Forum » Programiranje » Programiranje v Javi Problem
Programiranje v Javi Problem
Jerrix ::
Začel sem programirati v Javi. Nabavil sem literaturo in sicer Java 2: Temelji programiranja. Potegnil sem JDK 1.7.0_25 in ga namestil pravtako pa sem namestil Path in Class, toda tako, da sem v nadzorni plošči nastavil pod advanced options v sistemu.
Program sem seveda napisal v Notepad++, ta program je v bistvu HelloWorld oz. Po priročniku ki ga uporabljam Prvi.java. Naredil sem vse, vse je enako nič ne bi smelo it narobe ampak ko v cmd-ju vpišem javac Prvi.java za zagon dobim naslednje:
http://shrani.si/f/2g/MO/1JrLQkfh/java-...
Mislim, da je napaka nekje v nastvitvi poti zato sem se obrnil na vas, ker vem, da ste nekateri kar izkušeni programerji in upam da mi boste svetovali
Lp.
Program sem seveda napisal v Notepad++, ta program je v bistvu HelloWorld oz. Po priročniku ki ga uporabljam Prvi.java. Naredil sem vse, vse je enako nič ne bi smelo it narobe ampak ko v cmd-ju vpišem javac Prvi.java za zagon dobim naslednje:
http://shrani.si/f/2g/MO/1JrLQkfh/java-...
Mislim, da je napaka nekje v nastvitvi poti zato sem se obrnil na vas, ker vem, da ste nekateri kar izkušeni programerji in upam da mi boste svetovali
Lp.
mlamat ::
Verjetno moraš narediti "cd Documents", ker ti pravi, da ne najde datoteke z imenom Prvi.java v trenutni mapi.
Sem čisti začetnik v programiranju zato me tudi zanima kako narediti ta "cd Documents" Prvi dan mojega programiranja v javi je...
kr?en ::
V CMD napises help in ti odpre vse mozne ukaze.
Pa priporocam ti, da si namestis kaksen IDE, ker ti zelo poenostavi pisanje kode + oznaci ti razne sintakticne/semanticne napake.
Priporocam kak IntelliJ IDEA ali Eclipse
cd <pot_do_direktorija>
Pa priporocam ti, da si namestis kaksen IDE, ker ti zelo poenostavi pisanje kode + oznaci ti razne sintakticne/semanticne napake.
Priporocam kak IntelliJ IDEA ali Eclipse
Mapo imam na namizju pod imenom Java sources, tam ima notri Prvi.java in zdaj naj v cmd napišem cd Destkop\Java sources? Ker to ne deluje...
Hvala mlamat, toda zakaj mi je vrglo ven kar 17 error-jev če sem delal po knjigi in prepisal kodo kot je napisano?
Verjetno si naredil samo eno napako (še enkrat preveri vse oklepaje in zaklepaje, podpičja...) in tista sproži 17 errorjev. Navaditi se moraš biti precizen, saj računalnik ne ve "kaj si ti mislil".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mlamat ()
Prej sem pisal kodo tako da nisem postavil {} skupaj ampak najprej eno potem drugo in zato so bili konflikti zdaj je le napaka, da mi compiler ne najde simbola in sicer v kodi: for (int i = 0; i < pozdrav.lenght; i++)
genesiss ::
lenght si narobe napisal
Inštaliraj si Eclipse, da te bo rešil takšnih težav.. ker za takšne napače lahko zapraviš ogromno časa preden jih opaziš.
Inštaliraj si Eclipse, da te bo rešil takšnih težav.. ker za takšne napače lahko zapraviš ogromno časa preden jih opaziš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
Tody ::
baje če daš // pred vsako vrstico to zelo pohitri kodo in popravi vse napake ki si jih naredil.
ragezor ::
Ne inštaliraj si Eclipsa ali česa podobnega zaenkrat, ker ne boš vedel osnov. Vsaka napaka, ki ti jo vrne compiler in jo razrešiš je + točka k tvojemu znanju. Lepo v notepad++ programiraj počasi in vztrajno in ko boš obvladal temelje, potem lahko prešaltaš na Eclipse, ki ti nekatere zadeve avtomatizira, te opominja na napake že med programiranjem in podobno.
kr?en ::
Ja, namesto da se celo kaj nauci, se naj zajebava z raznimi oklepaji in command promptom (ceprav glede na to, da nima tudi o tem blage, mu nebi skodila vaja iz tega).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java bo placljiva (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16607 (8571) | opeter |
» | Java vprasanje - kako spraviti v *.exe datotekoOddelek: Programiranje | 3988 (337) | killa bee |
» | kako zacet prograamirat??Oddelek: Programiranje | 1724 (1188) | Jebiveter |
» | .NET vs JavaOddelek: Programiranje | 2245 (1824) | noraguta |
» | JAVA - kako začeti...?Oddelek: Programiranje | 3131 (2746) | borut-t |