» »

LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?

LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?

Jerry000 ::

Ok vem da je možnost obstoja mnogih podobnih tem, ampak vseeno. Sem že spraševal in bi rad še malo odgovorov. Namreč zanima me zakaj vi uporabljate tablico? Imaste tablico + smartphone? Je smiselno imeti tablico in smartphone?
Odločam se za nakup Lg G pad 8.3 ali Nexus 7 2013 model. Lg me mika predvsem zaradi velikosti zaslona, N7 pa ker je stock. Lastim si že Nexus 4 telefon in razmišljam da zaradi tega mogoče N7 ni prava izbira ker je le za malo večji? Plus verjetno bom letos nabavil tudi novi mobilnik kar bo seveda spet nexus, in če bo ta imel malo večji zaslon kot N4, se mi zdi nabava N7 nesmiselna.

Kaj menite vi? Katero tablico in telefon si lastite vi? Za kaj uporabljaste? Prepričajte me da je tablica cool :)

issak ::

Če te je treba prepričevati, da je tablica kul, je velika verjetnost, da se boš z njo igral prvi teden, nato pa bo obležala v predalu.

Jaz jo uporabljam samo za gledanje serij in filmov med pavzo, na avtobusu, letalu ipd. ker baterija le drži malo več kot na laptopu, in je lažja za prenašat naokoli. Nexus 7 2013 ima kar majhen zaslon za to. Tudi na LG G pad verjetno lahko naložiš kakšen AOSP ali cyanogen in imaš stock android
Če boš kupil novga nexusa, imaš trenutno na voljo 5 in 6, s tem da ne vem če se 6 sploh dobi pri nas. Razlike v velikosti je potem minimalno, in je dost brezveze.
Kar je smislno pri kombinaciji tablica in smartphone je mogoče imeti različne operacijske sisteme, da lahko probaš malo enega, malo drugega in izkoriščaš prednosti dveh sistemov, se pravi lahko bi kupil iPad (mini) ali pa kakšno Windows tablico, glede na to da že imaš telefon, sicer bi bila dobra kombinacija naprimer Windows Phone telefon in Android tablica skupaj, kar ne dela na enem, dela na drugem naprimer.

Jaz sem tudi premleval pred kratkim s čim bi zamenjal nexus 7 2012, ki je že kaj počasen, pa sem kupil nek poceni Asus 8" android tablico za 150€, ravno da gledat serije. Sicer mi je bila všeč naprimer xperia tablet compact, ampak se mi je zdelo brezveze dajati 400€ za nekaj kar bo večino časa preživelo v ruzaku. Problem je to, da če nima tablica 3G, takoj ko rabiš internet (kar je itak vedno), moraš na telefonu vklapljat hotspot, potem pa imaš že itak telefon v roki in opraviš tam.

Jaz te bom raje prepričal, da spravi teh 300€ in prišparaj za kaj kar boš dejansko rabil :)
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Jerry000 ::

Ravno za to ne bom kupoval nove tablice, kupujem rabljeno tja do 150EUR tudi recimo (+- 10). Nebi rad zapravil 300EUR :). Bi jo pa enako mel za prenašanje naokoli, zato 10" odpade. Pri LG je res smotano da nima 3g, ampak če tko gledaš ko si v mestu itq potegneš telefon za manjše in hitro brskanje, v tujini pa ti 3G ne pomaga, tako da razmišljam da je WIFI dovolj, poleg tega pa bi moral še SIM kartico kupiti da bi lahko 3G imel, kar je še dodatni strošek.
Si serije in filme gledal na N7? Se je zelo dobro obneslo al je res premajhna za to? Ker ravno to bi imel...filme, branje, PDF, brskanje ter kakšen špil ala Hearthstone. Ampak se mi zdi da tudi 8" tablica je zelo mobilna kot 7"?

Pa še to, N7 ima zaslon odporen na praske, LG tega baje nima? Nisem nikjer zasledil

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

JerryP ::

Hej, mal opazujem tale forum in že v parih temah vidm da sprašuješ eno in isto in se res ne moreš odločit. Zato ti bom opisal svojo izkušnjo, saj sam uporabljamo n7 2012 že tretje leto, vmes sem si lani omislil še n5.

