Forum » Loža » Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Temo vidijo: vsi
solatko ::
Ko širiš firmo, moraš kadrovati tako, da ti novi praviloma po prijateljskih vezeh pripeljani kadri, ne sesujejo v osnovi celega sistema. Včasih so bili Igorjevi delavci ponosni, da delajo pri njem, danes se o firmi skoraj ne upajo pogovarjat, saj ne vedo, kje posluša kak ritolizec, ki bo naslednji dan na pravem mestu povedal še kaj zraven in naredil štalo tistemu, ki si bo upal resnično stanje samo omenit.
Igor je firmo enostavno razširil prehitro in izgubil glavno, stik s tistimi zaposlenimi, od katerih je ime Akrapovič odvisno. Če nebi bilo take krize za zaposlitev, bi bil verjetno že popolnoma brez delavcev v proizvodnji, tako pa ljudje stiskajo zobe in tako kot v Revozu za nizke plače, delajo kar lepe dobičke lastnikom. Koliko časa še?
Igor je firmo enostavno razširil prehitro in izgubil glavno, stik s tistimi zaposlenimi, od katerih je ime Akrapovič odvisno. Če nebi bilo take krize za zaposlitev, bi bil verjetno že popolnoma brez delavcev v proizvodnji, tako pa ljudje stiskajo zobe in tako kot v Revozu za nizke plače, delajo kar lepe dobičke lastnikom. Koliko časa še?
Delo krepa človeka
mat xxl ::
Glavni problem pri njem je ekspanzija in dobesedno ne obvladovanje podjetja , ki ga on delno še obvladuje z diktatorskim pristopom na podjetniški način ob pomoči zunanji pravnikov in svojih prituhnjenih ritolizcev, kar pa pač pri takih obsegih in poslu pač počasi sesipava firmo.
Invictus ::
Očitno ima Akrapovič isti problem, kot večina večjih firm.
Middle management je preprosto preveč nesposoben in ima preveliko moč.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
fireX88 ::
Očitno ima Akrapovič isti problem, kot večina večjih firm.
true that!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
To se praviloma zgodi ob zelo hitri rasti podjetja, pri počasi rastočih firmah, je tega manj, saj imajo čas vodenje navzdol uspešno uredit in sproti umaknit nesposobne.
Delo krepa človeka
Smurf ::
Ko širiš firmo, moraš kadrovati tako, da ti novi praviloma po prijateljskih vezeh pripeljani kadri, ne sesujejo v osnovi celega sistema. Včasih so bili Igorjevi delavci ponosni, da delajo pri njem, danes se o firmi skoraj ne upajo pogovarjat, saj ne vedo, kje posluša kak ritolizec, ki bo naslednji dan na pravem mestu povedal še kaj zraven in naredil štalo tistemu, ki si bo upal resnično stanje samo omenit.
Ker pa je bil pripeljan v Akrapovicovo firmo po vezeh? Moje izkusnje kadar sem tam na obisku so proporcionalno nasprotno. Middle management je ok in se da z njimi delati. Pogovori z Akrapovicom so ponavadi sprosceni in skulirani. Tudi trg delovne sile je ravno nasproten kot pravis. Niti slucajno ni krize za zaposlitve, v bistvu je ravno kontra. Meni se bolj zdi, da imas ti neko romanticno sliko 80ih, ki se ne sklada s sodobnim casom.
Smurf - Prehitro bereš, napisal sem, da bi v času krize, Igor ostal brez vseh starih delavcev, ko je zaradi širitve zaposlil middle managment, ki nima pojma o samem varjenju, krivljenju, odrezu,.... zna pa med seboj sprt ljudi in potem mirno vladat. Če bi poznal firmo od začetka, bi ti bilo jasno o čem govorim. Takrat je bila kriza, ko se je začelo odpirat zaposlovanje, je precej delavcev Igorju reklo nasvidenje. Dejstvo je, da je kvalificiranih, usposobljenih delavcev premalo ampak to vseeno ne gane delodajalcev, da bi ponudili občutno boljše plače in delovne pogoje. V 80-ih ni bilo problem menjat službo, če te je šef samo grdo pogledal, danes ljudje potrpijo marsikaj, ampak vedno lonec enkrat poči.
