» »

Mailchimp problemi oz. alternativa za email marketing

Mailchimp problemi oz. alternativa za email marketing

psychoshorty ::

Pozdrav,

da opisem kaj me muci: V firmi smo doslej posiljali nase prodajne akcije/reklame vedno direktno - z nasim lastnim mail serverjem (Exchange). Tukaj ne gre za spam, saj se tole posilja vsaka 2-3 mesece na priblizno 24.000 e-mail naslovov. Nacin kateri se uporablja, je precej nepregleden in neefektiven.

To pocnemo tako:

Recimo, da zelimo poslati reklamno kampanjo iz nekaj@nasadomena.si, se na nas ts streznik prijavimo v ta uporabniski racun.
- odprem Outlook
- odprem Word, kjer nalozim dokument, kateri naj bo razposlan kot mail
- v Wordu importiram prejemnike iz Excel datoteke (e-maile dobimo iz MS Navisiona)
- Mejle nato razposljem iz Worda, ko specificiram kateri stolpec so e-mail naslovi v Excelu.

Ker smo zeleli imeti nekaj transparentnjsega, smo poizkusili MailChimp, vendar smo tu naleteli na nekaj tezav. V zacetku so nam poslali par vprasanj kako smo do sedaj zbirali maile, kaksen opt-in uporabljamo in podobno. Smo odgovorili. Vendar smo tudi dobili odgovor, da v bistvu Mailchimp ne dovoli razposlati maile / newsletter, na katere se uporabniki niso subscribali. Popolnoma razumljivo, razumem njihovo politiko delovanja in vse.

A vendar, dandanes se pac "mora" poslati direktnem mail, ce smo pridobili uporabnikov e-mail po cisto normalni poti (npr. ce je poslal povprasevanje). Sedaj iscem neko drugo moznost, kako bi lahko to naredil. Rad bi namrec, da je odjava iz tega seznama prejemnikov efektivna pri Mailchimpu, rad bi videl neko statistiko ipd. Sedanji nacin je prevec kaoticen. Upam, da sem stanje dovolj podrobno razlozil.

Lp,
Psy.

Boone ::

Ko sem še bil naročnik pri simobilu sem opazil, da oni uporabljajo tole: http://to.mato.si/.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boone ()

psychoshorty ::

Hey Boone,

tomato poznam, vendar bi rad izvenslovensko alternativo (delam v Avstriji v mednarodnem okolju).

Tody ::

Če hočeš sam gostovati je phplist prava izbira :) Tukaj boš sicer moral najti gostitelja,ki bo ti pustil toliko mailov poslati ven ampak drugače tudi http://www.interspire.com/emailmarketer/ je cool.

psychoshorty ::

Tody hvala. Bom si pogledal tale emailmarketer. Najraje bi videl, da bi se naprej sami lahko preko svojega lastnega serverja posiljali maile ven (nimamo omejitev, imamo business internetni priklop) le da bi bilo vse malce bolj pregledno in podkrepljeno s statistikami ter moznostjo odjav.

Tody ::

Problem z lastnim gostovanjem je da moreš zelo dobro poskrbet da te internet ne označi za spam, ker potem znajo tudi vaši lastni maili padit v spam. Zato bolje da imate ločen IP / strežnik za pošiljanje mass maila ker drugače se zna tud vaša navadna pošta znajdit v spamu že na poti do naslovnika (been there done that ;)) Lahko si kake smernice prebereš tukaj http://mailchimp.com/resources/

psychoshorty ::

Hm, ok. Razumljivo. Imas mogoce izkusnje glede kaksnega dobrega gostovanja, ki bi dopuscal taksno kolicino? Kot receno, taksno kolicino razposljemo max. 8x na leto. Druge mailing liste do precej manjse (max 3000 kontaktov)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mejli, spam,... od kje email

Oddelek: Loža
4711495 (7951) japol
»

Spamerji kuponko.si in ostali

Oddelek: Omrežja in internet
74000 (2721) marS
»

Pošiljanje večje količine mailov

Oddelek: Programska oprema
222051 (1679) NeMeTko
»

Mailman in Gmail, Yahoo, Hotmail naslovi

Oddelek: Izdelava spletišč
121658 (1349) msjr
»

Težava @ zanesljivo pošiljanje večje količine e-mail sporočil

Oddelek: Izdelava spletišč
91806 (1613) gregy

Več podobnih tem