» »

Google Nexus 7 (2013)

Google Nexus 7 (2013)

Temo vidijo: vsi
««
12 / 15
»»

noob96 ::

rabiš originaln kabel

Outcast ::

Ga imam, tistega ki sem ga dobil zraven pri nakupu.

Siddh ::

Možno da je USB konektor slab.

Mislis USB konektor na Nexusu? Tud jst sm pomislil na to. Se ga da zamenjati?

PrimozR ::

Da se, ni pa najbolj 'hvaležno' (Nexus 4 ima recimo poseben PCB, na katerem je samo antena, notification LED pa mislim da mikrofon poleg USB-ja).

https://www.ifixit.com/Teardown/Nexus+7...

Uf verjetno tudi ni ravno poceni...je to edina resitev?
Tablico kar veliko uporabljam za gledanje serij in filmov....

Siddh ::

Določeni file managerji podpirajo, da na tablici odpreš ftp strežnik in potem preko omrežja prenašaš datoteke iz ali na tablico. Tako potem ne potrebuješ usb kabla.

Obstajajo mogoce kaka navodila za to?

ne vem, ali ima kaj veze; se pa tablica normalno polni, ko jo priklopim na comp...

dr.Akula ::

@Outcast A v Device managerju ti jo pokaže?
ni podatka

dr.Akula je izjavil:

@Outcast A v Device managerju ti jo pokaže?

Pokaže mi ACER ADB Interface?

Sedaj mi je začel comp tole javljati

Lahko je kaj problem z USB krmilnikom na napravi, napajanje pa še vedno spusti skozi.

Na drugem računalniku je isto?

LoneWolf ::

Samo gonilnik je problem. V Device Managerju klikni ACER ADB, izberi Update Driver, search on Local Computer in namesto ADB gonilnika izberi MTP gonilnik. Vse bo delalo.

@LoneWolf: probal, pa me ne spusti do konca:

Mavrik ::

Daj za foro izklopi USB debugging če ga imaš vklopljenega, potem pa USB preklopi v PTP mode (tapni na obvestilo o USB povezavi in tam preklopi). Če ti ga Windowsi prepoznajo imaš problem z driverji, drugače bo morala tablica na servis.
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Daj za foro izklopi USB debugging če ga imaš vklopljenega, potem pa USB preklopi v PTP mode (tapni na obvestilo o USB povezavi in tam preklopi). Če ti ga Windowsi prepoznajo imaš problem z driverji, drugače bo morala tablica na servis.

V PTP modu mi ga prepozna: odpre mapi DCIM in Pictures, ko ga pa preklopim nazaj v MTP, pa ga ne zazna več.
Kaj sedaj?

Mavrik ::

Boš moral zrihtati tvoje Windowse, ker očitno ne marajo MTP driverja :/

Btw, na N7 sem že imel probleme s tem, da je bilo delovanje MTP-ja pogojeno z vklopljenim/izklopljenim USB debuggingom.
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Boš moral zrihtati tvoje Windowse, ker očitno ne marajo MTP driverja :/

Btw, na N7 sem že imel probleme s tem, da je bilo delovanje MTP-ja pogojeno z vklopljenim/izklopljenim USB debuggingom.

To lahko sam zrihtam ali bo treba bolj profesionalen pristop?:-) Je pa res da so mi pred kratkim ponovno nalagali windowse...

Kaja2 ::

Iščem nov Nexus 7 16gb pa ga ima edino big bang, pa še to samo razstavne kose :|
Ima mogoče kdo spletno stran kjer bi ga lahko dobila?

Če te tujina ne moti, http://geizhals.at/eu/google-nexus-7-16...

Je bil pa na Amatonu še kak mesec nazaj pod 180 EUR (plus ~5 EUR poštnine), zdaj je pa peklensko drag s 223 EUR :(

EDIT: bel je pri Amazonu 205 EUR: http://geizhals.at/de/google-nexus-7-16... (na vrhu levo lahko klikaš prikaz trgovin, avstrijske, nemške oz. cel EU)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Žal, rabim iz slo:)

BOCo. ::

Enaa, sicer imajo samo 32 gb različico

BorutK-73 ::

Kaja2 - Asus memo pad (ki si spraševala v drugi temi) je skoraj enak kot Nexus 7 (isti proizvajalec), s tem da Nexus nima slota za SD kartice, Asus ima.

Zgodovina sprememb…

Ampak še vedno pa se povsod govori o Nexusu kot o najboljši izbiri, če si pripravljen dati malo več denarja.
Mislim da je nexus boljši za dolgoročni nakup, saj nimam namena menjati tablice vsako leto al pa vsakič ko na trg pride nova in "boljša".

BorutK-73 je izjavil:

Kaja2 - Asus memo pad (ki si spraševala v drugi temi) je skoraj enak kot Nexus 7 (isti proizvajalec), s tem da Nexus nima slota za SD kartice, Asus ima.

Skoraj enak, ja. Imata enako diagonalo ter oba proizvaja Asus, kot si že ugotovil. S tem se podobnost konča. Tisti Memo Pad ima slabši displej, slabši CPU, manj RAMa, pod velikim vprašajem pa so nadgradnje. Če bi se zanašal na skupnost, da bi ti dala updejte, pa nastane problem z MediaTek procesorjem, ki ni standarden v popularnih napravah.

