» »

Google Nexus 7 (2013)

Google Nexus 7 (2013)

Temo vidijo: vsi
««
9 / 15
»»

M-XXXX ::

Najbrž prva generacija

Zheegec ::

amacar je izjavil:

Ipad mini je meni porabil maksimalno 1% s prižganim wifi, včasih celo 0%. Sedaj ko imam nexusa 7 mi kuri 5% na dan z ugasnjenim wifi.

1% v dnevu? potem si imel magičnega, ki je bil magično boljši od proizvajalčevih specifikacij, oziroma fizičnih zakonov :)
pod 1% v dnevu ti pokuri samo, če je ugasnjen :) Drugače pa to sedaj govorimo o obeh brez cellularja in gps?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

amacar ::

Ne vem očitno je že bilo tak, ko sem prišel na nexusa 7 sem bil v glavnem razočaran nad baterijo (imam pa oba wifi only modela). Na applovi strani ne piše koliko časa zdrži v stanju pripravljenosti.

seminal ::

Mene pa zanima koliko približno zdrži če gledaš filme na njej in kje bolje zrdži baterija na 4.3 al 4.4. Polniš lahko preko power banka ali ne?
LP

PrimozR ::

Mavrik je izjavil:

Spregledal si, da ima vse radie off.

Nisem, a je mar 5% na dan pri izklopljenih radiih preveč? To je standby 20 dni. Meni je to super...

Pesimist ::

Kaj je ta N7 lte neki shit. Nemores sms sendat in klicat kot lahko na samsungih.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: zee ()

Viktor33 je izjavil:

Pesimist je izjavil:

No jaz sem tega nexus 7 lte 32gb za 144EUR nabavo ker se mi zdela cena ok, vendar je to normalno da na dan zgubi 5% baterije v idle? Wifi tudi off. Sim karta na airmode, drugace pa se mam N4 in Note 10.1 in moram rect da je meni 7 inch tablet optimalna zadeva sej mi je note preteski in prevelik. 7 inch pa idealno v roko sede,or kompletna velikost tableta, z majnsimi robi bi se vec kot 7 vb ohisje spravo. Nabavo sem jo vbistvu da mi zamenja prastarega garmina.

mmm, trol al je s kamiona padlo?

Iz siola je pado. Vsake 2 leti padajo za stare in obstojece narocnike ob vezavi 24.
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
2 leti nazaj sem pa laptop za 350EUR vredni 700EUR nabavo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: zee ()

Končno mi uspelo se LTE aktivirati z nexus 4 ker 7 nemire sendat SMS after 4.4
http://www.speedtest.net/my-result/a/66...

Tole je klasičen HSDPA. LTE gre do 100 Mbit (načeloma). Nexus 4 bolj ko ne podpira LTE-ja. Pa 3G/LTE tablice prav tako običajno ne podpirajo SMS-ov in klicanja, zgolj podatkovno povezavo. Tista Sasmungova zmožnost je bolj posledica 'dejmo v napravo zbasat vse, kar se da, zraven pa dajmo še pomivalno korito'. In potem imaš napravo, ki ne ve, kaj je. Nekje na svetu je zagotovo osebek, ki 7" tablico uporablja kot primarni telefon. 100 %.

EDIT: čak, kaj ti hočeš zdaj pokazat? Govoriš, da si na N4 aktiviral LTE, rezultate pa kažeš z N7 (ja, sem mislil, da so tistle rezultati z N4, nisem opazil najprej)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

zee ::

@PIPI: Pesimist trola & provocira...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Mavrik ::

PrimozR je izjavil:

EDIT: čak, kaj ti hočeš zdaj pokazat? Govoriš, da si na N4 aktiviral LTE, rezultate pa kažeš z N7 (ja, sem mislil, da so tistle rezultati z N4, nisem opazil najprej)?

Pri mobitelu moraš poslati SMS da ti začne delati LTE. Kar je malo problem na N7, ker ne more a ne? :) To se pizdi.
The truth is rarely pure and never simple.

Ajoj... A pa se resno LTE proti HSDPA toliko pozna pri web browsanju? Se mi zdi, da je večji problem slaba pokritost z decent signalom, torej vsaj 3G. Je pa res, da se precej potikam po rovtah.

Ja, zelo se pozna. Še posebej če se ne potikaš po rovtah.

