» »

Akrapovič: Slovenci delamo premalo!

Akrapovič: Slovenci delamo premalo!

Temo vidijo: vsi
««
16 / 17
»»

Mato989 ::

Tako kot si vsak ne more privoscit metanja kesa stran pac drugi nocejo odpirat spjev dojami ze, oboje pa je resitev nobena pa ni povezana z dejstvom da je akrapovic JAVNO rekel da VSI slovenci delamo premalo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

looser ::

Pa kaj te en Akrapovič tako trigerira, da ne moreš spati?

Pa sp ti jaz odprem, lahko tudi doo, če je to tvoj edini problem.

TheBlueOne ::

looser je izjavil:

Thetilko, tebi so tudi predračuni offtopic nabijanje?
Sploh čakanje na offtopic nabijajoče predračune v konjunkturi?

No ne vem, ce so offtopic, meni niso nek topic. Mene ne presenetijo niti navite cene, niti ignoranca. Tu pac ni pravil, je pa kar veliko odvisno od tega kdo je kupec, kakor tudi kdo je izvajalec. Pri vecjih projektih to vidim priblizno enako brez pravil kot zveze med partnerji.

Skratka, ce nihce zate noce delat in ti vecinoma postavijo visoko ceno, potem se moras ti zamislit, kaj bi lahko spremenil, ce si podjetnik in pri tebi nihce ne narocuje pravtako. Ne vem, kaj je tu pretiroma za diskutirat, ker ni vazno do kaksnih zakljukoc pridemo tu, to ne bo vplivalo na realnost, niti ne bo nekega splosno delujocega recepta.

Zakaj ne bi nihče hotel delati zame? Sem to kje kakorkoli impliciral. Pritožujem se prevsem nad čakanjem na predračune.

Menda to niti ni tako neobičajno v konjunkturi... Sploh, če se niti sposobni zaposlenci ne upajo samostojno lotiti posla v konjunkturi.

Samo čakati jih je treba dolgo, ker a) pač nisem največja stranka, b) niti najbolj neinformirana, c) niti najbolj prestižna.
Samo ena preprosta privatna naivčina, za katero so v 2018 so, izgleda, delali 3 izvajalci, men se zdi. No, še kak fušar, mogoče 4.
E pa ne vem, pa recimo, da ni noben, menda vas to navdaja z nekakšno moralno vzvišenostjo :-)

Do marca imam podpisano pogodbo še eno pv montažo, za tole rekonstrukcijo pa sem res kar dolgo čakal, verjetno zaradi praznikov.

Zdaj, če nihče drug v Sloveniji nima problemov s čakanjem na mojstre, je res nekaj problemov z menoj.
Samo sem slišal govoriti, da menda nisem izločenizoliran primer...
Ne vem, ne vem...

Thetilko, kaj pa vi, že gradite v Rožni dolini? Je bilo tvoje pridobivanje izvajalcev preko slo-tech foruma uspešno?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: looser ()

looser je izjavil:

Pa kaj te en Akrapovič tako trigerira, da ne moreš spati?

Pa sp ti jaz odprem, lahko tudi doo, če je to tvoj edini problem.

Ce je tvoj edin problem da ne mors dobit izvajalcev hitro predlagam da odpres sp in zasluzis par 10 jurijev in bos mel kes da zneces not... Simpl resitev v tvojem slogu

Mato989, kako naj rečem...
Jaz tebi odprem sp/doo, če se bojiš te ustanovitvene birokracije.
Hmm, ne vem zdaj, a jaz res pišem tako nerazumljivo...

Zakaj bi jaz vlival denar v gradbeni sp/doo, če ne bo nihče delal v njem.
Sva midva na isti valovni dolžini?
Kolikor sem razumel, ti ne želiš odpreti sp/doo...
Delaš pa že v enem doo ali za en sp.
V redu, bom jaz šel zate čez formalni postopek.

Pa kaj moram res vse tako jasno napisati?

looser je izjavil:

Zakaj ne bi nihče hotel delati zame? Sem to kje kakorkoli impliciral. Pritožujem se prevsem nad čakanjem na predračune.

Ne vem no, meni je kar ocitno. Pac doticnim nisi ravno prioriteta, ce cakas neobicajno dolgo. Zakaj je tako tezko reces, je cisto mozno, da so zasedeni.

