Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 7 (2013)
Google Nexus 7 (2013)
Temo vidijo: vsi
NejcSSD ::
250e minus 20% je 200 evrov , a ni ?
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Mare3 ::
Imam eno vprašanje: Če bi vzel recimo nexus 7 v Leclercu na firmo, kako se potem obračuna tisti popust in davek. Ker če se na polno ceno 250€ odšteje davek (22%) pride cena brez davka 205€, in če upoštevamo a se 20% vrednosti izdelka vrne na kartico je to še -45€. Če se motim me prosim popravite, ker če bi se na ta način dalo kupiti potem se tablico dobi že za zelo majhno ceno. 205€ - 45€ = 160€.
NejcSSD ::
Imam eno vprašanje: Če bi vzel recimo nexus 7 v Leclercu na firmo, kako se potem obračuna tisti popust in davek. Ker če se na polno ceno 250€ odšteje davek (22%) pride cena brez davka 205€, in če upoštevamo a se 20% vrednosti izdelka vrne na kartico je to še -45€. Če se motim me prosim popravite, ker če bi se na ta način dalo kupiti potem se tablico dobi že za zelo majhno ceno. 205€ - 45€ = 160€.
Za fizične osebe velja ta ponudba...
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
JayKay ::
jah odvisno kaj delas. 2 uri nostop real racing al pa 9-10ur browsing in podobno
trenutno se 59%:9h na bateriji od tega 35min real racing3, 4 ure screen prizgan
trenutno se 59%:9h na bateriji od tega 35min real racing3, 4 ure screen prizgan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
amacar ::
10 ur browsanja lahko sanjaš, tam nekje 6-7 ur bo pa res. Na splošno ima dokaj slabo baterijo, sem pričakoval več.
mjolnir ::
Hvala vama za info, sem prebral. Sem pa opazil, da je veliko ceneje na britanskem amazonu, kot pa v slo. Je že kdo kaj naročal in ve kako je z garancijo potem v Sloveniji itd.
Jaz sem ga naročil tu: http://www.game.co.uk/en/nexus-7-v2-16g... in sem se pozanimal na servisu sistem ena pa je eno leto garancije v sloveniji.
JayKay ::
garancija v uk je 12m. pac posljes nazaj na amazon. v slo dvomim da ti bodo hotli popravit
Bojo bojo, evo kar so meni odpisali:
Pozdravljeni,
Tablica je še v garanciji, po sistemu je do 8 meseca v 2014, tako da jo lahko dostavite/pošljete do nas, če potrebujete garancijsko popravilo.
Lep pozdrav / Regards,
Description: Description: Logo_Nov
Emir Zahirović
Administrator
emir.zahirovic@sistem-ena.si
Sistem Ena d.o.o.
Tel: +386 (0) 590 45 407
Address: Dolenjska cesta 74
1000 Ljubljana
www.sistem-ena.si
mjolnir ::
Kje pa se ga trenutno dobi najceneje? Kupil bi 32GB verzijo. Trenutno sem najceneje opazil na amazon.de - 255Eur.
franckranc ::
Kolikor vidim, je strošek pošiljanja iz amazon.de v Slovenijo 9,50EUR.
Ampak je skupaj s tem še vedno najcenejša opcija.
Razen če imaš kakšno pot v Avstrijo in kupiš mimogrede, lahko prihraniš še kakšnih 5EUR
e-tech, mylemon,... trenutno ponujajo zadevo za 259EUR.
Ampak je skupaj s tem še vedno najcenejša opcija.
Razen če imaš kakšno pot v Avstrijo in kupiš mimogrede, lahko prihraniš še kakšnih 5EUR
e-tech, mylemon,... trenutno ponujajo zadevo za 259EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: franckranc ()
commissar ::
imam en problem ki me spravlja ob živce. Na LANu imam windows 7 PC, ki ima nekaj folderjev sharanih,
vendar z nexusa ne morem dostopati do njih.
Poskusil sem že z veliko 'remote file explorer' programi. Največ kar mi je uspelo
je s ES File Explorer, kjer sem lahko dostopal do sharanih folderjev cele pol ure.
Nakar error. Pa sem poskušal reset Es explorerja, nexusa pa ni pomagalo. Šele po resetu windows 7 pcja sem se lahko
spet prišel na share, ampak je spet po pol ure nehalo delati.