Tablico dnevno uporabljam, ko sem doma, medtem pa je telefon na qi polnilcu in je baterija vedno polna ko grem ven. Velikost zaslona se zelo pozna za brskanje po spletu, gledanje videov, branje e-knjig in je neprimerno bolj udobno na 7 inčih kot na 5ih.

Tablico tudi lahko uporabljaš bolj namensko za računalnik kot telefon. Npr. bolj udobno pisanje zapiskov (tale post ti pišem iz tablice), prenašanje torrentov, udobnejše gledanje filmov (na njej sem pogledal že mnogo filmov in serij), igranje iger (priklopiš lahko gamepad) itd..

Glede prenosljivosti pa je nexus 7 še dovolj ozek, da ga lahko nosim v zadnjem hlačnem žepu. Moram povedati, da tablice ne nosim pogosto s sabo, ker mi za večino dnevov zadošča telefon. Imam wifi verzijo tablice in kadar jo vzamem s seboj in nisem v dosegu wifi omrežij uporabim wifi tethering in imam tako lte hitrosti.

Če bi sam danes kupoval bi se ponovno odločil za kombinacijo manjše tablice in ne prevelikega telefona 8-)

Jerry000 ::

Ja res je, mam težave pri odločanju ker nočem kupiti na primer N7 pa da po 1 mescu vidim da je res premajhna, in se mi ne da potem skozi kolobocijo da prodam in kupim večjo...in obratno za 8". Ampak hvala za tvoj post z izkušnjo :)

Jerry000 ::

Ali je možno v LJ kje v BTC pogledat v živo ti dve tablici?

starboi ::

A pa misliš da je velika razlika v velikosti med 7 in 8inchno tablico ? Verjemi da ni ... bi bilo za razumeti če bi šlo iz 7 na 10inchev .

To ti bo pomagalo pri odločitvi :

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...

Drugače pa če se ne motim je imel zgoraj omenjeni LG velike težave z zaslonom ( vijolični zaslon, crkovanje pikslov, spran zaslon ) , je pa velik plus n7, da boš imel na xda malo morje custom romov , če ti je do "igračkanja" na tak način . Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: starboi ()

Jerry000 ::

Kolikor gledam primerjavo iz te strani

http://www.phonearena.com/phones/size#/...

(sem uredil kalibracijo z mobilnikom ter v firebug spremenil CSS da mi prikazuje obe tablici skupaj), je razlika kar občutna. Na 7 imam občutek natlačenosti medtem ko na LG bolj diha/več prostora. Zato grem danes v BigBang pogledat če imajo mogoče še kakšno zalogo katere od teh tablic da vidim v RL. Ampak kolikor gledam review na netu itd je razlika občutna...vsaj zame. Je pa res to, če vzamem LG potem bi ga rootal in naložil en ROM in konec. Z N7 bi pa verjetno pustil kot je ali pa naložil kak dober rom gori in pustil.

Gremio ::

Ti imaš pa resne probleme,bolj v glavi kot v izbiri tablice.Sprašuješ stalno ene in iste stvari..

Jerry000 ::

Jebi ga, za take stvari se težko odločam, zato mam vas in vaše izkušnje da mi pomagate :)

PINki ::

Ma karkoli vzames, ti ne bo zal po 1 tednu. Prvi dan bos se premleval ali si se prav odlocil, nato se pa itak NAVADIS na velikost in ti postane "ravno prav". Sem tudi sam mislil da je N7 obcutno premajhen, da bi bil uporaben tablet. Pa sem ga vseeno kupil ker je bil top za ta denar in mi ni zal. Na velikost se hitro navadis in ne razmisljas vec o drugih moznostih. Drugace pa v big bangu verjetno najdes oba pa primerjaj. Cce te skrbi da lg nima gorilla glass pa kupi etui, ki se zapira cez ekran pa je.

Jerry000 ::

To je tudi res ja. Pozabil vprašat, tisti ko imaste ti dve tabli, kako je kaj z baterijo? Koliko časa vam drži?

amacar ::

Meni recimo se je zdel 7.9" (ipad mini) dosti bolj uporaben od 7" (nexus 7). Nato sem prešaltal na 9", ki se mi je zdel še za odtenek bolj uporabe, trenutno sem pa na 9.7" in je super. Sploh, ker je zelo tanek in lahek in daje občutek, da je manjši. Ekran se bo pa popraskal v vsakem primeru z gorilla glassom ali brez. ČE ne še vedno lahko nabaviš enga rabljenega in ga magari po 1 tednu prodaš z 10€ izgube.

