» »

Tanjšanje stekel za očala

Tanjšanje stekel za očala

l0g1t3ch ::

Po precej letih moram zamenjat očala in ker imam dioptrije okoli -6 bi stekla seveda dal tudi stanjšati.
Zanima pa me koliko je v praksi razlike med drugo in tretjo tanjšavo, ker eni optiki pravijo da skoraj nič, drugi pa da skoraj 2 mm.

Sodeč po tejle strani http://www.mojoptik.si/stekla-za-ocala/... je druga tanjšava 35% tanjše steklo in tretja tanjšava 40% tanjše steklo, kar se mi res zdi zanemarljiva razlika.
Sploh glede na to da je razlika v ceni dvakratna.

Kakšne so vaše izkušnje ? Mi želijo samo prodati 2x dražja stekla, ki ne bodo praktično nič tanjša ?

pierch ::

Hej!

Jaz imam dioptrijo -7 in pa prav tako 3x stanjsana stekla. No vsaj mislim da so 3x, je ze kar neki casa od takrat ko sem jih nabavil.

Najvecja razlika se opazi takrat, ko imas tanke kovinske okvirje (kot jih imam jaz). V tem primeru bi 0x ali sam 1x stanjsane lece ocala izpdala zelo grda.
Ce pa imas malo debelejsi okvir, kakrsni so dandanes zelo pogosti in moderni, pa mislim da ne bo take velike razlike med 2x in 3x stanjsanimi lecami.
Pierch

No sej 0x ali 1x sploh ne pride v poštev, ker potem so res predebele leče.
Zanima me samo razlika med 2x in 3x, ker cenovno je razlika dvakratna, medtem ko o sami debelini pa sem dobil zelo različne podatke.

forplan ::

Ja najtanjša so stekla lomnim količnik 1,74. Kaj več se mi zdi da še ni na trgu

Sam imam ta stekla od proizvajalca Essilor. Sicer se mi vseeno zdijo debela ker imam -9 in tudi celinder.
In seveda potem je tudi odvisno kako ti jih optik naredi, se pravi ti poveča "kot gledanja", oziroma je vse odvisno od širine okvirja ker stekla na sredini so tanka potem pa vse debelejša
da se strinjam

jernejl ::

ker eni optiki pravijo da skoraj nič, drugi pa da skoraj 2 mm.

Debelina na robu je odvisna od velikosti okvirja. Večji (širši) kot je okvir, bolj se pozna razlika.

Da.
Vendar če 2x stanjašava pomeni 35% tanjo lečo od netanjšanje in 3x zmanjšava pomeni 40% tanjšo lečo, potem po moji logiki nikakor ne more bit 2mm razlike, niti na robu ne. Prej mogoč 0,5mm.

mihec87 ::

Razlika je tudi v teži ne samo robu.

tony1 ::

...kar je v bistvu tudi najpomembnejše.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup ugodnih očal z dioptrijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9519424 (583) black ice
»

Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )

12032575 (1807) energetik
»

Očala z dioptrijo iz aliexpressa (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

39387435 (15393) Buggy
»

Preizkus stanjšanih leč za očala

242460 (1720) Master_Yoda
»

Korekcijska zaščitna očala

4513708 (13041) ulemek

Več podobnih tem