Zakaj misliš, da Igor ne dobi novih delavcev, oziroma niso pripravljeni, da bi se varjenja priučili?
Verjetno ne zaradi odličnega middle managmenta, odlične plače in odličnih delovnih pogojev.
Zakaj misliš, da Igor ne dobi novih delavcev, oziroma niso pripravljeni, da bi se varjenja priučili?
Verjetno ne zaradi odličnega middle managmenta, odlične plače in odličnih delovnih pogojev.
Delo krepa človeka
Ne vem po cem sklepas, da ne more dobiti novih delovcev. V zadnjih 5 letih je njihovo stevilo podvojil. To, da stoka po televiziji kako tezko jih je dobiti, je bolj stvar marketinskega pristopa.
Smurf - On bi jih verjetno dobil v zadosti veliki količini, pa je na žalost samo še prokurist in seveda šef pri razvoju in v stiku z naročniki, vse ostalo pa počne kadrovska služba (te včasih ni rabil) in seveda vodje oddelkov. Za njih je pomembno samo, da se zaenkrat še držijo rokov in kvalitete, do kdaj bo to z vedno novimi in novimi delavci šlo pa ve samo bog. Tega, da veliko delavcev da odpoved in gredo drugam za boljši denar, predvsem pa manj stresno delo pa izgleda nisi slišal.
ZaphodBB - Sem precej dolgo delal na normo in nisem delal več kot 4h/dan z 10%-nim presegom, drugim je bilo osem ur za enako delo premalo. Samo nisem smel ob 10-i uri domov, sem moral bit do 14 v firmi.
Realnost je, da človek učinkovito in kvalitetno lahko dela malo več kot 4-6 ur na dan, če dela več, kvaliteta upada in zbranost je slabša, potem pa je od vrste posla odvisno, kakšen je končen produkt.
ZaphodBB - Sem precej dolgo delal na normo in nisem delal več kot 4h/dan z 10%-nim presegom, drugim je bilo osem ur za enako delo premalo. Samo nisem smel ob 10-i uri domov, sem moral bit do 14 v firmi.
Realnost je, da človek učinkovito in kvalitetno lahko dela malo več kot 4-6 ur na dan, če dela več, kvaliteta upada in zbranost je slabša, potem pa je od vrste posla odvisno, kakšen je končen produkt.
Delo krepa človeka
Smurf - On bi jih verjetno dobil v zadosti veliki količini, pa je na žalost samo še prokurist in seveda šef pri razvoju in v stiku z naročniki, vse ostalo pa počne kadrovska služba (te včasih ni rabil) in seveda vodje oddelkov. Za njih je pomembno samo, da se zaenkrat še držijo rokov in kvalitete, do kdaj bo to z vedno novimi in novimi delavci šlo pa ve samo bog. Tega, da veliko delavcev da odpoved in gredo drugam za boljši denar, predvsem pa manj stresno delo pa izgleda nisi slišal.
Mislim mogoce ti ne ves kam bo slo, ti lahko jaz potem povem. Danes ima firma bistveno bolje urejene delovne procese kot pred leti kljub veliki rasti. Akrapovic ne more sam voditi podjetja s 1000 zaposlenimi (niti noce). Rotacija delavcev ni velika. Pac mediji razpihujejo kot vedno.
Smurf - Saj ne rabiš velike rotacije, če odhajajo tisti, ki znajo. Dovolj je, da ti odide 10 strokovnjakov za varjenje in imaš že veliko problemov. Veš dobrega delavca v proizvodnji ne more zamenjat vsak, ki pride na oglas. Za dobrega varilca rabiš kar nekaj mesecev, če ne let, tako kot za orodjarja, rezkalca, električarja, skratka za vse poklice. Če prav je šolanje sorazmerno kratko, se znanje teh ljudi pridobiva z leti od starejših delavcev.
