Forum » Loža » Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Akrapovič: Slovenci delamo premalo!
Temo vidijo: vsi
Mietzsche ::
jype ::
Mietzsche> Posameznik ne obstaja. Če si bil kdaj v šoli, tudi če si tam samo spal, imaš v sebi kolektivno znanje milijonov ljudi. Tvoj prispevek bo minimalen
Nehajte že enkrat gledat na človeštvo skozi logaritemsko skalo. Tudi Newton je stal na ramenih velikanov.
Nehajte že enkrat gledat na človeštvo skozi logaritemsko skalo. Tudi Newton je stal na ramenih velikanov.
xxx ::
Motiš se. K sreči ti ne smem razložiti, kaj se z Zemanto v resnici dogaja, lahko zgolj povem, da pospešeno zaposlujemo v Sloveniji in ZDA (in da če koga delo na robu jezikovno-semantičnih in spletnih tehnologij zanima, komot pride vsaj na klepet).
Upam da ste se spokali iz blogosfere in ste našli kaj drugega. Veliko sre*e vam želim (ni cinično, resno mislim).
To na noben način ne drži. Ne le, da je na vsakih deset poizkusov v teh časih največ pet katastrof - en od desetih poizkusov konsistentno eksplodira v uspeh, ki pokrije stroške naslednjih sto, včasih pa tisoč poizkusov. Štartni pogoji so za popolnoma vsakogar danes boljši, kot so bili kdajkoli v preteklosti, tako za reveže, kot za srečneže. Če tega ne vidiš, gledaš s perspektive, ki si je ne zaslužiš.
Gledam iz zelo preprostega vidika, naravnih resourcov, ki so temelj vsega je 100%, v kolikor je podjetje sposobno dobiti delčke tega je obsojeno na uspeh, vse ostalo je balon, ki bo slej ko prej počil. Seveda pa se lahko tudi motim.
Pa pa...
chironex> Upam da ste se spokali iz blogosfere in ste našli kaj drugega.
Čemu? A ti "ne verjameš" v to?
chironex> Gledam iz zelo preprostega vidika, naravnih resourcov, ki so temelj vsega je 100%, v kolikor je podjetje sposobno dobiti delčke tega je obsojeno na uspeh, vse ostalo je balon, ki bo slej ko prej počil. Seveda pa se lahko tudi motim.
Vse od informacijske dobe naprej človeštvo ni več omejeno z naravnimi viri.
chironex> Gledam iz zelo preprostega vidika, naravnih resourcov, ki so temelj vsega je 100%, v kolikor je podjetje sposobno dobiti delčke tega je obsojeno na uspeh, vse ostalo je balon, ki bo slej ko prej počil. Seveda pa se lahko tudi motim.
Ups. Si prepričan?
Cel svet "verjame" v to. Problem se pojavi naslednjo milisekundo, ko nekdo neha verjeti v to. Takrat balon dobi gravitacijo, ki ji je tako dolgo kljuboval.
Pa pa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xxx ()
chironex> Ups. Si prepričan?
Absolutno.
A ti nisi opazil, da se od približno leta 2000 za flipanje bitov v praksi plača več denarja kot za vse ostalo skupaj?
chironex> Cel svet "verjame" v to. Problem se pojavi naslednjo milisekundo, ko nekdo neha verjeti v to. Takrat balon dobi gravitacijo, ki ji je tako dolgo kljuboval.
Ja, to je normalno. Reči so vedno vredne toliko, kolikor so ljudje pripravljeni odšteti zanje. Brez skrbi, vedno se vse dogaja v ciklih in nikoli ni nič večnega.
Absolutno.
A ti nisi opazil, da se od približno leta 2000 za flipanje bitov v praksi plača več denarja kot za vse ostalo skupaj?
chironex> Cel svet "verjame" v to. Problem se pojavi naslednjo milisekundo, ko nekdo neha verjeti v to. Takrat balon dobi gravitacijo, ki ji je tako dolgo kljuboval.
Ja, to je normalno. Reči so vedno vredne toliko, kolikor so ljudje pripravljeni odšteti zanje. Brez skrbi, vedno se vse dogaja v ciklih in nikoli ni nič večnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Absolutno.
