» »

Kaj se dogaja z našo državo in kaj bomo storili?

Kaj se dogaja z našo državo in kaj bomo storili?

Temo vidijo: vsi
1
2
3 4 5

kixs ::

Kamran:
Kaj pa pridobimo s svojo valuto - nic. Ce so temelji slabi, jih je potrebno sanirat, pa ce imas svojo monetarno politiko ali pa ne. Gre samo za razlicen nacin. Svojo lahko devalviras, tiskas nove tolarje kot nor, na koncu pa imas to kar je bilo v Yugi - hiperinflacijo in nastradamo vsi. Pri Evru pa moramo znizat place, kar je podobno kot pri devalvaciji. Predvsem moramo uskladiti drzavne finence - odhodke s prihodki. Tako kot vsak od nas dela doma. Drugace ne gre. Pa upam, da bomo ostali v evro coni, ker je to edini nacin, da koncno spucamo sistem. Potrebno se je samo pravilno lotiti (kar pa bo tezko, ker so vsi proti razcisevanju in privatizaciji). Drzava bi morala it iz _vseh_ gospodarskih druzb. To bi bil sele zacetek.

Gapi182 ::

hja kaj le bo ja. K sreči govorim tekoče angleško in nemško in študiram še japonščino tko da ne bom v sloveniji :D

Predvsem moramo uskladiti drzavne finence - odhodke s prihodki. Tako kot vsak od nas dela doma.

Tole moram dodatno pokomentirat.

Vsak normalen tako dela s svojimi financami. Imamo pa kar veliko volilcev, ki misli, da clovek, ki svojih financ ne more imeti urejenih, lahko vodi to drzavo uspesno - gre seveda za Jankovicevo Pozitivno Slovenijo. Po Pahorju, smo dobili se slabso vlado. Da ne bo kdo mislil, da mi je bila Janseva vlada vsec... kot sem ze prej napisal, noben se tezav ne loti konkretno (nismo zastonj prvi na svetu po korupciji).

PaX_MaN ::

nismo zastonj prvi na svetu po korupciji

Sej nismo, ne vem od kod to teb.

jype ::

kixs> Po Pahorju, smo dobili se slabso vlado.

Jebiga, med fašizmom in nesposobneži pač si zdrav človek izbere manjše zlo: nesposobneže.

Alencica ::

Kdaj pa so bili fašisti na oblasti v samostojni Sloveniji?

Alencica> Kdaj pa so bili fašisti na oblasti v samostojni Sloveniji?

Še nikoli. Tudi ni prav verjetno, da kdaj bodo. So pa prišli blizu in zelo jasno pokazali, kako si predstavljajo sodobno demokratično družbo: Kot dvorazredno družbo tistih, ki sami sebi pravijo staroselci in imajo v rokah vse vzvode moči in tistih, ki se jim včasih dovoli delat za mezde, v večini primerov pa se jih raje kar deportira, da si ne bi slučajno ob delu dovolili navadit tudi na življenje tukaj.

Tebi je boljsi fasisticni socializem?

PaX_MaN je izjavil:

nismo zastonj prvi na svetu po korupciji

Sej nismo, ne vem od kod to teb.

http://www.finance.si/8339723/Ernst-%26...

Bolj podrobno pa tule:
http://www.ey.com/Publication/vwLUAsset...

lp

kixs> Tebi je boljsi fasisticni socializem?

Seveda ne - ampak fašizma trenutno nimamo, imamo le obilno korupcijo in neke vrste državni korporativizem, ki izhaja iz tranzicije.

kixs> Bolj podrobno pa tule:

Dej preberi, kaj si polinkal, da ti ne bo pozneje nerodno.

Meni ne rabi bit nerodno. Kvecjemu toliko, ker sem del te drzave.

Gapi182 ::

kixs je izjavil:

Predvsem moramo uskladiti drzavne finence - odhodke s prihodki. Tako kot vsak od nas dela doma.

Tole moram dodatno pokomentirat.

