Forum » Strojna oprema » AMD Radeon R9-2xx
AMD Radeon R9-2xx
FlyingBee ::
nov King of the hill od AMD-ja, upajmo da na porabi nekaj naredijo in da je hitrejša od 780ti ... ne bo pa iz R9 300 serije, ampak po vsej verjetnosti tweakana 290x
lesi ::
Ali je imel ze kdo tezavo, da vsakic ko nalozis katerokoli verzijo driverjev (imam MSI R9 290 GAMING 4G), ti vrze black screen in noce v windowse (vidis samo znak windows se nalaga potem vrže black screen).
Kartica je stara 10dni in v drugem racunalniku naredi isto. Prvi teden je delovala BP in nic se ni navijalo.
tnx
Kartica je stara 10dni in v drugem racunalniku naredi isto. Prvi teden je delovala BP in nic se ni navijalo.
tnx
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lesi ()
amacar ::
Ali je imel ze kdo tezavo, da vsakic ko nalozis katerokoli verzijo driverjev (imam MSI R9 290 GAMING 4G), ti vrze black screen in noce v windowse (vidis samo znak windows se nalaga potem vrže black screen).
tnx
Imel identičen problem na 7850 (moja tema: Radeon 7850 črn zaslon ). So mi jo zamenjali oz. vrnili denar.
klkkkkkkkkkk ::
http://wccftech.com/amd-possibly-prepar...
še ena kartica r) 275X? power efficient like maxwell? če nebo cena primerna in ostale stvari kakor je treba potem brez veze, da delajo novo.
še ena kartica r) 275X? power efficient like maxwell? če nebo cena primerna in ostale stvari kakor je treba potem brez veze, da delajo novo.
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Težka... P/W ni tako pomemben kot P/P za dGPU.
Tole je bolj všečno za APU-je :)
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Težka... P/W ni tako pomemben kot P/P za dGPU.
težka je očitno samo zate ta logika ... p/w je važen povsod, 250W je neka praktična zgornja meja za "normalno" odvajanje toplote iz grafe v "zaprtem" ohišju in s skoraj nič ostale ventilacije, razen seveda na sami kartici, podatek p/W pa ti pove koliko max. performance lahko pričakuješ, torej če neredijo do 35W je za prenosnike oziroma APU-je, za slednje tudi 60W pa recimo za HTPC, za igre pa do 250W in več, če se gre za absolutno performance crown
p/p pa gledaš potem ko kupuješ grafo, vendar če bi se samo o teh, ki jih/bi kupimo/li pogovarjali potem ...
Tole kar si napisal... Vsaka generacija prinese veliko boljši P/W! To tvoje pisanje je nesmiselno!
Govorim glede GTX 750 ti in R9 270
Poglej GTX 750Ti porabi 65W v gamingu z i5 bo porabila okoli 170W. Če pa kupiš za malo več denarja R9 270X. PC pa bo porabil oko0li 210 v gamingu, kar rpomeni, da bom imel 35% več performanca
GTX 750 TI 110EUR - R7 270 145EUR (boljši P/P) če gledamo slo cene kje neboš dobil GTX 750Ti pod 130EUR medtem, ko dobiš R7 270 za 155EUR)
(110*1.35 = 148EUR) 2GB GDDR5- pri tme moramo upoštevati, da GTX750 Ti je entry lvl saj je zelo omejena.
Celoten P/W
PC bo porabil okoli v gamingu okoli reicmo še 10w manj, kar je 160W medtem, ko pa R9 270 okoli 210W ali celo še manj. Kakor se spomnim sem jaz z FX 6300 na 3.5Ghz in undervoltanim prišel okoli 180-200W max (poraba CPU-ja podobna i5).
160*1.35 - 216W kar pomeni, da ponuja podobn P/W.
Vzel sem najcenejšo GTX 750Ti. R9 270 sem izbral nekako proper cooled rečprav dobiš od sapphire x2 cooler že za 138EUR.
Tukaj je nesmisel kupiti GTX 750Ti za gaming. Vzame P/P... reicmo R9 290 bo porabila z i5 okoli 300-320W v gamingu. Ponudi pa 2x performance R9 270.
Tako, da ne pametuj koliko se splača gledat P/W trenutno!
EDIT: Ponavadi kupijo mATX in i5 4440 sepravi okoli 90-100W, ko obremeniš CPU. Kar se trenutno splača v mid range je R9 270, ki je boljša v vseh pogledih za gaming od GTX 750Ti.