Samo zaradi pomanjkanja podatkov, naslednji trenutek, ko bi bil denar ovrednoten z dejanskimi fizičnimi dobrinami, ne bi bila zadeva vredna niti ficka. Ampak ljudje radi zivijo v iluzijah, na koncu je pomembno samo kaj lahko daš v usta. Količina prebivalstva, tudi zaradi virtualne vrednosti denarja, raste, bogastvo pa se ne razdeljuje, balonček se bo razpočil, samo takrat nočem biti zraven...
Pa pa...
Zgodovina sprememb…
chironex> Samo zaradi pomanjkanja podatkov, naslednji trenutek, ko bi bil denar ovrednoten z dejanskimi fizičnimi dobrinami, ne bi bila zadeva vredna niti ficka. Ampak ljudje radi zivijo v iluzijah, na koncu je pomembno samo kaj lahko daš v usta.
A si ti mogoče po poklicu kak obrtnik? Milijarde ton zlata tudi niso vredne niti ficka, ker niso užitne - pa kljub temu že nekam dolgo traja, da bi jim vrednost padla na takšen nivo.
A si ti mogoče po poklicu kak obrtnik? Milijarde ton zlata tudi niso vredne niti ficka, ker niso užitne - pa kljub temu že nekam dolgo traja, da bi jim vrednost padla na takšen nivo.
V bistvu ja, programiranje je obrt, balonov pa sem videl ze kar nekaj in njihova naravna razvojna pot je, da se napihujejo do dejanske vrednosti, čez dejansko vrednost (tudi nekajkratno), potem se razpočijo in rezultat je določen procent ljudi, ki se mečejo skozi okna wall streeta.
Pa pa...
Mietzsche> Ne, pa ni
Isac Newton> If I have seen further it is by standing on ye sholders of Giants.
(V pismu s 15. februarja 1676.)
Mietzsche> Ne, pa ni
Dejstvo. Človeštvo napreduje z nadgrajevanjem dosežkov predhodnikov, težava pa je, da je kapitalizem uvedel skrajno ignoranco, da so predhodniki imeli več otrok, ne samo najbolj uspešno linijo. In tu se sorodstvo ignorira, za dobro posameznikov.
Pa pa...
PrimozR ::
....no pa sem vrgel Akrapovičevo temo iz PC-ja...banda izkoriščevalska... delamo da preživimo in ne živimo da delamo!
LP
Hja, sucks to be you. Zase recimo vem, da bom poskušal najti službo, za katero bom živel. Ker bom v njej užival. Upam samo, da mi uspe. Ni hujšega, kot da delaš da preživiš, da komaj čakaš, da je ura 15:00, da se lahko odštempljaš in greš počet nekaj, v čemer uživaš.
chironex> da je kapitalizem uvedel skrajno ignoranco, da so predhodniki imeli več otrok, ne samo najbolj uspešno linijo. In tu se sorodstvo ignorira, za dobro posameznikov.
Ne razumem tega. V čem naj bi bil problem, natanko?
Okapi ::
Ni hujšega, kot da delaš da preživiš, da komaj čakaš, da je ura 15:00, da se lahko odštempljaš in greš počet nekaj, v čemer uživaš.Odvisno od plače.
O.
Hja, sucks to be you. Zase recimo vem, da bom poskušal najti službo, za katero bom živel. Ker bom v njej užival. Upam samo, da mi uspe. Ni hujšega, kot da delaš da preživiš, da komaj čakaš, da je ura 15:00, da se lahko odštempljaš in greš počet nekaj, v čemer uživaš.
Pravi cilj. Dejansko ni noben problem delati tudi preveč, za nekaj kar te izpolnjuje. Po drugi strani pa se moraš zavedati, da je verjetno v enak cilj usmerjenih še drugih 10 ljudi od katerih je morda vsaj en bolj sposoben od tebe. In če imaš SREČO, si ne bosta konkurirala. Morda pa si najbolj sposoben, good luck.
Pa pa...
Invictus ::
To da tebi s prve ni ratalo, to še ne pomeni da so zato krivi drugi.
Spet ad hominem? Pa kaj je s tabo človek, se ne znaš skoncentrirat na debato? Kaj res misliš, da mora biti človek prepričan v svojo večvrednost, če mu je uspelo?
Seveda. Zakaj pa ne?