Ce ti dam kot referenco svoje izkusnje sem dobil nekaj ponudb za hiso prakticno takoj, od nekaterih nikoli, so mi povedali, da imajo guzvo, sicer obljubili, da bo kaj ampak vecinoma ni bilo. :)

Lahko recem, da imajo privatniki zelo radi garantirano placilno sposobnost, kar pri meni dobijo, ker imam sredstva namensko odobrena in pa nek razumen odnos, kar pravtako dobijo, ker delam sluzbeno na projektih, sicer vecjih in imam morda malo obcutka kdaj lahko sitnarim in kdaj ne.

solatko ::

looser - Kaj ima tvoj predračun veze s temo? Tema se je odprla zaradi Akrapovičevih izjav, da delamo premalo. Če bi rad mojstra, obišči med 7 in 8 zjutraj kak lokal z dobro kavico, saj so vsi mojstri zjutraj na kavici. Jaz sem imel mojstra za kopalnico v 15ih minutah, se je sprehodil z menoj do stanovanja, si zadevo ogledal, premeril in v dveh dneh sem imel predračun.

Glede na to, da se že desetletja v razvitejših državah, praktično destimulira obrtniške poklice, je zanimanja za to vrsto izobrazbe, skoraj nična. Ko gredo še te mojstri v penzion, boš z lučjo iskal čevljarja, ključavničarja, orodjarja, elelktričarja,..... skratka vse poklice, ki jih je potrebno opravljat z rokami.

V prejšnjem sistemu, nobena pisarniška podgana, niti slučajno ni prišla s plačo blizu šlosarjem in ostalim poklicem, za katere se je potrebovalo 3 letno šolanje. Velika večina jih je delalo na povprečni plači +, tudi pri Igorju. Ko pa je prišla zahteva, da je potrebno naredit večje razlike med delavci in vodilnimi, se je ob enaki višini kapitala, pač vzelo vsem do 6. stopnje izobrazbe, večina pogodb je do tega razreda pod minimalno plačo ali malenkost čez.

Strokovnjaki na teh področjih, ki so ostali izven statusnih oblik zaposlitve, si pač pomagajo z delom na črno in socialno pomočjo, ne pride pa jim na misel, da bi nekomu delali za minimalca.

Problem je tudi pri registriranih firmah, ki se ukvarjajo s tem, kar rabiš ti, saj so le redki, ki imajo sposobne in pridne delavce, večinoma na hitro priučene in za plačo, katero dobijo, nemotivirane.

Smo v začaranem krogu, da ti gradbena firma predračun (zase) še nekako naredijo, dela pa izvedejo površno ali pa jih po določenem predplačilu, sploh ni več na spregled.
Zveza potrošnikov, sodišča so polni pritožb na slabo opravljeno delo v gradbeništvu.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

looser - Kaj ima tvoj predračun veze s temo? Tema se je odprla zaradi Akrapovičevih izjav, da delamo premalo.

Pa kaj ste tako alergični na Akrapoviča? On pač reče, da premalo delamo. Če se v tem prepoznate, pa že. Jaz se ne.
Zadeva je zaključena, kar se tiče mene.

Moji predračuni so pa v kontekstu, da na trgu manjka fizičnih izvajalcev, ne samo varilcev Akrapoviču.
Mato989 trdi, da moram neinformirano izvajalcem ponuditi denar, da mojstri pustijo vse ostalo in pridejo takoj k meni.
:-)

Thetilkotova interpretacija pa je, da sem jaz kriv, da mi poznani mojstri, s katerimi sicer dobro sodelujemo (v kakšne 20k letno), ne pošljejo predračuna pred novoletnimi prazniki, ampak po njih, pri čemer se mi takoj javijo na telefonu in opravičujejo. Ampak thetilko se nič ni pozanimal o detajlih, kar sodbo je napisal, da mu je očitno.

Zanimivo, a ne? Po eni strani pljuvajo po Akrapoviču, po drugi strani pa se norčujejo iz nekoga, ki potrebuje malo večje posege na nepremičninah...

looser je izjavil:

Thetilkotova interpretacija pa je, da sem jaz kriv, da mi poznani mojstri, s katerimi sicer dobro sodelujemo (v kakšne 20k letno), ne pošljejo predračuna pred novoletnimi prazniki, ampak po njih, pri čemer se mi takoj javijo na telefonu in opravičujejo. Ampak thetilko se nič ni pozanimal o detajlih, kar sodbo je napisal, da mu je očitno.

