» »

Wlan signal na odboj (ni vidne linije)?

Wlan signal na odboj (ni vidne linije)?

SkyNet ::

Na neki lokaciji imam točko A (višja hiša) in točko B (nižja hiša). Med njima je cca 130m zračne razdalje in nekaj ovir (nekaj malega dreves in dve višji hiši). Skrbi me, da ne bom mogel spraviti zadovoljivega signala skozi te ovire, saj vidne linije med točkama ni. Ob strani (cca 70m od vsake točke) je lesena hiša in sedaj me zanima ali je možno signal iz točke A usmeriti v to hišo in računati na odboj signala proti točki B? Površina strani lesene hiše je zelo velika in brez kakšnih odprtin, bolj me skrbi ali je sploh mogoč odboj zaradi materiala (les)? Razdalja ni velika, uporabil pa bi dovolj močno/kakovostno opremo.
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

zenith1 ::

Če leseno hišo poliješ z vodo ali oviješ v alu folijo bo signal mogoče ok.

Spajky ::

Na leseno hišo montiraš čimvečji star kovinski sat krožnik tako, da njegova vboklina je naslonjena na lesen zid! Torej je iz obeh hiš vidna njegova izboklina (hrbet). Tako dobiš "razpršilno ogledalo" = pasivni "repeater". Usmerjeni Anteni v obeh hišah usmeriš v tisti narobe krožnik in fixiraš/zmanjšaš Tx brzino na stalno npr.min.6 ali največ 12Mbit/s (G) ali celo na B še manj (5,5Mbit) na obeh wifi napravah ... Del signala se bo odbil v pravi smeri ...Mora delat ... kako dobro, pa je treba probat ...

Če kdo ne more priti do neta drugače, je tudi 1Mbit/s zadosti, samo da ne plačuje tel.impulzov .. (ja eni so še vedno na Dial-up-u kje v bogu za hrbtom ...)

Zakaj samo alu folija na zidu lesene bajte ne dela najbolje : zato ker odbije glavnino signala kot ogledalo svetlobo samo pod enim kotom in se komot zgrešita bajti med seboj ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spajky ()

Yacked2 ::

Najbolje bi bilo da bi v tisti 2 hiši postavil router, ki bi deloval kot dostopna točka, ter se povežeš nanj. Izvedba malo verjetna če nimaš nobenega dobrega prijatelja v tej hiši. Drugače pa satelitvska antena kot je omenil Spajky
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

SkyNet ::

Ja, problem je ker ni nobenega dobrega prijatelja v tisti hiši, tako da tudi krožnik odpade. Torej na odboj brez krožnika oz. kovine itak ne morem računat? :)
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Lahko kupiš usmerjeni anteni za na router ter na adapter, jaz imam Alfa 036NH nanjo, pa je zelo dobra. Pa probaš kakšen signal imaš

Spajky ::

Yacked2 je izjavil:

...probaš kakšen signal imaš...
Kakšen signal (RF jakost-to se prikazuje!) ne pomeni NIČ !!! ker je v njem lahko tudi brdo motenj. Signala bo lahko imel dovolj, priklopit pa se ne bo mogel ali bo katastrofičen prenos s prekinjanji ...

S/N ratio je bistveno bolj pomemben, najbolj pa statistika prejetih in oddanih paketkov : koliko je bilo okvarjenih in so se morali pošiljat na novo (CRC errors! v paketkih) ... to je ponavadi v software-ju kartice za pogledat "live" ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Spajky je izjavil:

Yacked2 je izjavil:

...probaš kakšen signal imaš...
Kakšen signal (RF jakost-to se prikazuje!) ne pomeni NIČ !!! ker je v njem lahko tudi brdo motenj. Signala bo lahko imel dovolj, priklopit pa se ne bo mogel ali bo katastrofičen prenos s prekinjanji ...

S/N ratio je bistveno bolj pomemben, najbolj pa statistika prejetih in oddanih paketkov : koliko je bilo okvarjenih in so se morali pošiljat na novo (CRC errors! v paketkih) ... to je ponavadi v software-ju kartice za pogledat "live" ...

Govoril sem o RXQ:
"Its measured over all management and data frames. The received frames contain a sequence number which is added by the sending access point. RXQ = 100 means that all packets were received from the access point in numerical sequence and none were missing. That's the clue, this allows you to read more things out of this value. Lets say you got 100 percent RXQ and all 10 (or whatever the rate) beacons per second coming in. Now all of a sudden the RXQ drops below 90, but you still capture all sent beacons. Thus you know that the AP is sending frames to a client but you can't hear the client nor the AP sending to the client (need to get closer). Another thing would be, that you got a 11MB card to monitor and capture frames (say a prism2.5) and you have a very good position to the AP. The AP is set to 54MBit and then again the RXQ drops, so you know that there is at least one 54MBit client connected to the AP."

Prreveriš ga z airodump-ng

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
559671 (6473) next3steps
»

Brezžični internet v sosedjo stavbo

Oddelek: Omrežja in internet
4510908 (8653) chort
»

Kako deluje Satelitska Televizija

Oddelek: Zvok in slika
263871 (3349) jamiroq
»

Napad na letalo - je tole res mogoče?