Z popizdit.
vendar z nexusa ne morem dostopati do njih.
Poskusil sem že z veliko 'remote file explorer' programi. Največ kar mi je uspelo
je s ES File Explorer, kjer sem lahko dostopal do sharanih folderjev cele pol ure.
Nakar error. Pa sem poskušal reset Es explorerja, nexusa pa ni pomagalo. Šele po resetu windows 7 pcja sem se lahko
spet prišel na share, ampak je spet po pol ure nehalo delati.
Z popizdit.
teoo ::
Ipad2 in nexusa sem hkrati napolnil in ju priblizno enako uporabljal. Ko je nexus crknil, je imel ipad2 se 47% baterije.
Dopuscam moznost, da je ostal na nexusu real racing v backgroundu in je morda to krivo.
Dopuscam moznost, da je ostal na nexusu real racing v backgroundu in je morda to krivo.
defying gravity
fireX88 ::
Ipad2 in nexusa sem hkrati napolnil in ju priblizno enako uporabljal. Ko je nexus crknil, je imel ipad2 se 47% baterije.
kater ipad 2? Razlike med močjo baterij si preveril?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
Zmajc ::
Spet se najde en heroj ki 10" dual core tablico z resolucijo 1024×768 primerja z 7" quad core tablico za resolucijo 1920×1200.
Hruške in jabolke.
Hruške in jabolke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Aar2rk ::
Je kdo probal Nexusa 7 iz Telekomove ponudbe? Z 24 mesečno vezavo ponujajo za WiFi za 96€ in LTE za 192€, oba z njihovim (slo) Androidom 4.3.
Kdo kupil in dal nazaj original KitKat in se rešil Telekomovih dodatkov? Kakšni pa so?
V glavnem, iz firbca me zanima izkušnja, v bistvu iščem telefon, grem v drugo temo :-)
Kdo kupil in dal nazaj original KitKat in se rešil Telekomovih dodatkov? Kakšni pa so?
V glavnem, iz firbca me zanima izkušnja, v bistvu iščem telefon, grem v drugo temo :-)
MrStein ::
A spet? ;)
Se ne morejo znebit zalog?
Se ne morejo znebit zalog?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Wisor ::
Jaz sem ga kupil v leclercu ta petek za tistih 250€, 50€ pa ponucaš za "fasngo".
Tko bom reku, zaenkrat edin android sistem, ki se ga držal v roki in na njemu deluje chrome normalno. Še vedno se pojavi kje tisto "android" zatikanje (med scrollanjem), drugače pa samo kapo dol.
LCD je 1A, baterija za moje pojme drži kar relativno dolgo. Sicer imam 16GB model pa upam, da bo za moje potrebe dovolj. S programi pridem na 9gb prostega prostora, za kakšno serijo pa še bo :P
Tko bom reku, zaenkrat edin android sistem, ki se ga držal v roki in na njemu deluje chrome normalno. Še vedno se pojavi kje tisto "android" zatikanje (med scrollanjem), drugače pa samo kapo dol.
LCD je 1A, baterija za moje pojme drži kar relativno dolgo. Sicer imam 16GB model pa upam, da bo za moje potrebe dovolj. S programi pridem na 9gb prostega prostora, za kakšno serijo pa še bo :P
"Ponudba velja od 22.01. do 02.02.2014"
(to je za Maribor, za LJ je verjetno enako. Poglej tule: http://www.e-leclerc.si/katalogi.php?su...
(to je za Maribor, za LJ je verjetno enako. Poglej tule: http://www.e-leclerc.si/katalogi.php?su...
Motiti se je človeško.
Omnian ::
Mi smo vzeli Nexusa 7 32 gb LTE pri Telekomu, cena je 24 x 6€ = 144€, pa še naročnina za siol ob podaljšanju je menda 2 meseca oproščena. Mislim da je cena zelo ugodna, kolko v redni prodaji je tak Nexus okoli 400€? Dobili smo po pošti v par dneh, zraven pa pride še 100 dni mobilni internet.
Drugače pa gor je bil čisti android 4.3.1 brez kake telekomove navlake, tako da sem ga takoj brez problemov updatov na 4.4.2. Zaenkrat delovanje bp, zelo zadovoljen.