Delo krepa človeka
Smurf - Saj ne rabiš velike rotacije, če odhajajo tisti, ki znajo. Dovolj je, da ti odide 10 strokovnjakov za varjenje in imaš že veliko problemov. Veš dobrega delavca v proizvodnji ne more zamenjat vsak, ki pride na oglas. Za dobrega varilca rabiš kar nekaj mesecev, če ne let, tako kot za orodjarja, rezkalca, električarja, skratka za vse poklice. Če prav je šolanje sorazmerno kratko, se znanje teh ljudi pridobiva z leti od starejših delavcev.
Ravno od kljucnega kadra nobeden ni sel iz podjetja. Tisti, ki rotirajo so ponavadi iz proizvodnje.
gruntfürmich ::
solatko povdarja da je ključen kader tisti v proizvodnji, kar je logično če se gre za proizvodnjo podjetje. risarji in tehnologi so odveč če nobeden ne zna to prenesti v izdelek.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Smurf - Enkrat mi je nemški podjetnik dejal, veš, moja firma je vredna samo toliko, kolikor je vreden najslabši delavec v njej. Ko pridem v firmo, dam klobuk z glave, ko pozdravim vratarja in snažilko, vsem drugim samo pokimam.
Na moj začuden pogled mi je dejal - vratar pazi firmo, ko me ni, snažilka pa očisti firmo, da ne pridejo stranke v umazane in zanemarjene poslovne prostore.
Ne vem kaj je zate ključen kader, pri Akrapoviču je eden ključnih dober varilec. Pri akrapovičevih rorih ni brušenja, torej mora biti var enakomeren, lepo vzorčast in brez luknjic.
Misliš, da je tega sposoben vsak?
Grem stavit, da bi Igor lahko odpustil pol pomožnega kadra, če bi zaposlil dobrega organizatorja proizvodnje, skrčil število nivojev vodenja, izboljšal delovno in socialno klimo v fimi in to je tisti prepotrebni rez, ki ga moraš v hitro rastoči firmi nekajkrat ponovit, če hočeš obdržat nivo, kot si ga ustvaril, ko si bil mali.
Na moj začuden pogled mi je dejal - vratar pazi firmo, ko me ni, snažilka pa očisti firmo, da ne pridejo stranke v umazane in zanemarjene poslovne prostore.
Ne vem kaj je zate ključen kader, pri Akrapoviču je eden ključnih dober varilec. Pri akrapovičevih rorih ni brušenja, torej mora biti var enakomeren, lepo vzorčast in brez luknjic.
Grem stavit, da bi Igor lahko odpustil pol pomožnega kadra, če bi zaposlil dobrega organizatorja proizvodnje, skrčil število nivojev vodenja, izboljšal delovno in socialno klimo v fimi in to je tisti prepotrebni rez, ki ga moraš v hitro rastoči firmi nekajkrat ponovit, če hočeš obdržat nivo, kot si ga ustvaril, ko si bil mali.
Delo krepa človeka
ZaphodBB ::
Tvoja težava je, da ti ideološko izzvana shizofrenija preprečuje, da bi dejstva lahko ločil od marketinških pamfletov.
No u.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Smurf - Enkrat mi je nemški podjetnik dejal, veš, moja firma je vredna samo toliko, kolikor je vreden najslabši delavec v njej. Ko pridem v firmo, dam klobuk z glave, ko pozdravim vratarja in snažilko, vsem drugim samo pokimam.
KLjucen kader je tisti, ki ga najtezje nadomestis in ti prinese najvisjo dodano vrednost. Varilce dokaj preprosto zamenjati, kar odraza tudi njihova cena na trgu.
Ampak seveda, solatko bolje pozna vodenje firme, kokr ljudje ki tam delajo ze vec let uspesno :>.
maco-maco ::
Saj so tudi pri nas taki, ki to uvajajo.
Plastika Skaza iz Velenja uvaja šesturni delovnik za polno plačo, pa Donar, pa še kdo.
