» »

WI FI omrežje doma problem prosim za pomoč

WI FI omrežje doma problem prosim za pomoč

APARTMAJI ::

Pozdravljeni,

Naj na hitro opišem problem imam router cca. 100 m od lokacije kjer živim (na moji lokaciji net ni mogoč-beri dragoo) - do neta bp dostopam z zunanjimi antenami tam je 70% signal v hiši ga ni oz. rad prekinja itd. Zunanje antene 7 db...

Kaj lahko delam da ojačam signal ima kdo kakšno idejo ki ni extremno draga, problem je ko recimo hočem delat kje drugje kod za osebnim PC-jem beri mobitel, prenosnik...

ZA POMOČ SE VNAPREJ LEPO ZAHVALJUJEM!

lp

jest10 ::

Kateri router imaš?

APARTMAJI ::

Brezžični router Belkin N (F5D8236)

floyd1 ::

2 routerja daš v wireless repeater bridge. Če uporabljaš Linksysa ki ima možnost naložit ddwrt FW, dokupiš še enega, daš tudi temu gor enak FW in ju povežeš. Sam sem tako naredil pred kratkim (Linksys wrt160n) in dela super.

APARTMAJI ::

Se pravi še eden Belkin N, kje pa nastaviš potem do v win sistemu?

Lp

dogo ::

Imaš pa tudi tole, vendar je cena približno toliko kot še en router oz. dražje. Je pa lažje, če se ne spoznaš ravno veliko na tehniko.

http://www.youtube.com/user/LinusTechTi...

jest10 ::

Če ima ta Belkin Atheros čipovje, potem lepo nabavi poceni TP-Link WR741ND in ga poveži na Belkina(WDS). Ima da dela:D

floyd1 ::

Nisem videl, da si že poslal odgovor glede tvojega routerja.
Pri teh "ddwrt routerjih" je to precej enostavno, samo nekaj nastavitev, za tvojega Belkina pa žal ne vem. Jaz sem za test kupil mojega drugega rabljenega (za 25 EUR) in mi je bilo čisto vseeno, tudi če mi ne bi delalo.

APARTMAJI ::

U ne znam povezati prosim za pomoč! Hvala Semm kupil TP-Link WR741ND

floyd1 ::

Na kratko, da dobiš občutek, kaj je treba sploh gledati pri nastavitvah imaš tu čisto na kratko opisano, kako se to naredi, če imaš na obeh routerjih ddwrt. Mislim, da je dovolj razumljivo - torej kot vidiš, prvi router ima več ali manj "običajne" nastavitve, na drugem pa to, kar piše na slikici z linka.
Glede tega TP-Link-a - verjetno lahko vržeš gor ddwrt, če ti drugače ne bi uspelo?

jest10 ::

Nikakor ne dajati ddwrt na TP-Linka! Je originalna programska oprema dovolj dobra in stabilna, ter zelo enostavna za uštimat.
Torej, najprej na TP-Linku spremeni IP(da ne bo slučajno na istem, kor primarni router)
Pod wireless setings označi opcijo WDS. Klikni survey, da ti pokaže omrežja, ki so ti na voljo. Na pravega se poveži, vtipkaj potrebno geslo in stvar je rešena. Pa fino je, da sta oba routerja nastavljena na istem kanalu.
Na koncu še izklopi DHCP server, če bi rad, da sta oba routerja na istem omrežju. Ime same wireles povezave lahko pustiš enako, ko jo ima primarni router, ali pa ji daš neko drugo ime(skoraj bolj priporočljivo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

denci ::

doma hočem povezati dva ruterja in sicer linksys in tp-link. Na linksys routerju je naložen firmware dd wrt v23 sp2, na tp-link-u pa v24 sp2 in routerja se nakeko ne povežeta preko wds vozlišča.
Očitno je problem v skladnosti verzij, ker že imam kar veliko izkušenj z linksys riuterji in nisem imel nikoli problemov s povezavo, tokrat pa imam doma tp-linka in stvar se ne vzpostavi, je mogoče kdo že poček kaj podobnega?
AMD PhenomII X4 955
Sapphire ATI Radeon HD 5770
Asus M4A78LT-M, 3x2GB Kingston HyperX DDR3

Daedalus ::

Za bridge vzameš 2x mikrotik SXT, pa imaš zanesljiv link. Al pa 2x Ubiquity NanoBridge, pa je. Pol pa eni strani uplink, na drug pa navaden AP.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

denci ::

hvala za pomoč, vendar zanimalo me je predvsem, če bo kdo znal odgovoriti na morebitno neskladnost verzij ddwrt, ker z ostalimi routerji nisem imel težav ( linksys wrt54gl), v tem primeru, pa ko sta naloženi različni verziji in pa različna routerja stvar ne deluje, internet ne deluje, če se povežem na router TP-LINK, ki je preko wds vozlišča povezan na router linksys?
AMD PhenomII X4 955
Sapphire ATI Radeon HD 5770
Asus M4A78LT-M, 3x2GB Kingston HyperX DDR3

jest10 ::

Z original FW ne bi bilo problemov s tp-linkom. Pri dd-wrt pa nikoli ne veš>:D
Saj si na tp-linku izklopil dhcp server?

denci ::

je potrebno izklopiti dhcp??
Na Linksysu nikoli nisem tega izklapljal, saj je namanjen zato, da računalniki sami pridobijo omrežne lastnosti, vendar jaz sem kljub temu ročno nastavljal IP na vsakem odjemnem mestu
AMD PhenomII X4 955
Sapphire ATI Radeon HD 5770
Asus M4A78LT-M, 3x2GB Kingston HyperX DDR3

jest10 ::

dhcp naj deluje le na eni napravi-torej na primarnem routerju. Le ta bo priskrbel IPje vsem napravam. Dva ali več delujočih dhcp serverjev vedno pomeni težave>:D
Poleg tega ne nastavljaj ročno IPjev po napravah, če imaš vklopljen dhcp! V nastavitvah routerja za vsako napravo lepo rezerviraj IP, če želiš imeti fiksnega. Ali pa povsot izklopi dhcp ter ročno vpiši IPje po napravah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54GL - bridge

Oddelek: Omrežja in internet
71113 (936) zk_eu
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366319 (4632) maremare
»

Ojačanje WIFI signala z dodatnim routerjem?

Oddelek: Omrežja in internet
134350 (4159) amacar
»

Pomoč pri povezavi ruterjev

Oddelek: Kaj kupiti
162420 (1511) 5er-->
»

Wirelles router in dodatna dostopna točka

Oddelek: Omrežja in internet
93850 (3051) Alex3oo4

Več podobnih tem