Drugače pa gor je bil čisti android 4.3.1 brez kake telekomove navlake, tako da sem ga takoj brez problemov updatov na 4.4.2. Zaenkrat delovanje bp, zelo zadovoljen.
Mare3 ::
No pa sem ga dobil tudi sam, izpolnil je vsa pričakovanja in upam da ne bo problemov. Je kdo kupil kakšno zaščitno folijo in etui oz. katero priporočate? LP
rini ::
Jaz ga že par mesecev zlorabljam in je kot nov. 16gb je odločno premalo. Imaš gor kaksen film in hitro zmanjka za kaksno serijo, saj so nekatere tudi po 12gb. To s telekomom je zastonj, tudi če ga uporabljaš le kot GPS. Tablicz mi je mogoce malce premajhna za konkretno brskanje, saj tipkovnica pokrije polovico ekrana. Ampak za filme v postelji je pa idealen, saj mi je 10 že prevelik.
Prozoren ovitek sem kupil pri Amazonu, ker pri nas ni bilo take kvalitete. Je drag, ampak je odtehtal.
Prozoren ovitek sem kupil pri Amazonu, ker pri nas ni bilo take kvalitete. Je drag, ampak je odtehtal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
klinker ::
Ni mi jasno zakaj dajate filme na tablice, ko se pa da enostavno streamat vse iz PCja.
Prej je plac problem na fonu, ker ga vecina uporablja za glasbo, in je zbirka hitro na 10GB+ ampak na tablici ki jo mas naceloma za doma, pa res ni problem
Prej je plac problem na fonu, ker ga vecina uporablja za glasbo, in je zbirka hitro na 10GB+ ampak na tablici ki jo mas naceloma za doma, pa res ni problem
Mavrik ::
Ker pač ljudje hodijo okoli. Različne potrebe pač. Tako kot jaz recimo ne rabim 10GB za muziko ker streamam z Google Play Music na telefonu ali za filme ker mam Netflix... tako pač drugi ta plac rabijo ker nimajo vedno PC/NAS v bližini oz. dataplan.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Kak boš na letalu strimal s PC-ja?
Motiti se je človeško.
klinker ::
Preberi njegov post. Filmi v postelji ;)
Za te ki, pa majo tablico za okoli nosit je pa druga pesem, se strinjam. Sicer pa OTG resi marsikaj v tem primeru.
Pa ze ki smo pri tem. Sploh obstaja kak SW, s katerim bi iz bilo kje streamal glasbo ali filme, katere imas na domacem PCju? Neka varjanta domacega clouda? Nekako mi je logicno, da bi ta moznost dandanes mogla obstajat.
Za te ki, pa majo tablico za okoli nosit je pa druga pesem, se strinjam. Sicer pa OTG resi marsikaj v tem primeru.
Pa ze ki smo pri tem. Sploh obstaja kak SW, s katerim bi iz bilo kje streamal glasbo ali filme, katere imas na domacem PCju? Neka varjanta domacega clouda? Nekako mi je logicno, da bi ta moznost dandanes mogla obstajat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Mavrik ::
Jih je kar precej, od tega da imaš VPN in dostopaš preko Sambe, do kupa drugih rešitev.
Daleč najbolj elegantno je plačat par evrov za Plex, ki je točno to, kar hočeš.
(OTG je drugače bedarija, vlačiti sabo še en kabel in USB ključek ker naprava nima dovolj storaga je neumno no :D)
Daleč najbolj elegantno je plačat par evrov za Plex, ki je točno to, kar hočeš.
(OTG je drugače bedarija, vlačiti sabo še en kabel in USB ključek ker naprava nima dovolj storaga je neumno no :D)
The truth is rarely pure and never simple.
Ja, če bi le obstajala možnost, flash čipek vstaviti v nekakšno režo... uf, ne vem. Je to sploh izvedljivo z današnjo tehnologijo?
Motiti se je človeško.
