» »

Se hrana res pokvari, če ni v hladilniku

Se hrana res pokvari, če ni v hladilniku

steklo ::

Pri enemu gospodu iz vasi ugotovil, da nima delujočega hladilnika. Hrano večinoma iz trgovine.
Sedaj bi za njega poskusil dobit hladilnik (ne vem kje ga naj dobim, da bi bil zastonj, delujoč in ne preveč velik s predelom skrinjice), mu ga pripeljal in tam pod streho odložil, pa če ga hoče uporabljat ali ne.
Vprašal sem ga, zakaj nima hladilnika pa pravi, da ne rabi, da se hrana ne pokvari. :8)
  • spremenilo: steklo ()

Yacked2 ::

No, na embalaži jasno piše npr hraniti odprto do 3 dni pri temperaturi od -2 do 4 °C, pozimi to ni problem če je v hiši kakšen kevder (beri prostor, ki ni ogrevan). Sedaj pa ko je zunaj okoli 30 °C ali več se bo pa hrana pokvarila. Temeratura verjetno upliva na kakšne encime, da začnejo delovati (samo moje mnenje)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Rias Gremory ::

Pa še kako vpliva, sploh pa pri teh temperaturah (razen če živi kje, kjer je okoli 0°C).

AFAIK toplota slabo vpliva na maščobe v živilih. Pa meso mora biti na hladnem in še in še.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Hayabusa ::

Odvisno kaj je.
Suho meso, kruh, testenine, konzerve, čokolada, paradižnik, banane bodo zdržali brez hladilnika.

Mlečni izdelki težje.


http://www.bolha.com/dom/gospodinjski-a...
http://www.podarimo.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

alexa-lol ::

Temperatura vpliva na razmnoževanje bakterij in ostalega...

technolog ::

Vpliva tud na hitrost kemiskih reakcij.

Primer: Poli salama bo dost hitrej oksidirala na vročini kot v hladilniku.

Zgodovina sprememb…

urosz ::

mogoče ima dobro, res hladno klet + jé hrano, ki načeloma ne rabi biti glih na 5°C, tak da mu mogoče res ni potrebno imet hladilnika.

RejZoR ::

Mraz upočasni delovanje bakterij in plesni, zato stvari v hladilniku ostanejo dobre dalj časa. Na sobni se prej omenjena zalega hitreje množi in posledično se stvari hitreje pokvarijo. Da ne omenjamo maščob in proteinov, ki na zraku razpadajo sami od sebe, kar spet privede do tega, da se stvar pokvari.

Dobit za silo nek hladilnik pa je najlažje če tam kjer zbirajo staro belo tehniko probaš izbrskat kaj uporabnega. Včasih se najde kaj delujočega, ker je folk pač zamenjal za neki novega. Al pa moraš samo prešraufat kakšen termostat pa je.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri gospodinjski hladilnik? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12839117 (912) klekej
»

Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12531392 (17565) joze67
»

Mleko iz mlekomata (preverjeno) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18237690 (33123) Terman
»

Prosim pomagajte starejšemu gospodu (potrebuje hladilnik) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
557147 (4874) BigWhale

Več podobnih tem