Forum » Pomoč in nasveti » Ebay pošiljanje (prodaja)
Ebay pošiljanje (prodaja)
mojo31 ::
Pozdravljeni,
pregledal sem že vse po internetu (tudi teme na slo-tech) pa mi še vedno nekaj stvari ni jasnih glede prodaje na ebay-u.
Ravno sedaj mislim začet nekaj prodajati. S prva mislim dat najprej oglase za majhne stvari, da dobim nekaj feedbacka. Sedaj pa se mi je ustavilo pri poštnini. Informativni izračun poštnine sem našel tu: http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/Mob...
Ampak kako se to pošilja. Racimo za majhne stvari, cca 1 kg, bi morale it kot pismo skozi. Verjetno je "navadno pismo" prava opcija. Samo kako je sedaj s storitvami..
1) Ali je treba pošiljati kot priporočeno pismo? Ali priporočeno pomeni, da ti dajo sledilno številko?
2) Kako vem, da je kupec prejel to, ker sem mu poslal. On lahko reče, da ni dobil nič in jaz nimam kaj?
3) Kako je s paypalom. Prebral sem, da paypal ne sprosti denarja dokler mu ne posreduješ sledilne številke.. ali je to res?
Tudi na splošno, če ima kdo kakšen dober nasvet je izjemno dobrodošel. Kar se tiče prodaje iz Slovenije, je napisanega dokaj malo.
pregledal sem že vse po internetu (tudi teme na slo-tech) pa mi še vedno nekaj stvari ni jasnih glede prodaje na ebay-u.
Ravno sedaj mislim začet nekaj prodajati. S prva mislim dat najprej oglase za majhne stvari, da dobim nekaj feedbacka. Sedaj pa se mi je ustavilo pri poštnini. Informativni izračun poštnine sem našel tu: http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/Mob...
Ampak kako se to pošilja. Racimo za majhne stvari, cca 1 kg, bi morale it kot pismo skozi. Verjetno je "navadno pismo" prava opcija. Samo kako je sedaj s storitvami..
1) Ali je treba pošiljati kot priporočeno pismo? Ali priporočeno pomeni, da ti dajo sledilno številko?
2) Kako vem, da je kupec prejel to, ker sem mu poslal. On lahko reče, da ni dobil nič in jaz nimam kaj?
3) Kako je s paypalom. Prebral sem, da paypal ne sprosti denarja dokler mu ne posreduješ sledilne številke.. ali je to res?
Tudi na splošno, če ima kdo kakšen dober nasvet je izjemno dobrodošel. Kar se tiče prodaje iz Slovenije, je napisanega dokaj malo.
bluefish ::
Pošiljaj s sledenjem. Tako načeloma ni sporov glede tega, ali si zadevo dejansko poslal ali ne.
Ali priporočeno pomeni sledenje ali se reče, da želiš sledenje?
Ali vi pošiljate v vse države sveta ali samo določene? Je treba bit tu kaj pazljiv?
Ali vi pošiljate v vse države sveta ali samo določene? Je treba bit tu kaj pazljiv?
#000000 ::
Če si kje blizu meje, se zapelješ tja in od tam pošlješ, bo ceneje in precej hitreje od naše polžje pošte.
#000000 ::
Ja kakor se vzame, men je nekdo ki ni firma poslal iz UK royal mail škatlo 45cm 30cm 4cm za 4+ funte, prispela je na moja vrata kjer sem podpisal v treh dneh. Obratno bi težko prošel čez za manj kot 15 če ne 20, se tem da bi hodilo najmanj dva tedna, in to celo expressno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
darkolord ::
Slo pošta je itak med cenejšimi.
Priporočeno pomeni, da dobiš številko pošiljke, s katero lahko dokažeš, da si stvar poslal in lahko preveriš ali in kdaj je bila pošiljka dostavljena. Vidiš pa načeloma samo, kdaj je bil paket oddan in kdaj dostavljen, ne pa, kje se trenutno nahaja.
Tisto glede Paypala velja takrat, ko prejemnik reče, da izdelka ni dobil. Takrat jim moraš posredovati to številko in se oni odločijo naprej.
Priporočeno pomeni, da dobiš številko pošiljke, s katero lahko dokažeš, da si stvar poslal in lahko preveriš ali in kdaj je bila pošiljka dostavljena. Vidiš pa načeloma samo, kdaj je bil paket oddan in kdaj dostavljen, ne pa, kje se trenutno nahaja.
Tisto glede Paypala velja takrat, ko prejemnik reče, da izdelka ni dobil. Takrat jim moraš posredovati to številko in se oni odločijo naprej.
Ja kakor se vzame, men je nekdo ki ni firma poslal iz UK royal mail škatlo 45cm 30cm 4cm za 4+ funte, prispela je na moja vrata kjer sem podpisal v treh dneh. Obratno bi težko prošel čez za manj kot 15 če ne 20, se tem da bi hodilo najmanj dva tedna, in to celo expressno.A bejž no, cena tašne pošiljke se pri nas začne pri 0,64 eur - odvisno od teže. Potuje pa približno enako hitro kot v drugo smer. Sem pa tudi iz UK že čakal par tednov na paket.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
matobeli ::
z težo precej hitro narašča cena. sem ravno dal enkih 12€ za 1.6kg paketek poslan v UK.
Je pa obvezno imeti priporočeno oziroma trackingom. Enim kitajcem se res ne pozna če jih vsake tolko časa kdo nategne da ni dobil. Tebi se pa verjetno bo. Poleg vseh živcev jasno.
Je pa obvezno imeti priporočeno oziroma trackingom. Enim kitajcem se res ne pozna če jih vsake tolko časa kdo nategne da ni dobil. Tebi se pa verjetno bo. Poleg vseh živcev jasno.
Verjetno je malo neumno vprašanje.. sem 99.9% prepričan, da ne..ampak vseeno..
Ali ta sistem dela z našo pošto? (eBay Print Shipping Label)
Ali ta sistem dela z našo pošto? (eBay Print Shipping Label)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mojo31 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DHL sledenje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10737 (1175) | kixs |
» | Upanje, da pošiljka prispe?Oddelek: Loža | 3784 (2173) | lolipop2 |
» | Pošiljanje paketov v tujino (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 40062 (22451) | darkolord |
» | Pošiljanje vrednih stvari po pošti v tujinoOddelek: Loža | 11412 (10761) | lexios |
» | Paket iz Anglije! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19633 (12199) | Zoran7 |