Forum » Strojna oprema » AMD Radeon R9-2xx
AMD Radeon R9-2xx
mihco ::
theBill ::
Cene R9 290 so v zadnjem mesecu kar konkretno padle, za cca. 60-70€
http://www.idealo.de/preisvergleich/Pro...
http://www.idealo.de/preisvergleich/Pro...
FlyingBee ::
MaterVola ::
S čim zamenjati ventilatorje na MSI 270x?
Sicer je kartica v garanciji, ampak iščem alternative, ker so originalni ventilatorji bolj kot ne ubogi...
"ubogi"?? Tezko najdes boljse ventilatorje na graficni kartici kot so ti na msi-jevih
Glede hlajenja nimam pritožb, je pa v roku 9 mesecev shodil že drugi ventilator, torej še enkrat RMA, kar pa ni najhitrejša zadeva...
mihco ::
Na bolhi so šle pa cene neverjetno gor.
Cene na Bolhi so malodane smesne, ko hocejo za referencni "leaf blower" po 250€, ali pa za nereferencne 275€+. Toliko zdaj stanejo nove nereferencne s top hladilniki.
Jap..in nevedni prodajalci so celo uzaljeni, ko jim ponudis realno ceno...ker na mimovrste je baje se vedno 450eur
chucki ::
Napiši oglas, da kupiš za ceno, ki si jo pripravljen plačati... Kmalu se bo našel prodajalec, verjemi :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
KuhaR ::
Zanima me če ima še kdo tako težavo:
Sistem: XFX R290, FX-8350@4.9, 8GB 2133 rama, WIN 8.1, Seasonic napajalnik in zadnji 14.9 drajverji. Igra je WOT z max nastavitvami. Če poženem testne programe je GPU load 98-100%, v igrah pa skače z 0 na 100%.
Sistem: XFX R290, FX-8350@4.9, 8GB 2133 rama, WIN 8.1, Seasonic napajalnik in zadnji 14.9 drajverji. Igra je WOT z max nastavitvami. Če poženem testne programe je GPU load 98-100%, v igrah pa skače z 0 na 100%.
Vodno hlajen že od 1999.
Ryzen 9 5950/MSI MAG B550 Tomahawk/32GB3600 cl14/RX7900XT
SuperVeloce ::
Ti cuka v tej igri? Tvoja grafika bi morala biti dovolj za 60fps vsync na 1080, če imaš vsync vklopljen bi razložilo tole skakanje. Nevem pa, kako se ta igra obnese na procesorjih...
edit: Po temle sodeč praktično ne zna uporabljati kaj več kot eno jedro, kar je na FX cpujih slaba novica. Cpu na 5ghz dosega slabše rezultate kot tvoja grafika
edit: Po temle sodeč praktično ne zna uporabljati kaj več kot eno jedro, kar je na FX cpujih slaba novica. Cpu na 5ghz dosega slabše rezultate kot tvoja grafika
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Vsync je off, igram še planetside2 in je isto. Nič pa ne cuka. Sem včeraj testiral še mojo staro 7970, pa je load zmeraj med 80-100%. WOT uporablja prve 4 jedra, oz.prva dva modula.
Vodno hlajen že od 1999.
ti misliš da uporablja 4 jedra, ker se tist glavni proces skos šalta med jedri (windows scheduler tako deluje)...
je pa možno, da je v igri še throttling na gpu, čeprav to dvomim...
je pa možno, da je v igri še throttling na gpu, čeprav to dvomim...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
fireX88 ::
ne bi rad trollal, ampak imel sem takšne probleme pri bf4 (8350 je bil proc). Zadevo sem menjal za intel, od takrat zadeva deluje, brez raznih dropov fps-jev.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
Kartica je vodno hlajena tako, da temperature ne grejo čez 40°C. Razumel bi 50% load na kartici, ne razumem pa teh skokov iz 0 na 100%.
Vodno hlajen že od 1999.
No saj throttling je lahko tudi glede na TDP.