Pravim mogoce. Kako naj te potolazimo? :) Drugace to, da se opravicujejo ni nek znak, da te imajo radi.

Ne pravim, da si kaj kriv ampak vse kar lahko naredis je, da spremenis svojo strategijo v neko bolj delujoco. Ce pa ze hoces tolazbo pa je v dolocenih branzah guzva in morda ni nekaj posebnega, kar dozivljas. Drugace obstajajo strategije, kako priti mimo vrste, ampak stanejo.

looser je izjavil:

Mato989, kako naj rečem...
Jaz tebi odprem sp/doo, če se bojiš te ustanovitvene birokracije.
Hmm, ne vem zdaj, a jaz res pišem tako nerazumljivo...

Zakaj bi jaz vlival denar v gradbeni sp/doo, če ne bo nihče delal v njem.
Sva midva na isti valovni dolžini?
Kolikor sem razumel, ti ne želiš odpreti sp/doo...
Delaš pa že v enem doo ali za en sp.
V redu, bom jaz šel zate čez formalni postopek.

Pa kaj moram res vse tako jasno napisati?

Kako ti naj recem
Jaz ti zrihtam majstre za 100k ojrov... Ce se bojis da bos predolgo cakal na predracune...

Kdaj ti b0o jasno da jaz ne govorim za sebe ampak debatiram da akrapovic tudi o meni govori ko govori da slovenci premslo delano ti si pa uletel not kot cmera da hoces predracune... In celotno temo speljal v vsaj polovicni off topic in nam usput se navrgel nacionalno resitev v sloveniji ki se glasi odpri svojo firmo...

looser je izjavil:

solatko je izjavil:

looser - Kaj ima tvoj predračun veze s temo? Tema se je odprla zaradi Akrapovičevih izjav, da delamo premalo.

Pa kaj ste tako alergični na Akrapoviča? On pač reče, da premalo delamo. Če se v tem prepoznate, pa že. Jaz se ne.
Zadeva je zaključena, kar se tiče mene.

Moji predračuni so pa v kontekstu, da na trgu manjka fizičnih izvajalcev, ne samo varilcev Akrapoviču.
Mato989 trdi, da moram neinformirano izvajalcem ponuditi denar, da mojstri pustijo vse ostalo in pridejo takoj k meni.
:-)

Zanimivo, a ne? Po eni strani pljuvajo po Akrapoviču, po drugi strani pa se norčujejo iz nekoga, ki potrebuje malo večje posege na nepremičninah...

Ce se ti ne prepoznas v naslovu teme potem ne vem kaj pocnes tukaj, razen off topica

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Kako ti naj recem
Jaz ti zrihtam majstre za 100k ojrov... Ce se bojis da bos predolgo cakal na predracune...

Kdaj ti b0o jasno da jaz ne govorim za sebe ampak debatiram da akrapovic tudi o meni govori ko govori da slovenci premslo delano ti si pa uletel not kot cmera da hoces predracune... In celotno temo speljal v vsaj polovicni off topic in nam usput se navrgel nacionalno resitev v sloveniji ki se glasi odpri svojo firmo...

Zagotovo predolgo čakam na predračune, vsaj za moje pojme.
Kolikor pa vem, ni to nič posebnega.
Ampak, kar se tiče mene, je predolgo.

Tako, kot pri tebi, da te je Akrapovič špiknil v srce, ker veš, da imaš veliko neizkoriščenega potenciala.
Če bi vedel, da nimaš ali da ti je vseeno, kaj Igor A. trobenclja, se sploh ne bi javil.
Pa niti varilec nisi pri Akrapoviču.

Jaz pa sem se s predračuni , da podkrepim Akrapovičevo jamranje glede manka terenskih izvajalcev,
da ne moreš sicer 100k€ (v tem trenutku, v primeru kakšne hiperinflacije mogoče) plačat delavcem,
ker potem celoten biznis nima smisla.