Vsak normalen tako dela s svojimi financami. Imamo pa kar veliko volilcev, ki misli, da clovek, ki svojih financ ne more imeti urejenih, lahko vodi to drzavo uspesno - gre seveda za Jankovicevo Pozitivno Slovenijo. Po Pahorju, smo dobili se slabso vlado. Da ne bo kdo mislil, da mi je bila Janseva vlada vsec... kot sem ze prej napisal, noben se tezav ne loti konkretno (nismo zastonj prvi na svetu po korupciji).

sej ni pahor sam kriv da je vlada padla. Če so mu pa drugi podtikali stvari no. Drgač pa po korupciji nismo niti blizu prvega mesta :D. Rusija npr., afriške in južno ameriške države, severna korea,...

enadvatri ::

jype je izjavil:

WhiteAngel> Po včerajšnji novici o Hildinem pobegu

Na tvojem mestu bi pobegnil iz države zaradi idiotov, ki komentirajo tvoje "cuzanje državnega denarja" in tvoj "kolhozniški stolček".

Jaz se tudi sramujem takšnih sodržavljanov. K sreči jih ni prav veliko, kar so pokazali na Zboru za drugo(razredno) republiko, in zato bi jih zgolj ignoriral.

Pahor je bil predsednik vlade, torej sef. Krizanic je izdajal drzavne obveznice in Pahor je bil njegov sef, torej je verjetno vedel in se strinjal z zadolzevanjem ali ne?

Pahor ni tri leta nic drugega naredil, kot kupoval socialni mir s posojili, kar dejansko se kar dela tudi ta vlada (0,5% znizanje plac v javnem sektorju - kdo se tu heca???)

Glede korupcije... nisem si tega js izmislil... pri nas je po raziskavi 96% in smo #1 in to pred Rusi... preberi si zgornji link... tabele so bolj na koncu.

lp

To niso nobene resne preiskave, ki bi temeljile na odkritih primerih, temveč mnenjske raziskave, ki so jih opravili na neki precej ozki menedžerski populaciji ... Če se ne motim. Takšno mnenje imajo pač naši lastni menedžerji o stanju doma.

Ja in koga bi ti vprasal o korupciji? KPK? Tozilstvo? Policijo? Sodstvo?

V nasi drzavi so v 20 letih obsodili morda par komadov in zato mislis, da pri nas korupcije sploh ni. Takega mnenja je npr. tudi Jankovic.

lp

PaX_MaN ::

To sploh ni bla "menedžerska populacija", ampak so šli kr une k jarke kopljejo, pardon, une k za šalterjem na občini pasjanso špilajo prašat:
 null

null

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Corruption Perceptions Index 2012

kixs je izjavil:

Ja in koga bi ti vprasal o korupciji? KPK? Tozilstvo? Policijo? Sodstvo?

V nasi drzavi so v 20 letih obsodili morda par komadov in zato mislis, da pri nas korupcije sploh ni. Takega mnenja je npr. tudi Jankovic.

lp

Ne, sem mnenja, da je korupcije veliko. Tisto pa je ravno tako nezanesljiv pokazatelj, kot je recimo sodna praksa.

Kamran ::

kixs je izjavil:

Kaj pa pridobimo s svojo valuto - nic. Ce so temelji slabi, jih je potrebno sanirat, pa ce imas svojo monetarno politiko ali pa ne. Gre samo za razlicen nacin. Svojo lahko devalviras, tiskas nove tolarje kot nor, na koncu pa imas to kar je bilo v Yugi - hiperinflacijo in nastradamo vsi. Pri Evru pa moramo znizat place, kar je podobno kot pri devalvaciji. Predvsem moramo uskladiti drzavne finence - odhodke s prihodki. Tako kot vsak od nas dela doma. Drugace ne gre. Pa upam, da bomo ostali v evro coni, ker je to edini nacin, da koncno spucamo sistem. Potrebno se je samo pravilno lotiti (kar pa bo tezko, ker so vsi proti razcisevanju in privatizaciji). Drzava bi morala it iz _vseh_ gospodarskih druzb. To bi bil sele zacetek.

Dobimo nadzor nad vsaj neposredno svojim monetarnim sistemom, s tem posredno pa tudi neko gospodarsko, pravno, in druge oblike suverenosti. Saj ravno zaloge zlata/srebra uravnavajo inflacijo, torej da ne natiskaš preveč papirja glede na fizično zalogo PK.
Pri Evru je pa problem ta, da moramo za "iz nič" natiskan denar v zameno dajati REALNE dobrine in smo tako odvisni od tujih bank, ki pa še nabijejo gor obresti na tak ničvreden papir. To je eno, drugo pa, da inflacijo tukaj uravnava samo prekomerno tiskanje ali pa če bi bogataši iz bank pobrali svoj denar, ga zamenjali za PK in bi bila spet še ena recesija (ker bi bilo premalo denarja v obtoku) in bi morali ljudje spet zategovati pas...
Sicer se je pa evro precej devalviral ravno s temi pomočmi drugim državam (Grčiji 4 starters), ker se je vedelo, da se ne bodo izkopali ven. Še mi smo morali nekaj 10 x 10na6-to € dati za to.

