Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 7 (2013)
Google Nexus 7 (2013)
Temo vidijo: vsi
Aar2rk ::
Zjutraj spet ni bil na mreži, pa sem probal zamenjat še kanal, in glej, zadeva deluje. Da ima tablica, ki temelji na povezanosti, probleme z malo višjim kanalom (13, zadnji, ki ga tplink ponuja), me pa blago povedano čudi. Zdaj pa lahko spet uživam v gužvi ostalih 20 nekaj mrež v okolici bloka (še dobro, da sem menjal router tudi zaradi tega...)
damjanll ::
Olorin, nabavi si router ki podpira 5GHz, zazeljeno dual band, da deluje hkrati tudi na 2.4 za stare aparate, pa ne bos imel toliko guzve ;)
Mavrik ::
Zjutraj spet ni bil na mreži, pa sem probal zamenjat še kanal, in glej, zadeva deluje. Da ima tablica, ki temelji na povezanosti, probleme z malo višjim kanalom (13, zadnji, ki ga tplink ponuja), me pa blago povedano čudi. Zdaj pa lahko spet uživam v gužvi ostalih 20 nekaj mrež v okolici bloka (še dobro, da sem menjal router tudi zaradi tega...)
Em... kanala 12 in 13 naprava NE SME uporabljati v ZDA, tako da če si tablico nastavil na Angleščino/ZDA oz. je Wifi nastavljen na ZDA je to popolnoma pričakovano obnašanje. Zato pa je tudi nasvet, da se ne uprabljajo kanali nad 11 če nočeš imeti težav z napravami, ki izbire Wifi regulacijskega območja ne podpirajo.
The truth is rarely pure and never simple.
@damjanII: sem razmišljal ob nakupu TPlinka, ampak so bili toliko dražji, da me je takrat škrtost odvrnila
@mavrik: koristna info, hvala, nisem vedel. Sicer ni nastavljen na USA, (na ENG/UK, ampak bom še preveril) (kako bi pa WiFi posebej nastavil?), ampak vseeno vsaj lahko razumem, zakaj je imel probleme.
In čeprav enaka resolucija in le 1,3" razlike zaslona med Nexusom7 in LG Gpadom, je bila po par urah zafrkavanja z Nexusom slika na LGju kar malo čudna (čeprav sem z njo sicer zelo zadovoljen)
Razlika velikosti se pa tudi v roki ravno pozna, Nexus mirno, LG začnejo malo bolet prsti. Me zanima, kakšen bo Nexus 8 ;-)
@mavrik: koristna info, hvala, nisem vedel. Sicer ni nastavljen na USA, (na ENG/UK, ampak bom še preveril) (kako bi pa WiFi posebej nastavil?), ampak vseeno vsaj lahko razumem, zakaj je imel probleme.
In čeprav enaka resolucija in le 1,3" razlike zaslona med Nexusom7 in LG Gpadom, je bila po par urah zafrkavanja z Nexusom slika na LGju kar malo čudna (čeprav sem z njo sicer zelo zadovoljen)
Razlika velikosti se pa tudi v roki ravno pozna, Nexus mirno, LG začnejo malo bolet prsti. Me zanima, kakšen bo Nexus 8 ;-)
mare4444 ::
imam nexus 7 2013 in odkar sem namestil android 4.4.2 mi ne dela wifi.
ima še kdo takšen problem? rešitve?
ima še kdo takšen problem? rešitve?
Hmm, moj Nexus 10 ima opcijo pod Wifi nastavitvami (Wifi -> tri pike -> Advanced), samo ne vem če je to posledica Cyanogena ali ne.
Občasno se pa pri nas znajdejo naprave ki imajo US firmware na Wifi čipih in se jih preprosto ne da prekonfigurirati :/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
PrimozR ::
@damjanII: sem razmišljal ob nakupu TPlinka, ampak so bili toliko dražji, da me je takrat škrtost odvrnila
Nexus 8?? o.O
Za Nexus 8 kar probaj Google, ni malo novic. So bile že lani, sem videl, ko sem čakal nov Nexus 10, pa ga ni bilo. V bistvu čisto resno napovedujejo, da pride aprila, celo slike so že...
Za Nexus 8 kar probaj Google, ni malo novic. So bile že lani, sem videl, ko sem čakal nov Nexus 10, pa ga ni bilo. V bistvu čisto resno napovedujejo, da pride aprila, celo slike so že...
