Forum » Kaj kupiti » Procesorji v prenosnikih
Procesorji v prenosnikih
Fuzzy ::
Zdravo!
Zanima me kakšne so razlike med procesorji v prenosnikih. Kot gledam, so trenutno aktualni naslednji procesorji: AMD Turion, Core i3, Core i5, Core i7, Intel Celeron, Intel Core 2 Duo, Intel Core Duo, Intel Pentium.
Zanima me kako se pozna razlika pri delu s kompom. Slišim npr., da je razlika med Core i3 - i7 predvsem stabilnost.
Kako se pozna razlika pri nezahtevnem pisarniškem delu (če sploh), pri multitask-ingu ter pri zahtevnejših operacijah: npr. programiraje, laufanje skript, compile-anje, ...
10q
Zanima me kakšne so razlike med procesorji v prenosnikih. Kot gledam, so trenutno aktualni naslednji procesorji: AMD Turion, Core i3, Core i5, Core i7, Intel Celeron, Intel Core 2 Duo, Intel Core Duo, Intel Pentium.
Zanima me kako se pozna razlika pri delu s kompom. Slišim npr., da je razlika med Core i3 - i7 predvsem stabilnost.
Kako se pozna razlika pri nezahtevnem pisarniškem delu (če sploh), pri multitask-ingu ter pri zahtevnejših operacijah: npr. programiraje, laufanje skript, compile-anje, ...
10q
Ai!
hojnikb ::
razlika je sam v hitrosti, stabilni so vsi.
Kupiš to kar rabiš in kar ti dobušča budget...
Kupiš to kar rabiš in kar ti dobušča budget...
#brezpodpisa
SuperVeloce ::
Odvisno, kaj rabiš. Močan CPU, GPU, dolgo trajanje baterije, kvalitetno ohišje, ...? Po teh ootrebah si izbereš proizvajalca, model, cpu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
blackbfm ::
500-700 je nekje za pisarniško rabo, 700-1000 je dovolj za zahtevnejše delo. Za ustvarjanje in urejanje multimedije, igranje iger hočeš pa verjetno čim več, za dva jurja recimo da dobiš kaj spodobnega - to sicer ne pomeni da ti bo vse letel 5x hitrej..kakor kakšna stvar
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Fuzzy ::
500-700, 700-1000 ...??? o čem to govorimo, o kešu? (http://xkcd.com/833/)
Pa če se osredotočimo samo na procesorje, ne na celoten paket?
Kakšne (če sploh) so praktične razlike med naštetimi procesorji? Ali je (kot sem rekel) popolnoma vseeno kaj vzamem.
Budget je jasno omejitev, a zanima me uporabnost.
Pa če se osredotočimo samo na procesorje, ne na celoten paket?
Kakšne (če sploh) so praktične razlike med naštetimi procesorji? Ali je (kot sem rekel) popolnoma vseeno kaj vzamem.
Budget je jasno omejitev, a zanima me uporabnost.
Ai!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | gaming računalnik (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 30943 (12648) | Meizu |
» | Gaming PC do 650€-700€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19673 (17115) | 12bot34 |
» | "Gaming" računalnik! - 500€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 17886 (16163) | amagr |
» | intel core 2 duo ALI intec core i3 ->kateri je boljšiOddelek: Kaj kupiti | 2711 (2271) | marqin64 |