Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 7 (2013)
Google Nexus 7 (2013)
Temo vidijo: vsi
rini ::
Razlika med 16GB in 32GB verzijo je recimo 45EUR. Za ta denar lahko že danes dobiš mini USB ključ za 64GB. Sam imam Nexusa 7.2 16GB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
MrStein ::
Ga imajo kje v Mariboru razstavljenega? Da ga malo preizkusim.
(torej da je vklopljen, pa lahko malo po "toucham", zaželjen internet)
(torej da je vklopljen, pa lahko malo po "toucham", zaželjen internet)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
sulaco ::
Tisti ki ste redno na XDA forumu... Kako je sedaj s problemi pri multitouchu in GPS-u ? Nekaj časa sem še spremljal, da so izdajali software popravke, ki pa niso odpravili problemov pri vseh-Se je to kaj spremenilo ?
Je Asus že naredil kakšen popravek hardwara (tako kot pri Asus7(2012))-zamenjava dobavitelja LCD??
Ker tale akcija na Ebay-u (Nexus7 za 200$) je čista "popularizacija" in več kot očitno je, da se ne prodaja tako dobro kot lanska serija...Sploh pa sedaj, ko prihaja Ipad mini (pregrešno drag) in LG Gpad8.3
Je Asus že naredil kakšen popravek hardwara (tako kot pri Asus7(2012))-zamenjava dobavitelja LCD??
Ker tale akcija na Ebay-u (Nexus7 za 200$) je čista "popularizacija" in več kot očitno je, da se ne prodaja tako dobro kot lanska serija...Sploh pa sedaj, ko prihaja Ipad mini (pregrešno drag) in LG Gpad8.3
rini ::
Imajo tudi v Big-bangu.
No (glej spodaj), vidni koti nimajo kaj praskati proti iPad.
Če gledaš pravokotno, je barva ozadja nebeško modra, če odložiš na (poševno) stojalo, pa se "spremeni" v sivo.
No (glej spodaj), vidni koti nimajo kaj praskati proti iPad.
Če gledaš pravokotno, je barva ozadja nebeško modra, če odložiš na (poševno) stojalo, pa se "spremeni" v sivo.
Zanimiva podrobnost o iPad & co:
(kontrast ekrana in vidni kot)
Motiti se je človeško.
Ni je. Sem z očesom v živo gledal.
Malo bolj pozorno beri... ;)
Malo bolj pozorno beri... ;)
Motiti se je človeško.
PrimozR ::
Ne vem no, zaslon 2013 Nexus 7 se opeva kot odličnega, celo v stilu, da bo morala biti Retina na iPad Mini RES dobra, da bo lahko konkurirala s tole cenovno razliko.
Poje se o marsičem...
Saj nisem rekel da je slab. Le eno od milijon laatnosti ima slabšo od enega konkurenta.
Saj nisem rekel da je slab. Le eno od milijon laatnosti ima slabšo od enega konkurenta.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
ramiz?! ::
Poje se o marsičem...
Zdej te ne razumem čist ... nešteto testov na netu je malo bolj strokovno narejenih in vsi pravijo, da je ekran zelo dobr in mogoče celo boljši od ipadov ... potem pa ti na uč oceniš, da ima ipad veliko boljši vidni kot ... meni deluje to smešno
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ramiz?! ()
A ti rabiš strokovno meritev, da oceniš, ali voziš po cesti ali po njivi?
Če držim pravokotno na oko, je modro, če malo obrnem, pa je sivo.
1.) Barve razlikujem, hvala na vprašanju.
2.) Sploh ni važno, ali sem obrnil 10, 20, 30 ali celih 40 stopinj. V tem obsegu namreč iPad ne izgubi 10% kontrasta, na Nexusu pa se barva VIDNO spremeni. Ne 1%. Ne 5%. Ne 15%. VIDNO. Od daleč. Brez potrebe po double-blind testu.
Če držim pravokotno na oko, je modro, če malo obrnem, pa je sivo.
1.) Barve razlikujem, hvala na vprašanju.
2.) Sploh ni važno, ali sem obrnil 10, 20, 30 ali celih 40 stopinj. V tem obsegu namreč iPad ne izgubi 10% kontrasta, na Nexusu pa se barva VIDNO spremeni. Ne 1%. Ne 5%. Ne 15%. VIDNO. Od daleč. Brez potrebe po double-blind testu.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Evo testa (c't 2013/18 stran 20):
Hmm, minimalno 89 cd svetlosti? V temni sobi te ja oslepi. A je kdo probal?
