» »

Zakaj ne dobim potrdila ali računa za pregled pri zdravniku?

Zakaj ne dobim potrdila ali računa za pregled pri zdravniku?

bastadu ::

A se še kdo sprašuje, zakaj v našem zdravstvu nihče ne daje nekakšnih potrdil ali računov, iz katerih bi bilo razvidno, kakšno storitev so izvedli na tebi oz. katero storitev bodo zaračunali tvoji (zdravstveni) zavarovalnici? Ker tu se pomoje izkorišča na polno, prideš na pregled recimo za nahod, lahko si pa izmislijo in zavarovalnici prikažejo, kot da je šlo za nek kompleksnejši pregled ali storitev, ki je veliko dražja, pa seveda nihče ne bo vedel ... da pa ne omenim kakšnega zobozdravstva ... Torej je kje varovalka pred takšnimi zlorabami ali to deluje zgolj na zaupanju (koncesiji ali licenci)?
  • spremenilo: bastadu ()

mr1two ::

Si že slišal za osebni zdravstveni karton? Tam se zapiše VSE kar je s teboj, tako da gredo lahko preverjat preko tistega. In verjemi, da ga hitro nasankajo, če se odkrije kakšno sleparijo. Mislim, da so plače predobre, da bi tvegali izgubo licence kar tako.

EDIT: tudi napotnice so beležene
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mr1two ()

jernejl ::

Na srečo ne hodim pogosto k zdravnikom, a ko sem nazadnje bil tam, sem dobil račun. Tako pri splošnem zdravniku kot tudi pri specialistu.
Poleg cene je prikazana tudi delitev na obvezno zdr. zavarovanje in prostovoljno zdr. zavarovanje.

jernejl ::

 račun

račun



Kje je varovalka? Varovalka je tudi statistika. Če bi pacienti nekega zdravnika značilno odstopali od povprečja, je to lahko razlog za natančnejši pregled poslovanja.
Podobno je pri predpisovanju zdravil. Spomnim se primera, ko je bil nek zdravnik izbran za najboljšega zdravnika leta, nekaj mesecev zatem pa je dobil kazen (mislim da zdravstvene zavarovalnice), ker je v nekem obdobju predpisal preveč zdravil na recept.

mat xxl ::

Je varovalka, ko vsak koncesionar mora imeti net in aktivno povezavo, ko prideš k zobarju mora ta vtakniti kartico v čitalec in ja na ZZZS vidijo, kdo je na stolu ob prihodu in lahko ob odhodu stranko prestrežejo preverijo .... vse po kartonu...., ne dvomim, pa da ne bo dolgo ko bodo še nadzorne kamere po ordinacijah .............

ToniT ::

@mat_xxl
Je varovalka, ko vsak koncesionar mora imeti net in aktivno povezavo, ko prideš k zobarju mora ta vtakniti kartico v čitalec in ja na ZZZS vidijo, kdo je na stolu ob prihodu in lahko ob odhodu stranko prestrežejo preverijo .... vse po kartonu....,


Ne govori neumnosti...

@bastadu
Zmeraj lahko zahtevaš ti. ničelni račun od zdravnika in ti ga morajo dati. Pri specialistih in zasebnih zobozdravnikih pa je tak račun obvezen. (kot ga je objavil jernejl).

Glede napačnega zaračunavanja zavarovalnici pa se ne splača. Obstajajo kontrole in če zdravnik nekaj zaračuna zavarovalnici, mora biti to utemeljeno v zdravstvenem kartonu. Kazni so pa visoke.

gendale ::

jaz pri zobozdravnici dobim račun, na katerem je lepo napisano, kaj plačam jaz in kaj zavarovalnica
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

St235 ::

Račune vedno izdajajo koncesionarji. Javni zdravniki samo kadar mora kaj doplačat uporabnik storitve. Se pa vse beleži v kartonu posameznika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9937760 (9600) jocoj
»

Zobozdravnik - vprašalnik

Oddelek: Loža
348591 (5588) Twix

Prekinitev zavarovanja - VZAJEMNA (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7723734 (22211) Gandalfar
»

Urgenca - katastrofa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12027743 (24083) kkk7
»

Vpogled v zdravstveni karton

Oddelek: Problemi človeštva
144383 (3713) Hammer123

Več podobnih tem