Ampak ti skoki pri tebi so verjetno takrat, ko grafika izriše frame, potem pa čaka na cpu in nima kaj delat. Senzorji pa zgleda kažejo skoke, nmest povprečen 50% usage.
Ampak ti skoki pri tebi so verjetno takrat, ko grafika izriše frame, potem pa čaka na cpu in nima kaj delat. Senzorji pa zgleda kažejo skoke, nmest povprečen 50% usage.
imam eno vpr za tiste, ki imate r9 290 od msi ali asus. kako glasni sta? Idle in pa full load-u?
FlyingBee ::
resnično me zanima kako kaj glasnost 290 in 290x graf v enreferenčni izvedbi po nekaj mesecih uporbe, ali je še vedno tako kot prvi teden nakupa?
Enako kot prvi dan, nobene razlike, nobenega coilwhine-a. Je pa res, da nisem nek ultragamer, povprecno 2-3 ure tedensko.
@fireX88: ce kupujes novo glej raje Sapphire Tri-X ali Powercolor PCS+, najboljsa hladilnika izmed vseh R9 290, do 10 C hladnejsi pri gamingu kot nereferencni Gigabyte in Asus.
http://www.kitguru.net/components/graph...
@fireX88: ce kupujes novo glej raje Sapphire Tri-X ali Powercolor PCS+, najboljsa hladilnika izmed vseh R9 290, do 10 C hladnejsi pri gamingu kot nereferencni Gigabyte in Asus.
Sapphire nikoli več! mogoče je do 10°C hladnejša, ampak konkretno glasnejša. ne potrebujem takšne grafične.
freesty ::
Se zavedas, da je glasnost odvisna od temperature? Ce je glasna in 10 stopinj hladnejsa pac nastavis ventilatorje na nizjo hitrost in bo tisja in samo 5 stopinj hladnejsa..
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
sure...
ne vem zakaj sem sapphire r9 280x poslal na servis??? ti namignem?
ker so ventilatorji začeli hudo ropotat!!
EDIT: v msi afterburnetju sem imeli nastavljen custom fan profile, pa ni kaj veliko pomagalo
EDIT: v msi afterburnetju sem imeli nastavljen custom fan profile, pa ni kaj veliko pomagalo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fireX88 ()
djready ::
Zanima me če ima še kdo tako težavo:
Probi naštimat power limit v msi after burner na 20%. Vem da pri 7950 so bila kr nihanja če ni blo vsaj 15% power limit, nekatere igre so zahtevale več. Pa a si testeral 8350 4.9ghz ali samo navil?
Asus M5A97 R2.0, Fx 6300 4.4Ghz, XFX 280x OC BE, 8GB Ram, XFX 550w, Win7
sure...
Jao, ponovno en z induktivnim nacinom sklepanja, in se ta z napakami. Naj ti namignem, tak nacin sklepanja je mother of all fuckups.
Vedno se gleda povprecje, zakljucke o zanesljivosti se vlece iz cim vecih user reviewov, ne pa da se iz lastnega primera sklepa, da so vse grafe (oziroma vstavi poljubno) take
Zgodovina sprememb…
- spremenil: theBill ()
sure...
Jao, ponovno en z induktivnim nacinom sklepanja, in se ta z napakami. Naj ti namignem, tak nacin sklepanja je mother of all fuckups.
Vedno se gleda povprecje, zakljucke o zanesljivosti se vlece iz cim vecih user reviewov, ne pa da se iz lastnega primera sklepa, da so vse grafe (oziroma vstavi poljubno) take
če ti tako praviš...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fireX88 ()
Sem že vse probal :) 8350 je navit @4.9GHz za vsak dan. Gre na 5GHz vendar razen toplote ni nobene pridobitve.
Vodno hlajen že od 1999.
sure...
če ti tako praviš...
Dej se raje malo splosno izobrazi, da ne bos vedno surle vlekel, ko ti bo nekdo povedal kaksno znanstveno dejstvo. Net je poln clankov o napakah induktivnega sklepanja.