Hmm, minimalno 89 cd svetlosti? V temni sobi te ja oslepi. A je kdo probal?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Če je tole N7, potem so tvoje trditve bolj neresnične...
Ne vem koliko ima minimalno svetlost Nexus 4, ampak maksimalno ima identično (466). Pa na spodnji strani prav nič ne oslepi. Tudi na zgornji ne.
Ne vem koliko ima minimalno svetlost Nexus 4, ampak maksimalno ima identično (466). Pa na spodnji strani prav nič ne oslepi. Tudi na zgornji ne.
Če je tole N7, potem so tvoje trditve bolj neresnične...
In če prinesem fotke, boš spet zanikal?
Pa na spodnji strani prav nič ne oslepi. Tudi na zgornji ne.
???
Aja, z "na spodnji strani" misliš "najtemnejša nastavitev"?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Ne, želel bom še 3. data point. Da zaslon faila, si ti samo rekel. Potem si pa sam dal test, ki tvoje trditve zanika. Test, ki pokaže z nekimi oprijemljivimi rezultati. Rezultati, ki jih je dosegla neka publikacija, na katero si se zanašal celo sam pri primerjavi starejših Android tablic in iPada. Torej boš potreboval trdne dokaze, da imaš prav. Zaenkrat ti kaže slabo.
Ja, najtemnejša nastavitev.
Ja, najtemnejša nastavitev.
Da zaslon faila, si ti samo rekel.
Nisem.
In v trenutku, ko se sogovornik zateče k podtikanjem, se umikam iz "debate".
Motiti se je človeško.
ramiz?! ::
Da zaslon faila, si ti samo rekel.
Nisem.
In v trenutku, ko se sogovornik zateče k podtikanjem, se umikam iz "debate".
Končno.
Never regret anything, there's always a reason things happen.
dukedl ::
Na mimovrste je. Jaz bom raje vzel N10 naslednji mesec... je pa odvisno kako bo kazalo z N10.2...
nekak tudi jaz ciljam na isto kot ti...še vedno čakam na ceno/specifikacije za N10 2/2013. Videl sem nekje, da bo procesor Snapdragon 800.
mogoče kdo ve, kako je z aplikacijami, ki niso narejene za tako veliko resolucijo zaslona, kako izgledajo?
lp dukedl
Mimogrede, priporočena svetlost za monitor v pisarni je 100 cd/m?
Torej za tablico pod odejo je krepko manj.
"empfohlene mittlere Leuchtdichten sollten bei 100 cd/m? liegen"
Torej za tablico pod odejo je krepko manj.
"empfohlene mittlere Leuchtdichten sollten bei 100 cd/m? liegen"
Motiti se je človeško.
amacar ::
Mene nič ne zaslepi pri najmanjši svetlosti v temi, v bistvu bi to vrednost še povišal.
Ko je že o svetlosti debata, zakaj ne more noben proizvajalec out of the box omogočiti, da bi lahko nastavil minimalno in maksimalno mejo osvetlitve med katero bi potem izbirala naprava s samodejnim prilagajanjem.
Ko je že o svetlosti debata, zakaj ne more noben proizvajalec out of the box omogočiti, da bi lahko nastavil minimalno in maksimalno mejo osvetlitve med katero bi potem izbirala naprava s samodejnim prilagajanjem.
Misliš na "samodejno prilagajanje" ali "nastaviš min/max"?
Ker to prvo ima že veliko naprav (monitorji, TV, mobiteli, laptopi...)
Ker to prvo ima že veliko naprav (monitorji, TV, mobiteli, laptopi...)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Imel bi samodejno prilagajanje, ampak bi sam določil najmanjšo mejo, recimo da tudi če bi bilo še ne vem kak temno pod tisto mejo ne bi šlo. Recimo primer na iphonu imam izklopljeno samodejno prilagajanje, pa imam svetlost malo pod polovico, ker mi je to najbolj všeč v vseh pogojih. Je pa problem, da če je pa zunaj malo bolj svetlo si moram pa ročno poviševati. Sam bi hotel imeti večino časa na malo pod polovico, ko bi bilo pa bolj svetlo bi pa samo povišalo, pod mojo nastavljeno mejo pa ne bi šlo.
Mene nič ne zaslepi pri najmanjši svetlosti v temi, v bistvu bi to vrednost še povišal.
Sem ravno včeraj videl, da lahko stopnjo osvetlitve prilagajam na fino, glede na osvetljenost (z Lux) senzorja. Paranoid Android na Nexus 4. Seveda čez fizične meje ne moreš, lahko samo dvigneš minimum, znižaš maksimum ter prilagajaš krivuljo med njima. Pa meje preklopa v Lux so določene.