Drugače pa itak, da je treba omejiti porabo, vendar se povsod dela po neki uravnilovki, ki, če gledaš JS, še tiste, ki so toliko pogumni, predvsem pa dovolj delovni "in neumni", da ostanejo še tukaj, da začnejo razmišljati o odhodu. Pa tako gredo pametni in inovativni ljudje (iz JS ali ZS).

WhiteAngel ::

Dajmo bolj v konstruktivni smeri graditi. Ljudi je treba naučiti, da lahko zapravimo toliko, kolikor proizvedemo. Vsi živimo v isti državi, tudi naši otroci in vnuki bodo. V lastni državi smo pa zato, ker bi bili kot del Italije, Avstrije ali Balkana prikrajšani za marsikaj (že izkušeno v preteklosti, vedno znova pozabljamo!). Torej, delovati in prosperirati moramo kot eno ljudstvo. Isto, kot se sosedi ali pa cela vas zbere, da skupaj stopijo, ker so tako močnejši. Pa je to lahko pomoč ob naravni nesreči, očistimo Slovenijo ali pa vaška veselica. Ljudje živijo skupaj v vasi/mestu in ne raztreščeno po celi državi zato, da so učinkovitejši. Isto ljudje živimo v svoji državi, ker smo spoznali, da se bomo imeli tako najbolje. Ko bomo dovolj zreli, da bomo to doumeli, trdim, da bo bolje. Ne samo manj korupcije, tudi razvoj države se bo jasneje začrtal, ker bodo vloge same od sebe postale jasne. Za nas pa: Voliti je potrebno tiste, ki razmišljajo na ta način in to dokazujejo z dejanji. V tem trenutku žal ne vidim ustrezne politične opcije. Če se kdo javi ... lahko poskusimo :)

Eureka ::

Jaz se tudi sramujem takšnih sodržavljanov. K sreči jih ni prav veliko, kar so pokazali na Zboru za drugo(razredno) republiko, in zato bi jih zgolj ignoriral.

Zakaj se sramuješ, ker jaz se ne ! Nimam nobene odgovornosti do takih oseb, niti ne predstavljam Slovenijo, kakor tudi ona ne mene . Zame so države in narodnost nekaj podobnega nogometnim klubom, neka slepa vera in pripadnost brez neke logične osnove, ki samo povzroča zdrahe, najbolj goreči osebki so pa ponavadi tudi tisti, ki imajo najnižji IQ in so najlažje vodljivi za "višje cilje" nekaterih grabežljivcev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eureka ()

eric_cartman ::

Za nas pa: Voliti je potrebno tiste, ki razmišljajo na ta način in to dokazujejo z dejanji. V tem trenutku žal ne vidim ustrezne politične opcije. Če se kdo javi ... lahko poskusimo

Problem je ta, ker je so naši politiki tako umazali tole ime, da noben od poštenih ni želel prevzeti vajeti in dejansko narediti kaj dobrega za Slovenijo. Še jaz sem bil vesel (ker mi je fajn človek), da Miro Cerar ni sprejel vloge za mandatarja. V Studio City je lepo povedal, da ni pristopil k politiki zaradi premalo podpore in zaradi tega, ker se boji, da bi ga potem vsi zasovražili.

Pa če se vrnem nazaj.. Kako povrniti zaupanje v politiko, da bo lahko v prihodnosti prevzel vajeti nekdo, ki je dejansko pošten?? To je mogoče vprašanje s katerim bi bilo smiselno nadaljevati.. Na žalost pa se mi zdi tole vprašanje dosti pravljično, ker je to tako kot čakati princa na belem konju, ki bo rešil Slovenijo vseh teh muk, ki jih doživlja sedaj.. Upanja v to je že skoraj zmanjkalo (vsaj po odseljevanju sodeč).