Plastika Skaza iz Velenja uvaja šesturni delovnik za polno plačo, pa Donar, pa še kdo.
Kaj?
da ni pri teh firmah zadaj nekaj kar bi vas sramotilo pri omenjanju le-teh...
Smurf - Tebi se ne sanja, kateri je ključen kader v proizvodnji tipa Akrapovič in nekaj pametuješ tle. Za pisarne je vsak nadomestljiv, v proizvodnji pa težko dobiš novega delavca, ki je dovolj kvaliteten, da se na končnih produktih to ne pozna. Misliš, da je vsak s triletno šolo oblikovalca kovin, sposoben narediti izdelek po risbi, z orodji, ki so mu na voljo in jih vidi prvič v življenju?
Za polovico, včasih nenadomestljivih služb imaš danes alternativo v najemu, celo razvoj lahko najameš, delavec pa mora vseeno narediti svoje v roku in kvalitetno. Računovodstva, kadrovske, komerciale,... danes firme najemajo, tako, kot varovanje in čiščenje, delavce, ki jih pa ponujajo Manpower in podobni, pa Igorju nič ne koristijo vsaj nekaj mesecev, za kar pa verjetno nima časa, saj je večinoma najemal že usposobljene.
Veš, večina direktorjev, ki je prihvatizirala slovenske firme, je imelo namen početi tisto, kar so v firmi delali prej, pa so se zajebal ravno pri tem, da za denar, ki so ga ponujali, ni hotel noben več nazaj, zato so potem s firmami počeli vse živo in večina končala z velikimi minusi na bankah.
Za polovico, včasih nenadomestljivih služb imaš danes alternativo v najemu, celo razvoj lahko najameš, delavec pa mora vseeno narediti svoje v roku in kvalitetno. Računovodstva, kadrovske, komerciale,... danes firme najemajo, tako, kot varovanje in čiščenje, delavce, ki jih pa ponujajo Manpower in podobni, pa Igorju nič ne koristijo vsaj nekaj mesecev, za kar pa verjetno nima časa, saj je večinoma najemal že usposobljene.
Veš, večina direktorjev, ki je prihvatizirala slovenske firme, je imelo namen početi tisto, kar so v firmi delali prej, pa so se zajebal ravno pri tem, da za denar, ki so ga ponujali, ni hotel noben več nazaj, zato so potem s firmami počeli vse živo in večina končala z velikimi minusi na bankah.
Delo krepa človeka
Smurf - Tebi se ne sanja, kateri je ključen kader v proizvodnji tipa Akrapovič in nekaj pametuješ tle.
Mislim, poznam njihove delovne procese, letno sem tam nekajkrat na obisku. Pomoje imam kar dober vpogled v to, kako se tam dela.
Za pisarne je vsak nadomestljiv,
Nadomestljivost se ne meri glede na lokacijo dela, ampak beri moj prejsni post.
v proizvodnji pa težko dobiš novega delavca, ki je dovolj kvaliteten, da se na končnih produktih to ne pozna. Misliš, da je vsak s triletno šolo oblikovalca kovin, sposoben narediti izdelek po risbi, z orodji, ki so mu na voljo in jih vidi prvič v življenju?
Ampak bistveno lazje, kot recimo razvojnika.
Za polovico, včasih nenadomestljivih služb imaš danes alternativo v najemu, celo razvoj lahko najameš,
Ugan koga se najvec najema. Delavce.
delavec pa mora vseeno narediti svoje v roku in kvalitetno.
Vsi zaposleni morajo delati v roku in kvalitetno.
Računovodstva, kadrovske, komerciale,... danes firme najemajo, tako, kot varovanje in čiščenje, delavce, ki jih pa ponujajo Manpower in podobni, pa Igorju nič ne koristijo vsaj nekaj mesecev, za kar pa verjetno nima časa, saj je večinoma najemal že usposobljene.
No odgovori, kaj od tega najema Igor. Da vidimo :)?
