Forum » Programiranje » visual studio 2012
visual studio 2012
ATRUM ::
Zivjo imam eno vprašanje.
in sicer na sql-u imam tri tabele. prva je glava_zadolžitve druga je telo_zadolžitve in tretja je zadolžitve.
Naredil sem relacije na glavi in telo zadolžitve po id-ključu
in naredil formo postavil polja glave in grid za telo ker je lahko za eno glavo več zadolžitev.
v tabele mi lepo zapisuje v tabelo telo zadolžitve mi da lahko več dogodkov ki imajo id_glave iste in mi jih lepo povezuje..
zdaj bi rad da lahko v gridu izberem po zadolžitvi iz tabele zadolžitev in mi vpiše v tabelo telo zadolžitve vse informacije ki so v tabeli zadeložitve pod klkučem ki sem ga izbral.
to je dokaj gladko v drugih okoljih. ampak v vS2012 sem bolj nov in imam samo demo še kratek čas in bi ga rad sprobal.
Torej vsi nasveti so dobrodošli.
Tnx
in sicer na sql-u imam tri tabele. prva je glava_zadolžitve druga je telo_zadolžitve in tretja je zadolžitve.
Naredil sem relacije na glavi in telo zadolžitve po id-ključu
in naredil formo postavil polja glave in grid za telo ker je lahko za eno glavo več zadolžitev.
v tabele mi lepo zapisuje v tabelo telo zadolžitve mi da lahko več dogodkov ki imajo id_glave iste in mi jih lepo povezuje..
zdaj bi rad da lahko v gridu izberem po zadolžitvi iz tabele zadolžitev in mi vpiše v tabelo telo zadolžitve vse informacije ki so v tabeli zadeložitve pod klkučem ki sem ga izbral.
to je dokaj gladko v drugih okoljih. ampak v vS2012 sem bolj nov in imam samo demo še kratek čas in bi ga rad sprobal.
Torej vsi nasveti so dobrodošli.
Tnx
zenb ::
Ne vidim prave povezave problema z visual studiom. Katero tehnologijo uporabljaš - winforms, wpf?
Ponavadi se to uredi tako, da loviš event SelectedItemChanged na Gridu in tam dobiš trenutno izbran objekt, prebereš iz njega ID in v seznamu poiščeš željen objekt s pripadajočim ID-jem in potem te podatke prikažeš v vnosnih poljih.
Mogoče napiši malo več podatkov in bo lažje razložit.
Ponavadi se to uredi tako, da loviš event SelectedItemChanged na Gridu in tam dobiš trenutno izbran objekt, prebereš iz njega ID in v seznamu poiščeš željen objekt s pripadajočim ID-jem in potem te podatke prikažeš v vnosnih poljih.
Mogoče napiši malo več podatkov in bo lažje razložit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odstopila Googlova ustanoviteljaOddelek: Novice / Ostale najave | 10106 (7728) | vostok_1 |
» | Asana predstavljenaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4943 (3579) | CaqKa |
» | Katero je najmočnejše, najvplivnejše podjetje na svetu?Oddelek: Loža | 6459 (5303) | LuiIII |
» | Relacija med tremi tabelami; kako uporabit referential integrityOddelek: Programiranje | 1795 (1556) | darkolord |