Okapi ::

in zaradi tega, ker se boji, da bi ga potem vsi zasovražili.
Predvsem pa ga skrbi, da bi šli gledat, ali ima gradbeno dovoljenje za nadstrešek pri hiši, po kakšni ceni je kupoval letalske karte in ali je vse prav citiral v diplomski.>:D

O.

@Okapi

Saj to je tista žalostna stvar.. Avtomatsko, ko vstopiš v politiko se preverja ali si ponaredil diplomo, gradbena dovoljena itd., ker je že samoumevno, da ima vsak drugi v politiki 'mutna posla'. Tega v idealnih razmerah in s poštenimi ljudmi v politiki sploh nebi smelo biti! Ampak ja.. Slovenija pač potolče vso konkurenco v pokvarjenosti in zato so take stvari sploh potrebne.

Problem je, ker svetnikov nimamo in prav vsakemu se najde kakšen greh, če dovolj natančno pogledaš.

O.

Brane22 ::

IMHO je tole vse efekt setve-žetve, mislim latence med tem ko sranej narediš in ko te ujame.

Sedaj pač še lezejo na površje posledice crapa iz preteklosti.

Če bomo pridni, se bo to začelo kazati po podobni latenci velikosti recimo leta ali dveh.

@Okapi

Ne posplošuj.. Imaš hude prekrške in mile.. Za mile prekrške kot kazen za parkiranje in prehitra vožnja ali pa mogoče celo krajo čokolade v trgovini 10 let nazaj se vedno da oprostiti. Če pa se gre za ukradenih MIO € in ponarejanje, nasilje do ljudi ipd. to pa je druga zgodba.

Mislim, da slednjih ne skriva vsak, ker dejansko obstajajo pošteni ljudje, ki jim ni treba nategovt države in ljudi..

Zgraditi nadstrešek brez gradbenega dovoljenja je veliko manjši prekršek od prehitre vožnje ali kraje čokolade, pa bi se vseeno vsi na veliko zgražali nad črnograditeljem. Enako velja za pomanjkljivo citiranje v diplomski, pa bi vsi začeli kričati o plagiatorju. In prav rad bi videl, kaj vse bi se začelo govoriti, če bi ugotovili, da je kdo od politikov ukradel čokolado v trgovini. >:D

O.

Okapi> In prav rad bi videl, kaj vse bi se začelo govoriti, če bi ugotovili, da je kdo od politikov ukradel čokolado v trgovini.

Jah, odvisno, če je naš, bi rekli "ah sej to pa res ni nč tazga, tut js kdaj kej pajsnem tkole", če njihov pa "to so itak sami lopovi".

globalna80 ::

WhiteAngel je izjavil:

Torej, delovati in prosperirati moramo kot eno ljudstvo. Isto, kot se sosedi ali pa cela vas zbere, da skupaj stopijo, ker so tako močnejši. Pa je to lahko pomoč ob naravni nesreči, očistimo Slovenijo ali pa vaška veselica. Ljudje živijo skupaj v vasi/mestu in ne raztreščeno po celi državi zato, da so učinkovitejši. Ko bomo dovolj zreli, da bomo to doumeli, trdim, da bo bolje.

Tole! Dokler ljudstvo ne bo prisiljeno stopit skupaj bo težka. Mislim, da se mora še nekaj podobnih ali hujših kiksov nabrati, da se večini odprejo oči in zavedanje kako in kaj naprej.
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

Mesar ::

globalna80 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Torej, delovati in prosperirati moramo kot eno ljudstvo. Isto, kot se sosedi ali pa cela vas zbere, da skupaj stopijo, ker so tako močnejši. Pa je to lahko pomoč ob naravni nesreči, očistimo Slovenijo ali pa vaška veselica. Ljudje živijo skupaj v vasi/mestu in ne raztreščeno po celi državi zato, da so učinkovitejši. Ko bomo dovolj zreli, da bomo to doumeli, trdim, da bo bolje.

Tole! Dokler ljudstvo ne bo prisiljeno stopit skupaj bo težka. Mislim, da se mora še nekaj podobnih ali hujših kiksov nabrati, da se večini odprejo oči in zavedanje kako in kaj naprej.

Ja? Kako naprej? Razloži kako bi naj zadeve potem dalje potekale in kako bi nas to rešilo iz trenutne situacije.
Your turn to burn!