Em, tisto se je izkazalo potem, da je bil LG GPad 8.3 Google Play Edition: https://play.google.com/store/devices/d...
PrimozR ::
Em, tisto se je izkazalo potem, da je bil LG GPad 8.3 Google Play Edition: https://play.google.com/store/devices/d...
No ja...
http://au.ibtimes.com/articles/538488/2...
joman ::
Lp, se da na nexus 7 razširiti pomnilnik z micro usb ključem?
Da kupiš micro usb ključ in ga uporabljaš kot pri računalniku.
Da kupiš micro usb ključ in ga uporabljaš kot pri računalniku.
Ja, ampak, ce hoces ta kljuc mountat tako da je viden vsem appom, moras rootat tablico. Ce hoces samo kopirat fajle sem ter tja pa lahko uporabis nexus media importer.
def0r ::
Otg kabel rabis za navaden usb key, on sprasuje za micro usb key, ki je ze sam povezan kot otg. In kakor jaz vem, ce hoces da imajo vsi appi dostop do tega rabis root, zato da naredi mount na sistemskem nivoju. Brez roota pa rabis app ki obicajno omogoca samo kopiranje, mogoce tudi streamanje videa.
BorutK-73 ::
Mene samo zanima če ima kdo izkušnje s tem in če polni tudi Nexus 7?
http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...
Jaz imam podobnega, oz izgleda isti samo bele barve, pa dela z n7 ;-) edino kar je nadlezno je da ledica na polnilcu utripa ko se polni in ce imas to v blizini postelje ni lepo.
Zakaj pa ne bi polnil nexusa?
Zato ker mora tak polnilec biti dovolj močan, da ga polni. Nekateri (predvsem starejši Nokiini) niso. Tale bo delal.
klinker ::
30€
http://www.ebay.com/itm/Black-Wireless-...
BorutK-73 ::
30EUR
http://www.ebay.com/itm/Black-Wireless-...
Hvala za to, če bi imel Paypal kupim od tu, ampak jebi ga, bo kar bolha ok. Je pa pri Mobitelu "baje" 50EUR, vsaj tako mi je frend rekel ko je šel gledat 2 mesca nazaj, a potem nabavil prek bolhe.
Mogoče pa kupim to iz eBay-a z kreditno, ali je preveč rizično?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
amacar ::
Ti js komot od tu naročim, če mi prej nakažeš denar na trr (več na ZS ali mail), ampak lahko pričakuješ, da je dobava tudi 30 dni ali več, tako da če nujno rabiš, potem ni najboljša ideja (potem bi se moglo iz UK ali DE poiskati, če bi sploh bilo veliko ceneje s poštnino vred), če pa se ti ne mudi pa je ok.
Na hitro sem našel za cca 20EUR iz UK: http://www.ebay.co.uk/itm/Qi-Wireless-P... se pa verjetno da tudi ceneje najti, če se poglobiš v iskanje
Na hitro sem našel za cca 20EUR iz UK: http://www.ebay.co.uk/itm/Qi-Wireless-P... se pa verjetno da tudi ceneje najti, če se poglobiš v iskanje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
rini ::
Jaz pa ugotavljam, da nisem ravno več tako zadovoljen z Nexus 7.2. Predvsem ko pišem po forumih je zelo neokreten. Pri apple z lahkoto označiš odstavke in jih kopiraš, pri tem šrotu pa niti približno ni tako enostavno. Se postavim na odstavek in kliknem na sredino. Označi mi besedo, nato pa povlečem z drsnikom na konec in začetek odstavka. Ko grem proti začetku, proti prvi črki v odstavku, mi počrni še vse ostalo. Iz tega stališča en velik cvek!
A se lahko na nexusu izklopi funkcijo, da sistem vsakič znova vrže v mobilni pregled? To se mi dogaja na ebay strani in mi gre prav na jetra. Klasična oblika prikaza je dost bolj pregledna!
lovro535 ::
a ste že dobil 4.4.3 update jst ga nisem še dobil. nexus 7 2013 32gb
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
A se lahko na nexusu izklopi funkcijo, da sistem vsakič znova vrže v mobilni pregled? To se mi dogaja na ebay strani in mi gre prav na jetra. Klasična oblika prikaza je dost bolj pregledna!
