» »

Pes, bolhe in čudna hrasta

Pes, bolhe in čudna hrasta

draciel ::

Zadnje čase opažam da se pes ujeda, tako da ima najverjetneje bolhe. Odločil sem se da mu bom kupil ampulo da se znebim bolh. Ampak to niti nima tako sedaj veze. Mene bolj zanima kakšne so posledice "bolšjih" ugrizov na mestih kjer se ne more "popraskat" oz. ujedat. ( na glavi npr ). Zasledil sem da ima iz kože ven, po glavi neke hraste ( ni bula, ampak strdljena kri ). In to na ene 4,5 mestih po glavi ( zasledil sem samo po glavi ). Sedaj ne vem kaj točno tisto je (je mogoče posledica "bolšjih" ugrizov?. Je pa res da naš pes je živahen in je čisto mogoče da se je z glavo kam udaril.

Sicer smo že vprašali veterinarko in pravi da je to posledica nekakšne alergije. Hrast niti videla ni ker smo jo vprašali kar po telefonu. Pravi da bodo tiste hraste še večje, zato potrebuje tablete, ki pa ne stanejo malo. Tako da sedaj me zanima ali nas hoče veterinarka samo obrati, ali je mogoče res kaj na tem? Vem da je skoraj nemogoče napovedati kaj je, ampak ali je imel kdo že podoben primer, ali pa ve zakaj se gre?

Hvala!

Rok Woot ::

Kot prvo mu daj olja, rabi vse omega maščobe. Repično olje pa mal olivca, vsakič v hrano. Pa ne komplicirat, pa poroči čez en teden, lahk da ma samo demodex al pa koži manjka kaka maščoba oz oboje.

lp

Ps aja pa žlička olja je čez glavo, sploh če ma občutljivo prebavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok Woot ()

ejQ ::

Mogoče si je pes, kakorkoli že, naredil rano, na to rano pa v tem času prileti veliko mrčesa, kar vodi v infekcijo.

Pred kratkim je naš pes kazal znake bolh (nam laikom), veterinarski pregled pa je razkril, da ima zamašene žleze (to je bilo sicer okoli repa). Kmalu zatem, pa se mu je rana pojavila še levo od gobčka, za kar je veterinarka dala razlago, kot sem ti jo opisala zgoraj.

V obeh primerih je dobil antibiotike, ter neko pršilo z aluminijem, da se rana zapre.

5 obiskov veterinarke na domu z zdravljenjem in vsemi potrebnimi zdravili, je prišlo 200 EUR. Dvomim, da so torej tablete tako drage, da jih psu ne bi mogel privoščiti. Sicer pa veterinar diagnoze ne more postavljati preko telefona? Pelji ga k veterinarju, mogoče k drugemu, če sedanjemu ne zaupaš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpoved ledvic pri psu

Oddelek: Loža
4015571 (12877) mihec87
»

Koliko klopov je okuženih? (strani: 1 2 )

5821388 (18806) mirage

Ovratnico za psa (strani: 1 2 3 )

11618075 (16525) Meizu
»

kako najhitreje ubiti psa.. (strani: 1 2 3 4 )

16736756 (31240) Vajenc
»

Pasja dlaka

257755 (7252) Smorny

Več podobnih tem