@nny ::

Podobni smo kmetu, ki 20 let ni vzdrževal domačije, zdaj pa s koščkom gaze v roki prešteva luknje v strehi in tehta, katero luknjo naj najprej zamaši, deževnica mu namreč lije za vrat...

Če že moram izbirati - sodstvo. Dopustili smo zasedbo sodniških stolov s podpovprečnimi študenti prva, medtem ko so njihovi bolj sposobni in bolj brezobzirni kolegi pobegnili v dobro plačane zasebne vode. Nimamo dovolj lastnih kapacitet, da bi zaprli vse lopove od tajkuna do kurjega tata...bi nam mogoče ZDA odstopile Guantanamo, ko ga bodo izpraznili?
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

globalna80 ::

Po moje je sodstvo zelo sposobno. Kot že vemo je v Sloveniji velik problem korupcija. Isti kiksi v tako kratkem času v teh znanih sodniških primerih. Malo verjetno je, da bi bili tako nesposobni. Razlog pomoje ni nesposobnost.

V slogi je moč. To lahko vidimo tako v korupciji kot tudi pri pozitivnih primerih kot je "očistimo Slovenijo".
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

Marat ::

@nny je izjavil:

Podobni smo kmetu, ki 20 let ni vzdrževal domačije, zdaj pa s koščkom gaze v roki prešteva luknje v strehi in tehta, katero luknjo naj najprej zamaši, deževnica mu namreč lije za vrat...

Če že moram izbirati - sodstvo. Dopustili smo zasedbo sodniških stolov s podpovprečnimi študenti prva, medtem ko so njihovi bolj sposobni in bolj brezobzirni kolegi pobegnili v dobro plačane zasebne vode. Nimamo dovolj lastnih kapacitet, da bi zaprli vse lopove od tajkuna do kurjega tata...bi nam mogoče ZDA odstopile Guantanamo, ko ga bodo izpraznili?

Jaz sem za to, da se tožilce in sodnike voli na volitvah (ponekod je tako, npr. v ZDA). S tem da bi morali biti vsi kanidati nestrankarski. Bi se pa na takih volitvah hitro zamenjalo tiste, ki bi delali preveč "napak".

Yohan del Sud ::

Hitra basen:

Vlada: "Torej, ti pek, mi boš računal žemlje 4,76 centov manj."
Pek: "WTF?"
Vlada "Ti, mesar, mi boš računal purana 14,3% manj."
Mesar: "Kako?"
Vlada: "Ti, lastnik golf, igrišča mi boš računal 5 eur manj na luknjo in naj bo caddy zastonj."
Lastnik golf igrišča: " Seveda, lahko ponudim še tele nove srebrne žogice za 12 eur kos?"
Vlada: "Ok, če jih daš za 10 eur. Rabim 250000 komadov"
Novinarji: "Slovenska vlada obvladala krizo!"
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Marat, če bi parlament volil sodnike in tožilce, povej, kdo bi si potem karkoli upal storiti zoper vidne politične predstavnike vladajoče stranke? Tak predlog je katastrofa. Je že bolje pritisniti na sodstvo in tožilstvo, naj sami spucajo svoje vrste. Točno vedo, kdo je dober in kdo malo manj.

Karaya 52 ::

A bejz, zdaj pa bi spremenili sodstvo? Zanimivo. Ker leta in leta je vsak tak stavek ustvaril burne reakcije. No, minila so leta, shit hit the fan in sila lepenja popusca. Samo hebat ga, ko smo vsi za nekaj let starejsi. Je bilo potrebno z glavo zadeti dno prepada, da so nekateri zaceli razmisljati.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52> Ker leta in leta je vsak tak stavek ustvaril burne reakcije.

Ne, le mnogi tule si malce narobe predstavljate neodvisnost sodstva.

darkolord ::