Ma to je ebay v k...u, saj stalno vsiljuje ta mobilni prikaz. Se pred mescem ni blo take panike, zadnji mesec pa ga kar konkretno sere in stalno skace v mobilni prikaz.
Pri 5"+ HD-FHD zaslonih je mobilni pogled neuporaben na vecini straneh.
Sicer pa ce je vklopljen "request desktop site" dela vredu.
Siddh ::
Chrome na nexus 7 se predstavi kot ekran z ločljivostjo 960x540, zato veliko spletnih strani meče avtomatsko v mobilni pogled.
BOCo. ::
a ste že dobil 4.4.3 update jst ga nisem še dobil. nexus 7 2013 32gb
Ravno danes zjutraj sem dobil obvestilo o nadgradnji. Nisem pa še uspel preveriti vseh novosti :)
PS: Imam 16gb verzijo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BOCo. ()
Ne vidim nobene razlike z novo posodobitvijo. Kaj je že novega?
Sprememba samo tretje številke verzije bi ti lahko povedala da ne bo nič vidnega.
Mare3 ::
Ma to je ebay v k...u, saj stalno vsiljuje ta mobilni prikaz. Se pred mescem ni blo take panike, zadnji mesec pa ga kar konkretno sere in stalno skace v mobilni prikaz.
Pri 5"+ HD-FHD zaslonih je mobilni pogled neuporaben na vecini straneh.
Sicer pa ce je vklopljen "request desktop site" dela vredu.
in kje dobim ta request desktop site, ker moti me tudi drogod: gmail, itd.
Hvala. Ta android je obup. Odpreš nov zavihek, nastaviš "request desktop site" in ko se prijaviš v gmail, kljub temu vrže v mobilni način. Tako da moraš 1) pod aplikacijo izbrati namizni način, 2) se odjaviti 3) se ponovno prijaviti, da ti odpre v klasičnem načinu
oz. vsakič znova tik predno se prijaviš pokljukat "request desktop site"
Ali tablice, ki imajo WIN8, tudi tko serjejo?
oz. vsakič znova tik predno se prijaviš pokljukat "request desktop site"
Ali tablice, ki imajo WIN8, tudi tko serjejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
To nima nobene veze z Androidom. Zakaj zaboga milega probaš Gmail odpreti v browserju ko imaš aplikacijo namenjeno uporabi na tablicah?
Gmail na desktopu ponuja malo vec svobode za svoj racun.
Pac ja. Ta desktop view enostavno ne dela kot bi mogu, pika. Za nekatere strani precej motece in tudi sam popizdevam vcasih.
Pac ja. Ta desktop view enostavno ne dela kot bi mogu, pika. Za nekatere strani precej motece in tudi sam popizdevam vcasih.
Ja, vem, desktop view ne dela kot bi mogel zato ker si strani zapomnijo vrsto naprave pri prvi prijavi in potem nočejo spremeniti načina. Na žalost tako Android browser kot Chrome nočeta trajno pustiti vklopljen desktop mode.
Jaz drugače dosegam boljše rezultate s Firefoxom.
Jaz drugače dosegam boljše rezultate s Firefoxom.
seveda, jasno. Zakaj bi uporabljal za vsak program posebej svojo aplikacijo. Brezveze. Kako se pa kaj obnesejo tablice z Win8??
Outcast ::
Imam vprašanje: PC (win7) mi ne zazna (več) Nexusa, ko ga priklopim preko USB porta...že prej se je dogajalo, da ga ni zaznal, pa sem ga zopet izklopil in priklopil, pa mi je potem le odprl datoteko.
Sedaj se pa samo zasliši zvok priklopa, ne zazna ga pa ne.
Update-ov sem tudi driverje, pa še vedno nič. Mi pa comp normalno zazna, ko priklopim gor kako drugo napravo (telefon).
Sedaj se pa samo zasliši zvok priklopa, ne zazna ga pa ne.
Update-ov sem tudi driverje, pa še vedno nič. Mi pa comp normalno zazna, ko priklopim gor kako drugo napravo (telefon).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 26158 (17585) | R1710 |
» | LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?Oddelek: Kaj kupiti | 3261 (2991) | amacar |
» | Nexus 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 16993 (7880) | AvtoR |
» | Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30878 (17246) | Bluzer13 |