Na mimovrste je. Jaz bom raje vzel N10 naslednji mesec... je pa odvisno kako bo kazalo z N10.2...
nekak tudi jaz ciljam na isto kot ti...še vedno čakam na ceno/specifikacije za N10 2/2013. Videl sem nekje, da bo procesor Snapdragon 800.
mogoče kdo ve, kako je z aplikacijami, ki niso narejene za tako veliko resolucijo zaslona, kako izgledajo?
Katere aplikacije pa so to?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
dukedl ::
"Four months after, release however, and still very few apps in the Play store take specific advantage of the Nexus 10's high-res screen; however, many apps do scale well enough to exude a clarity and sharpness right up there with the best iPad apps."
http://m.cnet.com/reviews/google-nexus-...
Many...ne pa vse, očitno
"Some things look like crap. So the beautiful screen? It's a double-edged sword. Like the above mentioned point, most apps aren't made to scale up to this resolution... yet. So, expect to see some artifacts here and there."
http://www.androidpolice.com/2012/11/08...
http://m.cnet.com/reviews/google-nexus-...
Many...ne pa vse, očitno
"Some things look like crap. So the beautiful screen? It's a double-edged sword. Like the above mentioned point, most apps aren't made to scale up to this resolution... yet. So, expect to see some artifacts here and there."
http://www.androidpolice.com/2012/11/08...
lp dukedl
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dukedl ()
Sem ravno včeraj videl, da lahko stopnjo osvetlitve prilagajam na fino, glede na osvetljenost (z Lux) senzorja. Paranoid Android na Nexus 4. Seveda čez fizične meje ne moreš, lahko samo dvigneš minimum, znižaš maksimum ter prilagajaš krivuljo med njima. Pa meje preklopa v Lux so določene.
Ja drugih romov ne mislim gor tišati, se mi ne da s tem ukvarjati. Sej očitno to samo mene moti, mam čudne potrebe
damjanll ::
Mogoce je za vprasat asus.com?
Tukaj so neke telefonske:
http://support.asus.com/Hotlines.aspx
Slovenia +368-59045400 +368-59045401
Vprasanje pa kdo se bo javil, ce sploh kdo, zna bit da so podatki stari, glede na to da pise da je Slovenia pod Balkan countries ne pa Europe ;)
Aha, enaa.com: (servisi za asus:)
http://www.enaa.com/seznamservisov.asp?...
pravi da je to: Sistem Ena d.o.o.
http://si.s1see.com/
Mogoce je se to za kontaktirat:
https://www.asus.com/support/Article/58...
ASUS Warranty Replacement Options & Instructions(in EUROPE)
Tukaj so neke telefonske:
http://support.asus.com/Hotlines.aspx
Slovenia +368-59045400 +368-59045401
Vprasanje pa kdo se bo javil, ce sploh kdo, zna bit da so podatki stari, glede na to da pise da je Slovenia pod Balkan countries ne pa Europe ;)
Aha, enaa.com: (servisi za asus:)
http://www.enaa.com/seznamservisov.asp?...
pravi da je to: Sistem Ena d.o.o.
http://si.s1see.com/
Mogoce je se to za kontaktirat:
https://www.asus.com/support/Article/58...
ASUS Warranty Replacement Options & Instructions(in EUROPE)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: damjanll ()
nurmaln ::
acord92 pravi da tistih kupljenih v italiji ne popravljajo : kam potem nesti?
Sistem Ena, Dolenjska cesta, Ljubljana, bojo porihtal.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln
oNeiRoS ::
Je kdo že prejel OTA 4.4 update?
Pa, a se kdo šel igrat sam in je namestil update, dljan z neta?
Pa, a se kdo šel igrat sam in je namestil update, dljan z neta?
Dosan ::
Jaz imam ročno naložen OTA zip, vse dela super, priporočam + ni komplicirano
Link z navodili + zip fajlom
Link z navodili + zip fajlom
Tudi jaz sem ga sam namestil, ker OTA po dveh dneh še vedno ne najde nič. Šalabajzerstvo s strani googla.
Brez Gesla ::
Verjetn se kdo tukaj z drugo generacijo 7ke ki mu v case ovitku pri zapiranju ali odpiranju noče preiti iz sleepa v wake in obratno? Berem po drugih forumih da ima vsaj 8 ljudi od 10ih ce ne celo vec probleme z tem... se je nasla mogoce ze kaksna konkretna resitev za ta problem?
Ja, se je tudi meni to dogajalo, pa sem mislil, da je šlampasto narejen ovitek. No super očitno še en fail.