Dobimo nadzor nad vsaj neposredno svojim monetarnim sistemom, s tem posredno pa tudi neko gospodarsko, pravno, in druge oblike suverenosti. Saj ravno zaloge zlata/srebra uravnavajo inflacijo, torej da ne natiskaš preveč papirja glede na fizično zalogo PK.
Pri Evru je pa problem ta, da moramo za "iz nič" natiskan denar v zameno dajati REALNE dobrine in smo tako odvisni od tujih bank, ki pa še nabijejo gor obresti na tak ničvreden papir. To je eno, drugo pa, da inflacijo tukaj uravnava samo prekomerno tiskanje ali pa če bi bogataši iz bank pobrali svoj denar, ga zamenjali za PK in bi bila spet še ena recesija (ker bi bilo premalo denarja v obtoku) in bi morali ljudje spet zategovati pas...
Sicer se je pa evro precej devalviral ravno s temi pomočmi drugim državam (Grčiji 4 starters), ker se je vedelo, da se ne bodo izkopali ven. Še mi smo morali nekaj 10 x 10na6-to € dati za to.
Ah bejž. Problem je v tem, da denar odteka v tujino, priteka ga pa premalo. Če imaš svojo cenjeno valuto in boš še zmeraj kupoval BMW-je, ti ta suverenost ne bo prav nič pomagala, če ne boš tudi tujcem česa prodal.

Okapi je izjavil:

Problem je, ker svetnikov nimamo in prav vsakemu se najde kakšen greh, če dovolj natančno pogledaš.

O.

Če je nekdo prejel globo v višini 40 EUR zaradi zasega džointa ali napačnega parkiranja pred več leti, to ni problem. Če pa je minister s črno gradnjo ali še huje, kar minister za črne gradnje (kar dva taka smo imeli) oz. s prepisano diplomo (malo morje), pa je nedopustno. Upam, da ljudje ločijo neke nepomembne prekrške, ki so sokraj del intimne sfere od pokvarjenosti in neprimernosti nekoga za javno funkcijo.

Karaya 52 je izjavil:

A bejz, zdaj pa bi spremenili sodstvo? Zanimivo. Ker leta in leta je vsak tak stavek ustvaril burne reakcije. No, minila so leta, shit hit the fan in sila lepenja popusca. Samo hebat ga, ko smo vsi za nekaj let starejsi. Je bilo potrebno z glavo zadeti dno prepada, da so nekateri zaceli razmisljati.

Še vedno pravim, da je sodstvo potrebno sprememb, a predvsem takih, da se bo vestneje sankcioniralo črne ovce in jih sankcioniralo. Nikakor pa te spremembe ne smejo biti politične. Sami morajo to storiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Aston_11 ::

Bolj je problem v organih pregona kot v sodstvu. Ti so tisti, ki morajo stvari spraviti do sodstva. In to brez nekih kršitev pravic. Ko so enkrat tam, sodstvo opravi svoje delo. Je pa fama, da je sodstvo vsega krivo, ker se pač bolj ali manj drži zakona in je odvisno od predlogov organov pregona in ne sme po svoji volji početi stvari.

Aston_11 je izjavil:

Bolj je problem v organih pregona kot v sodstvu. Ti so tisti, ki morajo stvari spraviti do sodstva. In to brez nekih kršitev pravic. Ko so enkrat tam, sodstvo opravi svoje delo. Je pa fama, da je sodstvo vsega krivo, ker se pač bolj ali manj drži zakona in je odvisno od predlogov organov pregona in ne sme po svoji volji početi stvari.

Bo dosti na tem, čeprav imam tudi sodstvo masla na glavi, zaostanke, tudi napak in nekaj manj korupcije, ki se jo žal veliko krat pometa pod preprogo. Toda tu je politika nemočna, je naredila vse, kar je lahko. Samo še zakonodajo naj pili in javno poziva k odgovornosti, k delovanju imunskega sistema.

O policiji pa res ne bi izgubljali besed, to so tisti, ki lažejo sodišču, ki lažejo državljanom! Uporabljajo prepovedane naprave. Tudi na tem portalu se jih je že ujelo na limanice z lažmi. Pa neposredno so podrejeni ministru in noben ne odstopi zaradi objektivne ... Proti takim nas je sodišče dolžno zaščititi, potem pa - ob skrajnem nerazumevanju pravne države in pomena pravne varnosti vseh nas - nekateri jamrate, kako so lahko nekoga izpustili, čeprav vsi vsem ... Moj kuhac, veste!

