Forum » Loža » Vračilo kupnine
Vračilo kupnine
antireal ::
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem. Ker potrebujem novo balkonsko ograjo, sem se odločil da poiščem ugodnega izvajalca za novo ograjo. Ko sem dobil par ponudb, sem se odločil za najugodnejšega. Po predračunu in nekaj pogovora sva se dogovorila, da mi ob nakazilu 100% kupnine prizna nekaj popusta. Kupnina je bila torej v celoti nakaza, dela pa naj bi bila izvedena v roku enega meseca.
Po preteku enega meseca so se iz strani izvajalca začeli pojavljati razni izgovori, da del ne more izvesti zaradi bolniške itd itd. Od pačila kupnine je torej minilo že cele tri mesece.
Kaj lahko v tem primeru storim? Lahko zahtevam vračilo kupnine? Na koga se lahko obrnem da bi zahteval stornacijo naročila in vračilo kupnine?
Hvala!
Imam sledeč problem. Ker potrebujem novo balkonsko ograjo, sem se odločil da poiščem ugodnega izvajalca za novo ograjo. Ko sem dobil par ponudb, sem se odločil za najugodnejšega. Po predračunu in nekaj pogovora sva se dogovorila, da mi ob nakazilu 100% kupnine prizna nekaj popusta. Kupnina je bila torej v celoti nakaza, dela pa naj bi bila izvedena v roku enega meseca.
Po preteku enega meseca so se iz strani izvajalca začeli pojavljati razni izgovori, da del ne more izvesti zaradi bolniške itd itd. Od pačila kupnine je torej minilo že cele tri mesece.
Kaj lahko v tem primeru storim? Lahko zahtevam vračilo kupnine? Na koga se lahko obrnem da bi zahteval stornacijo naročila in vračilo kupnine?
Hvala!
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
MadMicka ::
Verjetno je bilo vse dogovorjeno ustno, denar pa si plačal na njegov račun oz. na roko in imaš potrdilo o tem.
V takem primeru mu s priporočeno pošto sporoči, da mora začeti z delom v 8 dneh. Opozori ga, če ne začne, boš terjal denar skupaj z obrestmi nazaj, vložil pa boš tudi kazensko ovadbo zoper njega.
V takem primeru mu s priporočeno pošto sporoči, da mora začeti z delom v 8 dneh. Opozori ga, če ne začne, boš terjal denar skupaj z obrestmi nazaj, vložil pa boš tudi kazensko ovadbo zoper njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
antireal ::
Po kakšnem postopku pa lahko jaz terjam denar nazaj? Preko prijave na tržni inšpektorat?
Kazensko ga lahko ovadim pa na sodišču?
RejZoR ::
Nauk za drugič, jebeš tiste drobižaste procente popusta. Največ pol takoj, drugo polovico, ko si zadovoljen z delom. Če nisi, pa potem zbijaš procente. Nekaj kar sem se naučil od strica...
Osebno bi mu povedal, da naj v določenem roku začne delat, drugače boš podal ovadbo na policijo, ker realno gledano je to kraja in ne nekaj kar bi prijavljal na tržni inšpektorat.
Osebno bi mu povedal, da naj v določenem roku začne delat, drugače boš podal ovadbo na policijo, ker realno gledano je to kraja in ne nekaj kar bi prijavljal na tržni inšpektorat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Invictus ::
Glede da je bilo nakazilo (če je bilo nakazilo) prostovoljno, tega ne moreš deklarirati kot kraja.
Brez pogodbe kjer so definirani roki, mu pa tudi nič ne moreš ...
Najbrž ti tudi še ni izdal računa, ki naj bi bil podloga za nakazilo.
Tako izgleda da si mu ti prostovoljno nakazal denar.
Kdaj se bo folk že naučil ?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
RejZoR ::
Glede da je bilo nakazilo (če je bilo nakazilo) prostovoljno, tega ne moreš deklarirati kot kraja.
Če ti obljublja nekaj za plačailo in tega nikoli ne dostavi je to kraja. Plain and simple.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
St235 ::
V bistvu gre za goljfijo, če smo čisto tehnični. Ampak ja, če si mu nakazal denar in četudi je bil dogovor samo ustni potem je to vsekakor zavezujoče.
Kazensko ovadbo podaš na najbližji policijski postaji.
Denarno terjatev pa lahko prijaviš ali v kazenskem postopku (kar bo trajalo) ali pa greš direktno v civilno tožbo. TIRS mu več kot kazni ne more napisat.
Po kakšnem postopku pa lahko jaz terjam denar nazaj? Preko prijave na tržni inšpektorat?
Kazensko ovadbo podaš na najbližji policijski postaji.
Denarno terjatev pa lahko prijaviš ali v kazenskem postopku (kar bo trajalo) ali pa greš direktno v civilno tožbo. TIRS mu več kot kazni ne more napisat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
BlaY0 ::
Po posredovanju TIRS-a se ponavadi takšni mali dolžniki zganejo. seveda pa to ni nujno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
arnecan1 ::
V bistvu gre za goljfijo, če smo čisto tehnični. Ampak ja, če si mu nakazal denar in četudi je bil dogovor samo ustni potem je to vsekakor zavezujoče.
+1
Vseeno bodo problemi pri dokazovanju. Če bo pa celo beseda proti besedi, je pa kar hudičebo težko. Če resnično nimaš računa, ga poskusi prepričati, da podpišeta kakšno pismo o nameri, kjer bo omenjeno, da si mu dal plačilo, on pa se bo zavezal, katero delo in v kakšnem času bo to opravil. Takšni tiči to dostikrat naredijo, ker mislijo, da so si kupili še nekaj časa, če pa si naletel na "starega mačka", potem pa..... Pa seveda vsaj še ena priča, bolje pa dve.
Tako ga nato z energičnim sodnikom kar hitro pritisneš, vprašanje je samo, kaj mu lahko vzameš. Na koncu se zna zgoditi, da boš imel še dodatne stroške, dobil pa ne boš skoraj nič.
Lahko pa se obrneš tudi na kakšno podjetje, ki se ukvarja z "izterjavo". Seveda so stroški izterjave kar veliki in bi podražili ograjo občutno.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Mavrik ()
galu ::
Si ga že sploh vprašal/prosil za refund? V OP si kar iz vprašanja, ali si upravičen do vračila, skočil na razne možnosti izterjave...
Poleg tega praviš, da si dobil ponudbe in predračun. Glede na to da si že plačal, bi moral dobiti še končni račun, da je vse po regelcih... - See where I'm going there?
Poleg tega praviš, da si dobil ponudbe in predračun. Glede na to da si že plačal, bi moral dobiti še končni račun, da je vse po regelcih... - See where I'm going there?
Tako to gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Agencija Palma ne vrne denarjaOddelek: Loža | 2579 (2062) | sandmat |
» | Bitstamp in vračilo denarjaOddelek: Kriptovalute in blockchain | 3718 (2718) | marekmarko |
» | Banka trdi da je bilo plačilo izvedeno z nezakonitimi sredstvi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21161 (16487) | mat xxl |
» | problem z garancijo prenosnika (vshop.si) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 26574 (16438) | lmfao |