Jerry000 ::

Bom vrjetno kr vzel N7 pa če ne bo OK ga prodam...upam da se še to na veliko kupuje

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

dottor ::

Imam G-Pad 8.3 in delal sme tudi že na dveh N7. Sama izkušnja je na obeh praktično enaka. vsak ima svoje pluse in minuse. N7 je manjši in lažje stoji v roko, ga lažje spraviš v ruzak ali žep jakne, G-pad je pa večji in se lepše dela na njem. Sam uporabljam tablični na tedenski ravni (brskanje po netu, branje e-knjig in pdfjev, urejanje office dokumentov, youtube, ...) in mi je zadeva super. Vzel sem jo preko tušmobila in dam dodatne 4€/mesec na 24 mesecev kar znese ven slabih 100€ + mobilno wifi napravo (s sim kartico) sem dobil zraven (ki je tudi ene 50-70€).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

BorutK-73 ::

Jaz imam Nexus 7 za YT, Twitch, brskanje, email.., telefon imam še samo za klicat in sms-e pa kjer ni wifi-ja za dostopno točko. Je pa moj telefon bolj butast kot pameten.

Jerry000 ::

dottor je izjavil:

Imam G-Pad 8.3 in delal sme tudi že na dveh N7. Sama izkušnja je na obeh praktično enaka. vsak ima svoje pluse in minuse. N7 je manjši in lažje stoji v roko, ga lažje spraviš v ruzak ali žep jakne, G-pad je pa večji in se lepše dela na njem. Sam uporabljam tablični na tedenski ravni (brskanje po netu, branje e-knjig in pdfjev, urejanje office dokumentov, youtube, ...) in mi je zadeva super. Vzel sem jo preko tušmobila in dam dodatne 4€/mesec na 24 mesecev kar znese ven slabih 100€ + mobilno wifi napravo (s sim kartico) sem dobil zraven (ki je tudi ene 50-70€).


Če prav razumem si z LG bolj zadovoljen?

Jerry000 ::

Zanima me ce je LG tako lahko rootat in flashat kot nexus? Nekje sem bral da je LG tezje to narediti.

A je brskanje po spletu z N7 udobno? Torej da ni potrebno toliko zoomat

amacar ::

Za pravo ceno se proda. Js sem kako leto nazaj prodajal svojga n7 2013 16gb za 170€, pa ni bilo ravno veliko kandidatov, mi je pa uspelo prodat za 170€ (prednarocil sem novega ob izzidu iz anglije za 215€).

dottor ::

Z LGjem sem zadovoljen. Kar se tiče flashanja še nisem se nič igral s tem ker nimam potrebe. Kar se tiče brskanja po spletu se mi zdi N7 lažji za držat, ima pa LG večji zaslon in vsaj jaz lažje berem iz LGja kot iz N7.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

amacar ::

Glede brskanja, se mores sam odlocit, enim je dovolj enim ni. Meni s formatom 16:9 ni bil najbolj posrečen.

modelno1 ::

N7 je 16:10.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Jerry000 ::

A se sploh da kje pri nas kupiti N7 z 3g/lte?TVi ko mate N7 mate wifi only? Glede na to da je ultra portable bi pomojem kar pogresal 3g na poti

amacar ::

modelno1 je izjavil:

N7 je 16:10.

Bo kr 16:9, vsaj 2013 verzija za katero sem jaz govoril

That's a distinct departure from the 7.02-inch, 1920 x 1200 IPS display found on the 2013 Nexus 7 manufactured by Asus, which made watching 1080p HD movies and TV shows a real pleasure thanks to its taller 16:9 aspect ratio and 323 ppi resolution.

BorutK-73 ::

1920 x 1200 je 16x10.

Gremio ::

BorutK-73 je izjavil:

1920 x 1200 je 16x10.


Je tako..

amacar ::

Bo res, sem kr s prve spletne strani skopiral. Pardon 8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nexus 7 2013 ali LG G Pad 8.3

Oddelek: Kaj kupiti
111963 (1781) Jerry000
»

Nexus 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7516493 (7380) AvtoR

Več podobnih tem