Gregor5816 ::
Je možno na Nexus 7 downloadat velike datoteke (HD filmi in serije) direktno na USB prek OTG kabla?
JayKay ::
ja: nexus media importer app
ce bos priklopil hdd bo verjetno le-ta moral met napajanje od drugje
ce bos priklopil hdd bo verjetno le-ta moral met napajanje od drugje
oNeiRoS ::
Zanimivo...tudi jaz sem konec-koncu ročno naložil 4.4 leak na svojega Nexusa...
...in danes, malo prejle, vseeno dobim OTA update 4.4.
Je še kdo dobil OTA?
Je še kdo dobil OTA?
zagizago ::
Men je tudi tale nexus 7 premajhen glede na to da imam nexusa 4 bi si raj kupu nexusa 10 novo verzijo ko pride ampak a kdo ve kdaj bo prsu
Viktor33 ::
Zanimivo...tudi jaz sem konec-koncu ročno naložil 4.4 leak na svojega Nexusa...
Je še kdo dobil OTA?
Jup jaz sem v torek dobil OTA na 4.4 in sem skoraj skakal od veselja, ker je to moja prva googlova naprava pa sem navajen čakat :)
Pesimist ::
No jaz sem tega nexus 7 lte 32gb za 144EUR nabavo ker se mi zdela cena ok, vendar je to normalno da na dan zgubi 5% baterije v idle? Wifi tudi off. Sim karta na airmode, drugace pa se mam N4 in Note 10.1 in moram rect da je meni 7 inch tablet optimalna zadeva sej mi je note preteski in prevelik. 7 inch pa idealno v roko sede,or kompletna velikost tableta, z majnsimi robi bi se vec kot 7 vb ohisje spravo. Nabavo sem jo vbistvu da mi zamenja prastarega garmina.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Čakaj, če ti zadeva sedi na polici in je ne pipaš, izgubi 5% na dan? A se samo meni to zdi super idle poraba? Meni N4 na vlaku (Radovljica - LJ, do Kranja je signal obupen oz. ga občasno sploh ni, kar verjetno pomaga) ob poslušanju MP3-jev v točno eni uro požre 10%.
No jaz sem tega nexus 7 lte 32gb za 144EUR nabavo ker se mi zdela cena ok, vendar je to normalno da na dan zgubi 5% baterije v idle? Wifi tudi off. Sim karta na airmode, drugace pa se mam N4 in Note 10.1 in moram rect da je meni 7 inch tablet optimalna zadeva sej mi je note preteski in prevelik. 7 inch pa idealno v roko sede,or kompletna velikost tableta, z majnsimi robi bi se vec kot 7 vb ohisje spravo. Nabavo sem jo vbistvu da mi zamenja prastarega garmina.
To je pa "kvaliteta" androida. Tudi meni porabi tako nekako, ipad mi je največ 1% na dan z vklopljenim wifijem.
V idle zdrži 20 dni?
Nekateri prenosniki toliko v sleep (stand-by) ne zdržijo.
(ali je šlo celo za izklopljeno stanje, se ne spomnim točno. Eni Sony-jevi modeli)
Nekateri prenosniki toliko v sleep (stand-by) ne zdržijo.
(ali je šlo celo za izklopljeno stanje, se ne spomnim točno. Eni Sony-jevi modeli)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Zheegec ::
Ipad Air/retina mini izgubi 5% v dveh dneh z vsem izključenim, ipad 4 pa 5% nekje v enem dnevu. Ipad mini (1) ali pa ipad 2 pa nekje 5% v 2 dneh v istih pogojih, ker imata nižjo porabo. Seveda to velja za ne-cellular modele.
Moj TF700 pa izgubi cca 1%-2% v enem dnevu in ima najboljši standby čas na trgu, če te to rajca vzemi novega TF701. Edino slabši ekran ima od TF700.
Moj TF700 pa izgubi cca 1%-2% v enem dnevu in ima najboljši standby čas na trgu, če te to rajca vzemi novega TF701. Edino slabši ekran ima od TF700.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Ipad mini je meni porabil maksimalno 1% s prižganim wifi, včasih celo 0%. Sedaj ko imam nexusa 7 mi kuri 5% na dan z ugasnjenim wifi.
Viktor33 ::
mmm, trol al je s kamiona padlo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android 5.1 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 26157 (17584) | R1710 |
» | LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?Oddelek: Kaj kupiti | 3261 (2991) | amacar |
» | Nexus 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 16990 (7877) | AvtoR |
» | Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30878 (17246) | Bluzer13 |