S tem si hotel pokazati, da ne samo, da ne ves kako potekajo zadeve pri Akrapovici, ampak na splosno?
Smurf - Si se razpisal, kot, da bi bil nepotreben kader pri Igorju. Skoraj nič ne najema, zato pravim, da rabi enega res dobrega organizatorja dela, da mu popuca ves balast, ki se mu je s širitvijo nabral v podjetju in bo lahko bolje plačal iskane profile, brez, da bi občutno dvignil maso za plače.
Delo krepa človeka
Smurf - Si se razpisal, kot, da bi bil nepotreben kader pri Igorju. Skoraj nič ne najema, zato pravim, da rabi enega res dobrega organizatorja dela, da mu popuca ves balast, ki se mu je s širitvijo nabral v podjetju in bo lahko bolje plačal iskane profile, brez, da bi občutno dvignil maso za plače.
Torej je bil tudi tvoj "prispevek" o najemu nerelevanten kot vse ostalo. Super.
Saj najbrž je .
Nek nesposoben middle management, drugače ne bi tako v luft skočil...
V Sloveniji je middle management zanič, saj mislijo, da je njihova naloga samo talati taske in težiti, da se naredi. In zahtevat visoko plačo ter iti ob 15:00 na kavico ali drink...
V tujini je middle management bistveno bolj obremenjen, saj rešuje operativne, človeške in resource probleme inženirjev, ter bistveno bolj ščijejo kri kot pri nas. Poleg tega so tudi slabše plačani od inženirjev...
Pri nas se middle management še ni navadil, da je samo support dobrim inženirjem, da naredijo svoje delo čim bolj brez motenj. Nekako zmotoma mislijo, da so oni šefi in težijo, ko se 2 minuti prepozno štemplaš v firmi...
V Sloveniji je middle management zanič, saj mislijo, da je njihova naloga samo talati taske in težiti, da se naredi. In zahtevat visoko plačo ter iti ob 15:00 na kavico ali drink...
V tujini je middle management bistveno bolj obremenjen, saj rešuje operativne, človeške in resource probleme inženirjev, ter bistveno bolj ščijejo kri kot pri nas. Poleg tega so tudi slabše plačani od inženirjev...
Pri nas se middle management še ni navadil, da je samo support dobrim inženirjem, da naredijo svoje delo čim bolj brez motenj. Nekako zmotoma mislijo, da so oni šefi in težijo, ko se 2 minuti prepozno štemplaš v firmi...
Mato989 ::
Saj najbrž je .
Se strinjam, ampak problem je ker v SLO middle managment ni plačan dovolj dobro da bi se sposobn kader ogrel za pozicije!!! To pa zato ker obični radnik dobi recimo na TRR 900€, middle managment aka poslovodje, delovodje, izmenovodje ipd. pa dobijo 1.050€ mogoče 1.200€ če so VIP od direktorja... pol pa so na teh mestih samo ritolizniki, VIPovci ali odslužen kader ki je tik pred penzijo brez zagona ki pač dobi 1 promotion...
Krivda pa je plačna struktura v SLO... ker namesto da bi plače šle faktor 1,5 gredo 1,07 ali max 1,15 =) od minimalca.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Če hočeš izgubit dobrega delavca, ga postavi za mojstra - dobiš slabega vodjo in izgubiš dobrega delavca.
Mato989 - Krivda je v tem, da na isterm delovnem mestu ne more bit 50%-na razlika v plači med zanič in odličnim, tako bi veliko dobrih delavcev dobili boljšo plačo, kot vodja, ki mu je edino opravilo izračun delovnega časa podrejenih, drugega pač ne zna.
Mato989 - Krivda je v tem, da na isterm delovnem mestu ne more bit 50%-na razlika v plači med zanič in odličnim, tako bi veliko dobrih delavcev dobili boljšo plačo, kot vodja, ki mu je edino opravilo izračun delovnega časa podrejenih, drugega pač ne zna.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
nsa_ag3nt ::
Samo za one v pisarnah.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nsa_ag3nt ()
Vazelin ::
Samo za one v pisarnah.