Govorim glede GTX 750 ti in R9 270
Poglej GTX 750Ti porabi 65W v gamingu z i5 bo porabila okoli 170W. Če pa kupiš za malo več denarja R9 270X. PC pa bo porabil oko0li 210 v gamingu, kar rpomeni, da bom imel 35% več performanca
GTX 750 TI 110EUR - R7 270 145EUR (boljši P/P) če gledamo slo cene kje neboš dobil GTX 750Ti pod 130EUR medtem, ko dobiš R7 270 za 155EUR)
(110*1.35 = 148EUR) 2GB GDDR5- pri tme moramo upoštevati, da GTX750 Ti je entry lvl saj je zelo omejena.
Celoten P/W
PC bo porabil okoli v gamingu okoli reicmo še 10w manj, kar je 160W medtem, ko pa R9 270 okoli 210W ali celo še manj. Kakor se spomnim sem jaz z FX 6300 na 3.5Ghz in undervoltanim prišel okoli 180-200W max (poraba CPU-ja podobna i5).
160*1.35 - 216W kar pomeni, da ponuja podobn P/W.
Vzel sem najcenejšo GTX 750Ti. R9 270 sem izbral nekako proper cooled rečprav dobiš od sapphire x2 cooler že za 138EUR.
Tukaj je nesmisel kupiti GTX 750Ti za gaming. Vzame P/P... reicmo R9 290 bo porabila z i5 okoli 300-320W v gamingu. Ponudi pa 2x performance R9 270.
Tako, da ne pametuj koliko se splača gledat P/W trenutno!
EDIT: Ponavadi kupijo mATX in i5 4440 sepravi okoli 90-100W, ko obremeniš CPU. Kar se trenutno splača v mid range je R9 270, ki je boljša v vseh pogledih za gaming od GTX 750Ti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
Xserces ::
Odvajanje toplote mogoče? manj W lažje odvajanje.
Nebi blo fino da bi imeli 280x pasivno oziroma 290/x ali 780Ti? :)
Nebi blo fino da bi imeli 280x pasivno oziroma 290/x ali 780Ti? :)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Kar hočem povedat je, da nekateri to maxwell ahritekturo kujejo v zvezde "nvidia fanboys". Pač ne dojamejo, da se to zgodi z vsako novo arhitekturo. zdej pa kolk pomemben je P/W za gamerja pa...
hojnikb ::
pa kaj hudiča imate tak fetiš na W? 1-2EUR gor ali dol na mesec, big deal.
Ne gre se tolk za elektriko, ampak varčnejša oz bolj efficient grafa pač prinese manj toplote za odvajat in tudi lažje jo daš v kak mITX sistem.
Recimo AMD nima absolutno nič spodobnega za mITX lowprofile sistem. Pri Nvidii pa dobiš 750Ti od KFA2, ki seveda pomete vse AMDjove grafe.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ja vendar vsak bo raje vrgu R9 270 (saj so dovolj majhne, da pašejo notri). GTX 750Ti ni ravno za 1080P to bi znala R9 275X popravit :)
Zgodovina sprememb…
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Kar hočem povedat je, da nekateri to maxwell ahritekturo kujejo v zvezde "nvidia fanboys". Pač ne dojamejo, da se to zgodi z vsako novo arhitekturo. zdej pa kolk pomemben je P/W za gamerja pa...
Na 28nm je taka razlika res velik dosežen ne glede na fanboye, sicer pa tvoj link do novice 275x je sproźil to debato in je vezano na to temo ... ne vem a bi ti lahko sploh verjel kot normalno razmišlajočem članu foruma, ki verjetno sploh nima vsega tega o čemer bluzi, a imaš sploh 270 in 6300 fx?
Prosim, najdi mi _eno_ lowprofile 270ko :)
Z ITX+i5+ R9 270... nimaš low-profile vendar bo vseeno lepo delalo. Recimo takrat je bila Op zadeva z GTX 670 min vsaj za ITX. Gledam pa tudi, da vzamejo ITX+i7+R9 290...
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Na 28nm je taka razlika res velik dosežen ne glede na fanboye, sicer pa tvoj link do novice 275x je sproźil to debato in je vezano na to temo ... ne vem a bi ti lahko sploh verjel kot normalno razmišlajočem članu foruma, ki verjetno sploh nima vsega tega o čemer bluzi, a imaš sploh 270 in 6300 fx?