Točno se vidi, kakšni pizdeki ste.
Jamrate, ker zaslužite premalo.
Jamrate, ker vas en malo provocira.
Da pa bi kaj korenitega naredili za trg, f* to pa ne.

Kur*c pa takšni nerazumljivi kriptotraderji.

looser je izjavil:

No no, kdo pa tu jamra, da premalo sluzi? Na provukacije praviloma vecina pizdi, za trg pa ne naredimo veliko, ker nam morda dobro sluzi. :)

Govoril sem Mato989-u, ne tebi, ti si tak avstrijski mećka f*cker ing.
Res pa je, da če bereš direktno, da si tudi ti vštet v drugi osebi množine.
Se ti opravičujem in ponižno prosim za odpuščanje, ker si se vključil v odgovor nekomu drugemu :-)

Ni panike, tu in tam se mi zdi, da si me omenil. Tnx za kompliment :)

Če bi mislil nate in na tvojo mećko, bi vaju eksplicitno omenil.
Se opravičujem.
Vemo za drugič.

Zgodovina sprememb…

looser je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kako ti naj recem

Zagotovo predolgo čakam na predračune, vsaj za moje pojme.
Kolikor pa vem, ni to nič posebnega.
Ampak, kar se tiče mene, je predolgo.

Tako, kot pri tebi, da te je Akrapovič špiknil v srce, ker veš, da imaš veliko neizkoriščenega potenciala.
Če bi vedel, da nimaš ali da ti je vseeno, kaj Igor A. trobenclja, se sploh ne bi javil.
Pa niti varilec nisi pri Akrapoviču.

Jaz pa sem se s predračuni , da podkrepim Akrapovičevo jamranje glede manka terenskih izvajalcev,
da ne moreš sicer 100k€ (v tem trenutku, v primeru kakšne hiperinflacije mogoče) plačat delavcem,
ker potem celoten biznis nima smisla.

Zagotovo smo prenizko placani, vsaj za moje pojme.
Kolikor pa vem ni to nic posebnega
Anpak kar se mene tice je prenizko

See what i did there again... Vse to je tvoje mnenje isfo kot moje, ti se ne strinjas z mano in ponujas resitev jaz pa tebi, tebi ni vsec moja resitev meni pa tvoja... Ti se sicer pocutis poklicanega da pokroviteljsko odlocas kaj od resitev je sprejemljivo za druge jaz pac ne in tu je razlika

Hkrati pa ne zmores razumet in doumet da ni nujno da se varilstvo ali kaj od tega tice mene kar pa ne pomeni da ne smem komentirat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Noro, stari, pa jaz se strinjam s tem!
Ampak ne delam drame iz tega...
Potrebno je reagirati, tako ali drugače, če nisi zadovoljen.
Te celo ISKRENO (in NE kot provokacijo) podpiram, da narediš spremembo na trgu (česar ne želiš, mi je jasno), da si vzor.
Ali pa greš k drugemu delodajalcu, EU je velika dežela, kjer ti bo ustrezalo.
Mogoče bosta s thetilkotom BFF v avstrijski Rožni dolini.
Se razumemo zdaj?
Ali še vedno ne?

Zgodovina sprememb…

looser je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Noro, stari, pa jaz se strinjam s tem!
Ampak ne delam drame iz tega...
Potrebno je reagirati, tako ali drugače, če nisi zadovoljen.
Te celo ISKRENO (in NE kot provokacijo) podpiram, da narediš spremembo na trgu (česar ne želiš, mi je jasno), da si vzor.
Ali pa greš k drugemu delodajalcu, EU je velika dežela, kjer ti bo ustrezalo.
Mogoče bosta s thetilkotom BFF v avstrijski Rožni dolini.
Se razumemo zdaj?
Ali še vedno ne?

Vedno sta 2 opciji, eno omenjas tukaj druga pa je ta, da pac delas toliko pocasneje in manj da je vredno takega placila...

Mato989 je izjavil:

Vedno sta 2 opciji, eno omenjas tukaj druga pa je ta, da pac delas toliko pocasneje in manj da je vredno takega placila...

Ja, čeprav, to je tista dejansko najslabša in najmanj konstruktivna možnost od vseh...
Imam v zavesti bolj stavek "če ni za bit, je za it".

Saj je za bit samo prilagodis nivo in kvaliteto dela...

