Forum » Pomoč in nasveti » 3TB disk
3TB disk
flbroker ::
Nisem siguren če je to bolj za sem ali za strojno opremo, no pa da začnemo.
Zanima me če ima kdo od vas doma 3TB disk ki je zapolnjen več kot 2TB? Namreč, prebral sem dosti horror stories kako se je particijska tabela z*ebala ko je disk presegel 2TB in da so vsi podatki bili izgubljeni in da morajo biti gonilniki od te in te verzije naprej. Jaz sicer imam Intel C200 ATA gonilnike in so vsi up to date. Kako naj preverim če moji gonilniki podpirajo diske večje od 3TB? Ker zdaj sem disk dodal v sistem kot GPT in ga bom začel počasi polniti. Ker nimam backup-a oz. je to moj backup ne bi rad dočakal nočno moro ko mi zasedenost preseže 2TB. Ima kdo izkušnje s tem?
Zanima me če ima kdo od vas doma 3TB disk ki je zapolnjen več kot 2TB? Namreč, prebral sem dosti horror stories kako se je particijska tabela z*ebala ko je disk presegel 2TB in da so vsi podatki bili izgubljeni in da morajo biti gonilniki od te in te verzije naprej. Jaz sicer imam Intel C200 ATA gonilnike in so vsi up to date. Kako naj preverim če moji gonilniki podpirajo diske večje od 3TB? Ker zdaj sem disk dodal v sistem kot GPT in ga bom začel počasi polniti. Ker nimam backup-a oz. je to moj backup ne bi rad dočakal nočno moro ko mi zasedenost preseže 2TB. Ima kdo izkušnje s tem?
matobeli ::
imam taka diska doma, RAID1 z 3TB WD green. Ravno nekje na 2TB zasedenosti mora bit, nisem še pogruntal da bi blo kaj narobe. Je pa nova matična, ima verjetno vso podporo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zanesljivost diskov tretjič: 4 TB najbolje, Seagate Barracuda katastrofalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Diski | 30303 (23238) | Miha 333 |
» | Trdi disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12801 (10775) | radmannsdorf |
» | Kateri disk >2Tb kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 5961 (4586) | RC14 |
» | Notranji trdi disk 2TB - 5 različnih vrst ?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13791 (12285) | SanAndreas |