Forum » Izdelava spletišč » Pisave, fonti- kakšna je praksa pri uporabi v tisku, v aplikacijah..
Pisave, fonti- kakšna je praksa pri uporabi v tisku, v aplikacijah..
mattadox ::
Hello world! :)
Po parih letih, mi je po čudežu uspelo ponastaviti geslo in »spet« sem tukaj :). Ne vem ali bi dal tole temo v programiranje, izdelavo spletišč ali mobilne tehnologije.
Gre za pisave- fonte.
Konkretno font Futura. Sem čisti laik na tem področju in imam par vprašanj.
Kako je z licenciranjem pisave, če jo želiš uporabiti na izdelku, ki bo natisnjen (dopis) oz. kako je z licenciranjem pisav, če bi le to uporabil kot font za UI v mobilni aplikaciji (ne v obliki slike). Kakšna je praksa?
Sam sem do sedaj pregledal žnj strani s fonti. Različne razlage, različne navedbe avtorja pisave, še bolj različne cene, zato se mi zdi zadeva fishy in ne vem kateri vir je kredibilen.
Nebi rad namreč investiral v pisavo in se bi nazadnje izkazalo, da sem se (so me) nategnil (i)..
Še najboljšo razlago sem dobil tukaj: http://www.myfonts.com/fonts/bitstream/... (ikone pod pisavo), a se mi zdi, da so končni licenčni pogoji (pred nakupom spet ena nategancija).
Torej na splošno, kakšna je najboljša in »najbolj zakonita« praksa za zgoraj omenjeno temo.
Hvala za vse dogovore.
LPM;
Po parih letih, mi je po čudežu uspelo ponastaviti geslo in »spet« sem tukaj :). Ne vem ali bi dal tole temo v programiranje, izdelavo spletišč ali mobilne tehnologije.
Gre za pisave- fonte.
Konkretno font Futura. Sem čisti laik na tem področju in imam par vprašanj.
Kako je z licenciranjem pisave, če jo želiš uporabiti na izdelku, ki bo natisnjen (dopis) oz. kako je z licenciranjem pisav, če bi le to uporabil kot font za UI v mobilni aplikaciji (ne v obliki slike). Kakšna je praksa?
Sam sem do sedaj pregledal žnj strani s fonti. Različne razlage, različne navedbe avtorja pisave, še bolj različne cene, zato se mi zdi zadeva fishy in ne vem kateri vir je kredibilen.
Nebi rad namreč investiral v pisavo in se bi nazadnje izkazalo, da sem se (so me) nategnil (i)..
Še najboljšo razlago sem dobil tukaj: http://www.myfonts.com/fonts/bitstream/... (ikone pod pisavo), a se mi zdi, da so končni licenčni pogoji (pred nakupom spet ena nategancija).
Torej na splošno, kakšna je najboljša in »najbolj zakonita« praksa za zgoraj omenjeno temo.
Hvala za vse dogovore.
LPM;
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows fonts managerOddelek: Programska oprema | 821 (577) | opeter |
» | [php] PHP -> PDF šumnikiOddelek: Programiranje | 4934 (2094) | mtya |
» | Firefox 4 izšel (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 73058 (62223) | opeter |
» | Pozna kdo ta font?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2355 (1749) | Nocko |
» | Pomoč pri izboru monitorja in resolucijeOddelek: Pomoč in nasveti | 2068 (1755) | GrimReaper |