Forum » Elektrotehnika in elektronika » led dioda
led dioda
retard ::
pozdrav
prišel se na idejo da bi si sam naredil led svetilko pa me zanima če kdo ve kje bi lahko dobil-kupil kakšno močnejšo ledico ali več.....
povezal bi jo z baterijami in stikalom... skratka navadna (malo močnejša lučka) hvala.
prišel se na idejo da bi si sam naredil led svetilko pa me zanima če kdo ve kje bi lahko dobil-kupil kakšno močnejšo ledico ali več.....
povezal bi jo z baterijami in stikalom... skratka navadna (malo močnejša lučka) hvala.
- spremenil: retard ()
jest10 ::
klik
Kako pa boš imel izvedeno hlajenje? Kajti močnejše LEDice se konkretno grejejo, ter pregorijo v parih sekundah, če nimaš hlajenja. Driver za poganjanje LEDice? Reflektor?(tisti za navadne žarnice žal ni dober, ker ima popolnoma drugačen fokus)
Kako pa boš imel izvedeno hlajenje? Kajti močnejše LEDice se konkretno grejejo, ter pregorijo v parih sekundah, če nimaš hlajenja. Driver za poganjanje LEDice? Reflektor?(tisti za navadne žarnice žal ni dober, ker ima popolnoma drugačen fokus)
Xserces ::
Mene pa zanima s čim bi lahko hladil take ledice? Ali je nek heatsink dovolj? z vsako ledico posebaj ali pa malo večji za več ledic skupaj
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je LED razsvetljava res tako škodljivaOddelek: Loža | 9240 (7209) | gruntfürmich |
» | Zamenjava LED na ohišjuOddelek: Strojna oprema | 1299 (1104) | ToniT |
» | pilot za sat receiver nehal delatOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 661 (615) | dmk |
» | LED vs varčne vs navadne žarnice (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35665 (25766) | Malajlo |
» | Osvetlitev dnevnih prostorovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5872 (3924) | CaqKa |