Saj je boljši od vseh ki jim ni uspelo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ni problema, razen moralnega, ampak tukaj smo očitno na dveh nasprotnih bregovih. Glede Z. je pa edini problem balon, seveda se lahko tudi motim ampak jaz bi svoje premozenje, sploh deleže, če jih imaš, čimprej pretopil v fizično lastnino.
Saj je boljši od vseh ki jim ni uspelo ...
Cilj opravičuje sredstva. Ja, morda imaš prav. In sem jaz debil, ki mu sicer gre z veliko verjetnostjo bolje od njega, ampak resno zaničujem "modo" današnjega časa, po drugi strani pa... tudi dinozavri so izumrli.
Pa pa...
Zgodovina sprememb…
Ni hujšega, kot da delaš da preživiš, da komaj čakaš, da je ura 15:00, da se lahko odštempljaš in greš počet nekaj, v čemer uživaš.Odvisno od plače.
O.
Ma, pri trenutnem razmišljanju bi z veseljem vzel precejšen udarec na plači, če bi lahko počel nekaj kar me RES zanima. Ampak so za to v Sloveniji očitno majhne možnosti.
garamond ::
Ja, ampak v tej temi ne gledamo, kaj lahko posameznik doprinese celotnemu človeštvu ... temveč samo samemu sebi. Če kaj doprinese človeštvu je to po naključju ali pa za osebno korist. S stališča enega zelo egoističnega posameznika, primerno kapitalistično naravnanega in z vzgojo v tekmovalnem duhu, človeštvo sploh ne obstaja.V razvitih državah (tudi pri nas) je odvisno predvsem od vsakega posameznika.
Posameznik ne obstaja. Če si bil kdaj v šoli, tudi če si tam samo spal, imaš v sebi kolektivno znanje milijonov ljudi. Tvoj prispevek bo minimalen
Ma, pri trenutnem razmišljanju bi z veseljem vzel precejšen udarec na plači, če bi lahko počel nekaj kar me RES zanima.Saj bi večina. Ne bi pa vzel vsakršnega. Oziroma obratno, za dovolj velik denar bi verjetno šel 8 ur na dan počet praktično karkoli.
O.
Ma, pri trenutnem razmišljanju bi z veseljem vzel precejšen udarec na plači, če bi lahko počel nekaj kar me RES zanima.Saj bi večina. Ne bi pa vzel vsakršnega. Oziroma obratno, za dovolj velik denar bi verjetno šel 8 ur na dan počet praktično karkoli.
O.
Ja, verjetno ima vsakdo ceno. Problem je, ker gremo pod to ceno vseeno početi kar nam ne "sede".
No pa da se preusmerimo iz IT-centric debate, kaj pa lahko gre delati delavka v Tržiču, da ji bo sedlo? Se prekvalificira v ITjevca (sicer glede na to kar sem že videl v administraciji, bi se morda še celo odrezala odlično...).
Pa pa...
Zgodovina sprememb…
Mietzsche> Ne, pa ni
Eh, kaj si je on mislil in kdaj, je za argument povsem irelevantno. On je bil majhen človek na gomili majhnih ljudi. Kar je videl, je videl skozi optiko kolektiva. Ne moreš obstajati izven. Ni ekonomično. To samo pomeni, da človek lahko opleta z osebno odgovornostjo in mitom o self-made človeku, ampak kolektiv je tisti, ki ti ustvari pogoje in tisti, ki te zatre
PacificBlue ::
Kaj pa vem, men 8 ur hitro mine, včas si želim, da bi čas potekal še počasneje. Zarad samega dela. Problem so turnusi in kakšne nadure. Plača je glede na razmere ok, se pa ne bi branil kaj več. Za sebe ne morem rečt da delam premalo, ko pa slišim kaj vse počnejo v javni upravi pa verjamem da se dela premalo.
I’m out.
:3
:3
chironex> razen moralnega,
Ja, saj to me zanima - v čem naj bi bila ta moralna dilema?
chironex> Cilj opravičuje sredstva.
To ne izhaja iz njegovega pisanja, btw.
Ja, saj to me zanima - v čem naj bi bila ta moralna dilema?
chironex> Cilj opravičuje sredstva.
To ne izhaja iz njegovega pisanja, btw.
