Forum » Pomoč in nasveti » Backup program: Open source ali Free
Backup program: Open source ali Free
Vaseer ::
Iščem backup program, ki je Open source ali Free
Sem že brskal in testiral razne programe (Cobian, FreeFileSync, Synkron, ownCloud (client)...), pa nobeden nima "vseh želenih funkcij" (ali pa so na voljo v plačljivi različici).
Funkcionalnosti:
- možnost delnega backupa (samo spremenjenih fajlov)
- ročno nastavljanje intervala (na N ur)
- možnost backupa pred zaustavitvijo sistema
- N število kopij spremenjenih fajlov, na določeni lokaciji
...
Predlogi?
Kaj sami uporabljate?
Sem že brskal in testiral razne programe (Cobian, FreeFileSync, Synkron, ownCloud (client)...), pa nobeden nima "vseh želenih funkcij" (ali pa so na voljo v plačljivi različici).
Funkcionalnosti:
- možnost delnega backupa (samo spremenjenih fajlov)
- ročno nastavljanje intervala (na N ur)
- možnost backupa pred zaustavitvijo sistema
- N število kopij spremenjenih fajlov, na določeni lokaciji
...
Predlogi?
Kaj sami uporabljate?
Machete ::
Cobian ima vse to, razen pred zaustavitvijo sistema. Niti mi ni jasno kaj točno z tem misliš.
Daedalus ::
Za Ubuntu, kak rsync ali duplicity z nekaj skriptanja. Za windows pa DeltaCopy... ne ponuja vsega, je pa good enough.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Mavrik ::
Ena bolj razširjenih storitev, ki jo uporabljajo tudi večji, je CrashPlan, ki ponuja vse to, kar ti hočeš. Če imaš brezplačno verzijo zna backupati periodično na več mašin in ima precej učinkovit način shranjevanja in kompresije. Če plačaš tisti drobiž na mesec ti še pa pustijo delati backupe na njihov cloud.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lightweight Sync program za backupOddelek: Programska oprema | 2161 (1313) | Okapi |
» | Backup podatkov in ne sistemaOddelek: Programska oprema | 3853 (2948) | axee |
» | Blue Screen po zaustavitvi sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 990 (877) | Grega_K |
» | Backup ob zaustavitvi računalnikaOddelek: Operacijski sistemi | 1731 (1402) | Karen |
» | Avtomatski izklop PC-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1894 (1770) | jjohny |