 770 je 1% hitrejša od Gigabyte 280X. Pač zelo blizu sta in povsem spodobni alternativi.
In ubistvu imam sam samo AMD kartice trenutno in ravno sem naročil še eno za bratranca. Ker je 7790 boljša od konkurence.
Če bi kupoval ta razred bi se verjetno odločil za 280X od HIS ker jo imajo poceni tam kjer kupujem. Še vseeno pa brez problema priznam, da je 770 v vseh ozirih povsem konkurenčna. Nekaj, kar je AMD fanatikom težko....nevem zakaj.

razlika med najcenejšo 770 in najcenejšo 280x, ki ni powercolor je 30 evrov.
Glede performanca:
- v 3dmark11 performance preset je 770 res za malenkost boljša. nekje 100 točk več
- v 3dmark11 fire strike je 280x boljša. nekje 300 točk več
- v igri batman: arkham city je 280x boljša. avg. 10 fps
- v unigine valley banchmark je boljša 770 za 2 fps
- v crysis 3 je 770 boljša za avg. 1 fps
- v farcry 3 je 280x boljša za avg. 1 fps
- v max payne 3 je boljša 280x. za 5 fps
- tomb rider boljša 770 za 3 fps
- v bioshock infinite je boljša 280x za avg. 3 fps
torej za 30 evrov Manj, dobiš v bistvu enako zmogljivost, ampak z 280x dobiš 3 gb rama. in če ti lahko dobiš produkt A, ki deluje enako dobro (+-2%) kot produkt B, za nižjo ceno, potem produkt B (v tem primeru 770) žal ni konkurenčen. Seveda pa z nakupom 770 proti 280x ni nič narobe, saj ni velikih razlik v ceni niti v performancu. Pri nekaterih drugih je drugače.

Cena his kartice je bila še nekaj dni nazaj 260€. Danes je 240€. Najcenejša 770 je 250€. Lahko predpostavimo, da staneta enako. Če nekdo hoče Asus produkt (in ne moreš verjeti, koliko ljudi, ki nima najmanjšega pojma o komponentah me pri svetovanju o sestavi prosi, da naj bo komponenta ASUS :D ) staneta obe kartici 286€. V vseh primerih zelo primerljivi.

3GB je tehnična karakteristika kartice. Ampak to je kot frekvenca, končnemu kupci je vseeno ali kartica dela na 100mhz ali 1000 mhz, važen je preformans. In preformans je enak. Je pa vseeno dober plus, ker za neznalce je večja številka vedno boljša :)

770 so rahlo učinkovitejše - porabijo manj. Pa to ni pomembno zato, da bomo prišparali na elektriki ampak ker se manj grejejo. Dober primer za to je MSI TF cooler na 280X, ki ni deloval optimalno z prvim Biosom. 280X je oddajal preveč toplote in potrebno je bilo povečati RPM da zadeva ni throtlala. Zato je recimo MSI 280X TF glasnejša kot MSI 770 TF, če jih direktno primerjamo.

V vsakem primeru so argumenti za eni in za drugo in ne AMD in ne Nvidia nima občutne prednosti v tem segmentu. Enako velja za 7950/760. Če nekomu OC nekaj pomeni, potem je potrebno še to upoštevati. Ampak od dvajsetih, ki sem jim predlagal sestavi niti eden nima navite grafike in vsi "igrajo igrice". Tist, ki zna in misli OCjat se bo že sam poglobil v to kaj in zakaj se splača kupiti...vsaj običajno je tako.

RC14 ::

Pri 1080p in 4xaa je v večini igrah 770 rahlo hitrejša od 280X. Samo primer poglej tecpowerup, ali pa anandtech, pa še veliko jih je.
- Navija se 770 nič slabše od 280X
- 770 dobiš zelo dobro hlajeno kartico in zelo tiho in to je od MSI, 280x je malo katera tiha kartica, skoraj vse so kot avion, kakšna asus je tiha potem pa se že skoraj konča.

msi 770
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/...

asus 280, ki je najtišja med usemi, je glasnejša od 770
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS...

Je pa res, da če bi kupoval in bi bila asus 280x enaka cena kot je 770, bi verjetno raje vzel asus 280.
Ampak preveč se obremenjujete za tiste 3-4 FPSje, jaz raje gledam, da bo kartica tiha, hladna in da se navija dobro. Tiste 1-2% razlike v hitrosti ne opazite nikjer,razen v benchmarkih

290x vs 780ti, kot sem že napisal, 780ti je nedvomno hitrejša skoraj povsod, navija se bolje, je pa tudi res, da se skoraj brezveze primerja ti dve kartici, ker nista v istem cenovnem razredu. razlika je kar velikih 150 eur. ČE denar ni problem 780ti, če gledaš bolj na p/p pri teh dveh karticah
je boljša 290X.
Simpl ko pasulj:)

lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

NightHawk je izjavil:

Cena his kartice je bila še nekaj dni nazaj 260€. Danes je 240€. Najcenejša 770 je 250€. Lahko predpostavimo, da staneta enako. Če nekdo hoče Asus produkt (in ne moreš verjeti, koliko ljudi, ki nima najmanjšega pojma o komponentah me pri svetovanju o sestavi prosi, da naj bo komponenta ASUS :D ) staneta obe kartici 286€. V vseh primerih zelo primerljivi.

