» »

Prenos podatkovne baze

Prenos podatkovne baze

GummyBear ::

LP.
Na svojem računalniku imam postavljeno podatkovno bazo in sedaj bi rad to prenesel na oddaljeni SQL strežnik. Z Visual-Studiom mi je ratal zgenerirat skripto (sql datoteka), ki ustvari to podatkovno bazo. Zanima me, kako sedaj to skripto pognati, da bo zgenerirala podatkovno bazo na oddaljenem strežniku. A obstaja poleg Visual-Studia še kakšen program za take stvari?

vorantz ::

jaz uporabljam ssms (Microsoft SQL Server Management Studio)
poguglaj za express editionom (sicer ne vem kakšne omejitve so pri express vs full edition)

darkkk ::

Načeloma nekdo, ki management studia ni še uporabljal ne bo opazil razlike med express & plačljivo verzijo.

Moje izkušnje:
1. zraven visual studia se ti (če ne veš kaj delaš :) ) naloži še MS SQL express server
2. zraven tako naloženega SQL expressa ni management studia in je nekaj sitnega dela & googlanja da najdeš express z management studijem in to pravilno instaliraš

Drugi program, ki je pogojno uporaben je SQL developer (oracle) sam ni "idealen" za MSsql ampak v principu dela. (je pa idealen za Oracle baze :) )
Tretji program, ki je tudi pogojno uporaben je Linqpad ampak za moje pojme daleč od management studia.

Načeloma "ad hoc" narediš tko, da se z management studijem povežeš na nov strežnik in na njem zaženeš skripto (v skripti so insert stavki :) )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: darkkk ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programerski software

Oddelek: Programiranje
93714 (2839) Qushaak
»

SQL problem

Oddelek: Programiranje