Induktivno sklepanjeje sklepanje iz posameznega na splošno - izvajanje splošnih pravil iz posameznih dejstev, opažanj, izkušenj. Omogoča nova spoznanja. Ker nikoli ne zajamemo VSEH dejstev..., induktivni sklepi vedno veljajo le z določeno stopnjo verjetnosti. Če napačno sklepamo na osnovi premajhnega števila primerov, govorimo o napaki prehitrega posploševanja.
uporabljam r9 280x vapor x in imam slabe izkušnje glede glasnosti. in po netu je tudi ogromno člankov ter posnetkov glede glasnosti. sorry, zame predstavlja glasnosti velik problem.
če si pač fen ene same znamke imaš ti problem z induktivnim načinom sklepanja.
če si pač fen ene same znamke imaš ti problem z induktivnim načinom sklepanja.
klinker ::
Mislim da ti hoce povedat da 280, ter 290 nista enake grafe in ne uporabljata enake hladilne resitve.
Za te 280 vapor-x se pa pise da so srot, ja.
Za te 280 vapor-x se pa pise da so srot, ja.
Mah kje, celoten Sapphire je srot po njegovo, ker je njemu in se petim na netu zacel ventilator ruzit. Ko pa clovek pogleda ocene uporabnikov na Newegg ali procent reklamacij na Mindfactory.de pa ugotovi, da pri R9 290 Tri-X ni cisto nic vecji kot pri drugih renomiranih znamkah Gigabyte, Asus, Msi,...
Nimam Sapphire grafe, je tudi nikoli nisem imel, trenutno imam Powercolor R9 290 PCS+, sem pa pred nakupom precej prebral o nereferencnih R9 290, in lahko za tvoje predsodke povem, da so le to - predsodki. Sapphire te serije je top zadeva, pa ne zato, ker bi to zraslo na mojem zeljniku, ampak po testih ih izkusnjah uporabnikov.
Za tvoj tako cislani ASUS - pri Asus DirectCU II R9 290 se dva heatpipe-a sploh ne dotikata grafe, ker je hladilnik narejen za GTX 780.
Nimam Sapphire grafe, je tudi nikoli nisem imel, trenutno imam Powercolor R9 290 PCS+, sem pa pred nakupom precej prebral o nereferencnih R9 290, in lahko za tvoje predsodke povem, da so le to - predsodki. Sapphire te serije je top zadeva, pa ne zato, ker bi to zraslo na mojem zeljniku, ampak po testih ih izkusnjah uporabnikov.
Za tvoj tako cislani ASUS - pri Asus DirectCU II R9 290 se dva heatpipe-a sploh ne dotikata grafe, ker je hladilnik narejen za GTX 780.
Mah kje, celoten Sapphire je srot po njegovo, ker je njemu in se petim na netu zacel ventilator ruzit. Ko pa clovek pogleda ocene uporabnikov na Newegg ali procent reklamacij na Mindfactory.de pa ugotovi, da pri R9 290 Tri-X ni cisto nic vecji kot pri drugih renomiranih znamkah Gigabyte, Asus, Msi,...
da, uporabi google!
tudi prav, samo ti bereš te stvari, nobeden drug
a dej, tega pa res nisem vedel...
Bi razčlenil tvoj blef točko po točko, ampak se mi v bistvu ne da, to niti ni namen te teme.
Samo tole bom napisal, če bi vedel kaj o Asusovem pol-izdelku v temu razredu, potem pač nebi spraševal po njem. I rest my case.
Samo tole bom napisal, če bi vedel kaj o Asusovem pol-izdelku v temu razredu, potem pač nebi spraševal po njem. I rest my case.
Kenpachi ::
Če bi ti vedel kaj o [vnesi temo tle], ne bi ti kej spraševal tle.
Wow. Much knowledge. Such deliverance.
Wow. Much knowledge. Such deliverance.
Zaraki Kenpachi.