En dan se jim bo v proizvodnji odfukalo, če je tako.
V pisarnah 6 ur polna plača
V proizvodnji 8 ur polna plača
Dober PR vsekakor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
jype ::
Plastika Skaza ima precej dober PR, govorice pa so, da se tam s strani šefice izvaja prav hud mobing...
vostok_1 ::
Samo za one v pisarnah.
En dan se jim bo v proizvodnji odfukalo, če je tako.
V pisarnah 6 ur polna plača
V proizvodnji 8 ur polna plača
Dober PR vsekakor
Proizvodnja običajno mora laufat. V pisarnah pa imaš bolj fleksibilni workload.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Sej vem, za vas delavce je zmeraj kriv middle management.
Se strinjam, ampak problem je ker v SLO middle managment ni plačan dovolj dobro da bi se sposobn kader ogrel za pozicije!!! To pa zato ker obični radnik dobi recimo na TRR 900€, middle managment aka poslovodje, delovodje, izmenovodje ipd. pa dobijo 1.050€ mogoče 1.200€ če so VIP od direktorja... pol pa so na teh mestih samo ritolizniki, VIPovci ali odslužen kader ki je tik pred penzijo brez zagona ki pač dobi 1 promotion...
Krivda pa je plačna struktura v SLO... ker namesto da bi plače šle faktor 1,5 gredo 1,07 ali max 1,15 =) od minimalca.
Middle managment so v slovenscini vodje posameznih oddelkov. Ce smo ze pri Akrapovici so to vodje racunovoststva, razvoja, proizvodnje, etc.
Taki ponavadi bolj padejo v razred okoli 3500 bruto.
Delovodje, izmenovodje itd. so lower management.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
njyngs ::
Saj najbrž je .
This is so true it hurts.
D3m ::
Mogoče. Samo rezultati so vidni.
Seveda, če ti cela proizvodnja dela na minimalcu...
To je samo delček razloga.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Sej vem, za vas delavce je zmeraj kriv middle management.
Saj vedno tudi je...
Delavec ne more zajebati, če dela po zanič navodilih.
In ni plačan zato, da namesto MM opravlja njegovo delo.
Saj vedno tudi je...
Delavec ne more zajebati, če dela po zanič navodilih.
In ni plačan zato, da namesto MM opravlja njegovo delo.
Za zacetek naceloma delovec ne dobiva direktno navodil od middle managementa. Middle management koordinira lower management, ki daje navodila delavcem.
Evo, del MM že išče dlako v jajcu . Ker ima preveč časa in premalo dela...
Hja, ce se ti zatakne pri osnovah je tezko potem o tem diskutirati.
Ampak sej vem, v Sloveniji je popularno bentiti po sefu v gostilni, brez osnove. Del foklore.
Ampak sej vem, v Sloveniji je popularno bentiti po sefu v gostilni, brez osnove. Del foklore.
tehnologi bi se še ukvarjal z delavci, ampak ko vidji kakšni butli so, to raje prepustijo delovodjem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Kratko in jedrnato...
Šefi svojim nadrejenim sporočajo mavrice in samorogove dišeče prdce, da skrijejo svoj smrdeči drek
Mato989 ::
Če hočeš izgubit dobrega delavca, ga postavi za mojstra - dobiš slabega vodjo in izgubiš dobrega delavca.
Kako ne more bit razlika 50%na??? Vsak lahko vsakemu da INDIVIDUALNO POGODBO... samo se nesposobnim HRjevcem in lastnikom s tem ne LJUBI ukvarjat... v tem je največji problem... ko sem sam še kot namestnik poslovodje delal v trgovini s tehniko smo se skoz kregali glede vsega, ker jaz se pač nisem pustil zajebavat in odpravljat z nekimi bednimi forami...