Max das od sebe samo za max placilo od delodajalca kar je mozno da ne gre v minus po amortozaciji itd... Pac jebat ga to nas bodo delodajalci v slo naucili

Ja, tudi to vsekakor je prepogost način.
Čeprav dvomim, da boš od tega imel korist.
Po mojem mnenju boš nesrečen čeprav nekako vdan s situacijo.
Sam moraš priti do stanja, ko brcneš kanto in receš, dosti je, ko vas j*, grem...

looser - Alergični smo na vse javne osebe, ki izjavijo kaj takega. Zanimivo je, da je ta isti Slovenec, ki je za Akrapoviča in podobne lenuh, v sosednji A, tudi do 10X bolj produktiven, kot doma, če prav naredi enako število, čisto enakih izdelkov v delovnem času. Torej je nekaj narobe z delodajalci, ki niso sposobni dogovorit podobnih cen izdelkov, kot v A, D, I,.... temveč se gredo kitajski dumping, seveda brez subvencij države za to.

Najdi mi državo na svetu, v kateri se delavci trudijo za takšno plačo, s katero ne moreš preživet.

Si obiskal kak bife zjutraj? So ti tvoji mojstri, ki so poslali predračun, ogledali kaj imaš za nardit ali je predračun tako, na palec, kar ni dosti bolje, kot Matov predlog o 100k€. Meni so si še vedno pred izdajo predračuna, ogledali dejansko stanje, tistih, ki dajo predračun na palec, se izogibaj v širokem krogu, saj niso resni ali pa postavijo tolikšno rezervo, da bi ti pravi mojster to morda naredil za pol cene.

Pred vsakimi prazniki se po gradbenih "firmah" en teden prej bolj malo dela (seveda na terenu delajo do konca) v komerciali, saj so dnevi prežeti s kosili, zabavami, inventurami,... in pametni ne zahtevajo predračunov vsaj 14 dni pred takimi prazniki - novo leto, 1.maj, ko je več dni skupaj frei.
Delo krepa človeka

Stari maček ::

jype je izjavil:

Meni se zdi kul, da najstnik, ki seksa z najstnico, obsedi v zaporu, ali pa da nekdo, ki mirno kadi marihuano, postane sodoben suženj. To ziher pomaga, da je družba boljša!

Meni pa se zdi kul, da penzionist s 40 leti delovne dobe s penzijo ne preživi, ko pa pride golazen in se zadere azil, pa za vse potrebe poskrbi država, pa še trinkgeld dobi.To zagotovo spodbuja mlade k delu!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Poldi112 ()

jype ::

Všeč mi je, da si se moral v eni povedi večkrat zlagati, da si upravičil svojo ksenofobijo.

solatko je izjavil:

Torej je nekaj narobe z delodajalci, ki niso sposobni dogovorit podobnih cen izdelkov, kot v A, D, I,.... temveč se gredo kitajski dumping, seveda brez subvencij
države za to.

solatko je izjavil:

Najdi mi državo na svetu, v kateri se delavci trudijo za takšno plačo, s katero ne moreš preživet.

Kaj je torej, dejansko, narobe s slovenskimi delodajalci, ki menda niso najslabši na Balkanu? Mi ti to razložiš enkrat? Je to torej tole "Slovenija vse zanimivejša za tuje delavce, ki predstavljajo že desetino delovne sile" samo propaganda? Je mogoče kakšen drug razlog, vezan na tvoje čase, ki jih več ni? Kjer tudi podjetja s 1000 (Akrapovič d.d. je podobnega ranga) in več zaposlenimi niso pomagala na dolgi rok?

solatko je izjavil:

Si obiskal kak bife zjutraj? So ti tvoji mojstri, ki so poslali predračun, ogledali kaj imaš za nardit ali je predračun tako, na palec, kar ni dosti bolje, kot Matov predlog o 100kEUR. Meni so si še vedno pred izdajo predračuna, ogledali dejansko stanje, tistih, ki dajo predračun na palec, se izogibaj v širokem krogu, saj niso resni ali pa postavijo tolikšno rezervo, da bi ti pravi mojster to morda naredil za pol cene.

