» »

Navijanje celerona 700

Navijanje celerona 700

Sonja ::

Imam naslednji problem.Nikakor ne morem naviti svojega starega celerona.
Imam:
ABIT BH6
celeron 700A
zadnji update biosa SS verzija
Prosim za nasvete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Perrigo alta tensao!!!

Pepo ::

Kako, ne mores navit? Je to Celeron 2, vodilo na 66 Mhz (saj kaj drugega ne more biti)? Javi malo vec, saj se na BH6 kar da navijati, in vsaj FBS 75 oz. 83 Mhz ti bi moral prijeti brez tezav, s stotko je pa res tezko.
Tehnika ljudstvu!

rhabdo ::

To bi se moralo lepo naviti. Saj navijaš v biosu? Ko vklopiš rač. pritsneš tipko delete in potem v Abit sof menu II ali abit soft menu III nastavljaš FSB, vcore voltage in tako naprej. Če imaš še težave pa piši in bom probal pomagat. Pa malo bolj opiši težave.
LP

TribesMan ::

Jest mam identično konfiguracijo tako da ti lahko zagotovim da se da navit brez problema. Najprej pejt u BIOS v prvi menu CPU Soft menu II . Pol pod CPU operating Speed izberi User define pol pod External Clock povečuj FSB (original je 66MHz, povečuj postopoma na 75, 83, 100... če bo šlo), ko opaziš da je pri neki frekvenci CPU nestabilen (se sesuva sistem ipd...) povečaj Core Voltage (je glih tam v BIOSu kot CPU operating speed) povečaj za recimo 0,1 ali 0,2 Volta (original je najbrž 1,7V čez 2V se ni pametno spuščat če nimaš dobrega hladilnika) Lohka probaš še spremenit ostale opcije recimo AGPCLK/CPUCLK je pametno spremenit iz 1/1 na 2/3 če imaš FSB na 100MHz ali več. Seveda moraš nujno spremeniti Speed Error Hold in Enabled na Disabled. Če se sesuva ali sploh ne zboota že pri najmanjšem povečanju frekvence je potem problem kakšna razširitvena kartica (PCI, AGP...) lahko pa probaš še spremeniti nastavitve RAMa pod Chipset Features, Tam maš razne timinga, če se sesuva nastavi na večje številke, če hočeš da bi delaovalo hitreje nastavi manjše številke.

Men dela procesor na 1050MHz brez da bi povečal napetost na njemu, trenutno ga laufam pri 1400 in 2.3V samo tega ti ne priporočam.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Sonja ::

Najprej hvala za nasvet.
Sedaj,trenutno,ga imam na 874MHz in laufa.Me pa zanima koliko še imam lufta,pa da ne naredim kakšne bedarije.Sem pa opazil malenkost v biosu,najvišja napetost je 1.9V,pred updejtom pa je šla krepko čez 2V.


LP

rhabdo ::

Ojla! Mislim, da bi ti z zvišanjem voltaže moralo uspeti priti do 1050! To je 100Mhz FSB! Mislim da bi 1,9 moralo zadostovati. Upam da imaš dober hladilnik. Drugače je to prva stvar za katero moraš poskrbeti. Dobro hlajenje je zelo pomembno. Torej veselo na navijanje. Res pa zvišuj vse parametre v čim manjših korakih in ob kakršnikoli nestabilnosti ne nadaljuj z navijanjem, da ne bo kaj narobe. Če pa malo paziš, se pa nima kaj zgoditi.
LP

Sonja ::

thanks

LP:))

rhabdo ::

Pa še to! Vedno spremljaj temperaturo procesorja! Če prileze do 50C je to že kar zaskrbljujoče. Za gledanje temp. imaš na voljo veliko programov ki to počnejo. Najboljši in najbolj znan pa je motherboard monitor.
Lep pozdrav

Sonja ::

Zdravo!
Sem inštaliral MBM z updejtom.Sedaj pa mi javlja dve temperaturi,24 stopinj in 56 stopinj,obratov ventilatorja mi ne pokaže,napetosti pa so vse v zelenem področju,me pa zanima kakšne morajo biti približne nastavitve samega MBM-ja.
Še to pol pa več ne bom moril s tem,....upam!!

Sem pa se dogovoril s prjatlom,bom uporabil pasto,upam,da bom pridobil par stopinj,če ne pa še kakšen ventilator zraven.

LP

kuglvinkl ::

Sej si gledal tabelo na MBMjevi strani, katere senzorje moraš nastaviti?
Your focus determines your reallity

Sonja ::

Ups,nisem,bom pa slej ko prej..

Hvala.

LP:))

rhabdo ::

Ja če si nastavil prave senzorje je 56 stopinj kar veliko! Pasta bo sigurno pripomogla pri zbijanju temperature. Mislim pa da bi moral kupiti tudi kakšen boljši hladilnik, če hočeš dobiti še nekaj MHz iz procesorja.
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje procesorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
563254 (2602) rossi_46
»

Problem z novim bios-om!

Oddelek: Navijanje
161149 (972) Tic
»

kateri P3 na Abit BH6 (slot1) plosco

Oddelek: Strojna oprema
211675 (1462) Air_Borne
»

PII 400mhz

Oddelek: Navijanje
12886 (769) Mi+j@
»

navijanje celerona 700 Mhz

Oddelek: Navijanje
411747 (1212) sheep

Več podobnih tem