Ja, ampak v tej temi ne gledamo, kaj lahko posameznik doprinese celotnemu človeštvu ... temveč samo samemu sebi. Če kaj doprinese človeštvu je to po naključju ali pa za osebno korist. S stališča enega zelo egoističnega posameznika, primerno kapitalistično naravnanega in z vzgojo v tekmovalnem duhu, človeštvo sploh ne obstaja.V razvitih državah (tudi pri nas) je odvisno predvsem od vsakega posameznika.
Posameznik ne obstaja. Če si bil kdaj v šoli, tudi če si tam samo spal, imaš v sebi kolektivno znanje milijonov ljudi. Tvoj prispevek bo minimalen
Aha, ja. :) Če si "vzgojen v tekmovalnem duhu", potem ti je iluzija, da človeštvo ne obstaja, očitno bila v glavo vcepljena s strani človeštva. Tekmovalnost je samo sistem omejitev, ki zagotavlja, da ne boš pobasal več, kot ti pripada. Osebna korist je zreducirana na kalkulacijo koliko lahko pobašeš, ne da bi tebe pobasala policija, tajna policija, pobesnela množica, peta koalicija ali kakšna druga manifestacija človeštva, ki totalno ne obstaja
Isotropic ::
Ma, pri trenutnem razmišljanju bi z veseljem vzel precejšen udarec na plači, če bi lahko počel nekaj kar me RES zanima. Ampak so za to v Sloveniji očitno majhne možnosti.
problem je, ker bi kaj takega moral poceti 10h dnevno, nesoglasja z sodelavci, šefi (orenk, ne samo kozmetične narave), proizvodnjo, lovili bi te roki... v kombinaciji z malo placo bi ti hitro sla motivacija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
para! ::
problem je, ker bi kaj takega moral poceti 10h dnevno, nesoglasja z sodelavci, šefi (orenk, ne samo kozmetične narave), proizvodnjo, lovili bi te roki... v kombinaciji z malo placo bi ti hitro sla motivacija.
Ja, udarec na plači, če si to res želiš, je _hud_. Js delam kar me res zanima, max ene 5 urc na dan, potem grem pa domov. Plačajo me, ampak seveda manj kot ostale, ki so sprejeli neko odgovornost. Če hočeš denar se boš moral pač kurbat s svojmi storitvami.
Death before dishonor!
Fora je, da je za 95% ljudi to itak realnost, ne glede na to kaj počnejo.
Exactly. Vse to kljub temu, da se je večino tega časa "omejevalo najbogatejše": To je praktično vedno najbolj škodovalo ravno srednjemu sloju, ki se vse manj premika višje.
Exactly. Vse to kljub temu, da se je večino tega časa "omejevalo najbogatejše": To je praktično vedno najbolj škodovalo ravno srednjemu sloju, ki se vse manj premika višje.
Emm, podatki so za ZDA, kjer se je... omejevalo najbogatejše? Mislim, da je za ta graf bolj pravilna interpretacija kaj se zgodi brez tega. Sicer pa saj je logično, če vzameš da je nula 100% premoženja, potem je graf čisto lep, bolj kot so eni bogati, bolj morajo biti zaradi tega drugi revni.
Pa pa...
Zgodovina sprememb…
chironex> Emm, podatki so za ZDA, kjer se je... omejevalo najbogatejše?
Tako je.
chironex> Mislim, da je za ta graf bolj pravilna interpretacija kaj se zgodi brez tega.
Ne, to je napačna interpretacija. Najbogatejši so se zakonom lahko izognili, saj so imeli za to povsem dovolj sredstev. Najebali so ravno tisti, ki so se poskušali prebit med najbogatejše, pa niso imeli dovolj časa in sredstev, da bi se preselili v davčno oazo.
chironex> bolj kot so eni bogati, bolj morajo biti zaradi tega drugi revni.
Ja, ampak to nikakor ne drži.
Tako je.
chironex> Mislim, da je za ta graf bolj pravilna interpretacija kaj se zgodi brez tega.
Ne, to je napačna interpretacija. Najbogatejši so se zakonom lahko izognili, saj so imeli za to povsem dovolj sredstev. Najebali so ravno tisti, ki so se poskušali prebit med najbogatejše, pa niso imeli dovolj časa in sredstev, da bi se preselili v davčno oazo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Isotropic ::
Fora je, da je za 95% ljudi to itak realnost, ne glede na to kaj počnejo.
ljudi zamenjaj z inzenirjem, ki ima orenk ambicije
sicer je pa dost sluzb takih, da se ob 3 lepo stempljas pa čau.
