» »

Napredovanje interneta

Napredovanje interneta

Tody ::

Mogče ne lih pravi oddelek ampak, težke debate so se mi zdele pravi naslov...

Zdaj se o veliko govori o cooki law in kaj bo uničil in koga bo uničil. Pa sem malce razmišljal, kako ubistvu bi zgledal net če naenkrat nebi noben več pretakal video vsebin, torrentov in podobnih zadev, nazaj na maile, gife in podobna jajca. Vsi te gromzanske kapacitete za prenos podatkov nebi več bile koristne in profitabilne ker jih noben nebi več plačeval...

Tudi če pogledamo iz druge strani, tudi če bi google povlekel optiko do vsake hiše (recimor 15 let nazaj) saj ljudje nebi vedeli kaj z njo počet. Medtem ko smo 15 let nazaj z veseljem hodili od prijatelja do prijatelja in pekli CD-je (in čakali 1 uro da se je zapekel CD), je danes vse to na voljo na klik. Amapak pomembno se mi zdi pa da smo vsi imeli nekaj od tega, tako oglaševalci, tako producenti, tako cela veriga ljudi vmes in še pol.

Torej zakaj zavraga se najdejo očitno močni ljudje, ki hočejo take stvari uničit? Tudi slo-tech ni zastojn... RES NI!

p.s. kako iz google analiticsa zveš kateri Janez brska po tvoji strani? Jest sem očitno manjkal v šoli ko je pol europe to se očitno učila?? Apache loge še niso prepovedal??

Isotropic ::

od pecenja cdjev ni imel nihče razen tebe nič

Zgodovina sprememb…

Seveda je imel, tako kot od današnjih torrentov. Reklamo prepoznavnost in bodočo stranko. Že vsaj 3 leta govorim, dejte mi netflix in normalne cene in ne skopiram nobene serije in nobenega filma več! Ker so me na to navadil, da mi ni treba it v kino in se držat njihovega urnika. Do konca življenja jim bom plačeval po 15 eur na mesec. Samo omogočit morjo to folku.

Ziga Dolhar ::

Kje so ti ljudje, o katerih govoriš, ki hočejo "take stvari" uničit? In kaj so "take stvari"?
https://dolhar.si/

Gospodje v Bruslju, ki dajajo take direktive (cookie law), gospodje v RIAA in podobnih organizacij, ki namesto da bi delali na tem da imajo njihovi klienti zmeraj več strank, skrbijo da jih občinstvo zmeri bolj sovraži...

Taka stvar je napredek tehnologije, napredek v življenskem stilu in navadah.

Kamran ::

Hi,

Isotropic je izjavil:

od pecenja cdjev ni imel nihče razen tebe nič

Mislim, da je Tody hotel izpostaviti vidik večje socializacije, ki je bila "pred optiko", da tako rečem oz. čas, ko so le nekateri imeli CD-R enote oz. bolj zmogljive mlinčke. Po drugi strani pa bi lahko tudi obenem trdil, da se je šlo za koristoljubje oz. prijateljevanje zaradi materializma in niti toliko zaradi nekih skupnih pogledov, tegob, itn. :|

Drugače pa kdo pa pravi, da moramo Bruseljske evrokrate poslušati in spoštovati ?
Drugo, četudi bodo začeli zaradi enega mp3-ja naveliko folku izdajati plačilne naloge, zaseg računalnikov itn., lahko mi še zmeraj njih zajebemo tako, da se odpovemo Kim Kardashian, POP TV, MTV, ipd. ter se spet vrnejo igrišča in druge oblike druženja, ki so bile preden smo bili veseli tistih 3kB/s ko smo imeli še "Dial-Up". :))

para! ::

Zdaj se o veliko govori o cooki law in kaj bo uničil in koga bo uničil.

Uničil? Polsušaj, brez zamere, ampak internet je zaradi reklam in invazivnega marketinga že uničen.

Mene čisto nič ne moti, če se ti zmeniš š Šparom, da jim pomagaš pri tem, da te še bolj učinkovito prepričajo v zapravljanje tvojega denarja, ker meni tega ni treba in sva posledično oba srečna.
Death before dishonor!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nehigiena, umazanija, nepravilnosti v pekarnah po Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9916439 (9993) shadeX
»

Škropivo proti mahu

Oddelek: Loža
158457 (8124) mihec87
»

kako neopazno uničiti prenosnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
142974 (2148) Pyr0Beast
»

Konec zemlje - povedati ali ne?