» »

Logitech Z906 + PC + TV

Logitech Z906 + PC + TV

faeces ::

Problem je sledeč:
Zvočniki so s televizijo povezani z optičnim kablom kar deluje normalno...lahko preklapljam med 2.1, 4.1 in 5.1 načinom. Narejeno pa imam tudi povezavo računalnik - televizija, da lahko preklopljam med ekranoma in hkrati predvajam glasbo (iz računalnika) na zvočnikih, ki so priklopljeni na TV. Povezava poteka iz grafične kartice preko HDMI extender-ja do televizije (source hdmi2). Ko predvajam glasbo iz računalnika preko televizije pa se na zvočnikih prižge lučka DECODE (deluje 2.1 sistem) in posledično ne morem preklapljati med 2.1, 4.1 in 5.1 zvokom...težava se je pojavila iz včeraj na danes...prej je delovalo čisto normalno.

Upam, da kdo pozna rešitev in da nisem preveč zakompliciral :)

Prilagam še sliko nastavitev zvoka...kot je razvidno, zazna samo 2.1 sistem.
http://shrani.najdi.si/?Q/xh/3dLgvbKW/1...
  • spremenil: faeces ()

Janac ::

Glasba razen kakšne Opere, zbori ipd. niso nikoli snemani v surroundu.

faeces ::

Poglej...do sedaj ni bilo nebenega problema preklapljati med 2.1, 4.1 in 5.1 načinom sedaj pa kar naenkrat gori lučka decode in to je to. Glasba je primer...enako je pri filmih.

faeces ::

Cisto normalno deluje tudi, ce glasbo iz youtube predvajam iz telefona na zvocnike preko bluetooth adapterja...lahko izbiram med "effects-i". Kot pravim, vse je delovalo normalno (lucka decode se sploh ni nikoli prizgala od kar imam zvocnike), kot strela z jasnega pa povezava racunalnik - zvocniki preko tv ne deluje vec tako kot je.

sennheiser ::

Z nastavitvami od zvočne se igraj. Drugače pa pr muski nikoli ne bo 5.1 če že bo simuliran 5.1, ker je zelo zelo malo komadov v 5.1 načinu. Ne vem probaj še kak film, ki ima tak zapis zvoka.

faeces ::

Ja saj to razumem da ne bo 5.1, niti ni to moj namen...živce mi požira tista lučka decode, ki se vklopi takoj ko preklopim na zvok iz računalnika pa nima veze kaj predvajam...film tak ali drugačen, glasba,...

R-S-LoVe ::

samo ideja: ti je kakšen update zj... nastavitve zvočne?
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

faeces ::

Nevem...možno da se je kaj posodbilo pa niti ne vem. Ko sem zvočnike prvič priklopil nisem ničesar nastavljal na računalniku tako da sploh nevem kaj bi bilo za spremenit.

sennheiser ::

Igrat se moraš malo. Drugače pa nasvet :) ne gledaš tiste lučke, če isto špila kot je špilalo. Uzameš si urco dve pa boš našel rešitev če je seveda problem v zvočni. Ne vem predvajej kakšne starejše stvari, ki so ti delale normalno brez te lučke pa poročaj.

faeces ::

Zanekrat mi ni uspelo rešiti težave...drugače pa ne, ne špila isto, ker delujeta samo sprednja dva zvočnika :) Začasna rešitev je ta, da zvok predvajam preko bluetooth adapterja in posledično lahko preklapljam med različnimi načini (2.1, 4.1, 5.1), sliko pa preko hdmi extender-ja na tv.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5715958 (12092) 2f4u
»

Kakovostni 5.1 zvocniki

Oddelek: Zvok in slika
365975 (5075) lowac
»

Težave z zvočno kartico

Oddelek: Zvok in slika
192596 (2347) MaticKregar
»

Težave z Logitech z906

Oddelek: Zvok in slika
212033 (1766) r3dkv1c4
»

zvočniki

Oddelek: Kaj kupiti
361672 (1170) FANATIK

Več podobnih tem