Mr.B ::
Ikspe - korelacija na Javni******
Pa še niso začeli z odpuščanme leta 2010...Že 162 prijav mobinga v državni upravi
Nekatere obtožbe so na meji primernega : Lipica
To ne more biti realnost, to mora biti mobing
Pa še niso začeli z odpuščanme leta 2010...Že 162 prijav mobinga v državni upravi
Nekatere obtožbe so na meji primernega : Lipica
To ne more biti realnost, to mora biti mobing
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Matako ::
chironex> Emm, podatki so za ZDA, kjer se je... omejevalo najbogatejše?
Tako je.
Osebno že velik del življenja opažam, da ljudje radi v vsem povsod vidijo problem distribucije končnega kupa - igra z ničelno vsoto. Sam sem se prvič s tem srečal že v zgodnjem otroštvu ko je nek odrasel prijavil znano "nad hrano se zmrdujete, otroci v Afriki pa stradajo". Že takrat sem si mislil: dafuq? Bogati le na račun revnih je variacija na temo.
Na srečo in hkrati je zelo malo stvari igra z ničelno vsoto. Ne moreš vsega reducirati le na problem prerazporejanja in nevoščljivosti.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
nad hrano se zmrdujete, otroci v Afriki pa stradajoAjde, takrat si bil še mali in nisi razumel, kaj ti je hotel povedati, ampak zdaj bi pa že lahko razumel, da ti ni hotel povedati, da odžiraš hrano zamorčkom, ampak da bi bil lahko malo bolj hvaležen za udobno življenje, ki ti ga omogočajo starši in družba.
O.
Glugy ::
Udobno življenje ti omogočajo v prvi vrsti sodobni sužnji tretjih držav po navadi bogatih z surovinami(J. Amerika, Afrika, [Kitajska]).
fantasycamp ::
Udobno življenje ti omogočajo v prvi vrsti sodobni sužnji tretjih držav po navadi bogatih z surovinami(J. Amerika, Afrika, [Kitajska]).
dej ne basej kaj ma slovenija v kitajski, afriki in povsod drugod narejeno da zaradi tega ti živiš mogoče eno firmico...
Kruh je pri nas narejen tako mleko in večina živil, nehaj ameriko z nami mešat!
Matija82 ::
Udobno življenje mi (vam?) omogočajo v prvi vrsti sodobni sužnji (prvih in tretjih) držav.
http://articles.mcall.com/2011-09-18/ne...
fantasycamp, obleke. Brez Bangledaša sem trenutno nag.
TESKAn ::
Oni nam omogočajo luksuz. Za udobno življenje pa ne rabiš Amazona.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
fantasycamp ::
Udobno življenje mi (vam?) omogočajo v prvi vrsti sodobni sužnji (prvih in tretjih) držav.
deluje dvosmerno, zdej te ljudje dobijo tech in čez deset let bodo kopiral te firme in uporabljal stroje za svojo industrijo, ni pa vse iz Azije!
Jaz kupujem gate, ngavice iz slo. Mam Muro suknjič, najde se kaj od tam samo veliko ne!
To kar ti imenuješ suženjstvo je komaj awareness, ker bodo tako spoznali tehnološke procese in sebi izgradili industrijo, primer Indija ki je zdaj tudi vesoljska sila.
tam ljudje umirajo ker niso organizirani in bi bilo samo slabše če nebi bilo zahoda, tko bodo kmalu hoteli več, tako um deluje, rataš ljubosumen...
Slovenia je bila dolgo pod Avstrijo, danes je tehnološko napredna, to je rabila ker drugače se nebi dvignila.
Bi ti bilo všeč da bi bili raje pod musliči kot ostal balkan in z miselnostjo uživanja? Ni boljšega kot nemška ali avstrijska delovna miselnost...
Tilen ::
Akrapoviču grozi globa in prepoved zaposlovanja tujcev
Mogoče je padel na podroben radar, ko si je izplačal dividende?
