Forum » Elektrotehnika in elektronika » Ali lahko fotoaparat zajame kaj v UV spektru?
Ali lahko fotoaparat zajame kaj v UV spektru?
Fave ::
Sprašujem, ker se mi je prejšnji dan zgodilo tole:
Tole sta dva dvopolna napetostnika 20.000/100V. Na desnem napetostniku, na vijaku pri steni se je začela pojavljati korona. Korona se lepo vidi z UV kamero.
Potem pa sem (verjetno po pomoti) napravil še tole fotko:
Na sliki je točno ta vijak tam kjer je rdeča pika.
Če se kdo bolj razume v te stvari, bi bil zelo hvaležen za razlago. Aparat je Nikon D7000.
Tole sta dva dvopolna napetostnika 20.000/100V. Na desnem napetostniku, na vijaku pri steni se je začela pojavljati korona. Korona se lepo vidi z UV kamero.
Potem pa sem (verjetno po pomoti) napravil še tole fotko:
Na sliki je točno ta vijak tam kjer je rdeča pika.
Če se kdo bolj razume v te stvari, bi bil zelo hvaležen za razlago. Aparat je Nikon D7000.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Se opravičujem, sedajle sem se spomnil, da ima ultrazvočni parabolični mikrofon laser pointer. Sigurno je to.
einstein :P ::
Ja, seveda lahko zajame UV, kako pa misliš, da slikaš korono na tesla coil-u naprimer? Pa tudi tisto, kar z očmi vidiš, je vmes UV svetloba.
LP
Tole je slikano s čisto običajnim fotkičem:
LP
Tole je slikano s čisto običajnim fotkičem:
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Kar je na zgornji fotki je vse v vidnem spektru...
gruntfürmich ::
mislim da za same foto celice ne bi smelo biti problem zajeti kaj v uv ali ir, problem so imho le nastavitve in celice fotoaparata...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
energetik ::
einstein :P je izjavil:
Ja ampak saj ti tudi vidiš UV svetlobo zdajle.Mogoče če si Superman, sicer pa ne.
cegu ::
Ja ampak saj ti tudi vidiš UV svetlobo zdajle.Mogoče če si Superman, sicer pa ne.
Ali pa če superman z ultravijolično svetilko zelo zelo hitro leti proč od tebe in sveti proti tebi. Zaradi doplerjevega pojava bi UV videl v vidnem spektru:)
jype ::
UV svetlobe ne vidiš, pa tudi senzorji je zelo malo oziroma nič. UV filtri so v dobi digitalne fotografije namenjeni predvsem zaščiti optike, v času filma pa je bila ultravijolična svetloba problematičen vir popačenj fotografij, zato so takrat UV filtri bili pomemben del fotografske opreme.
Del UV svetlobe lahko človek vidi, so pa nekateri ljudje (redki), ki celo vidijo uv normalno. Težje bi videl IR, kot UV.
so pa nekateri ljudje (redki), ki celo vidijo uv normalno
Link plz.
Verjetno ti ne bo všeč, ker je iz yahoo answers ampak drugega se mi zdajle ne da iskat:
http://answers.yahoo.com/question/index...
Yes although only two cases have been reported as it is extremely rare.
[D]emon ::
Ne, mi ni vsec, ker ne navaja nobenih virov, niti poimensko ne navede teh dveh osebkov.
In other words, I call shenanigans.
In other words, I call shenanigans.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
nightbird ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Steklo", ki prepušča UV svetlobo?Oddelek: Znanost in tehnologija | 3623 (3081) | poweroff |
» | Ali je LED razsvetljava res tako škodljivaOddelek: Loža | 9300 (7269) | gruntfürmich |
» | Dizinfekcija vode v akvarijuOddelek: Loža | 3744 (2354) | civic_ |
» | UV katodeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1255 (1054) | pEACH |
» | Diy projektorOddelek: Pomoč in nasveti | 1961 (1705) | nUUb |