Forum » Pomoč in nasveti » Wd zunanji disk/problem
Wd zunanji disk/problem
Seljak ::
Pozdravljeni. Danes sem se odločil, da v kišti menjam hdd, ker je že odslužil svojo nalogo. Namestil sem novega in začel z nameščanjem windowsov in pri razparceliranju particij sem za vsak slučaj odklopil zunanji disk, da ne bi naredil kakšne neumnosti in še tega sformatiral . Ko so se namestili windowsi sem nazaj priklopil zunanji disk in glej ga zlomka, diska ni nikjer oz. Če grem v moj računalnik le tega ne vidim. Inštalirane imam vse gonilnike, ampak ko ga priklopim ga ne pokaže. Če pa grem v opravitelja naprav je tam dodan. Kaj pa je še najbolj hecno, ko le tega priključim na prenosnik ga takoj zazna. Ali ima kakšno vezo, da nisem na disku, ki sem ga vgradil v kišto nastavil nobenih jumperjev? Še bolj hecno pa je to, da je disk opazen tudi v bios-u. Pogledal sem celo, če bi bil skrit in sem prikazal vse skrite datoteke, diska pa nikjer. Morda se vam vse to zdi hecno, ampak jaz bom popiz**.
Zunanji disk je wd700gb.
Zelo bom vesel pomoči in upam, da je malenskot
Zunanji disk je wd700gb.
Zelo bom vesel pomoči in upam, da je malenskot
- polepsal: Mavrik ()
BorutK-73 ::
Poglej v Upravljanje računalnika. Če je disk tam s particijami potem samo črke dodaš. A to imaš IDE diska? Pri IDE moraš pravilno priklopit na kabel in jumperje nastavit.
Particijam manjkajo črke pogona?
Particije HDD-ja ki sem ga vgradil na novo imajo črke pogonov in vse deluje normalno.Vgradil pa sem tega:
http://www.bolha.com/racunalnistvo/shra...
Poglej v Upravljanje računalnika. Če je disk tam s particijami potem samo črke dodaš. A to imaš IDE diska? Pri IDE moraš pravilno priklopit na kabel in jumperje nastavit.
Tukaj so vse slike (Pront screen) pogonov:
Kot sem že napisal,ko zunanji WD HDD 700GB priklopim na laptop deluje normalno.Pri vgradnji notranjega WD Green 500 GB(zgoraj link)sem normalno namestil windowse in deluje tako kot mora.Priklopil sem ga z SATA kablom in seveda z napajalnim kablom.Ima sicer tiste jumperje,ki pa jih nisem nastavljal.Disk je bil vzet iz ohišja za hard disk,ker je prvotno bil namenjen kot zunanji HDD. Matična plata pa je ASUS M2N-e.
Kot pravim,ne razumem kaj je narobe in sem prvič naletel na takšen primer.In kot sem že napisal,sem med inštalacijo oz. ko sem delal particije Windowsov izmaknil iz zunanjega diska WD 700GB USB,da ne bi po pomoti še sformatiral tega,ker se mi je to že zgodilo
Zares lepo prosim za pomoč in morebitne nasvete
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seljak ()
k4vz0024 ::
To kar si nalepil nam ne pomaga.
Nalimaj Screenshot od Upravljanje Računalnika ali Computer Management.
Poglej za Disk managment.
Nalimaj Screenshot od Upravljanje Računalnika ali Computer Management.
Poglej za Disk managment.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
Sem naredil in disk se je pokazal Naredil pa sem tole:
To reactivate a dynamic disk by using the Windows interface
In Disk Management, right-click the disk marked Missing or Offline.
Click Reactivate Disk. The disk should be marked Online after the disk is reactivated.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seljak ()
k4vz0024 ::
Na tem forumu je več stručkotov, ki obvladajo bolj kot jaz. Včasih kakšno vpr. kljub temu obvisi v v zraku...
Kako pa bi bilo,če bi vsak vse vedel? Sem pa si dal tisti link pod zaznamke,kajti nikoli ne veš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5537 (4811) | T-Mac |
» | Čitalec diskov St-Lab U-390!Oddelek: Strojna oprema | 2442 (1784) | Spajky |
» | Priklop drugega SATA diskaOddelek: Strojna oprema | 2902 (2486) | amigo_no1 |
» | Sistem sicer zazna nov disk, ki pa ga ni v Moj računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1651 (1106) | strajnarR |
» | Zunanji Disk Se Ne OdzivaOddelek: Strojna oprema | 7575 (6409) | Lyon |