To sem dodal smao zardi tega ker prihaja nova grafična. Imamo cel kup R9 grafičnih sedaj bomo pa dobili še eno. Pa se vprašaj zakaj je šel AMD to delat? Ker se GTX 750Ti dobro prodaja ("verjetno")
Zgodovina sprememb…
Xserces ::
265 bit?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Prosim, najdi mi _eno_ lowprofile 270ko :)
Z ITX+i5+ R9 270... nimaš low-profile vendar bo vseeno lepo delalo. Recimo takrat je bila Op zadeva z GTX 670 min vsaj za ITX. Gledam pa tudi, da vzamejo ITX+i7+R9 290...
klkkkkkkkkkk je izjavil:
To sem dodal smao zardi tega ker prihaja nova grafična. Imamo cel kup R9 grafičnih sedaj bomo pa dobili še eno. Pa se vprašaj zakaj je šel AMD to delat? Ker se GTX 750Ti dobro prodaja ("verjetno")
kdo ste to "mi"? AMD fanboys, a kaj?
no, poglej tisti link, ko so navili 290x na 1500+ Mhz, zakaj misliš, da je poraba zdaj pomembna in kaj pomeni (glede na tvoje zgodbice o odvijanju FX6300) poraba na potrebno hlajenje in koliko je sama tehnologija odvisna od le-te ... W je V*A in kaj misliš, da si z zmanjšanjem voltaže dosegel?
fak, a bodo res v 2H 2015 na 20nm prešli?
20nm GlobalFoundries 2H 2015 : Fiji and Treasure, PI 1.0
20nm GlobalFoundries 2H 2015 : Fiji and Treasure, PI 1.0
hojnikb ::
#brezpodpisa
#AMD Tonga GPU will succeed the R9 280(x). WIll probably be named R9 285.
... it also means that performance wise, it will be faster than the current Maxwell cards; namely the Geforce GTX 750 and GTX 750 Ti.
ne ga srat, ja halo, da bo hitrejša od 750ti, če na tviterju piše, a bo "succeed the R9 280(x)"
vsekakor dobra novica, da se v "do 300 EUR oz. do 200W tdp" še kaj premakne, 280x in 770 sta super grafi, vendar obe že precej zastareli
... it also means that performance wise, it will be faster than the current Maxwell cards; namely the Geforce GTX 750 and GTX 750 Ti.
ne ga srat, ja halo, da bo hitrejša od 750ti, če na tviterju piše, a bo "succeed the R9 280(x)"
vsekakor dobra novica, da se v "do 300 EUR oz. do 200W tdp" še kaj premakne, 280x in 770 sta super grafi, vendar obe že precej zastareli
miraldi ::
Koliko so kaj vredne rabljene par mesecev stare R9 280X? Malo ramišljam, da bi šel iz 7870 na 280x, če bi našel kakšno dobro ponudbo za rabljeno. Najbolj me skrbi nakup rabljene zaradi tega mininja al karkol že počnejo nekateri.
No ja saj se mi ne mudi, čene pa čez čas novo :)
No ja saj se mi ne mudi, čene pa čez čas novo :)
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
RTX 4070ti
32Gb
amacar ::
Za 150€ maš 7970 med malimi oglasi. Meni se zdi to čisto fer cena itak imajo te grafične še več kot 1 leto garancije.
54j0 ::
V tistem oglasu za 150€ je tudi ena za 115€, a ima nameščene "ghetto" ventilatorje. Worth a risk? Presodite sami.
Machete ::
Pomoje je worth the risk. Če znaš lotat ali maš taprav kabelček ali vodno od 7970 serije ali kake svoje vente maš v bistvu 280x za 115€ c: za gejmat top šit. Lahko pa jo goniš as it is z samo enim ventom, sam to ne vem kako temperaturo bi dalo. Pomoje nebi bilo najboljš.
kaj se zgodi, če se kupuje XFX grafične, tudi sm sem imel kako super DD od XFX pa je bila glasna in povzročala probleme
lesi ::
tnx
V vednost, če bo imel kdo podobno tezavo... Poslal na Dinokomp in po 14 dneh dobil sporocila da dobim novo
SuperVeloce je izjavil:
Kakšne probleme pa si imel, poleg zanič ventilatorjev?
zmrzovanje sistema (ironično, bil je razmeroma vroč zaradi te grafične), črni zaslon ali pa sploh ni v Win7 prišel ob novi namestitvi driverjev, pri več igrah problemi s sesutjem ... mogoče pa le naključje ali pač ne
Machete ::
Včeraj sem se malo igral z špili v UHD na TVju. Res da samo na 30Hz, ampak zadeva presentljivo dobro teče in to na eni bogi 280x.
BF4 se da na medium+ nastavitvah malce probavati, ni pa igralno za bit konkurenčen, pa še zaslon se malce trga po horizontali.
Ostalo recimo Trine pa teče na ultra izjemno lepo in igralno. Seveda zahtevnost ni primerljiva z BF4 MPjem.
Pa recimo MOH:Warfighter MP se da tudi čisto konkurenčno igrati in to celo nekaj manj od ultra nastavitev. Recimo very high+. Edini problem, ki ga vidim sploh pri FPS MP špilih je trenutno 30Hz cokla, drugače pa me je zelo presenetilo delovanje. Sem mislil da se tudi malce manj zahtevni špili niti približno ne bodo dali igrat na UHD z 280x.