PrimozR ::
So razlogi, da Nexusi nimajo SD rež. Dobri razlogi. No, malo manj dobri, ko govorimo o Sloveniji, ker nimamo vseh servisov, ki jih imajo npr. Američani.
def0r ::
Siddh ::
poceni dostop do cloud storage od kjerkoli, storitve za streamanje glasbe ali filmov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Siddh ()
lovro535 ::
Ni mi jasno zakaj dajate filme na tablice, ko se pa da enostavno streamat vse iz PCja.
za doma imas pc ali pa prenosnik tablica je pa za okol prenasat tako da tablice naceloma niso za doma pa drugac imam nexus 7 32gb in pa usb otg pa 32gb kljucek za filme gledat in se odlično obnese
poceni dostop do cloud storage od kjerkoli, storitve za streamanje glasbe ali filmov
Potem tudi zvočnika ne rabi, saj imaš poceni dostop do slušalk... itd.
Motiti se je človeško.
PrimozR ::
Tako je.
Ampak malce bolj resno, enoten plac za hrambo podatkov, enotno hiter plac za dostop do podatkov, plac za podatke, ki ga ne moreš odstraniti, torej nimaš štale, ko na kartico nameščeni appi kar naenkrat ne delajo več, itd. v tej smeri. Saj to je jasno stališče Googla, ni nobena skrivnost.
Ampak malce bolj resno, enoten plac za hrambo podatkov, enotno hiter plac za dostop do podatkov, plac za podatke, ki ga ne moreš odstraniti, torej nimaš štale, ko na kartico nameščeni appi kar naenkrat ne delajo več, itd. v tej smeri. Saj to je jasno stališče Googla, ni nobena skrivnost.
Kdo je govoril o app-ih?
Ves čas govorimo o filmih.
Hecno, do lani je to delovalo brez problema, zdaj pa "naenkrat ne".
Ves čas govorimo o filmih.
Hecno, do lani je to delovalo brez problema, zdaj pa "naenkrat ne".
Motiti se je človeško.
Aar2rk ::
Danes kupil nexus 7 (2013, 32G). In kljub vsej lepoti me jezi.
Najprej se ni hotel povezati na WiFi. Videl mojo mrežo, po vtipkanem passwordu sporočil not in range. Forget network ni pomagal, saj mreže potem sploh ni videl. Restart Nexusa in routerja (TPLink WR1043NDv1) najprej ni pomagal, po drugem obupanem in malo daljšem odklopu roterja in restartu Nexusa mu je ratalo se povezat, ok, net dela, zaslon je super, čisti android tudi, updejtal na 4.4.2 .... ampak Play store pa ne dela, javi error 403.
Poskusil se že najdene rešitve z force stop Playa in praznenjem casha in (številnimi) restarti, ampak ne pomaga. Druga tablica (Lg Gpad) in dva telefona vsi normalno delajo, tako da se mi ne zdi router, kjub začetnim problemom s povezovanjem. Našel sem sicer tudi nasvete o omogočanju cookijev na firewallu routerja, ampak te opcije seveda na TL-WR1043 niti ne najdem, da bi probal.
Na kakšni drugi mreži še nisem uspel preveriti.
kakšne ideje, podobne izkušnje?
Najprej se ni hotel povezati na WiFi. Videl mojo mrežo, po vtipkanem passwordu sporočil not in range. Forget network ni pomagal, saj mreže potem sploh ni videl. Restart Nexusa in routerja (TPLink WR1043NDv1) najprej ni pomagal, po drugem obupanem in malo daljšem odklopu roterja in restartu Nexusa mu je ratalo se povezat, ok, net dela, zaslon je super, čisti android tudi, updejtal na 4.4.2 .... ampak Play store pa ne dela, javi error 403.
Poskusil se že najdene rešitve z force stop Playa in praznenjem casha in (številnimi) restarti, ampak ne pomaga. Druga tablica (Lg Gpad) in dva telefona vsi normalno delajo, tako da se mi ne zdi router, kjub začetnim problemom s povezovanjem. Našel sem sicer tudi nasvete o omogočanju cookijev na firewallu routerja, ampak te opcije seveda na TL-WR1043 niti ne najdem, da bi probal.
Na kakšni drugi mreži še nisem uspel preveriti.
kakšne ideje, podobne izkušnje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 26157 (17584) | R1710 |
» | LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?Oddelek: Kaj kupiti | 3261 (2991) | amacar |
» | Nexus 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 16993 (7880) | AvtoR |
» | Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30878 (17246) | Bluzer13 |