» »

Računalnik se ne prižge, ko je vstavljena grafična kartica

Računalnik se ne prižge, ko je vstavljena grafična kartica

ales85 ::

Torej, imam Asrock matično ploščo Z77 Pro3. Včeraj se je računalnik nenadoma ugasnil in se ni več prižgal. Danes sem testiral posamezne komponente in ugotovil, da se računalnik ne zažene takrat, ko je vstavljena grafična kartica (Gigabyte Nvidia na PCIe). Niti en ventilator se ne vključi, popolna tišina.

Če grafično kartico odstranim računalnik deluje normalno z integrirano grafično kartico.

Dodatno grafično kartico sem testiral v drugem računalniku, kjer deluje brez težav. Resetiral sem tudi BIOS vendar nič ne pomaga. V mojem računalniku sta dve PCIe reži in ne deluje v nobeni od teh. Poskusil sem tudi z drugo grafično kartico pa je rezultat isti (nič se ne prižge).

Očitno je nekaj narobe z matično ploščo (del za PCIe reže). Ali pa lahko pogledam še kaj?

Brane22 ::

Napajalnik ?

Napajalnik deluje, če ga testiram samostojno (zelena žica in črna). Sedaj pa sploh ne uspem več prižgati računalnika niti brez grafične kartice. Očitno je res matična plošča končala kariero.

gumby ::

OBREMENJEN napajalnik tudi deluje?
my brain hurts

Sedaj odvisno kako obremenjen. Na začetku ob zagonu tako ni neke posebne obremenitve.

Brias ::

ales85 je izjavil:

Sedaj odvisno kako obremenjen. Na začetku ob zagonu tako ni neke posebne obremenitve.

in to ti je pticica povedala?

pri vzigu kompa je HW tok obremenjen za tisto sekundo, dve, ki ti ga skoraj noben sinteticni test v win ne more obremeniti ....

( spice@w / ne toplotno ... )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brias ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Restartanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
292568 (2238) s1ck
»

Težave z matično ploščo in novo grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
102418 (1975) Mitch
»

Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
519704 (8680) Amadeuss
»

Kalkulator za minimalno moč napajalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
577623 (7032) solatko
»

Kako ugotoviti zakaj se mi ugasne računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
153129 (2782) Jst

Več podobnih tem