Daj, solatko, lepo prosim, tvoje razlage so za v vrtec. Seveda sem imel mojstre na objektu, kako pa misliš, da naredijo predračun? Iz zraka? Na lepe oči? Za 100kEUR kot pri tebi in Mato989, očitno? Imamo dela zagotovo še za mesec dni, tvoji, čeprav dobronamerni, nasveti so povsem deplasirani, če misliš, da jih lahko naredi kar tako. Zanimivo, da si v faznem zaostanku, namreč, z Mato989 smo se že vse sporazumeli, ti pa še kar nekaj teoretiziraš in poševno svetuješ...

In, kolikor razumem tvoje stokanje, glede nepreživetja s slovensko plačo, kaj šele s penzijo, so, očitno, moje odločitve precej na mestu.

Tako, zdaj pa, če ni več česa dodati, bi jaz tole resnično zaključil... Sicer pa, 14 dni pred prazniki ne pomeni, da je že mrtvilo v službi, a ne...

Zanimivo, a ne, toliko tujcev iz zgornjega članka v gradbeništvu? Kako to? Ampak pač noben od njih ne piše predračunov. Jebiga, jaz pač nimam milijonskih projektov.

Zgodovina sprememb…

Me je solatko čisto zaživciral zdaj, sem si moral it ta ogaben gin natočit.

Preresno jemlješ internet.

looser je izjavil:

Ja, tudi to vsekakor je prepogost način.
Čeprav dvomim, da boš od tega imel korist.
Po mojem mnenju boš nesrečen čeprav nekako vdan s situacijo.
Sam moraš priti do stanja, ko brcneš kanto in receš, dosti je, ko vas j*, grem...

Jaz sem srečen ko pridem s šihta in nisem utrujen, znerviran, me ne žre itd... običajno to sovpada s tistimi dnevi na šihtu ko me noben ne buzerira, delam lepo v svojem tempu ali še bolje nobenga niti ni na delovnem mestu zraven mene... K sreči imam šiht ki sicer nima moje zaželjene plače, ima pa vse ostale ugodnosti od oddaljenosti do šefov ki mi ne gledajo pod palec itd... zato sem tam, ker vsi ostali šihti od mene za 10% višjo plačo pričakujejo 100% več dela ali napora, to pa pač ni ekonomično z mojega vidika =)

dexterboy ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ce moram odpirat firmo potem je nekaj narobe drugje po svetu po pricevanju kolegov to niso resitve ki bi se masovno ponujale kot v slo tu pa he odgovor odpri firmo in delaj nacionalna resitev

Tu bi samo dodal, da to doloceni tezijo tudi, ce je govora o JS in tudi ko je govora o tem, da so delavci za tekocim trakom preslabo placani itn. Tisti, ki imajo sreco, da imajo nekaj inteligence in sposobnosti so pogosto postali take egoisticne riti, da jim je popolnoma vseeno, v kaksnem zivijo drugi, dokler jim v teoriji lahko konkurirajo. Ostali se zase lahko borijo samo na tak nacin, ki je zanje najtezji, na sindikate lahko pozabijo. Ce je kdo revez si je kriv sam, kaj pa ne odpre firme in konkurira.
Me zanima, kako je ko kaksen od teh enkrat pade na dno, ali potem gre za nazaj brati sranje, ki ga pise in si rece "Eh bo treba odpreti firmo, sem si sam kriv.".

THIS!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dexterboy ::

@looser; svaka ti čast, care, da si temo o Akrapoviču povezal s predračuni... ROFL!
Dal boš stanovanje v najem, delal nič, služil cekine, težko ti je pa odpreti denarnico in plačati 10 - 15% več, zato, da bi imel že narejeno in lahko pognal najemniškega pujska en mesec prej v galop?
Kako naj ima človek pri zdravi pameti sploh kakršno koli obliko empatije do takšnih oseb?
Pa te ne želim žaliti, da ne bo zamer. Osebno se mi smeji, ko berem tvoje poste v tej temi.
Kako že gre narodna poslovica; " I ja bi da tucam, a da ne uđe "...
:))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Dragi dexter boy, oddaja ene ali več nepremičnin, zaenkrat, ni kaznivo dejanje, niti v Sloveniji. Pravzaprav je to, izgleda, zelo zaželeno, glede na potrebe trga, ker bi lahko oddali še veliko več, pa smo menda nadpovprečni po količini, opremi in kvadraturi enot in pritiklin. In racionalno, kar se tiče vzdrževanja. 10-15% več, kot nakazuješ, pomeni, da moraš poznati strukturo in stroške gradbenih posegov, za kar so potrebni predračuni od mojstrov, drži? Ker pa smo pri nas pač bolj skromni, ne moremo ponujati denarja izvajalcem naprej, zagotovo pa ne v razredih, kot (sarkastično) predlagate nekateri, preprosto tudi zato ne, ker cen posegov pač ne vemo, vemo pa vsaj to, kolikšen imamo budget. Če se smem poslužiti tvoje zelo nazorne primerjave, mi tucamo i uđe nam i ne zalimo se...

