» »

Webcam namestitev

Webcam namestitev

GummyBear ::

Pozdravljeni,
Kupil sem novo spletno kamero in imam težave pri namestitvi driverjev na Windows XP. V kompletu sem dobil samo navodila in nobenega CD-ja s programsko opremo.

Ko sem kamero priklopil na računalnik, mi poleg ure pokaže obvestilo "najdena nova strojna oprema" in kasneje še "strojna oprema je nameščena in pripravljena na uporabo". V upravitelju naprav je kamera prikazana (naprave za zajem slik), vendar v raziskovalcu (Moj računalnik) ikona ni prikazana in tudi noben program kamere ne prepozna.

Torej, po navodilih obiščem spletno stran proizvajalca in si snamem driver za Windows XP. Dobim neko EXE-ZIP datoteko (v bistvu EXE, vendar razpakira datoteke kot WinZip) in jo poženem. Med razpakiranimi datotekami poženem edini program... videti je v redu (pokaže se okenček, kot da namešča datoteke). Ko se program konča, ni videti nobene razlike - ikone v raziskovalcu ni in tudi na seznamu Add/Remove programs driverja ni prikazanega.

Na Googlu sem preveril druge strani, vendar mi vsaka ponudi isti driver - isto datoteko. Katerokoli razpakiram, dobim iste datoteke in nobena ne pomaga.

Torej, kako namestiti driver, da bo kamera delala? Model je pa Genius (to je edino kar piše na kameri).

[D]emon ::

Zakaj zaboga bi bila web kamera vidna v Raziskovalcu ? Odpri npr. skype, pa poglej pod video nastavitve, kjer bos lepo videl, ako zadeva funkcionira ali ne.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

GummyBear ::

[D]emon je izjavil:

Zakaj zaboga bi bila web kamera vidna v Raziskovalcu ? Odpri npr. skype, pa poglej pod video nastavitve, kjer bos lepo videl, ako zadeva funkcionira ali ne.

A nisem lepo napisal, da noben program kamere ne prepozna?! Lahko odprem katerikoli program in mi prikazuje, kot da kamere sploh ni.

Zakaj bi bila vidna v Raziskovalcu? Stara web kamera je imela v Moj Računalnik prikazano posebno ikono in če sem gor kliknil se je kamera vklopila - prikazala se je slika. Do sedaj sem to videl na vseh računalnikih z Windowsom XP, novejši Windowsi pa ikone res ne prikažejo v Moj računalnik - to je to, kar je tebe zmedlo.

Torej, dokler ni ikone prikazane, najbrš ni šans, da bi kamera delala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows xp bluescreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
222150 (1831) Duhec
»

instalacija xpjev na 250gb disk

402362 (1725) PIII850
»

[Windows XP] Kako preko IR poslati datoteko na telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
81735 (1634) Jst
»

Firewire kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
697550 (6698) BadWolf
»

RAZISKOVALEC

101197 (1025) Kriko

Več podobnih tem