Na monitorju pa verjetno gre na 60Hz, če je povezava preko DisplayPorta 1.2 ..
Še kdo kaj špila v 4K?
BF4 se da na medium+ nastavitvah malce probavati, ni pa igralno za bit konkurenčen, pa še zaslon se malce trga po horizontali.
Ostalo recimo Trine pa teče na ultra izjemno lepo in igralno. Seveda zahtevnost ni primerljiva z BF4 MPjem.
Pa recimo MOH:Warfighter MP se da tudi čisto konkurenčno igrati in to celo nekaj manj od ultra nastavitev. Recimo very high+. Edini problem, ki ga vidim sploh pri FPS MP špilih je trenutno 30Hz cokla, drugače pa me je zelo presenetilo delovanje. Sem mislil da se tudi malce manj zahtevni špili niti približno ne bodo dali igrat na UHD z 280x.
Na monitorju pa verjetno gre na 60Hz, če je povezava preko DisplayPorta 1.2 ..
Še kdo kaj špila v 4K?
Spock83 ::
Jaz igram na 2550x1440 z 290x. Nekako mi je to max. Za današnje zahtevne igre in da ne trpijo detajli.
vaščan ::
Grafično imam sapphire 7950 dual x. Danes sem našel bios od msi 280 http://www.techpowerup.com/vgabios/1582... flashal sem mojo 7950 moram reči da uspešno sedaj je postala r9 200 series in logično ker sta grafične identične v igrah razlike ni.
Je pa to dost simpl narest pa še TDP je fajn mal dvign da ne throttla ter naštelat clocke po želji seveda ko modaš bios od grafulje s programom VBE7.0.0.7b.
Gledat je treba da imata iste ram chipe notr pa je že kr zmaga
naprimer za mojo
Memory Support
vrm - chl822x
3072 MB, GDDR5, Hynix H5GQ2H24AFR
3072 MB, GDDR5, Elpida EDW2032BBBG
prekopiraš samo še vendor id in subsystem id od biosa svoje grafične v downloadan bios to delaš v programu VBE7.0.0.7b shraniš bios ter flashas s ati_winflash_2.6.7.
Uglavnem da se hd7 serijo flashat v r9 200 serijo. Čeprav ne pridobiš nič
Je pa to dost simpl narest pa še TDP je fajn mal dvign da ne throttla ter naštelat clocke po želji seveda ko modaš bios od grafulje s programom VBE7.0.0.7b.
Gledat je treba da imata iste ram chipe notr pa je že kr zmaga
naprimer za mojo
Memory Support
vrm - chl822x
3072 MB, GDDR5, Hynix H5GQ2H24AFR
3072 MB, GDDR5, Elpida EDW2032BBBG
prekopiraš samo še vendor id in subsystem id od biosa svoje grafične v downloadan bios to delaš v programu VBE7.0.0.7b shraniš bios ter flashas s ati_winflash_2.6.7.
Uglavnem da se hd7 serijo flashat v r9 200 serijo. Čeprav ne pridobiš nič
fireX88 ::
če koga zanima review za r9 285:
http://www.tomshardware.com/reviews/amd...
http://www.eurogamer.net/articles/digit...
http://www.tomshardware.com/reviews/amd...
http://www.eurogamer.net/articles/digit...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
glede na to, da je nvidia že izdala novo serijo grafičnih kartic bi moral amd tudi kaj? po netu se najde že kar nekaj "novic" o r9 300 serise:
http://www.guru3d.com/news-story/amd-pi...
http://videocardz.com/amd/radeon-rx-300
http://wccftech.com/amd-pirate-islands-...
mogoče bolj primerno za novo temo?
trnvpeti ::
glede na to, da je nvidia že izdala novo serijo grafičnih kartic bi moral amd tudi kaj? po netu se najde že kar nekaj "novic" o r9 300 serise:
kdaj to pride?
pomoje nič prej kot naslednje leto. BTW, danes naj bi nekaj več predstavili. mislim, da sem to nekje zasledil.
chucki ::
ebay poglej
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
MaterVola ::
S čim zamenjati ventilatorje na MSI 270x?
Sicer je kartica v garanciji, ampak iščem alternative, ker so originalni ventilatorji bolj kot ne ubogi...
Sicer je kartica v garanciji, ampak iščem alternative, ker so originalni ventilatorji bolj kot ne ubogi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero R9 290? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13103 (11073) | FlyingBee |
» | Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 34668 (29450) | chucki |
» | NV GTX780Ti (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 15504 (14253) | klkkkkkkkkkk |
» | Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Strojna oprema | 127305 (102317) | Pro_moted |
» | Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 26028 (20494) | vaščan |