Zgodovina sprememb…

looser je izjavil:

Če se smem poslužiti tvoje zelo nazorne primerjave, mi tucamo i uđe nam i ne zalimo se...
Kulaki!

Sej mi tut, ampak vmes mrmramo komunistični manifest, tko da je OK.

Ne, daleč od tega. Je pa, izgleda tako, da sem nekakšen rodbinski zakladnik, ker je potrebno nekatere stvari urediti, obnoviti in nasploh aktivirati, da zadeve ne propadejo. Ker imamo precej omejen budget (povsem dodatno povem, če ni jasno), moramo gledati skozi stroške in odplačilo investicij. Ne čem, če je potrebno gledati na vse, ki nekaj mogoče delajo, kot na neke hude lastnike, še sploh, če ne vozijo denarja v samokolnicah.

gruntfürmich ::

dexterboy je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ce moram odpirat firmo potem je nekaj narobe drugje po svetu po pricevanju kolegov to niso resitve ki bi se masovno ponujale kot v slo tu pa he odgovor odpri firmo in delaj nacionalna resitev

Tu bi samo dodal, da to doloceni tezijo tudi, ce je govora o JS in tudi ko je govora o tem, da so delavci za tekocim trakom preslabo placani itn. Tisti, ki imajo sreco, da imajo nekaj inteligence in sposobnosti so pogosto postali take egoisticne riti, da jim je popolnoma vseeno, v kaksnem zivijo drugi, dokler jim v teoriji lahko konkurirajo. Ostali se zase lahko borijo samo na tak nacin, ki je zanje najtezji, na sindikate lahko pozabijo. Ce je kdo revez si je kriv sam, kaj pa ne odpre firme in konkurira.
Me zanima, kako je ko kaksen od teh enkrat pade na dno, ali potem gre za nazaj brati sranje, ki ga pise in si rece "Eh bo treba odpreti firmo, sem si sam kriv.".

THIS!

to je generalno napačno gledanje na problem, imho.
namesto da bi gledali zakaj je težavno konkurirat na trgu in ustanavljat firme (previsoki davki in 100+1 dajatev da je ja računovodstvo zakomplicirano, preveč birokracije, nemogoči predpisi zaradi ščitenja paradržavnih firm, onemogočanje konkurence, dolgi postopki, nagajanje s strani vsakega bebavega posameznika ki ustanovi dušebrižniško društvo...), se gremo raje drugo pot, kako tečnarit in onemogočat delodajalca ter mu nalagat še dodatne odgovornosti in obveznosti.
s tem pristopom ni nič narobe in je legitimen za vsakega delojemalca (kot sem tudi sam), če ne bi za te zadeve prvotno poskrbela že država z onemogočanjem konkurence (kot sem zapisal v prvem odstavku); tako pa se izkaže da nobeden več ne želi postati delodajalec ker nima smisla, ker je jeben od države in potem še od zaposlenih. rezultat vsega pa je slovenska ekonomija...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

-valvoline- ::

Akrapovic je lahko le srecen ce v slo se vedno sploh obstajajo ovce pripravljene delat.

gruntfürmich ::

če imaš celotno državo nenaklonjeno podjetništvu to ni težko...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Aquafriend - In zato si moral oživiti že skoraj mrtvo temo. Akrapovič še vedno ni dal boljše plačne ponudbe za varilce!
Delo krepa človeka

Aquafriend ::

solatko je izjavil:

Aquafriend - In zato si moral oživiti že skoraj mrtvo temo. Akrapovič še vedno ni dal boljše plačne ponudbe za varilce!