No to je bilo mišljeno bolj 'zakaj izboljšati že tako relativno hitre internete namesto da bi izboljšal zelo počasne internete v rovtah' ;)

M-XXXX ::

PrimozR je izjavil:

No to je bilo mišljeno bolj 'zakaj izboljšati že tako relativno hitre internete namesto da bi izboljšal zelo počasne internete v rovtah' ;)

Če upgrajdaš 3G na 4G pokriješ 90% prebivalstva.
Če upgrajdaš 2G na 3G pokriješ cca 9% prebivalstva.

Kaj se ti bolj splača?

Ta test od zgoraj je z dvema crticama LTEja. Bolj kot sama hitrost je pomoje pomembna konstantna povezava saj 3G se ob nepretoku podatkov odklopi. To mi hudo najeda ko nekaj kliknem pa izvisi in moram ponovno. Zaj se to ne dogaja vec. Sem pa bolj kot ne na robu dosega LTE. Anyway to bo tak za v avto pa off by default.

Tabla je pac bla cheap, drugace bi raje lte modem nabavo in na vsaki wifi napravi lte mel ker mam pac ločen data sim. Dual sim foni bi tudi bli opcije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

seminal ::

V leklerku bo od srede dalje Nexus 7 16gb za 219€. dobra ponudba.

M-XXXX je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Če upgrajdaš 3G na 4G pokriješ 90% prebivalstva.
Če upgrajdaš 2G na 3G pokriješ cca 9% prebivalstva.

Kaj se ti bolj splača?

Ekonomski vidiki so mi jasni. Kakšni so pa efekti, če narediš eno ali drugo nadgradnjo? Pri prvi greš s hitrega na malo hitrejši internet. Pri drugi pa z neuporabnega na uporabnega.

Vkun ::

l'eclerc ga ma za 220, s tem da placas 275, razliko pa dobis na bon. Se mi zdi da si cez mejo v akciji za ta denar ze 32 giga dobil... :(

zagizago ::

na siolu je akcija dobis nexusa 7 za 100€ s tem da si se 2 leti njihov uporabnik

lahko samo vprasam kaj vidite v tem bednem nexusi ko nena v ostalih cenejsih napravah?
Moj izgovor je simple. N4 sem kupo ko ni blo primerljive naprave za dobit ceneje, danes nebi N5 kupo, raje kakega pol cenejsega prestigota ali gigabyta z 2-4 cori, n7 pa ker je bil cheaper kot ostale najcenejse 7 tablice z gps.

Ta cisti najnovejsi android pa je prej slabost kot prednost. HBO Go mi na n4 nedela vec, Sioltvin pa ma big robove ker osd gumbe ne skrije. Granted da je to delno problem programerjev aplikacije ampak vseeno.

Zgodovina sprememb…

Delno? Hočeš reči popolnoma?

Jah lej, vzami cenejši mobitel oz. tablico, nihče ti ne brani. Ampak pač dejstvo je, da price/performance Nexus naprave zmagajo, ekr dobiš za dober denar najboljši hardware ta trenutek. To vidimo. Nexusov ne primerjaš s Prestigioti pa Gigabyti z dvema jedroma, temveč s Samsungovimi Galaxyji in iPadi/iPhoni.

bizarno. V 2d22h mi je uspel popit 77% baterije v idle, AIR mode, wifi on samo ob prizganem ekranu. Baterija statistika kaze 50% android os, 45% wifi!!! prvo kot prvo kak wifi!, drugo pa tudi ce bi wifi bil on je to prevec, ker N4 ma always on wifi in 2G pa je komaj malo pod 50% v istem casu.

Maxl ::

Pics or it didn't happen... Naredi factory reset in ne naloži nobene druge aplikacije. Testiraj in še enkrat poročaj.

cudno mi je predvsem to ker prvic mi menda ni pil tolko. Dans zjutraj ob 5tih od vcerejsnega pisanja sem se mel samo 17% pa isto nic delal na njem. standb 53% wifi 45% ostalo ekran.

Bom ga dans zvecer dal polnit pa restore.

google ma dosti na to temo. Ocitno nekaj povzroca da se wifi vseeno vklapla, ze iz statistik bi to blo logicno sklepat. Potem se pa to ko vklopim ekran je wifi ze povezan edino ikona je iz rahlo sive na belo zasvetla. Enostavno sem sklepal da je super fast zadeva napram note 10 kuplen lani ki rabi kakih 5 sekund ob vklopu ekrana da se poveze. Ocitno temu ni tako.

Gledam pa zaj v ruter in samo N4 je povezan.

Zgodovina sprememb…

Saj veš da je v nastavitvah opcija ker rečeš da se wifi lahko uporablja za lokacijo tudi če je izklopljen ne? A imaš app ko proba dobiti lokacijo celi čas v ozadju?