Dober vodja mora ODLIČNO poznat procese dela... in kdo jih lahko pozna bolje kot najboljši delavec... ko sem sam delal na CNCju kot operater in delno programer sem jaz moral izmenovodji ki je bil kao programer hkrati razlagat kako izboljšat proces... to je NO GO... za to so faking inenirji razvojniki ki postavijo program in programer v hali... ne pa jaz ki mam 200 neto manj...
Middle managment so v slovenscini vodje posameznih oddelkov. Ce smo ze pri Akrapovici so to vodje racunovoststva, razvoja, proizvodnje, etc.
Taki ponavadi bolj padejo v razred okoli 3500 bruto.
Delovodje, izmenovodje itd. so lower management.
Izmenovodja je vodja celotne izmene... več ljudi ima pod sabo kot vodja HRja, Računovodstva ipd... bistvo je kdo se ukvarja z delavci! To pa so delovodje, izmenovodje, poslovodje... inpri tem kadru je plača GNILA in je dostikrat bolje bit obični radnik kot 1 ali 2 stopnički višje... ker gredo zadolžitve in stres x2 ali x3, plača pa x1,2 max...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Mato989 - Jaz sem delal na CNC obdelovalnem centru in sem imel normo narejeno v 3-4ih urah, tehnologa, dava mojstra (en je znal samo zajebavat, drugi je znal odlično nabrusit sveder in čisto nič drugega), potem pa še vodjo izmene in obratovodjo, na vrh pa je bil tehnični direktor, toliko nivojev vodenja je imel miljonski WW. Dober delavec je redko gdaj tudi dober mojster ali vodja, saj nima živcev razlagat osnovnih stvari vsak dan, nekaj podrejenim. Nima dela njihovih plač v žepu, da bi lahko nagradil dobre in kaznoval slabe, nima možnosti odpustiti slabe,.... torej je postavljen samo za evidenco ur in stalno pizdakanje, da naj delajo hitreje in bolje.
V Nemčiji so mojstri dobro plačani in imajo določene kompetence za kaznovanje in nagrajevanje podrejenih, so pa tudi sposobni, kadar koli zamenjat katerega koli delavca, če se pokaže potreba.
O takih mojstrih lahko v SLO samo sanjaš.
V Nemčiji so mojstri dobro plačani in imajo določene kompetence za kaznovanje in nagrajevanje podrejenih, so pa tudi sposobni, kadar koli zamenjat katerega koli delavca, če se pokaže potreba.
O takih mojstrih lahko v SLO samo sanjaš.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
dexterboy ::
Saj najbrž je .
This is so true it hurts.
+1
vodje oddelkov; zabiti do amena. se včasih vprašam, kako so lahko sploh končali šolo
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Mato989 - Jaz sem delal na CNC obdelovalnem centru in sem imel normo narejeno v 3-4ih urah, tehnologa, dava mojstra (en je znal samo zajebavat, drugi je znal odlično nabrusit sveder in čisto nič drugega), potem pa še vodjo izmene in obratovodjo, na vrh pa je bil tehnični direktor, toliko nivojev vodenja je imel miljonski WW.
Danes so Nemci mahjeni na management in imajo vec nivojev managementa kot skorajda kjerkoli drugje. V svetovnem merilu sem toliko nivojev opazil mogoce se pri Japoncih. Sploh celotna avtomobilska industrija je eno bolj okornih podrocjih, kjer se utapljas v birokraciji znotraj oddelkov.
Sparkxl ::
Mogoče. Samo rezultati so vidni.
2x sem padel na isto finto, zaposlil sem se v firmah, ki se kot skaza veliko izpostavljajo v medijih. Obe firme zelo uspešne.
Delo v teh dveh firmah pa pekel. Tako da ta uspeh je krvavo prigaran s strani zaposlenih, ki so tam večinoma zaradi reference.
Od takrat dalje bežim od firm, ki se veliko vlačijo po medijih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MAGNA razgovor (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Loža | 284029 (3188) | delavec44 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 60715 (46845) | bbf |
» | NYT: Amazonov eksperiment, kako daleč lahko žene zaposlene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 34304 (29428) | gruntfürmich |