Volta ::
Fantje, v bližnji prihodnosti bom vzel najverjetneje R9 280x in me zanima kateri proizvajalec trenutno nudi največ glede P/P. Verjetno bo padla ena rabljena v garanciji iz bolhe, zato mi bodo še posebej prav prišle vaše izkušnje. Če je glasnost ventilatorja pod loadom v nekih normalnih okvirjih me nič ne moti, bolj mi je važno da bo kartica zanesljiva. Uporabljala se bo za kake srednje zahtevne igre, morda kasneje tud kak Crysis 3. Zanima me še ali me je upravičeno strah rabljenih kartic z bolhe, ki so se (čeprav prodajalci ne bodo priznali) uporabljale za mining in pri katerih radi odpovejo ventilatorji.
@theBill kaj je s teboj? Jaz sem vprašal kaj menite od asus ali msi in nisem zahteval nobene mnenje o sapphire. ker si mi ga pa že dal, sem ti povedal zakaj nočem. ker sem pa tvoje mnenje zavrnil z mojim mnenjem (če prav po tvojem neveljavno mnenje), sem nato itaq jaz defekten ker ne upoštevam tvojega mnenja. Pač sem imel slabe izkušnje z sapphire 280x, nebom še enkrat ponovil z 290, pa naj bo zadeva iz zlata. Rajši reskiram z drugim proizvajalcem.
Da te potolažim, vzel sem MSI, in zadeva je fantastična ter predvsem tiha. Če ti kaj pomaga spodnja slika po 2h urah igranja BF-ja (naštimane so max vrednosti):
Da te potolažim, vzel sem MSI, in zadeva je fantastična ter predvsem tiha. Če ti kaj pomaga spodnja slika po 2h urah igranja BF-ja (naštimane so max vrednosti):
Fantje, v bližnji prihodnosti bom vzel najverjetneje R9 280x in me zanima kateri proizvajalec trenutno nudi največ glede P/P. Verjetno bo padla ena rabljena v garanciji iz bolhe, zato mi bodo še posebej prav prišle vaše izkušnje. Če je glasnost ventilatorja pod loadom v nekih normalnih okvirjih me nič ne moti, bolj mi je važno da bo kartica zanesljiva. Uporabljala se bo za kake srednje zahtevne igre, morda kasneje tud kak Crysis 3. Zanima me še ali me je upravičeno strah rabljenih kartic z bolhe, ki so se (čeprav prodajalci ne bodo priznali) uporabljale za mining in pri katerih radi odpovejo ventilatorji.
Prvo izkušnjo z Sapphire Dual X je bila 7950 (iste hladilnike, iste ventilatorje, isto ohišje dajejo na 280/280x). Ventilatorji kot da so narejeni iz kinder jajček plastike upogljivi in se majejo, ventilator je vibreral in po 40% hitrosti začel stružit po hladilniku sam sem probal ventilatorje malo opustit z šaraufi ki so pod ventilatorjem nič pomagal. Grafa je bila rabljena že prej 1 leto, ampak to se vseeno ne bi smelo tako hitro zgoditi.
Potem pa sem imel 7950 XFX DD BE. (spet podoben design uporablja njihova 280/280x) Lepa grafična samo so ventilatorji malce preglasni po 60% (kar se pa bo zagotovo zgodilo v zahtevnejših igrah).
Trenutno imam Msi 280x, nekatere msi 280x imajo težave z biosom in je bil izdan update ki malenkost popravi temperaturo ampak je spet bolj vroča kot ostale med igro pride tudi do 80c čeprav ni še thermal throtteling je kar vroče = več ventilatorji se vrtijo = hrupna (čeprav je bolj tiha od vapor x po reviewih) jaz svojo msi 280x omejim na 60fps ker imam 60hz monitor in s tem dobim finih 70c med zahtevnim igranjem.