Auspuh in izpusni plin nikoli ni bil popularen med solatkami.

Ne boš verjel, ampak imel sem možnost zaposlitve na kar odgovornem delovnem mestu pri Igorju, pa se ravno zaradi osebnega poznanstva nisem odločil za to. Takrat je še on vodil celotno firmo in je bil položaj zaposlenih veliko boljši in bolj človeški, kot je danes, ko imajo glavno besedo mali šefiči.
Na treh motorjih je bil Igorjev auspuh in moram reči, da je stručko, samo to, kar se dogaja v zadnjem času in njegove izjave, mi pa ni všeč in sem mu to tudi osebno povedal.
Delo krepa človeka

Aquafriend ::

solatko je izjavil:

Ne boš verjel, ampak imel sem možnost zaposlitve na kar odgovornem delovnem mestu pri Igorju, pa se ravno zaradi osebnega poznanstva nisem odločil za to. Takrat je še on vodil celotno firmo in je bil položaj zaposlenih veliko boljši in bolj človeški, kot je danes, ko imajo glavno besedo mali šefiči.
Na treh motorjih je bil Igorjev auspuh in moram reči, da je stručko, samo to, kar se dogaja v zadnjem času in njegove izjave, mi pa ni všeč in sem mu to tudi osebno povedal.

:D

Kaksno nakljucje. Kako je svet majhen. Jaz osebno nimam pojma kaj se dogaja v podjetju. Tak, da se opravicujem. Rad pa slisim kaj od drugih, ki vedo vec o tem.

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

Kako za vraga ima Akrapovič profit od teh nišnih avto izpuhov. Na svetu je morda 1000 ljudi, ki rabijo take reči....??
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

pirat ::

vostok_1 je izjavil:

Kako za vraga ima Akrapovič profit od teh nišnih avto izpuhov. Na svetu je morda 1000 ljudi, ki rabijo take reči....??

Nic hudega. V trzni ekonomiji je pomembno da je poleg teh 1000 ljudi se milijon tistih, ki pa mislijo, da rabijo take reci (so jih pa pripravljeni placati).

Invictus ::

vostok_1 je izjavil:

Po Nemčiji vidiš kar precej teh auspuhov...

Folk je pač nor na dodatke in zato obstaja cela industrija vseh mogočih...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

vostok_1 ::

Že, sam kaj pa pomeni precej...5000?

Kolk pa stane sploh tak avspuh?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

masevc ::

vostok_1 je izjavil:

Slabo ocenjujes.

Kaj pa motoGP, DTM in druge motorsport serije? A mislis, da zastonj dobavlja?

lojzze1 ::

vostok_1 je izjavil:

Že, sam kaj pa pomeni precej...5000?

Kolk pa stane sploh tak avspuh?

Izpušni sistem za avto je cca. 10.000e, za motor pa 500-1.500e

FTad ::

solatko je izjavil:

In kako je Igor reagiral na tvoj komentar?

FTad - Nič posebnega, da je to pač trg dela, ki pri nas ne deluje, da trenutno več ne more dati, saj veš izgovori enaki pri vseh delodajalcih. Zakaj bi dal več, kot predpisuje kolektivna pogodba. Se pa vidi, da nima več polnega nadzora nad firmo in se mu v sami firmi dogajajo stvari, ki v poslovno okolje ne sodijo.
Enostavno nima časa, da bi se pogovoril z ljudmi (brez vodij in šefov) in iz tega potegnit zaključek, da je potrebno narediti velik rez, saj bo v nasprotnem primeru prišel v težke škripce, da bo imel majstre, šefe, birokrate, razvoj, ne bo pa imel delavcev, ki bi znali in hoteli delat kvalitetno.
Ne zaveda se, da je firma vredna samo toliko, kolikor je vreden najslabši delavec v njej - kot pri verigi.
Delo krepa človeka

Smurf ::

Z rastjo firme moras tudi zaceti predajati del svojega dela ostalim in jim zaupati. To je normalni proces.
««
16 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MAGNA razgovor (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Loža
1827284039 (3198) delavec44
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22160715 (46845) bbf
»

NYT: Amazonov eksperiment, kako daleč lahko žene zaposlene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
6434305 (29429) gruntfürmich

Več podobnih tem