3GB je tehnična karakteristika kartice. Ampak to je kot frekvenca, končnemu kupci je vseeno ali kartica dela na 100mhz ali 1000 mhz, važen je preformans. In preformans je enak. Je pa vseeno dober plus, ker za neznalce je večja številka vedno boljša :)

770 so rahlo učinkovitejše - porabijo manj. Pa to ni pomembno zato, da bomo prišparali na elektriki ampak ker se manj grejejo. Dober primer za to je MSI TF cooler na 280X, ki ni deloval optimalno z prvim Biosom. 280X je oddajal preveč toplote in potrebno je bilo povečati RPM da zadeva ni throtlala. Zato je recimo MSI 280X TF glasnejša kot MSI 770 TF, če jih direktno primerjamo.

V vsakem primeru so argumenti za eni in za drugo in ne AMD in ne Nvidia nima občutne prednosti v tem segmentu. Enako velja za 7950/760. Če nekomu OC nekaj pomeni, potem je potrebno še to upoštevati. Ampak od dvajsetih, ki sem jim predlagal sestavi niti eden nima navite grafike in vsi "igrajo igrice". Tist, ki zna in misli OCjat se bo že sam poglobil v to kaj in zakaj se splača kupiti...vsaj običajno je tako.

vsaj nekdo razume

Se dobro vidi pri 290X in 780Ti. 4K gaming je bilo veliko govorjenja zaradi 780Ti in 3GB rama. Ampak zgleda da kartica to kompenzira z frekvenco ramov (7GHz). Pri amd pa 512-bit bus in 5GHz 4GB rama.

To je bil odgovor na tist ---> moja ima 3gb tvoja pa 2gb zato je moja veliko bolša.

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Xserces je izjavil:

Se dobro vidi pri 290X in 780Ti. 4K gaming je bilo veliko govorjenja zaradi 780Ti in 3GB rama. Ampak zgleda da kartica to kompenzira z frekvenco ramov (7GHz). Pri amd pa 512-bit bus in 5GHz 4GB rama.

Daj ne fantaziraj. Ne moreš količine rama kompenzirat z višjimi frekvencami rama (oziroma propustnostjo, kjer sta obe kartici tam tam).
Pač špili ne potrebujejo toliko rama.

RC14 je izjavil:

290x vs 780ti, kot sem že napisal, 780ti je nedvomno hitrejša skoraj povsod, navija se bolje, je pa tudi res, da se skoraj brezveze primerja ti dve kartici, ker nista v istem cenovnem razredu. razlika je kar velikih 150 eur. ČE denar ni problem 780ti, če gledaš bolj na p/p pri teh dveh karticah
je boljša 290X.
Simpl ko pasulj:)

lp

P/P je vedno na strani cenejše kartice. 7790 je boljša od 7870, ki je boljša od 7950, ki je boljša od 7970 in tako naprej.
Najlažje je potem po testih pogledati kaj je zate še sprejemljiv preformans in kupiti najcenejšo, ki ga ponuja.

Recimo 290X je v Uber 33,33% (v 2560×1600, v povprečju vseh resolucij je 25% razlika) hitrejša od 280X ali 770 ter je od obeh 100% dražja. Sepravi imata ti dve kartici veliko boljši P/P, če ti je ta level preformansa sprejemljiv.

pa smo prišli spet nazaj do subjektivnosti cen

Zgodovina sprememb…

NightHawk je izjavil:

Cena his kartice je bila še nekaj dni nazaj 260€. Danes je 240€. Najcenejša 770 je 250€.

mi prosim napišeš v kateri trgovini? :) ker z tako ceno grem kar v nakup

Sergio4 je izjavil:

NightHawk je izjavil:

Cena his kartice je bila še nekaj dni nazaj 260€. Danes je 240€. Najcenejša 770 je 250€.

mi prosim napišeš v kateri trgovini? :) ker z tako ceno grem kar v nakup

hardwareversand.de preko idealo.de

Idealo.de najde R9 280X HIs Ipower za 240€ -mindfactory
««
12 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero R9 290? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6413177 (11147) FlyingBee
»

Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11935087 (29869) chucki
»

NV GTX780Ti (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6415655 (14404) klkkkkkkkkkk
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675128490 (103502) Pro_moted
»

Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
9426263 (20729) vaščan

Več podobnih tem