Zavod za zaposlovanje je inšpekciji za delo prijavil podjetji Akrapovič in Celina Plus. Celina Plus naj bi Akrapoviču posredovala tuje delavce, čeprav za to ni imela dovoljenja. Akrapoviču zato grozi prepoved zaposlovanja tujcev.
Mogoče je padel na podroben radar, ko si je izplačal dividende?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
vostok_1 ::
Mogoče vam bo počasi kapnilo, da izvozit produkcijo ključnih preživetvenih panog za moderno življenje, nekam drugam...le ni bilo najbolj pametno.
Najhuje pa je, ker ne izobražujemo več kadra. V smislu, ni več starejših mojstrov, ki bi znali posredovat svoje znanje mlajši generaciji.
Samo učbenik pa ni dovolj.
Skratka, lepo se nam piše.
Najhuje pa je, ker ne izobražujemo več kadra. V smislu, ni več starejših mojstrov, ki bi znali posredovat svoje znanje mlajši generaciji.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Bwaze6 ::
Mogoče vam bo počasi kapnilo, da izvozit produkcijo ključnih preživetvenih panog za moderno življenje, nekam drugam...le ni bilo najbolj pametno.
V naši okolici orodjarjev, strojnikov, strojnih ključavničarjev, CNC operaterjev, konstruktorjev praktično ni. Precej podjetij se je po krizi približno postavilo na noge, za dober denar delajo predvsem za naročnike iz tujine, denar priteka - širiti pa se ne morejo, ker enostavno ne dobijo novih delavcev. In niti ni več problem v prenizkih plačah, vsaj za navadne delavce v proizvodnji - če imajo nekaj let izkušenj, je plača že okrog povprečne slovenske (kar je cirka 20% več kot pred nekaj leti). Je pa res, da zahtevnejša dela in inženirje plačajo le nekaj odstotkov več, in ti bodo počasi verjetno vsi ušli v tujino, če bo šlo tako naprej...
louser ::
Nima prav. Slovenci smo deloven narod, on je pa južnjak, ki bi nas rad še bolj izkoriščal!
Pa še čez sindikate pljuva, k so temelj naše prihodnosti!
Tko od oka če bo zaposlenim z manjšimi plačami dvignil plačo za 15%, se bo produktivnost zvišala enih 5%."
Moti ga, da se dvig plače ne skalira linearno z dvigom produktivnosti.
Morda zaradi tega, ker Slovenci že itak naredijo preveč..
Bolnišk se pa rešiš tako, da zaposleni ne rabijo fušat popoldne in jim daš dopust, ko ga rabijo.
Konlov ::
Ja kako bo pa zaslužil, če bo dal delavcem tako veliko plačo. 1500€, hehe. Daš jim 680€, kako cvetko da lažje jamrajo, pa je.
jocoj ::
No, saj prideš tam do jurja, če si priden, samo še vedno premalo za tako zahteven in tudi zdravstveno oporečen poklic. Saj zato pa vleče avtubuse folka iz Hrvaške, pa še od tam jih bo kmalu zmanjkalo.
nsa_ag3nt ::
Bwaze6
To dvoje ne gre skupaj.
MB ?
Vem za en primer, kjer je dipl. električar delal v lokalni tovarni za 1200, nato je dal odpoved, sedaj dela v AT za 2500 eur (podobno delo).
Akrapovič je velika limona, ga ne smete jemati resno z njegovimi izjavami.V njegovi firmi sedaj najbolj služijo kravatarji.
In niti ni več problem v prenizkih plačah
Je pa res, da zahtevnejša dela in inženirje plačajo le nekaj odstotkov več, in ti bodo počasi verjetno vsi ušli v tujino, če bo šlo tako naprej...
To dvoje ne gre skupaj.
MB ?
Vem za en primer, kjer je dipl. električar delal v lokalni tovarni za 1200, nato je dal odpoved, sedaj dela v AT za 2500 eur (podobno delo).
Akrapovič je velika limona, ga ne smete jemati resno z njegovimi izjavami.V njegovi firmi sedaj najbolj služijo kravatarji.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MAGNA razgovor (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Loža | 284503 (3662) | delavec44 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 60771 (46901) | bbf |
» | NYT: Amazonov eksperiment, kako daleč lahko žene zaposlene (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 34500 (29624) | gruntfürmich |