Si pogledal kaj drži wakelock?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Hm... bom dans oba napuno, n7 pa se updejto in potem restoro, pa vse izklopo kaj bom najdel.
Nimam dobenih extra apov sploh gor, max 3-4 pa se toti so isti ko na telefonu.

Samo v ruteru ni sledi od naprave, da bi se sploh dans povezala ko sem zjutraj ekran vklopo.

damjanll ::

pesimist: mogoce poglej ce imas to opcijo: wifi/advanced/scanning always available in jo izkljuci.

sem imel vceraj ja. Zjutraj sem izklopo. V malo vec kot pol dneva je 3% zgubla. Zdaj oba polnim.

Mare3 ::

Ima kdo izkušnje s to stranjo: http://www.walmart.com/ip/Google-Nexus-...

Namen ga imam kupiti pa sem tukaj najceneje našel (140€) V soveniji pod 230-250€ ne najdem zato bi naročil. Kje se najbolj splača naročiti?

Siddh ::

Včeraj sem dobil update na 4.4.2, je mogoče kdo z updatom opazil kaj je novega?

Mare3 je izjavil:

Ima kdo izkušnje s to stranjo: http://www.walmart.com/ip/Google-Nexus-...

Namen ga imam kupiti pa sem tukaj najceneje našel (140€) V soveniji pod 230-250€ ne najdem zato bi naročil. Kje se najbolj splača naročiti?

A si upošteval težave z dobavo v Slovenijo, davek (20%) in carino (ne vem točno, koliko %, ampak pod 5 je praktično nemogoče)? Pa probleme z garancijo, itd.

Ni vse zlato, kar se sveti, ni vse poceni, kar ima nizko ceno.

MrStein ::

"Mobiteli se uvrščajo pod tarifno oznako kombinirane nomenklature 8517 12 00 in so prosti carinskih dajatev. Plačati je treba DDV po stopnji 20% (od 1. 7. 2013 stopnja 22 %) glede na vrednost pošiljke (vrednost blaga in stroškov pošiljanja) v primeru, če bo le-ta večja od 22 evrov."
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

je vredu zaj. 3% samo v 24h plus location service sem pozabo on. 10min wifi, 10min keep awake,9min gps pisalo ko sem pogledo kaj to sploh dela. To vse samo od sebe ker nisem nic appov poganjal.

Aha hvala za odgovor, nikoli nisem naročeval takšnih stvari zato pa sem vprašal. Bom še malo počakal da mu pade cena pa ga tukaj kupim.

Zakaj bi mu pa padla cena?

Ker je prejšnjemu modelu tudi?

Jah... Kdaj?

rini ::

seminal je izjavil:

V leklerku bo od srede dalje Nexus 7 16gb za 219€. dobra ponudba.

Nova cena v Leclerc je 200 €, kar je ugodno. Meni baterija na N7 2013 zdrži veliko (pogledam par filmov in vmes še presnemavam filme). Pogrešam le 32 GB.

PINki ::

Imajo tudi 32gb verzijo?

A to je s kako njihovo kartico al 'free for all' cena?

NejcSSD ::

PrimozR je izjavil:

A to je s kako njihovo kartico al 'free for all' cena?

Popust na začetku plačaš in ga dobiš na kartico. Potem ga pa pri nakupu hrane recimo unovčiš.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

32 GB nimajo, če ne bi jaz še enega kupil. Cena je sicer 40EUR višja, katero dobroimetje imas na natisnjenem računu, če nimas Leclerc kartice. Veliko nakupujem v njihovi trgovini, tako da mi ni pomembno, če založim denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rini ()

Do kdaj pa je akcija?

Mislim da do nedelje 29.12.

MrStein ::

V katalogu ni. Je to kaka druga ponudba?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

franckranc ::

morda tole:

http://www.e-leclerc.si/arhiv_novic.php...

Akcija traja (vsaj tako piše) do 31.12.2013

Zgodovina sprememb…

franckranc je izjavil:

morda tole:

http://www.e-leclerc.si/arhiv_novic.php...

Akcija traja (vsaj tako piše) do 31.12.2013

bo drzalo, sem preveril v trgovini

commissar ::

koliko je sedaj koncna cena v E.Leclercu? ce odstejemo bonus, ki ga dobimo na kartico?
««
9 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5826157 (17584) R1710
»

LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?

Oddelek: Kaj kupiti
263261 (2991) amacar
»

Nexus 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7516990 (7877) AvtoR
»

Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8930878 (17246) Bluzer13

Več podobnih tem