Za tak denar in pri teh specifikacijah bi bila IMO boljša izbira potem Nexus 7 2012. Identičen zaslon, podobna cena, okej, updejti so malce pod vprašajem, a imaš vseeno čist Android 4.4 torej je boljša izbira.

Odvisno je, kaj se bo s tablico počelo. Če se bo bralo, se IMO splača vzeti Nexus 7 2013 zaradi boljšega displeja. Na telefonu (Kindle app) se ne bi branil 1920 x 1080 pik namesto 1280 x 768, ker se izkaže, da je text res bistveno ostrejši na višji ločljivosti. Tablet ima še precej večjo diagonalo, torej to pride še bolj do izraza.

EDIT: povprašaj tukaj, kako je z garancijo ter če je morda kje možno videti zadevo v živo (je refurbished naprava, mislim da gre večinoma za vrnjene naprave, kjer nekdo pač ni bil zadovoljen z izdelkom - možna je praskica ali dve). Cena je za 32 GB kar okej, sploh če dobiš leto oz. dve garancije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Hvala:)

manniac ::

Zivjo zanima me ce imajo usi nexusi 7, slot za sim kartico 3G oz kateri imajo $G, hvala za odgovore! :)

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
tale ima kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: manniac ()

Dosan ::

manniac je izjavil:

Zivjo zanima me ce imajo usi nexusi 7, slot za sim kartico 3G oz kateri imajo $G, hvala za odgovore! :)

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
tale ima kaj?

Nimajo in ta nima. Za modele ki podpirajo 3G/4G je označeno/zraven napisano da to podpirajo.

noob96 ::

Ali se splača pri mobitelu uzeti nexus 7 32gb 4g LTE za 350€?

fireX88 ::

mene zanima, za koliko bo dobil kaj nexus 7 (2013) 32GB verzijo (brez sim). Kupljena letos januarja.
Prodal bi jo pa zato, ker je reeeees malo rabim (pol meseca je nisem niti prižgal, baterijo sem pa nazadnje polnil...ne vem točno kdaj (verjetno bo že kakšna dva mesece nazaj)...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Jaz sem enako kupil februarja za 140€, cca 100€ za tvojo.

2013? 32 GB? To rabljeno?

Za 100 € jo vzamem :)

amacar ::

Js sem jo nekje maja prodal za 180€ (16gb verzijo), tako da 150€ je še vredna pomojem.

Egidij88 ::

Tablica je ravno toliko top, kot je bila. Ima dober zaslon, je odzivna, dobi update. Za takšne male denarje je steal, je pa zame osebno premajhna.

PrimozR je izjavil:

2013? 32 GB? To rabljeno?

Za 100 € jo vzamem :)

Da, 2013-32GB za 140€. Pa še prodajalec je bil iz Žalca da sma lahko uredila osebno.

fireX88 ::

Tablico sem prodal za 160€. Kupec je bil kar vesel, rekel mi je, da bi lahko tablico brez problema prodal visje ker je res ohranjena. Jaz sem s to ceno zadovoljen, ker vec tudi nisem pricakovsl.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Jerry000 ::

Prodaja kdo to tablico za 120€ :)?

Par dni nazaj je nekdo prodajal za 120, ampak je bila prva verzija (2012) in 16GB.
Imho so predobre tablice da bi jih kdo sploh prodal, če pa jo ne potrebuje več, jo pa da frocom ali staršem.

No, sam uprasam:). Na eBay jih dobiš že za 130 ali manj, sam problem je ker ne pošiljajo v SLO

V ZDA? Tam imajo v precej primerih akcije za refurbished modele. Poglej ebay.co.uk, morda boš imel več sreče.

Za času sem govoril, jih veliko ne pošilja v SLO, sem jih kontaktiral

A obstaja kakšna storitev da bi lahko naročil nexus 7 na ebayu in da dostavijo v tujino (it, de, uk,...) in da potem iz tam meni pošljejo? Ne vem zakaj večino teh izdelkov ne pošiljajo v SLO, v italijo pa skor vsi...pa bi lahko nexus dobil z malo sreče za 80€ ampak ne...ne pošiljajo v SLO -.-

Jerry000 je izjavil:

A obstaja kakšna storitev da bi lahko naročil nexus 7 na ebayu in da dostavijo v tujino (it, de, uk,...) in da potem iz tam meni pošljejo? Ne vem zakaj večino teh izdelkov ne pošiljajo v SLO, v italijo pa skor vsi...pa bi lahko nexus dobil z malo sreče za 80€ ampak ne...ne pošiljajo v SLO -.-

http://www.cheaperandmore.com/

koliko tehta približno nexus 7 v škatli z vsemi dodatki kot v originalu?

Tole ni ravno poceni...js iščem ke do 120€

amacar ::

In zakaj bi ga kdo prodal za 120€?

Zakaj pa ne? So prodali tudi za 80€ nexus 7 2013 brez prask in z vsemi...pač bidaš in z malo sreče dobiš poceni. Prodajajo pa tudi za okoli 120 sam smola je pa to ker v SLO ne pošiljajo

Jerry000 je izjavil:

Tole ni ravno poceni...js iščem ke do 120€

Link je zato da vidiš težo pošiljke...
««
12 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5826161 (17588) R1710
»

LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?

Oddelek: Kaj kupiti
263262 (2992) amacar
»

Nexus 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7517003 (7890) AvtoR
»

Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8930899 (17267) Bluzer13

Več podobnih tem