Jutri svojo prodam in se bolj nagibam Asus 280x zaradi tišine in gigabyte 280x kolikor slišim ima HIS 280x tudi dobro hlajenje in tiha (naj bi bila enaka Asusovi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djready ()
Volta ::
Asusove ne bom jemal, ker sem pregledal kr nekaj testov in ponuja verjetno najmanj izmed vseh 280x. Se mi pa dopadeta Gigabyte in MSI, tako da kolebam med tema dvema. V preteklosti sem imel dosti Sapphirk, ampak pri tej seriji so ga kr posrali pri hlajenju, tako da Sapphire verjetno odpade.
eh par mhz gor dol tovarniško nastavljene, lahko tudi sam naviješ to ni nek benefit.
http://www.tomshardware.com/reviews/rad...
http://www.tomshardware.com/reviews/rad...
Zgodovina sprememb…
Odvisno od hladilnika, ventilatorjev, obratov, zahtevnosti igre, detaili...
Zgodovina sprememb…
@theBill kaj je s teboj? Jaz sem vprašal kaj menite od asus ali msi in nisem zahteval nobene mnenje o sapphire. ker si mi ga pa že dal, sem ti povedal zakaj nočem. ker sem pa tvoje mnenje zavrnil z mojim mnenjem (če prav po tvojem neveljavno mnenje), sem nato itaq jaz defekten ker ne upoštevam tvojega mnenja. Pač sem imel slabe izkušnje z sapphire 280x, nebom še enkrat ponovil z 290, pa naj bo zadeva iz zlata. Rajši reskiram z drugim proizvajalcem.
Tem temperaturam se lahko samo smejem, Sapphire Tri-X in Powercolor PCS+ sta 15C bolj hladni.
Tem cifram se lahko samo smejem, Sapphire Tri-X in Powercolor PCS+ imata 15C nižje max. temperature.
Glede na to, da je zunaj GTX 970 z nereferenčnim hladilnikom, nakup R9 290 ni več smiseln, če že kupuješ novo high-end grafično
Zgodovina sprememb…
glasnejša pa za koliko?
Testeral sem svojo XFX 280x DD Black OC Edition:
Po 10ih minutah v Unigine Heaven se je ustabilila pri 70c pri 1080Mhz clock (stock) in 1550Mhz Memory Clock (stock) to pri 1786 Fan RPM ali 47% (custom fan curve).
Po 10ih minutah v Unigine Heaven se je ustabilila pri 70c pri 1080Mhz clock (stock) in 1550Mhz Memory Clock (stock) to pri 1786 Fan RPM ali 47% (custom fan curve).
ja, to je vse ok, ampak me zanima, kako glasna je. 47% mi ne pomeni nič. na msi 290 se vrtijo pri 79c na 57% (brez custom fan curve) pa je lahko zadeva tišja od tvoje.
predvidevam da bo večji RPM bolj glasno.
seveda je v igri tudi lastnosti lopatic.
Zgodovina sprememb…
n1
glasnejša pa za koliko?
Sapphire je ob gamingu in ob benchmarkih celih 0,1 dB glasnejša
MSI
Sapphire
V edinem testu Powercolor PCS+ ni podatka o dB, pa tudi sicer bi moral biti podatek iz testa Kitguru, da bi bil primerljiv z MSI in Sapphire. Je pa video review - je tišja od 780ti in 7970 Vapor X, ventilator sploh nikoli ne gre čez 51%, pa še vseeno ne preseže 64 C
http://www.fudzilla.com/home/item/34647...
Sprijazni se, vsi nereferenčni hladilniki serije R9 290 se skrijejo proti Sapphire Tri X in Powercolor PCS+. R9 290 pa se skrije proti GTX 970. Dvojni strel v prazno torej, ampak tako pač pride, če si najbolj pameten in greš z glavo čez zid.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero R9 290? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13098 (11068) | FlyingBee |
» | Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 34661 (29443) | chucki |
» | NV GTX780Ti (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 15500 (14249) | klkkkkkkkkkk |
» | Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Strojna oprema | 127260 (102272) | Pro_moted |
» | Radeon R9 290X je hiter, vroč in požrešen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 26010 (20476) | vaščan |