Forum » Elektrotehnika in elektronika » Avtomatsko odpiranje vrat
Avtomatsko odpiranje vrat
aleksander4 ::
Pozdravljeni,
Imam eno zamisel, katero bi rad uresničil.
Zamislil sem si avtomatsko krmiljenje vrat za kokoši. Sliši se malce smešno, a bi mi prišlo zelo prav. Čez dan naj bi bila vrata odprta...nato pa se naj bi okoli 20:00 vrata zaprla....odprla pa se naj bi ponovno zjutraj ob 8:00h
Torej: kakšno naj bi bilo vezje..oz kaj vse potrebujem za to..
Hvala in Lp
Imam eno zamisel, katero bi rad uresničil.
Zamislil sem si avtomatsko krmiljenje vrat za kokoši. Sliši se malce smešno, a bi mi prišlo zelo prav. Čez dan naj bi bila vrata odprta...nato pa se naj bi okoli 20:00 vrata zaprla....odprla pa se naj bi ponovno zjutraj ob 8:00h
Torej: kakšno naj bi bilo vezje..oz kaj vse potrebujem za to..
Hvala in Lp
STU-III ::
Odvisno, s čim jih misliš odpirat in zapirat? Pnevmatsko? Z elektromotorji? Hidravliko? Poleg tega, kaj pa, če se kokoš zatakne med vrati, ko se bodo le ta zapirala? In, kako veš, da bodo vse kokoši za vrati?
Line secured.
ZarodeX ::
PacificBlue ::
Ko se začne temniti se vse kokoši spravijo počivat. Nobena kura ne leže jajc ponoči.
I’m out.
:3
:3
ZarodeX ::
Glede časa pa lahko priklopiš na fotocelico, ki bi avtomatsko odpirala in zapirala vrata glede dan/noč... :))
STU-III ::
Ok, o kurah pač nimam pojma ampak najbrž se lahko zgodi, da kakšna kdaj nebi šla pravočasno.
Najbrž bi lahko uporabil pnevmatiko.
Najbrž bi lahko uporabil pnevmatiko.
Line secured.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: STU-III ()
izbrisiracun ::
Kura v temi nikoli ne bo zunaj. Obstaja rek "hodi s kurami spat", ker spijo že ob mraku(kure v mraku ne vidijo več dosti).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: izbrisiracun ()
korenje3 ::
kaj če kaka kokoš ostane zunaj? al pa če kero vrata stisnejo.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
izbrisiracun ::
Zunaj v temi ne bo ostala. Na vratih(okvirju) bo pa moral biti nek IR senzor, ki bo preprečil, da se vrata zaprejo(razklenjeno stikalo), če je tam tujek(kura).
Lahko ima pa vsaka kura magnetno ovratnico, pa jih na vratih prešteješ, samo niso zlate, da bi se to šel.
Lahko ima pa vsaka kura magnetno ovratnico, pa jih na vratih prešteješ, samo niso zlate, da bi se to šel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: izbrisiracun ()
korenje3 ::
jaz bi kure kr čipiral
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
SaXsIm ::
Ja, samo kure moraš ponavadi spravljati v ograjo, pri nas nikoli vse ne gredo same od sebe za vrata, ampak se spat spravijo kar zunaj.
SaXsIm
aleksander4 ::
No no, to ne delam zase, ampak za nekoga drugega.. Pogon naj bi bil preko elektromotorja.
Kaj vse potrebujem tu?
Kaj vse potrebujem tu?
Spajky ::
.. in da si siguren, da so vse kure notri : "ratler" iz konzerve s koruzo notri, da jo malce potrese po dvorišču, da pet minut prej vklopi z reflektorjem na dvorišču in kure vidijo in slišijo hrano in notri pridejo. Pol šele zapiranje vrat ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Mipe ::
Nepotrebno kompliciranje. Enostavno greš tja, pogledaš, če je še kakšna zunaj, nato lepo zapreš vrata in greš nazaj gledat Oprah.
Tehnika bo prej kot slej zatajila in imel boš kopico problemov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
floyd1 ::
Tudi tisti s konjskimi vpregami so tako govorili, ko je Ford preizkušal svoje avtomobile...
Mipe ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KomarjiOddelek: Loža | 9752 (7824) | WizzardOfOZ |
» | Prečna zapora vhodnih vratOddelek: Loža | 4598 (3931) | Magic1 |
» | Letošnje miši - že mački obupujejo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23888 (17941) | zuz3k |
» | Mačja vrataOddelek: Loža | 3342 (2586) | osmmi |
» | Metoda zakola živali v EU? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8979 (8387) | guest #44 |