» »

c programček iz linux na win

c programček iz linux na win

boss-tech ::

Ker nimam ravno veliko izkušenj s Cjem, me zanima kako je če želim prestavit kodo z neko knjižnico iz linux na win? S tem da obstaja ta knjižnica za linux in win.

Vesoljc ::

ce je aplikacija spisana brez uporabe platform specificne kode, potem moras samo recompilat za novo platformo.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

mojca ::

Če ne gre za GUI program in obstaja knjižnica tako za linux kot za okna, ne bi smelo biti težav. Če gre za GUI program, svetujem uporabo Qt-ja in tudi s tem ne bi smelo biti težav.

Seveda lahko vedno napišeš kodo tako, da jo bo težko prevesti na oknih (npr. 'system ("cp from.txt to.txt");', uporaba assemblerja znotraj C-ja, ...), a z nekaj pameti bo koda brez težav prevedljiva na širokem spektru operacijskih sistemov. V kompleksnejših in/ali malo bolj šlampasto napisanih programih se pogosto dogaja tudi to, da se program z enim prevajalnikom prevede, z drugim pa ne. (Hrošči v prevajalnikih, en prevajalnik bolj toleranten od drugega, uporaba najnovejših bombončkov novega prejavalnika, česar stari ne prebavi ...)

(Poleg GUI-ja so težave pogosto v build procesu, ko programerji v shell-u pišejo kodo, ki je potrebna za prevajanje programa. CMake je kolikor toliko portable, Qt-jev qmake tudi. Autotoolsev bi se za novo spisane programe izogibala. Za enostaven program pa tega tako ali tako ne potrebuješ.)

boss-tech ::

V bistvu ni GUI, gre za branje podatkov preko določenega porta in pošiljanje naprej. Nekje sem bral da naj uporabim Cygwin?

Vesoljc ::

vzami en windows IDE (vs express,...) nared console project, zmeci fajle notr, dodaj windows lib, pa probaj skompilat :)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

sas084 ::

Glede na to da koda v knjižnici komunicira s porti, bi znal met problem na windowsih, saj če se ne motm je branje/pisanje na port od windows NT dovoljeno samo v ring0 (kernel mode), se pravi da to lahko delaš preko drajverja. S Cygwin mislm da bi mogla zadeva delat tko kot na linuxu, boš pa pač moral na vsakem sistemu, kjer boš uporablu to knjižnico imet Cygwin.

Smurf ::

Afaik je komuniciranje s porti na obeh sistemih precej podobno tako, da bi znalo delati.

edit: vsaj stalisca userja, ki uporablja c knjiznico

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

gendale ::

Vesoljc je izjavil:

vzami en windows IDE (vs express,...) nared console project, zmeci fajle notr, dodaj windows lib, pa probaj skompilat :)

if it compiles ship it
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows program za linux programiranje

Oddelek: Programiranje
71458 (1286) ender
»

[C++] Kateri C++ IDE je najbolj osnoven?

212277 (1722) sid_dabster
»

[c++] & Win32 API?

131809 (1614) 64202
»

[C++ ] [ KDE ] KDevelop 3.2 Beta 2 & Qt4

251466 (1156) kopernik

Več podobnih tem