RejZoR ::

No no, ne posplošujte. Sem imel znanca na policiji in je tud povedal svoje. Policaji se izpostavljajo za realno gledano smešne plače nakar morajo itaq vsakega izpustit zaradi X razloga. In če mal pogledate, skor čist vsaka baraba, ki je prišla v medije je bila VEDNO stari znanec policije. Kako bi se ti počutil, če bi opravljal svoje delo (polcija), nakar bi nekdo vse to delo kar naprej izpodbijal (sodstvo) oz še slabše, s svojo nesposobnostjo in milo rečeno lenobo v zastaranje pošiljali skoraj vse postopke. Itaq da ti nakoncu začne dol viset, ko vidiš, da se vse skupaj skoz vrti v krogu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Nobeno posploševanje. Govorim o dejstvih. Policija je javno lagala, da nima IMSI lovilca, potem je priznala, da ga ima. V primeru Balkanski bojevnik je lagala sodišču, od kod je pridobila tel. št. glavnega osumljenca itn. To so dejstva, ne posploševanja.

RejZoR ::

Itaq, in z njim po cesti skačejo navadni policisti. Dejnodej bodi realen. To je tko kot bi govoril, da v ameriki recimo NYPD poseduje enake resource kot FBI/CIA/NSA... tud če imajo skener za katerega mi dol visi z njim upravljajo osebki na krepko višjih mestih, najverjetneje SOVA v navezi z detektivi, ne pa z običajnimi policaji.

In ko ravno omenjaš balkanskega bojevnika, če ne bi bilo toliko kolobocij okoli legalnega prisluškovanja bi imeli že vse v zaporu. Tko pa so kriminalci bolj zaščiteni od najbolj ogroženih živalskih vrst in vi to celo zagnano podpirate. Ne rečem, da je lovljenje kriminalcev lahko izgovor za vse mogoče stvari, ampak c'mon, ravno zaradi vseh teh postopkov je čudež če sploh kaj dosežejo, ker se nakoncu vedno zatakne pri sodstvu. Torej kako je pol lahko za vse kriva policija?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

In ko ravno omenjaš balkanskega bojevnika, če ne bi bilo toliko kolobocij okoli legalnega prisluškovanja bi imeli že vse v zaporu.

In če ne bi bilo toliko legalnih kolobcij, bi bili vsi že lahko ustreljeni in odvrženi v graben. Pa še stroške sojenja bi si prihranili. Vse je odvisno od tega, koliko si dovoliš "zoptimizirat" proces.

Itaq, in z njim po cesti skačejo navadni policisti. Dejnodej bodi realen. To je tko kot bi govoril, da v ameriki recimo NYPD poseduje enake resource kot FBI/CIA/NSA... tud če imajo skener za katerega mi dol visi z njim upravljajo osebki na krepko višjih mestih, najverjetneje SOVA v navezi z detektivi, ne pa z običajnimi policaji.

kaj me briga kdo dejanjso skaće z njim in ali hodi po cesti. Ko govoriš o tem, kako malo da to plačani pocisti, mi ne samo reč, da je ta plača prenizka celo za navadno resnico, kot bi jo pričakoval od povprečnega zaposlenega.

Tako laganje je kriminalno dejanje BTW. Oni pa so ali naj bi bi bili policisti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

Preveč gledaš filme!

Ima ga Policija, kar nima nikakršne veze z agencijo, ki jo omenjaš. V več primerih je obstajal precej razumen sum, da so ga uporabili. Nato je nadzor razkril prav to, nezakonito uporabo!

http://www.24ur.com/novice/slovenija/do...

Pa še to ...

https://slo-tech.com/novice/t550721
https://slo-tech.com/novice/t550764

In ko že govorimo o optimizaciji procesov in pokrajševanju birokratskega palamudenja:

Zakon o policiji definira kaj lahko in kaj mora policist. Policija se tudi redno hvali, da je ona za razliko od navadne vojske vedno v vojnem stanju - v boju s kriminalom.

Če torej recimo naletiš na nekoga v policijski uniformi, ki očitno krši ZPOL ali kak drug zakon, ali ga lahko ustreliš nekaznovano na mestu ?

Če ZPOL definira policijo in ta tip to krši, potem on očitno ne more biti policist, a ne ?
Ni treba veliko domišljije, da lahko rečeš, da ne samo da ni policist ( ampak civil v modri uniformi recimo) ampak je v bistvu sovražnik, zakamufliran v policista. V vojni pa se ve, kaj se počne s sovražnikom, a ne ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()
1
2
3 4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22844716 (37957) Jupito
»

Islandski vzor za pot iz krize

Oddelek: Loža
418281 (6994) Tear_DR0P

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5713821 (13164) Gandalfar

Več podobnih tem