Forum » Zvok in slika » LCD monitorji ... Best of Best??
LCD monitorji ... Best of Best??
tomaxxx ::
Kako za hudica se navadis LCD monitorja ?
Ena izmed vecjih slabosti ki jih opazim na njih je to, ko je na zaslonu vse crno (npr. sreensaver 3Dtext) se pojavijo ob robu lise, kot nekaksna presvetiltev izza robu. Vse ok, ce bi mel samo v tem primeru cren zaslon, ampak kaj ko rad pogledam kaksen Divx, kateri so ze tako in tako temnejsi posnetki, poleg tega pa je pri vecini tudi zgoraj in spodaj cren rob. In ce se to opazi ze v trgovini pri vse luceh itd. kaj je potem v popolnoma zatemnjeni sobi pri gledanju filmov ???
Zdej a je mozno da nikakor nisem zadel pravega kota gledanja na zaslon, z nastavitvami sem se tudi poigral, pa je bilo le za malenkost vcasih boljse, ker je bila v vecini primerov svetolst navita na 90% , ali pa sem le predolgo gledal v CRT zaslone kjer je crno res crno in prednostno ukvarjanje z grafiko .
Ps.: sprobal sem modele od Samsunga, Hansola,LiteOn,Acer,Iiyama in Nec. Se najblize mi je prisel Nec, ampak kaj, ko je imel Response 50ms Vecina je bila velikosti 17-18"
Imam res tolko drugacne oci, a so ocala krive za to ?
Ena izmed vecjih slabosti ki jih opazim na njih je to, ko je na zaslonu vse crno (npr. sreensaver 3Dtext) se pojavijo ob robu lise, kot nekaksna presvetiltev izza robu. Vse ok, ce bi mel samo v tem primeru cren zaslon, ampak kaj ko rad pogledam kaksen Divx, kateri so ze tako in tako temnejsi posnetki, poleg tega pa je pri vecini tudi zgoraj in spodaj cren rob. In ce se to opazi ze v trgovini pri vse luceh itd. kaj je potem v popolnoma zatemnjeni sobi pri gledanju filmov ???
Zdej a je mozno da nikakor nisem zadel pravega kota gledanja na zaslon, z nastavitvami sem se tudi poigral, pa je bilo le za malenkost vcasih boljse, ker je bila v vecini primerov svetolst navita na 90% , ali pa sem le predolgo gledal v CRT zaslone kjer je crno res crno in prednostno ukvarjanje z grafiko .
Ps.: sprobal sem modele od Samsunga, Hansola,LiteOn,Acer,Iiyama in Nec. Se najblize mi je prisel Nec, ampak kaj, ko je imel Response 50ms Vecina je bila velikosti 17-18"
Imam res tolko drugacne oci, a so ocala krive za to ?
Wolverine ::
"Ps.: sprobal sem modele od Samsunga, Hansola,LiteOn,Acer,Iiyama in Nec. Se najblize mi je prisel Nec, ampak kaj, ko je imel Response 50ms"
Kje pa si taksen podatek dobil? Nec ima najboljsi odzivni cas od vseh lcd monitorjev trenutno in to je 16ms.
Kje pa si taksen podatek dobil? Nec ima najboljsi odzivni cas od vseh lcd monitorjev trenutno in to je 16ms.
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)
Sem nasel 1760 seija je z 16ms response. Zdej mam pa vprasanje, kje se da kaksnega videt, v BB so bol na psu z Nec-i.
BlackHole ::
A ni ravno obratno? Crna je res crna sele na LCD-jih, ne pa na CRT-jih!? Vsaj tako sem zadnjič bral v enem članku o barvah na splošno.
Saj drugace je crna res crna, ampak ko pri vecini lucka izza stekla pri robovih presvetil in se vidi kot nekaksna lisa, mene to recimo zelo moti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sony 21" CRT ali NEC 21" CRT???Oddelek: Kaj kupiti | 996 (923) | TribesMan |
» | CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5657 (4200) | Marjan |
» | igre + lcd tehnologijaOddelek: Kaj kupiti | 1338 (1061) | Marjan |
» | Končno nov komp! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3475 (2585) | Fizikalko |
» | LitePanel 170 - LCD? ima kdo?Oddelek: Kaj kupiti | 1756 (1375) | freakolowsky |